Buszok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
BD(Bus Driver) 4ever Ikarus E94 a kényelmes,elegáns,és megbízható busz. Volánbusz 4ever
Egyébként az Ikarus az nem magyar....már sajnos nem..egy negyede Japán,egy negyede Orosz.Egy negyede Cseh.......stb.... 😞
BD(Bus Driver) 4ever Ikarus E94 a kényelmes,elegáns,és megbízható busz. Volánbusz 4ever
Egész tetszetõs igy elsõre!😊
60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play
Ha alacsonypadlós Ikarusra gondolsz és csuklós az a 417-es.
4 ajtós 435-ös kerülhet akár Volánhoz,helyközi járatban szoktak használni,egyébként városi forgalomra szánt buszokat pl.:3 ajtós 260-as.
Egyébként Transmannak van 4 ajtós 435-öse.

Szakemberek állitják,hogy a 4-es metró,ennél rosszabb utvonalon nem is vihetnék,a költségeirõl amibe kerül nem beszélve.
Szakemberek állitják,hogy a 4-es metró,ennél rosszabb utvonalon nem is vihetnék,a költségeirõl amibe kerül nem beszélve.
Miért?
Egyébként a Volánbusznak nincs 412-ese, fõleg nem 2 ajtós. 😊 Németországnak készült csak(?) 2 ajtós verzió, asszem ilyenbõl össz. 1 db van Mo-n a Nógrád Volánnál. A 3 ajtós verzióból is csak pár városban van Bp-n kívül (Miskolc, Szfehérvár, Gyõr, ...?).
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Egyébként ha továbbra sem lesz pénz, elég nagy gázok lesznek itten. Valamelyik nap nem volt csere kocsi (csuklós), de a Troli is jól áll, a piros 7-esen több cinkotai 435-ös is besegít. Óbudára is ment át tõlünk két 415-ös, valamelyik nap 260-as volt a 105-ösön (ilyet azóta nem láttam, mióta óbuda adja), stb. . De a 4-es metrót meg kell építeni... No comment.
De szerintem ott is a 2-1 ülés kiosztás a jellemzõ.
A citar ami a 2. ajtóig alacsonypadlós ott azon a részn nagyjából megoldották a 2-1 elrendezést (néha 2-1.5) egyedül a hátsó része 2-2es
De ha jól tudom a rába buszok azok 1-1es elrendezésûek alacsonypadló mellet (javítsatok ki ha rosszul tudom!!)
Mondjuk ez elkerülhetetlen,az ilyen alacsony belépésû buszoknál,hogy az ülések közti folyosó szükebb,fõleg 2-2-es üléselrendezésnél.
A városi conectok szörnyûek.
2-2es üléselrendezéses verzióban alig van állóhely 2ember egymás mellett háttal sem igazán fér el
Ahol meg kiszedték az üléseket oda sem állnak mert van egy hosszirányú patka ami ahhoz viszont nem elég széles hogy egy 34-es lábúnál nagyobb ember feláljon rá, ráadásul akkor már a fejed is veszélybe kerül
Viszon a busz azon kis részén ahol nincs "hosszanti irányú patka" onnan csak 1-2 modellben vették ki az üléseket
Miért? 😄 😄 😄

Ez milyen kényelmes lehetett!😊
Ez milyen kényelmes lehetett!😊
Bár,biztos vannak kivételek.
Mekkora a mérete?
Én sem láttam a 30-ast.
A kigyulladások a szûkös határidõ miatt voltak. Már az 5-öst és az én hatosomat is késve adták át, így a garázs vezetékelte be. A többi is késett ezért az ilyen apróságokat mint víz- és hõszigetelés, kihagyták belõlük.
Pont azért akarják most a volán rendszert bevezetni, hogy ne álljanak fére, holmi kis nyavajával - mint vizzforralás télen - a söfõrök. Így nem fizet a cég olyan jól a betervezett és a be nem tervezett kiállásokra. Megkapjuk hamarosan mi is a mi kis furcsány csomagunkat.
Mindig csak ilyeneket lehet látni az utakon 😊
De ezt a 412-es szériát olyan kis mennyiségben értékesítették,hogy az ilyen hibák,bizony elkerülhetetlenek,ha lehet igy fogalmazni.
Felújítás nélkül,meg egy busz se birja!
Azért hozzáteszem, nem csak az utak felelõsek a 412-esek váztöréseiért (az Ikarus házatályán is lehet keresni a problémákat; a kigyulladások egyik oka is konstrukciós hiba volt, a másik meg a faxa karban(nem)tartás)...
Na igen, az örök "nincs" pénz duma. 😞( Bár felújítás nélkül nem tudom meddig fogják kihúzni a buszok (fõleg a 415/435 széria). A régi, '87-88-as 415-ösöket már 2000-ben kellett volna selejtezni (ez volt az eredeti terv), ahhoz képest még mindig futnak, nagy részük ráadásul felújítatlan ezeknek is. A 260-asoknál is sajnálom, hogy nincs több zöld kapaszkodós felújítás. 😞 Pedig azok milyen szépek (gondolok itt a fehérvári felújításúakra).
Majd kiderül,hogy mit alkotnak!
Kicsit érdekes a design,valoszinüleg kinában ez a kellendõ.
De ahogy néztem Angliába is járnak ilyen buszok.