Buszok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Attila56
mármint micsodát?

BD(Bus Driver) 4ever Ikarus E94 a kényelmes,elegáns,és megbízható busz. Volánbusz 4ever

bulba
Ezt mibõl gondolod?

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

Attila56
nem egy nagyszám 😄
Egyébként az Ikarus az nem magyar....már sajnos nem..egy negyede Japán,egy negyede Orosz.Egy negyede Cseh.......stb.... 😞

BD(Bus Driver) 4ever Ikarus E94 a kényelmes,elegáns,és megbízható busz. Volánbusz 4ever

Hát jó lenne ha sikerülne újból felfutatni az Ikarust.
Egész tetszetõs igy elsõre!😊

bulba
talán majd az új széria! link

A 200.as széria után se a 300-as,se a 400-as sorozat,nem közelítette meg a korábbi eladási számokat!Sajnos

Attila56
de az ami nem oylan siker széria volt....Az a 435-s 😊

A 435-ös az csuklós.
Ha alacsonypadlós Ikarusra gondolsz és csuklós az a 417-es.
4 ajtós 435-ös kerülhet akár Volánhoz,helyközi járatban szoktak használni,egyébként városi forgalomra szánt buszokat pl.:3 ajtós 260-as.
Egyébként Transmannak van 4 ajtós 435-öse.

Abból kell gazdálkodni ami van!😞
Szakemberek állitják,hogy a 4-es metró,ennél rosszabb utvonalon nem is vihetnék,a költségeirõl amibe kerül nem beszélve.

Szakemberek állitják,hogy a 4-es metró,ennél rosszabb utvonalon nem is vihetnék,a költségeirõl amibe kerül nem beszélve.

Attila56
hmm értem....rájöttem...a Volánbusznak Ikarus 435-je van...de az se oylan mint ez.....viszont Téténynél van egy oylan busz ami 435-s és annak van hátsó ajtaja...és a volánnak nincs 😞
Miért?

Én azért szeretem, de tény, hogy elég szûkös a helykínálata, meg a légkondi is kéne rá, mert nyáron elég durva szauna...

Egyébként a Volánbusznak nincs 412-ese, fõleg nem 2 ajtós. 😊 Németországnak készült csak(?) 2 ajtós verzió, asszem ilyenbõl össz. 1 db van Mo-n a Nógrád Volánnál. A 3 ajtós verzióból is csak pár városban van Bp-n kívül (Miskolc, Szfehérvár, Gyõr, ...?).

És ez az enyém 😛 a 10-06 😄

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Attila56
jajjj...bocsi de ez nem valami húdejó busz...kicsi...a sima 256-os régi Ikaruson többen férnek el mint ezen....De ebben az a jó hogy hátul van ajtaja nem úgy mint a Volán 412-sén 😊

Ejnye. 😊 Õ a 412-es. Nem is akármelyik. 😉

Attila56
a 412-s az melyik ha nem zavarok? 😄

Én is láttam a 260-asookat a 105-ösön. Nekem mostanában olyan is volt, hogy kocsit se tudtak adni, nemhogy 412-est. Egyre siralmasabb a helyzet. 😞

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Ja, a 30-as pár hellyel a 263 mellett áll (bár csak tippelek, mert a rendszámot nem láttam, csak a pluszos a matricát, a többivel, 18,22,34,35-el meg találkoztam mostanában...).

Egyébként ha továbbra sem lesz pénz, elég nagy gázok lesznek itten. Valamelyik nap nem volt csere kocsi (csuklós), de a Troli is jól áll, a piros 7-esen több cinkotai 435-ös is besegít. Óbudára is ment át tõlünk két 415-ös, valamelyik nap 260-as volt a 105-ösön (ilyet azóta nem láttam, mióta óbuda adja), stb. . De a 4-es metrót meg kell építeni... No comment.

Szerintem ez megrendelés függõ,hogy hol mennyi ülés van.
De szerintem ott is a 2-1 ülés kiosztás a jellemzõ.

bulba
A conecto igazából csak "félalacsony" mert egy lépcsõ van rajta
A citar ami a 2. ajtóig alacsonypadlós ott azon a részn nagyjából megoldották a 2-1 elrendezést (néha 2-1.5) egyedül a hátsó része 2-2es
De ha jól tudom a rába buszok azok 1-1es elrendezésûek alacsonypadló mellet (javítsatok ki ha rosszul tudom!!)

Ezt én is tapasztalom állandó jeleggel.
Mondjuk ez elkerülhetetlen,az ilyen alacsony belépésû buszoknál,hogy az ülések közti folyosó szükebb,fõleg 2-2-es üléselrendezésnél.

bulba
Fõleg negativ értelemben
A városi conectok szörnyûek.
2-2es üléselrendezéses verzióban alig van állóhely 2ember egymás mellett háttal sem igazán fér el
Ahol meg kiszedték az üléseket oda sem állnak mert van egy hosszirányú patka ami ahhoz viszont nem elég széles hogy egy 34-es lábúnál nagyobb ember feláljon rá, ráadásul akkor már a fejed is veszélybe kerül
Viszon a busz azon kis részén ahol nincs "hosszanti irányú patka" onnan csak 1-2 modellben vették ki az üléseket

Attila56
jah értem...hát azt gondoltam 😄 😄

Csak gondolom sajnos nem éltem akkor amikor ezek a gépek közlekedtek!😊

Attila56
az? 😄😄
Miért? 😄 😄 😄

Ez milyen kényelmes lehetett!😊

http://www.loero.hu/images/hirkepek/nagy/6549.pict
Ez milyen kényelmes lehetett!😊

Attila56
Szivesen.Meg készül egy Bus Driver nevü játék....Márciusban fog megjelenni.

Attila56
A neoplán elég nagy...kényelmes....szóval...bár nem férnének el annyian mint azon a csuklós mercin 😊

Kössz majd megnézem!😊

Hát igen a kényelem nem szokott párosulni nagy befogadóképességgel.
Bár,biztos vannak kivételek.

Attila56
Ezt a Mercit utálom....mert kényelmetlen...de viszont rengetegen elférnek rajta 😊

Attila56
VBus
It megtalálod.... 😊
Legalul van egy link,elméletileg még müködik...kb. 40 MB tömöritve

Honann lehet letölteni?
Mekkora a mérete?

Attila56
Buszos játék érdekel benneteket? 😊

Magnumrolcsi
Nem váztörés miatt, hanem mert nem jut rá pénz.
Én sem láttam a 30-ast.

A kigyulladások a szûkös határidõ miatt voltak. Már az 5-öst és az én hatosomat is késve adták át, így a garázs vezetékelte be. A többi is késett ezért az ilyen apróságokat mint víz- és hõszigetelés, kihagyták belõlük.

Pont azért akarják most a volán rendszert bevezetni, hogy ne álljanak fére, holmi kis nyavajával - mint vizzforralás télen - a söfõrök. Így nem fizet a cég olyan jól a betervezett és a be nem tervezett kiállásokra. Megkapjuk hamarosan mi is a mi kis furcsány csomagunkat.

Attila56
pfff inkább nem sokszor hanem mindig 😄 😄
Mindig csak ilyeneket lehet látni az utakon 😊

Jó esetben be van tömve!De sokszor még az se!

Igen,az Ikarus házatályán sincs minden rendben,ami azt illeti.
De ezt a 412-es szériát olyan kis mennyiségben értékesítették,hogy az ilyen hibák,bizony elkerülhetetlenek,ha lehet igy fogalmazni.
Felújítás nélkül,meg egy busz se birja!

Értem, köszi. (Tehát akkor konkrétan 02-63 is váztörés miatt áll a garázsban? Bár akkor miért hiányzik a motorja? 😊 ) Ja még egy, 10-30-ról tudsz valamit, mert azt is régen láttam?!

Azért hozzáteszem, nem csak az utak felelõsek a 412-esek váztöréseiért (az Ikarus házatályán is lehet keresni a problémákat; a kigyulladások egyik oka is konstrukciós hiba volt, a másik meg a faxa karban(nem)tartás)...

Na igen, az örök "nincs" pénz duma. 😞( Bár felújítás nélkül nem tudom meddig fogják kihúzni a buszok (fõleg a 415/435 széria). A régi, '87-88-as 415-ösöket már 2000-ben kellett volna selejtezni (ez volt az eredeti terv), ahhoz képest még mindig futnak, nagy részük ráadásul felújítatlan ezeknek is. A 260-asoknál is sajnálom, hogy nincs több zöld kapaszkodós felújítás. 😞 Pedig azok milyen szépek (gondolok itt a fehérvári felújításúakra).

Attila56
jaja,ilyenkor jön az hogy 318 milliót fektettünk az utakba....nah és hol látsz te javíott utakat??Mind bevan tömve aztán csókolom 😞

Attila56
jah értem.....elég sok BKV-nak ez a problémája.....szóval eggyet értek 😊

A jó kis Pesti utak csinálják,nem a soförök.

Hát igen,új vezetés uj rendszer.
Majd kiderül,hogy mit alkotnak!

Hát tényleg nem hétköznapi.
Kicsit érdekes a design,valoszinüleg kinában ez a kellendõ.
De ahogy néztem Angliába is járnak ilyen buszok.

Nem! Nem csak az enyémnek, az összes 412-esnek. Mindnek szét van repedezve az oldalüvegek közti oszlopoknál. Magad is megnézheted, rozsdacsíkok a jelenség fõbb mutatója. És ugyan ez a sors vár a volvókra is.

Attila56
váztörése lett a buszodnak?<#wow1>
Azt hogy csináltad?<#idiota>