Buszok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én a volánbusznál is láttam belõle,de tény,hogy kevés létezik ebbõl a tipusból!
Meg a másik favoritom az Ik 417es mellett az Ik C83as (Ik 283 Classic)
Asszem ebbõl a típusból csak a Vértesnek meg az Alba Volánnak van 2-2 darabja úgyhogy rakok be képet is, hogy tudjátok, hogy mirõl beszélek <#idiota>#idiota><#idiota>#idiota><#hawaii>#hawaii><#hawaii>#hawaii>
.jpeg)
Asszem ebbõl a típusból csak a Vértesnek meg az Alba Volánnak van 2-2 darabja úgyhogy rakok be képet is, hogy tudjátok, hogy mirõl beszélek <#idiota>#idiota><#idiota>#idiota><#hawaii>#hawaii><#hawaii>#hawaii>
.jpeg)
"Határtalan épitészet":):):):)
akkor a Pest megyei volánról egy szót se<#idiota>#idiota><#idiota>#idiota><#idiota>#idiota><#idiota>#idiota>
Azok sosincsenek szervízbe és csak akkor viszik õket oda ha elromlik.Sose tisztitják,és magasról leszarják a buszokat.
Azok sosincsenek szervízbe és csak akkor viszik õket oda ha elromlik.Sose tisztitják,és magasról leszarják a buszokat.
Sajna se ez a 417-es,se a 412-es nem lett nagy számban értékesítve,és valoszinüleg egy két betegség bent maradt a tipusokban.De azt se szabad elfelejteni,hogy az Ikarus szinte világ elsõ volt,az alacsonypadlós busz építésben,fõleg a csuklós szegmensben!
Azok a connectok tényleg rossz vásárok voltak,fõleg az elsõ széria ami még 0345 néven gördült le,azt váltotta a conecto.Azt magam is tapasztaltam,hogy mennyire kalapálnak,zajosak.Szerintem bmi mást vesznek helyettük jobb vásárt csinálnak.
Igen, 3 darab is van nálunk.
Külsõre tényleg jól néznek ki, de szegények eléggé sûrûn pihennek a szervízben, mert nagyjából 10-20 naponta mindíg elromlanak.
(mellesleg akkor is ezek a kedvenceim <#law>#law><#law>#law><#law>#law>)
Külsõre tényleg jól néznek ki, de szegények eléggé sûrûn pihennek a szervízben, mert nagyjából 10-20 naponta mindíg elromlanak.
(mellesleg akkor is ezek a kedvenceim <#law>#law><#law>#law><#law>#law>)
Szép kis járgány, fura hogy méretéhet képest ilyen nagyok a kerekei.
60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play
A citaro még csak-cask elmegy (leszámítva azt amikor a csukott ajtóra is azt jelzi hogy nyitott és nem indul, vagy amikor feleslegesen motorolajcserére figyelmeztet)
A conecto ami nagy hiba volt. Lehet olcsóbb mint az alfabusz(persze '99-ben nem volt még ilyen értelemben vett alfabusz) de nem alacsonypadlós, a többi hibáját ne is említsük.
A conecto ami nagy hiba volt. Lehet olcsóbb mint az alfabusz(persze '99-ben nem volt még ilyen értelemben vett alfabusz) de nem alacsonypadlós, a többi hibáját ne is említsük.
nice...iyleneket vett a Volán csuklósban.Ez az újj Volvo :)
Szép cafat de nem érte meg.
Szép cafat de nem érte meg.
Itt az egyik kicsike:D
Annyi bizonyos,hogy összesen 9 db került értékesítésre belföldön 2002-ig.
Vanb dunaújvárosban 3 db,visszavonva az elözõ!
Vanb dunaújvárosban 3 db,visszavonva az elözõ!
417-esek vannak Magyarországon,de nem hiszem,hogy Dunaújvárosban,majd utánna nézek!:)
Te a citarokra gondolsz?
Ezekbõl a csoda bogarakból az összes volán kap,több kevesebb mennyiségben.Az ÁPV Rt sajna ezeket,meg a Credokat szokta elõnybe részesíteni a pályázatoknál.Az árcédula számit semmi más.Az hogy a soförnek és az utasnak mi a véleménye senkit se érdekel.
Én is jelentkeztema közlekedés mérnökire,én sajna lemaradtam,remélem te több sikerrel jársz!:)
Nem, Pécsett még hülyébbek voltak és merciket vettek.
Egyébként ennél a félalacsonypadlós megoldásnál a busz hátsó felén elegendõ a belmagasság egy ~190cm-es embernek. Mert ahogy elnézem a tetõ nem emelkedik.
Nem Dunaújvárosban van egy-két 417-es Ikarus??
Egyébként ennél a félalacsonypadlós megoldásnál a busz hátsó felén elegendõ a belmagasság egy ~190cm-es embernek. Mert ahogy elnézem a tetõ nem emelkedik.
Nem Dunaújvárosban van egy-két 417-es Ikarus??
Nem, a Nógrád volán és a Vt-transman egy csomót vett belõlük (a Nógrádnak kb. 25 db-ja van, a Transman-nak kb. 50). :( 3 db Salgótarjánban közlekedik, a többi Bp-n. Mi is utáljuk õket; az összeszerelés minõsége egy nagy nulla, a belsõ kialakítása borzalmas, kívülrõl meg ronda...
Ezekkel kapcsoaltban szeretném azt megkérdezni, hogy láttatok e valahol ilyen buszokat? (ezek az Volvo Alfa Localo buszoknak a kísérleti példányai)
Vajon csak az itt Dunaújvárosban voltak olyan idióták, hogy ezeket megvegyék ??? <#falbav>#falbav><#falbav>#falbav>

Vajon csak az itt Dunaújvárosban voltak olyan idióták, hogy ezeket megvegyék ??? <#falbav>#falbav><#falbav>#falbav>

ilyenekre gondoltam<#eljen>#eljen>

Little Angel kérdésére válaszolva én is csak utas vagyok, de majd közlekedésmérnöki fõsulira szeretnék menni, és akkor talán már szemszögbõl ismerem majd meg a dolgokat <#hamm>#hamm>
Volvóból a városi járatokon van 3 db 7700as. Távolságiban (a kékek) B10-400asok javarészt (rakok majd képet is egyrõl).
Dunaújváros az Alba Volános.<#wink>#wink><#wink>#wink>
Volvóból a városi járatokon van 3 db 7700as. Távolságiban (a kékek) B10-400asok javarészt (rakok majd képet is egyrõl).
Dunaújváros az Alba Volános.<#wink>#wink><#wink>#wink>
Dunaújváros melyik volán társasághoz tartozik?
Jobbára lelkes érdeklõdõk vagyunk,én a tanulmányaim képesítést is szereztem személy szállitásból pl.:menetrend készítés,menetdij számitás,forda tervezés,vezénylés készítés.
Egyébként meg mindig is érdekeltek a buszok,és sokat is olvasok roluk,akár ujság,akár könyv formájában.
De vannak soförök is.
Egyébként meg mindig is érdekeltek a buszok,és sokat is olvasok roluk,akár ujság,akár könyv formájában.
De vannak soförök is.
Nos keszthelyen konkrétan a városon belül konkrét helyijárat vonal,azt hiszem,hogy 2-3 vonal lehet.A járatok nagyrésze,helyközi járat,mert a keszthely környékére van sürübb járat kiosztás,és azok a városban is megállnak.
Általában ez busz szokott helyijáratozni,de a flotta bmely tagját be szokták vetni,ha ugy jönn.
Általában ez busz szokott helyijáratozni,de a flotta bmely tagját be szokták vetni,ha ugy jönn.
Én csak utas vagyok és ilyen szemszögbõl próbálom megérteni a különféle folyamatokat. Jókat vitázunk, megosztjuk a tapasztalatainkat stb, így okosodik az ember :) kicsit olyan az egész mint vmi önképzõkör.
nem csak érdekel minket a dolgo :)
Persze van köztünk BKV vezetõ :D
De õ ritkán írogat :S :)
Persze van köztünk BKV vezetõ :D
De õ ritkán írogat :S :)
Volvokat még nem láttam.7700-as csuklósok vagy az azok amelyeket most vettek a Volánosok?
Kérdezhetek valamit mindenkitõl? Ti most sofõrök vagytok,hogy ennyire vágjátok a buszokat,vagy,csak ennyit olvastok a buszokról,esetleg autó/busz szerelés? Én azt a keveset amit tudok azt mind a sofõr bácsiktól hallottam. <#vigyor2>#vigyor2>
jah, fõként 256osok meg MANek vannak és kék VOLVOk, de ezek távolsági járatokon
a városban fõként ikarus 280asok, meg néhány 415ös és 435ös van
jah, meg 5 db volvo alfa localo
a városban fõként ikarus 280asok, meg néhány 415ös és 435ös van
jah, meg 5 db volvo alfa localo
jah, köszönöm <#nyes>#nyes>
ezt még nem vettem észre :D
ezt még nem vettem észre :D
Attila üzenete alján ott van hogy "Válasz 'ati1212' üzenetére (#1552)"
tehát Dunaújvárosra gondolt
tehát Dunaújvárosra gondolt
mármint Dunaújvárosban?
vagy Keszthelyre gondolsz?
vagy Keszthelyre gondolsz?
Ott nem tudom milyen buszok vannak, én Dunaújváros és környéke közlekedésérõl tudok számot adni, ha valakit esetleg érdekel :D
Ha jól tudom Keszthelyen van helyi járat, ott milyen buszokkal oldják meg?
Meglátszik nem vagyok pécsen!:(
Üdv a buszosok topicjában!:)
Bmi ohajod,sohajod van,kérdezz vki bizti válaszol!:)
ööö illetve a fórum tetszik<#taps>#taps><#taps>#taps>
Sziasztok
Én még új vagyok itt, de nagyon tetszik ez a fúrom. Már kicsi korom óta oda, meg vissza vagyok a buszokért.
Jah, a Mecsextrém-es buszt én is láttam, pont fenn az Árpád-tetõn (ahol maga a mecsextrém park van)<#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2>
Én még új vagyok itt, de nagyon tetszik ez a fúrom. Már kicsi korom óta oda, meg vissza vagyok a buszokért.
Jah, a Mecsextrém-es buszt én is láttam, pont fenn az Árpád-tetõn (ahol maga a mecsextrém park van)<#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2>
Eddig kb 2x láttam, egyszer a Búza téren.
Köszi!<#vigyor0>#vigyor0> Egyszer,csak belejövök!
igy is lehet kampányolni!
Hát õõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõ<#nyes>#nyes><#nyes>#nyes><#nyes>#nyes><#nyes>#nyes><#nemtudom>#nemtudom><#nemtudom>#nemtudom>
Látta ezt a buszt vki pécs környékén?
Ha ilyen suli buszok lennének,tuti mindenki bejárna!:)