2438
-
#2358 Már a Van Hoolnak is van gyönyörű döntött-padlós gépe: T916 Astronef
-
#2357 Régi nagy kedvencem:
-
#2356 hehe.
Ezzel utazok Sarkadról:)
Ez az i4 egy nagy csalódás. Messziről azt hittem PB, aztán láttam, hogy újdonság.
Az ülései pocsékak. Az majd 20 éves E95-ös Vogelsitze ülései kényelmesebbek.
Az elődje a járatnak nem Aipli buszos, hanem még Körös Volános MAN SÜ 313-as volt. Gyula-Budapest viszonylaton 230 km ...5 óra az nagyobb kínzás volt.
De ezeknek az újaknak nagyon kemény a rugózása (kivéve pl.: a Marcopolo Saracakis)
-
Apocalipto #2355 Á, nehogy azthidd. Próbálkoznak független ill. merev első felfüggesztésekkel, de az AP miatt egyik sem olyan strapabíró, mind1 hogy magyar vagy külföldi. -
iszakos #2354 Ebben is igazad van.
Ezért nem értem miért nem olyan buszokat vesznek amit magyarok gyártanak,magyar utakra!
Ezek a külföldi buszok szépek,meg minden,de utakra tervezték,és nem ide. -
Apocalipto #2353 Vicces lenne ha a beszerzésekkel addig várnának amíg megcsinálnák az utakat. Akkor sosem lennének új buszok. -
öregember #2352 -
iszakos #2351 Egyébként meg ilyen minőségű utakra van értelme 100 milliós buszokat ki küldeni? -
Apocalipto #2350 Nyilván, egyszerűek mint egy fadarab. -
iszakos #2349 Annyit,azért had tegyek hozzá,hogy ezen típusok 2002-ig gyártásban voltak.Ugy hogy nem mindegyik veterán.A másik része meg az,hiába öregek,a megbízhatósága simán felveszi a versenyt a most futó Mercikkel,Volvókkal. -
Apocalipto #2348 Emlékeztesse, de a múzeumban meg a veterán találkozókon, ne a közutakon :) -
iszakos #2347 Egy soha vissza nem térő busz gyártás fénykorának példányai ezek!:)
sajnos egyre kevesebb van ami emlékezteti az embert ezen dicső korra! -
#2346 Sűrített levegővel -
#2345 márint buszajtók :D -
Apocalipto #2344 Úton felé *_* -
öregember #2343 változó, vagy kifelé vagy befelé -
#2342 hogy muködnek a buszjatok? -
#2341 Kedvenc buszaim.
Ikarus 280, bolygoajtos
Ikarus 280, harmonikaajtos
Ezek az uj DKV-s buszok meg mehetnek a mehtelepre.
-
öregember #2340 talán itt találsz (?) -
#2339 Hali. Ráncajtós Ikarus 260.06 hoz keresnék műszaki rajzot /blueprintet/jellegrajzot. fontos lenne :/ -
Apocalipto #2338 Kár hogy nem pörög...marad a zindex fórum :) -
#2337 Jó topic, +fav =]
Papám buszsofőr volt a Kapos Volánnál, utána billencsezett :D
-
iszakos #2336 Ez a csuklós Credo,elég mercis formavilágú lett ránézésre. -
Apocalipto #2335 Nagy, nagyobb, legnagyobb. Bemutatkozik a Credo Citadell csuklós változata! -
#2334 ez is arra kell neki hogy kivegye belőle a sok pénzt. -
iszakos #2333 Én nem is engednék cégvezetőnek olyan embert,aki már 0-ra vitt egy céget! -
#2332 Ha sikerül is neki talán ez a cégis is a süllyesztőbe végzi -
Apocalipto #2331 Ó, tudom én azt jól hogy Széles tette tönkre, azért vagyok kíváncsi hogy mi lesz belőle... -
iszakos #2330 Ezek a tervek már nagyon régóta vannak napvilágon Széles Gábor vezetésével!
Nem akarok hangulat romboló lenni,de amíg az első busz le nem gördül,én nem hiszek a sajtónak.
Meg egy kis kitérőbe még csak annyit,hogy Széles Gábor vezetése alatt hanyatlott le és ment tönkre az Ikarus! -
Apocalipto #2329 "Az interneten megjelent információk szerint (itt) meg(újra)kezdődik hazánkban az IKARUS autóbuszok gyártása. A terveken szereplő autóbusz és megnevezése kísértetiesen hasonlít az ARC ismert modelleire.
Az oldalon Ikarus V187 elnevezéssel egy 18,75 méteres városi csuklós, V134 névvel városi szóló (13,4 méter), E127 típusjellel pedig az előbbi elővárosi kivitelét találjuk."
Annyit már sikerült megtudnom hogy az Ikarusbus kft (ami Széles Gábor tulajdonában van) és az ARC (Auto Rad Controlle kft) kötött valamilyen megállapodsát, aminek lényege hogy az ARC fog buszokat gyártani inmáron ikarus néven. A buszok nevében a V betű a városi, Az E betű az elővárosi buszt jelenti. Az Ikarusbus kft egyébként rendelkezik az összes eddigi ikarus busz licencével..Sok sikert nekik...
Városi csuklós busz:
Városi szóló busz:
Elővárosi szóló busz:
-
Apocalipto #2328 Az összes king long szar.. -
Volvo 7000A #2327 jó videó grat -
#2326 de pangás van -
#2325 ja és link a videóról -
#2324 kínai írásjel a napellenzőn
ez meg az én apám busza:
-
vajaspopkorn #2323 azt még hozzáteszem hogy ez a fajta king long nagyon szar, műanyagból van az egész, viszont vannak jó tulajdonságai pl.: tolatóradar, és nagyon jó a motor is -
vajaspopkorn #2322 apám busza :) -
iszakos #2321 Hát igen bizottságra és végkielégítésre van pénz,alkatrészre,és sofőr bérekre nincs.
a buszok állapotától függetlenül is az életükkel játszanak,annyi marha sofőr között egész nap a városban.
A buszok meg nem csoda,hogy hamar beadják a kulcsot,nem ilyen körülményekre gyártották,főleg az alacsonyabb padlósak Volvo+Ikarus 400-as széria.
A 200-asok kicsit jobban bírják,de nagyrésze olyan öreg mint az országút.Az óra talán nem is egyszer fordult némelyben nullára. -
#2320 Én is egyet értek a sofőrökkel, ezt már előbb kellett volna meglépni. Sajnos a helyzet az, hogy a sofőrök napról-napra az utasok és a saját épségüket kockáztatják, szarér-húgyér (már bocs a kifejezésér).
A legocsmányabb a bkv hozzáállása az egészhez. -
#2319 Én 1 et értek a sofőrükkel.
volvo 7000a