2438

• iszakos
    Szombathelyen készítik őket a csuklós mellet már megjelent a szolo tipus is.
  • bulba
    Egész korrekt busz, az egyetlen negatívuma az hogy a középső ajtótól az ülések dobogóra kerültek. A két dobogó közt pedig viszonyalg szűk a hely.
    Eddig egyszer láttam lerobbanni citarot.
  • lapaly
    Ok. Köszönöm.

ARC-ot hol csinálnak?
    Szombathelyen, vagy Szigethalmon?
  • iszakos
    Én nem tudok róla,hogy lett volna busz készítő üzem máshol is.Űléseket gyártottak Móron azt tudom,de buszt szerintem csak ezen a két helyen.
  • iszakos
    Nem rossz,a jobbak közé tartozik a merci buszok között.
  • iszakos
    Hát igen veszpré meyében sok volán van:Bakony,Balaton,Somló
  • Stralis 91
    Jaja..az is lehet:)
  • Stralis 91
    Őszintén megmondom neked...amióta összetörték nem ültem rajta...:(
    De majd betesztelem és beszámolok róla:D
  • Stralis 91
    Hát nem mindnél van ott..pl a Volánbusznál nincs...a Pannon volánosoknál van.Ahogy én tudom...:D
  • lapaly
    OK. köszi.

Meg tudjátok mondani, hogy Ikarust Fehérvár, és Mátyásföld kivételével még hol gyártottak? (Úgy 1950-től, Magyarországon)
  • bulba
    Ezek teljesen más Neoplanok mint amik Veszprémben vannak, de jogos, ne mvoltam elég konkrét.
  • tompka
    A Merci Citaro mennyire jó??
  • tompka
    De azért itt eltejedt!
    kép
  • bulba
    Nos, igen itt nem írták lene a mélyedésbe a volán nevét. Elég érdekes a BAlatonvolán, egyrészt mert több más volánnal osztozik Veszprém-megyén (a másik ugye a somló volán). VAjon miért??
    Egyzser kipróbálnám a Veszprém helyiben közlekedő neolplánokt, nem nagyon elterjedtek az ország más városaiban.
  • bulba
    Szerintem DAB-nak hívják azokat amire gondolsz
  • lapaly
    Sziasztok!
    Meg tudja nekem valaki mondani, hogy a Fehérváron futó márkajelzés nélküli gázüzemű szóló buszok milyen típúsuak?
  • iszakos
    Érdekes nétózegettem más volánok buszait,és vhogyan hol van,hol nincs az a mélyedés benne.Lehet ahogy sikerült olyan lett,vagy csak bizonyos évjáratig használták.
  • iszakos
    A tipus sajátossága,csak esetleg nem látszik ennyire mert matricával takarják.Egyedül a legujabb EAG-okon hagyták el.
  • bulba
    A busz elején az a kis bemélyedés (ahova a tisza volán rt van írva) csak a Tisza volános buszoknál van ott, vagy mindegyik EAG-nál ott van?
  • tompka
    fordítsd el a monitort :D
  • tompka
    Akkor ott az ablak és kimászik!
  • bulba
    Na igen cask a fülke nyitott ajtaja meg pont elzárja az így megnyílt kijáratot
  • tompka
    A piros jegy jukasztó alatt van egy fekete cső csatlakozás.gondolom ezt le lehet pattintani és a cső kinyilik.
  • iszakos
    Hát igen elég érdekes,lehet hogy a korlát alatt bujik ki!:):):)
    Egyébknt csal a kép szerintem,mert az a korlát olyan hosszan nem nyúlik be,ahogy én a pécsi helyijáratozásaim alkalmával láttam.
  • bulba
    Az addig ok hogy kijön a fülkéből.Akkor hogyan szabadul az őt körülvévő korlátrengetegből? A fülke nyitott ajtaja eltakarja az egyetlen elforgatható korlátot.Az ajtót becsukni elég körülményes mert az ajtó forgási sugarában áll a sofőr. Tehát a sofőrnek kb a hosszanti korláthoz kell nyomorítania magát (arra gondolok ami a lépcső sarkáig tart. Ebben a helyzetben fél lábbal a lépcső alsó szintjén áll, fél lábban a lépcsőn. Ekkor becsukja a fülkeajtót, és kinyitja az egyetlen mozdítható korlátot, és kimegy.
    Ilyen egyszerű :)
  • Attila889
    jajj...forditottabb képet mutass róla légyszi :D
    Nem jó ezt elferditett fejjel nézni :D
  • tompka
    minek ehez tornagyakorlat? simán kitudnak jönni!
  • bulba
    Vajon mi annak a tornagyakorlatnak a neve amivel ki tudnak mászni a sofőrök ebből a fülkéből:
  • Attila889
    ez alap hogy E95-ös van ott :D
  • Attila889
    de úgy huzza is neki a kormányt arra az irányba nem?
    Mert utaztam ehez hasonló busszal és úgy huzta mint az állat.
  • BenceYCE
    Ez is a mi garázsunk egyik darabja. Valszeg szintezőelektronika hibás. Nagyon sok buszunknál kijött már ez a bibi. De az is lehet, hogy csak épp kiemelte szervízállásba a vezető.
  • Stralis 91
    Ohh ilyesmik itt is vannak a Volánnál:D.

• bulba
    Igen,az alapverzió így néz ki:

Amíg az összeset átalakítják olyanra mint amit az előbb mutattam az kb 30 millió forint. Plsuz teret pedig alig fognak nyerni :/
  • iszakos
    Pesten ez szokványos kép.
    Kis hiba,nem igényel sürgős javítást!:):)
  • iszakos
    Én is csak a légrugóban látom a dolgot.
    Én is sok Ikarust láttam csuklóst ennél érdekesebb pózban.Aztán pár erős gázfröccs,és teljesen normálisan állt.
  • gabesz012
    Ha már ennyire belejöttem; ez is bkv (no comment, nem mostani kép, de elég sokáig így közlekedett):

• gabesz012
    Lowrider. :) Ez meg az ellentettje (ez elvileg egy alacsonypadlós busz). :)

• öregember
    az 1 dolog ha sokat áll na de ennyire eldöljön egyik oldalra, ez nem egészséges
  • Stralis 91
    Haverom azt mondja, hogy szerinte azért,mert a régi buszok ha sokat állnak leenged a légrugó...
  • Attila889
    húúú te ennek van valami baja a jobb tengelyével?Mert nagyon befelé áll :S