2438

• iszakos
    Ez aztán kemény!:D
  • BenceYCE
    :D:D
    A faszit ismerem. Ott csövezik a megállóban. Marha büdös. :)
    87-óta vagy hogy csövezik az utcán. Vasárnap is beszéltem vele. Kicsit pipa vagyok rá. A délutánosok azt mondják, hogy az egyik kollegának kellett kirángatnia a buszból az egyik este, mert épp a 2-es ajtóval szemközti falat hugyozta le pöttyet becsípve.
    A slagra meg mi dobtuk össze a pénzt még tavaj, hogy ne kelljen már minden szarért kihívni a szerkocsit. Úgyis Ő is csak utántölti vízzel meg járatja, hogy visszahűljön. A gond csak az volt, hogy minden szabadidőnket elvette a hűtés. Ezen a nyáron már nem is erőltetem annyira a locsolást. Esetenként fellocsolom a végállomás megállóját, hogy az utasok ne dőljenek ki mire odaér a busz.
    Amint látom az MTI épületéből jött ki egy kiváncsiskodó és fényképezte le a csávót. :) :D

Gabesz! Öreggel mizujs? Nem dolgoznak vagy mifene van? Szétdolgozzuk a belünket. 3 elvont szabadnapot adtak már 1-1 kollegának. Hol késik az utánpótlás? :)
  • gabesz012
    Én is úgy tudom, de az biztos, hogy Brazíliában járnak a leghosszabbak, csak nem tudom milyen típusúak azok.

Más: ebben a kánikulában rendesen hullanak a buszok, főleg az Ik412-esek... Ez a kép meg elég LOL; "megelőzés":

• iszakos
    Ha jól tudom a van hool ezen busza,a leghosszabb széria busz,ami azt hiszem,hogy rekord is.
  • Attila889
    szerintem az a hátsó lámpa az kurva jó :D :D
  • gabesz012
    Szerintem is hülyeség, biztos többen férenk el rajta, de valóban nem valami tágas és szvsz. elég ronda is...

Ha duplacsuklós, akkor inkább ez a Van Hool:

• iszakos
    Ha tényleg annyi akor az égés!!!
    Olvasd anno az Ikarus hány főt tudott elvinni!
  • iszakos
    Hát igen a normál buszöblöket ellehet felejteni.
    Végülis nem lenne pénzkidobás,mert több embert tud a metrora illetve metrorol elszállitani.
  • bulba
    117 férőhely? Ez nem valami elírás?
  • lapaly
    Át kéne építeni a buszmegállókat, nem? Ha a metro is ott lesz, akkor nem lenne felesleges pénzkidobás?
  • iszakos
    Érdekes hir,kivűncsi vagyok mi lesz a folytatása az ügynek.Számomra elég meglepő,hogy esetleg ilyen buszokat hoznának pestre,bár már korábban az Ikarus 293-asa is volt proba üzemen a BKV-nál akkor honosítás elmaradt.
    Ikarus 293
  • öregember
    dupla csuklós 24 m-es buszok Pesten
  • iszakos
    már várjuk!:):):)
  • Attila889
    Július 10 valahanyadikán megyek Lóerőért :)
  • iszakos
    Egyébként olvastam egy cikket a pécsi közlekedési rt-ről,és még pécsen a mai napig futnak 1978-as 280-asok.Ez azért figyelemre méltó szerintem.:)
  • iszakos
    Szerintem a villamosoknál ez létezik,bár szerintem ott is csak az ujabbaknál.Hát igen utolag nehéz, a megfelelő müszerek beszerelése,ha meg cserélgetés van akkor abból meg csak kavar van.
  • BenceYCE
    Nézelődj
  • BenceYCE
    És 1 hétig szokott tartani, nem egy nyári szezon alatt végig.
  • gabesz012
    Jaja, ez igaz. Csak elég macerás a dolog, mivel nem tud az összes busz mérni és ilyenkor jönnek az átcsoportosítások, meg a problémázások a saját kocsis emberekkel... Ez ugyan itt off, de vajon a villamosok is tudnak mérni? Mert villamosos knorrozásról még nem hallottam. :)
  • iszakos
    Szerintem reálisabb képet látnak adott vonal utaslétszámáról,ha gyakrabban mérik.Szerintem az évi egy nem igazán ad igy reális képet.
  • gabesz012
    Ja, itt nem erről van szó, hanem a knorrozásról (utasszám mérés). Mert általában évente egyszer szokott lenni, idén meg már másodszorra van (ráadásul pár hónap telt csak el az előző óta), ezt furcsállom.
  • iszakos
    Ez sok minden másra is igaz,ahol uj vezetőség jelenik meg,ott ritka,hogy ne legyenek változtatások.Az vicc egyébként,hogy csak azért vitték el a buszt,hogy szét szedjék javítani meg luxus volt.Szétszedni az utasok is szét tudnák,szét tudják,Lehet,hogy a rongálok,szerelő mühelyek beépített emberei,és már előre szét szedik a buszt nekik!:):):):)
  • gabesz012
    Te tényleg ilyen sügér vagy? :O Az egy rendszám... (BPI-005-től BPI-069-ig mind Ikarus 412-es, kivéve BPI-045, mert ő porrá égett a 26-oson)
  • Attila889
    BPI-006?Az miylen? :D
  • gabesz012
    Ezt a knorrozást nem értem... Tavasszal is volt már (Óbudán úgyszint), akkor most miért van megint? Ez az új vezetőség akciója lenne, hogy hol kell majd ritkítani, süríteni?
  • BenceYCE
    Javítok!
    Az információ téves volt. Bár hónapok óta hallom, akkor sem fedi a valóságot. Ugyanis megérkezett a telephelyre a busz. :) De semmit sem csináltak rajta. Kicsit szétkapták mint cica a lábtörlőt, de semmi javítás. Ezek után nemigen cserélném vissza a 11-est a 6-osra. Ez utóbbi rengeteget eszik. Még 2. átfolyás mérőt is kapott, mert hihetetlenül sokat zabált. Addig a 11-essel a 78-ason a 6.5 liter norma helyett lazán megfordulok 5 lityóból. Jó hogy tojást rakok a pedál alá, de azért megéri. A 6-os így is át kéne feketén alakíttatnom a vez.ülés miatt és a mögötte lévő fűtés miatt, ugyanis ez még az első tervek szerint kerültek beszerelésre. Lehet, hogy a könyöklőmet átrakatom :) A 11-esben a légkondit megszerelték. Asszem működött is pár napig :D Megkaptam, már voltam is vele párszor. De knorrozás van egész nyáron, és így nem mindig kapom meg. Ráadásul egész hónapban számkérő vagyok, tehát hajbókolnom kell a 412-es számokért.
  • gabesz012
    Ilyennel biztos nem, mert ez a Vt-transman gépe lesz... A BPI-006 meg Ik412-es.
  • Stralis 91
    Hát igen ez igaz! Majd megpróbálok képet csinálni róla Nektek!:D
  • gabesz012
    Na, akkor reméljük hamarosan saját kocsival róhatod a várost. :) Működik még a légkondi a 011-ben?
  • Attila889
    ilyen faja Volvoval mész? :D
    Én imádom ezt a buszt...jól lehet huzatni :)
  • iszakos
    Hát igen ezek a jogi dolgok már csak ilyenek.Elég gyorsan megcsinálták viszont:)És mi lett a teszt végeredménye?
  • BenceYCE
    Olvasom, persze. Tudom, hogy elkészült. 2 hét alatt kész lett. Csak a jogi herce-hurca miatt nem adják át. A két prototipus (BPI-005, BPI-006) közül az enyémet megrázták padon egy 250.000 km futásteljesítménynek megfelelővel. És ezen megy a vita. A busz tip-topp-ra fel van újítva csak vastagon áll rajta a por. Addig is júliustól megkaptam sajátnak a púpost (BPI-011) Amíg ki nem fizetik a felújítás árát addig Fehérváron tartják a verdát.
  • dud271
    jókis busz bár festhették vólna kicsit szebbre amúgy jó
  • gabesz012
    Bence (ha még olvasod ezt a topicot)! 10-06-od állítólag elkészült! Azt nem tudom, hogy még fehérváron van -e, vagy visszatért Kelenföldre...

Új jövevény(ek): ;)

• iszakos
    Igen szerencsére van pár felujítva,a baj csak az,hogy ezek döntő többsége a volt NDK-ból lett visszahozva,mert Magyarországon,nem gondoltak arra,hogy megörizzék az utókor számára.:(
  • Stralis 91
    olyen farmotoros busz van 1 Deszken is:D.nagyon polir állapotban van:P
  • Attila889
    igen
  • iszakos
    Egy ujságban én is olvastam,az egész BKV történetet a kezdektől-mostanáig.
    Ezt ugy érted,hogy 62 részes lesz a cikk?
  • Attila889
    hát de azért valamit ír az Ikarusról..de sztem a következő LÓERŐ újságban lesz a 2.része...ezek 62.-részig mennek..és több Ikarus is lesz benne tuti :)
    Még BKV cikk is van benne
  • iszakos
    Egész jó kis cikk,bár inkább csak a városnéző buszokat mutatja be.
    A képek viszont szerintem nagyon jók!