Buszok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bulba
Itt találsz infokat evvel kapcsolatban

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

aha,és mit kell irni?:D

Attila889
már nem is kell választ adnom :D :D

bulba

és hol kell beadni a kérelmet?:D
mindenképp kell segítség bannerben!:)

Attila889
ha nagyon akarod.... :D
Bannerben tudok segíteni szerintem :)

Átvegyem én a topicot?
Csak a bannert kéne megcsinálni vkinek.

Attila889
komolyan mondom elmegyek innen errõl a fórumról.ert oknélkül kivágni engem innen?áááááááááááá

Hát ez tényleg érdekes!:(

Azért mert más nem kapta meg a jogot,te még megkaphatod!:):):)
De ha Te nem kapod meg,akkor megpályázom én,de bannert jó lenne ha te szerkesztenél,mert nekem nincs hozzá progim.
Természetesen van msn cimem:[email protected]

Attila889
Sorry...nagy szemétség ez az oldal....most tökre mérges vagyok.Mert nyitok egy oylan topicot ami nincs azért már bekell zárni,és büntit kell adni,visszaírok,kérdezem hogy miért?Erre letiltja a regemet.Ez szemétség....kül. van MSN-ed iszakos?

Attila56

BD(Bus Driver) 4ever Ikarus E94 a kényelmes,elegáns,és megbízható busz. Volánbusz 4ever

Attila56
70% hogy nem kapok házigazdajogot,mert van még egy ember egy játék topicban aki kért már 1 évvel ezelött és nemkapta meg a házigazdajogot..szóval ezekszerint én sem fogom.Olyan topicot kéne nyitni ahol a buszokról beszélgetünk,de más neve legyen :D
És én lennék a vezetõje,lenne jó banner,stb.....

BD(Bus Driver) 4ever Ikarus E94 a kényelmes,elegáns,és megbízható busz. Volánbusz 4ever

Attila56
óóó thx :D
De nem a szülinapom van...csak most lettem 1 éves itt az sg-n :D
De kül.értem hogy hogy értetted :)

Boldog Szülinapot!:):)

Tényleg szép a mondat,de sajnos a politika megkeverheti a lapokat,és a vágyak csak álmok lesznek!

Attila56
Nah kértem házigazdajogot.Remélem megkapom :)

Attila56
nah indulok a szoba átvételén.Ma vagyok itt egy éves :)

"A Magyar Jármûtechnikai Zárt Részvénytársaság feléleszti hamvából nemzetünk egykoron szebb napokat megélt iparágát."

Tetszik ez a mondat
:)

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

igazad volt
Igy már én ismerõs,és olvastam is róluk!:)

mivel itt nem jelent meg a kép:link

Én csak a nagyobbakat soroltam,nem kizárt hogy léteznek kisebb cégek akik szintén foglalkoznak busz készítéssel.
pl:

General Service Jármûjavító, Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft által készitett kis busz.

Olvasgattam NABI ügyben,és azt irták,hogy már a NABI-t is felvásárolta vmi amcsi cég.Bár még áll a kaposvári üzem,de azt nem használják.
Arról olvastam,hogypest környékén vagy egy üzemük.Elvileg az még müködik,és teremel de szinte csak amerikai piacra.

Igyekszem nyomonkövetni az eseményeket!:):):)

bulba
Húú, most hogy mondod.
Valamikor régen a Népszabadságban (egyébként nem szoktam olvasni) volt egy cikk az Ikarusról, és egy bizonyos jármûtechnikai rt nevét mintha említették volna h a cég megvenné az ikarus nevet vagy hogy licenszei alapján gyártanának buszokat stb, már pontosan nem emlékszem...
Esetleg utánakereshetsz a google-ben

És egy Debreceni cégrõl nem hallottál?
Török megrendelésre gyárt buszokat angol emeleteseket, kb 40 et, sajnos honlapot és pontos cégnevet nem tudok. Valami jármûgyár a neve :)

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

bulba
Update: aNABI-tól északra ott van az IKARUSZ Ipari Park és az Ikarus Sporttelep

bulba
NABI üzem van csömörön (BP agglomerációja)
Link: katt
A kaposvári üzemrõl én sem sokmindent tudok, talán egy éve amikor Kaposváron át utaztam kívülrõl láttam magát az épületet, tehát nem bontották le :D de hogy munkálatok folynak-e ott azt nemtom

Attila56
járatos vagy benne :D :D

Az igaz a külsõt nagyon gyorsan olyanra tervezik amilyenre akarják,vagy amilyen a cél országban eladható.

Egyébként is könnyû összeszámolni a buszgyártókat:Mátyásföldön az Ikarus EAG,Fehérváron ott van az Alfa bus,és Hungarianbus Kft(most már megvette a jogot,hogy Ikarus néven forgalmazza buszait),Gyõr Kravtex Kft(Credo),a NABI-val bizonytalan vagyok,mert a Kaposvári gyár én ugy tudom telejesen megszünt,nem tudom az országban hol van még üzemük.Ja és Szombathelyen gyártják az ARC tipusú csuklós városi buszokat.

Én nagyon sajnálom,hogy nem sikerült a honosítása a tipusnak,mert már akkor tudták,ilyen buszokké lesz a jövö.Kis türelemmel és több teszttel a kocsi bizonytalan mozgását javítani lehetett volna szerintem.Bár szerintem a soförök is megszokták volna egy idõ után és nem lett volna furcsa nekik.

Attila56
igen gyárt még buszt.....nemrég mutatta be Székesfehérváron az újj Ikarust.Nemtom melyik verzió az :D
A Nabi is gyárt még,de nem túl fényes Mo.-n a keresete
3.kérdésedre itt megtalálod a választ: Busztipusok,meg minden más

Attila56
nem is olyan rossz :D
Bár elég eggyértelmü hogy panaszkodtak az irányitására mert jónagy dög :D

bulba
Ez igaz viszont a tervezésben végrehajtott újítások általánosak így akármilyen modellt gyorsan lehet így kreálni gyorsan magas minõségi szinten

Valaki fel tud engem homályosítani, hogy most az Ikarus gyárt-e még buszt? És a Nabi? Emellett milyen cégek gyártanak itthon buszt?

Egy darab készült csak belõle sajna!

Ikarus 293

A 7.-ben is vannak még.

Attila56
viszont a negyedik sorban az elsõ 5 ajtós busz nagyon érdekes...két csuklórendszerrel van ellátva...Tán nem Ikarus?Mert nagyon kocka,és kereklámpásnak nézem így elõrõl.

Van vmi kis hasonlóság az tény!De szerencsére a svédek gondoskodtak az egyediségrõl!:):)

Attila56
de azok már bazi régiek.....meg kis pöttönök :D :D Meg nem is igazán látni jól :)
Szerintem Neoplán az 5. és a 6.-sorban vannak.Ugye jól mondom? :)

Attila56
és az utolsó elötti sor legvégén?Az is olyan Mercire hasonlitgat :D :D :D
Nemtom méirt de nagyon sokszor látom,és hallok a Mercedes Travellrõl,aztán már az agyamra ment :D

a legfelsõ sor viszont mercinek tünnek.

Attila56
hmmm igazad van,a púpot nem vettem észre rajta :D

Attila56
wooow :D
Nagyon Mercinek néz ki amúgy....a tökrök,a hátsó lámpák,meg maga a kaszni formája is pont ugyanolyan mint a Mercedes Travel-nek.Nem? :)

a jellegzetes pupja miatt

Szewrintem az a kék egy Scania Irizar PB