2438

• caseih9400
    jujj xD mostmeg 200valamennyi
  • iszakos
    Értem akkor reméljük a legjobbakat!:)
  • caseih9400
    jaja de már vagy 2x 3x ment helyette az AEG95ös mert gondolom karbantartási szünet volt...
  • iszakos
    Én 97 forintért vettem az elsőt:D
  • iszakos
    akkor még kell egy kis idő mire kiderül mit bir a rendszer.
  • caseih9400
    nem tom! csak azt szeretnék vezetni ha nem kerülök manra
  • caseih9400
    :O az fasza ..10évvel ezelőtt mennyi volt ?
  • iszakos
    Első vagy második szériás EAG 95-öst kapsz?
  • caseih9400
    őőő hát még nem nagyon hallottam róla nagyobb bajt ...igen török ..mondta is az egyik
    sofőr...üzemeltetési tapasztalatot még nem nagyon hallottam / érdeklődtem...
    de azt tom hogy tavasszal jöttek ezek a szériák a Budapest-Gyulai Pest-Orosházai részhez
  • iszakos
    nekem legalább 10 évre visszamenőleg az összes,talán egy vagy kettő hiányzik összesen.
  • iszakos
    Ezek török összeszerelésűek ha jól sejtem,amikről nem szokott jó vélemény lenni.Te milyen üzemeltetési tapasztalatokról halottál?
  • caseih9400
    nekem még csak 3db van 2 2003-as 1 meg mostani szeptemberi asszem..
    de lehet meglesz ez a novemberi is mer kiváncsi vok a körös volán interjúra!
  • caseih9400
    Én vagy egy Sü 313-ast vagy egy AEG 95-ös ikarust ez a kettő a favorit nálam :)
  • iszakos
    Jaja én is rendszeres olvasója vagyok az ujságnak.
  • iszakos
    Üdv a topicban!:)
    Én is leakarom tenni a D kategóriát.
    Személy szerint boldog lennék,ha egyszer vezethetnék egy 200-as sorozatú Ikarust!:)
  • caseih9400
    Ilyen ami Pestre szokott járni :

Ilyen pedig a helyközi :
  • caseih9400
    Sü 313-as ;)
  • caseih9400
    Hát nem pont ilyen...elővárosi meg van 2 ami Orosházától Pestre , Gyulától Pestig
    megy annak hátul van az ajtaja....de annyit tok mondani hogy piszok kényelmetlen
    az ülés 1-2óra ülés múlva...az elővárosin meg 3ajtó van asszem...
    még nem vok nagyon jártas a buszokba.......
  • Gyuszy ICE
    http://www.korosvolan.hu/index02.html <-Na ez a 313-as amúgy az e havi Camion Truckban pont a Kőrös Volán buszait mutatják be.
  • Gyuszy ICE
    Ha olyan motor van benne mint az Sü 363-asokban akkor megy mint a meszes :D . Ilyen is van a Kőrösnél? mert ami Debrecenbe jár az Sü 313-as csak legelöl és leghátul 1-1 egyszárnyú ajtóval az is ritka szép gép.
  • caseih9400
    Szevasztok !
    Én is buszosnak készülődök bár nem ennek kezdtem hanem traktorosnak ,
    csak látom hogy milyen szar lesz a traktorosoknak a jövője ezért
    átváltok buszosra ! :) A Körös volánnál fogok lenni sztem mert itt
    a környéken csak az van...Egy Man Lion's Classic-ot szeretnék vezetni
    de lehet hogy egy ikarusra fognak ültetni csak...tehát már itt leszek :)

Mi a véleményetek erről a buszról ?
  • iszakos
    Hát nem tudom.Ha 100 órát se menne el hiba nélkül,az kicsit égés lenne.A többire meg sok mindent nem tudok hozzáfüzni,igy hirtelen.
  • bulba
    Budapesti teszthez kapcsolódóan: katt
  • iszakos
    Elnézést,hogy konkrétan nem válaszolok vissza senkinek,hanem igy naturban irok.
    Az én véleményem a kialakult eszmecseréhez a következő:
    Tény hogy europában a ZF/Voith váltók terjedtek el,de az is igaz,hogy Amerikában az Allison váltok terjedtek el.Én nem mondanám egyikre se hogy rossz.De ha már szóba került az Ikarus és BKV,azt se felejtsük el,hogy a PRAGA tipusú automata váltók hány év szolgálatot teljesítettek.Én pécsen utaztam még olyan 260-sal amibe az ős 2 fokozatú prága váltó volt.Az hogy melyikkel mennyi gond van,attol is függ milyen álapotban van a motor,adagoló,stb,ja igen és hogy használják a soförök.Én szerintem a Credo főegységei nagyon jók,ahhoz a konstrukcióhoz!Mert lehet egy más fajta buszba nem lenne jó.Én Credo összes termékében a hely hiányt látom.Jó nincsenek olyan nagy kerékjárati ivek,de attól még helyet nem nyertek,mert maga a váz,meg karcsubb.A 412-eseknek meg egyertélmű gyermekbetegségei vannak,sajnos ebbe az eladási adatok is közre játszanak.
  • gabesz012
    A 412-eseknél sokkal inkább a vázszerkezettel vannak gondok (oké a kigyulladások -részben- konstrukciós hibából adódtak). A zf/voith váltok meg immár 21 éve vannak jelen Bp-n és azóta is működnek (persze pár buszban volt váltócsere, de ez kb. az állomány 15%-át érinti). Az Allison váltóról még egy apró adalék: az első generációs Ik415-ösökben ilyen volt, de ugye mára már ki lettek cserélve (természetesen most is a bkv-s példányokról van szó).
  • bulba
    Az allisont nem nézném le, váltóik inkább amerikában elterjedtek, ahol ZF-nek vagy a Voithnak kissebb a presztízse.A kühne saját fejlesztés, a dana is bevált már a SOR-nál (ahonnan a licensz van) Jó, persze biztos pár évvel korábban kell majd lecserélni/felújítani bizonyos alkatrészeket. De a 412-esekből már jól tudjuk hogy a jóminőségü komponenseket jó is kell beépíteni mert különben...
    A logika nekem azt mondja hogy a kisseb kerekeknek köszönhetően szélesebb is az utastér, és a busz is könnyebb, így kevesebbet fogyaszt.
    Ami így a képekből/adatokból lejön és viszonylag nagyobb hátránya a credonak hogy kicsik az ajtajai.
  • gabesz012
    Asszem az 5 fokozatú zf van bennük. Nem vagyok buszgyártó cég, de a Credo-ban ugye allison váltó, dana, ill. kühne tengely van. Namármost a nagy európai buszgyárók (Merci, Volvo, Man, de még az Ikarus is) zf/voith egységeket használ(t). Ez azért biztos jelent valamit...
  • bulba
    Hát nemtudom, igaz egyik típussal sem utaztam,de nekem a credo valahogy szimpatikusabb. Nmehinném hogy a credo főegységei silányabbak lennének, ráadásul a 6fokozatú allison váltót Magyarországon gyártják asszem.
    Tényleg az alfabuszok váltója hány gangos? a honlapon csak annyit ír hogy autómata :S
  • gabesz012
    Nagyon remélem, hogy nem... Akkor már inkább a Localo, az legalább minőségibb főegységekből van összerakva (Zf+Volvo cuccok). Viszont az Arc-t azt szivesen kipróbálnám egy hasonló teszt alkalmával. :)
  • iszakos
    Köszi az infót,ha olvasol hasonlókat várjuk a hireket.
  • iszakos
    Kiváncsi vagyok,hogy sikerül e megvetni a lábát a Credonak.
  • lapaly
    Postaládaújság.
    Hát igen, az lemaradt. A BKV.
  • gabesz012
    Már vége. :) A Bkv tesztelt a 7-esen egy csuklóst, illetve a 276E-n egy szólót. Képek itt.
  • iszakos
    Ezt az ujságot nem ismerem.Ki tesztel Credokat?
  • lapaly
    Hello
    A heti Helyi témában olvastam, BN 18-as Credokat tesztel. Erről hallott valamelyikőtök más forrásból?
  • iszakos
    Két lehetséges változat van:
    Vagy a soför fülkéjének légkondija,vagy az egész utasteré,de én az elsőt tartom valoszinűnek.
  • Mike at home
    köszi
    de fura
    és mi az a púp ott a vezető fölött?
  • iszakos

csak ezt a képet találtam igy hirtelen.
  • Mike at home
    az a 4-es ajtó hogy néz ki?
  • CseNo
    Hmmm én se találtam normális rajzot 280-ról... A legjobb, ha fogsz egy mérőszalagot és leméred az egyiket :S