Buszok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
tén yszépre sikerült a ráncfelvarrás,sajna a gyár egy kicsit késõn lépte meg a váltást,és nem akkora siker széria.
IKARUS C56.42 H6
menetkész önsúly: 10769 kg
csomagtér: 2 m3
férõhely: 45
Motor típusok: RÁBA D10 UTSLL190 E2 (190 kW)
légkondicionáló: -
utasülések típusa: IMAG Körmend IV.
Jelleg: 12 m-es szóló, helyközi
egyéb: légbefúvó,
ABS, ASR, Retarder, tárcsafék
menetkész önsúly: 10769 kg
csomagtér: 2 m3
férõhely: 45
Motor típusok: RÁBA D10 UTSLL190 E2 (190 kW)
ABS, ASR, Retarder, tárcsafék
Mezőgép - BN
IKARUS C56.22 V4
menetkész önsúly: 11035 kg
csomagtér: 3,7 m3
férõhely: 72-76
Motor típusok: DDC S50 E2 (205 kW)
ABS, ASR, Retarder,
tárcsafék
menetkész önsúly: 11035 kg
csomagtér: 3,7 m3
férõhely: 72-76
Motor típusok: DDC S50 E2 (205 kW)
ABS, ASR, Retarder,
tárcsafék
Mezőgép - BN
Ez tök jó,kár,hogy nincs meg a D kategóriám,másképp azonnal jelentkeznék.
Értem,akkor lehet 10 órát vezet egy nap a soför,ami szintén müködik,hiszen hetente kétszer,ez is szabályos.
gazdag leszek ha a volánbuszhoz megyek dolgozni 😮
"AUTÓBUSZVEZETÕ (Pilisi és Váci Forgalmi Térségbe)
Amit elvárunk: - „D” kategóriás vezetõi engedély,
- PÁV II. alkalmasság,
- erkölcsi bizonyítvány.
Amit nyújtunk: - versenyképes jövedelem,
- ingyenes utazás a Társaság autóbuszjáratain,
- juttatások évente mintegy nettó 300.000 Ft értékben: formaruha, munkaruha, étkezési utalvány, üdülési csekk, internet elõfizetés stb. (választás szerint), utazási kedvezmény a családtagoknak is, üdülési lehetõség Piranban az adriai tengerparton és Balatonlellén, a társaság üdülõjében,
- Szükség esetén szállást is biztosítunk"
"AUTÓBUSZVEZETÕ (Pilisi és Váci Forgalmi Térségbe)
Amit elvárunk: - „D” kategóriás vezetõi engedély,
- PÁV II. alkalmasság,
- erkölcsi bizonyítvány.
Amit nyújtunk: - versenyképes jövedelem,
- ingyenes utazás a Társaság autóbuszjáratain,
- juttatások évente mintegy nettó 300.000 Ft értékben: formaruha, munkaruha, étkezési utalvány, üdülési csekk, internet elõfizetés stb. (választás szerint), utazási kedvezmény a családtagoknak is, üdülési lehetõség Piranban az adriai tengerparton és Balatonlellén, a társaság üdülõjében,
- Szükség esetén szállást is biztosítunk"
khm...khm...
sok járattal járok össze-vissza de ez BUDAPEST-SZOLNOK-GYOMAENDRÕD-ZSADÁNY-GYULA-i járat
khm...khm...
Bár ez a Setra az zalaegerszegieké,azért mégis csak hazai😊
A háttérben a lakohelyem szerinti illetékes Zala Volán busza sorakozik😊😊
Azért tartom kizártnak,mert ugy tudom ezek az EAG-ok Volán tenderen nyertek,és igy kerültek a Volánokhoz,tehát eltérõ számban,és talán kivitelben is,de minden volán kapott belõle.
Én se tudok arról,hogy a NABI-val baj lenne.
De ha nagyon mélyen leásunk a gyár történetében,akkor kiderül,hogy az Ikarusnak is füzödnek szálai a gyárhoz.
De ha nagyon mélyen leásunk a gyár történetében,akkor kiderül,hogy az Ikarusnak is füzödnek szálai a gyárhoz.
Mi is a járat utvonala pontosan amivel jársz,és mennyi a menetideje?
Biztos tart 10-15 perces szüneteket egy két megállóhelyen,hisz megvan szabva többek között az is,mennyit lehet pihenés nélkül levezteni,egy huzamban.
Biztos tart 10-15 perces szüneteket egy két megállóhelyen,hisz megvan szabva többek között az is,mennyit lehet pihenés nélkül levezteni,egy huzamban.
Látom a kõrös volánnak is van faceliftes EAG-ja, a Pannon volánon kívül nincs is olyan volán amelyik ne rendelkezne ilyen típusu busszal?
60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play
íNekem az egyik kedvenc gyártóm a NABi volt amíg (szinte teljesen) meg nem szûnt. Ezt a busz egyébként magyarországon gyártják, kivétel a motort
A formáját szerintem azzal lehet magyarázni hogy az amerikai piacra készül. Az elõvárosokból viszi az utasokat a belvárosba, és a parkolójegy egyben menetjegy is (az a célja hogy az emberek ne kocsival hanem busszal közlekedjenek).
Az egyetlen típus amivel utaztam az a NABI 700SE
Felépítését tekintve színházpadós, ami annyit tesz hogy a 2. ajtó után az utastérben van egy lépcsõ. Az elsõ ajtónál egy nagyon kicsi lépcsõfok van míg a 2. ajtónál kettõ és ezek is viszonylag alcsonyak
Ez a megoldás ötvözi az olcsóságot (elvileg) és viszonylag megfelel az esélyegyenlõségnek, fõleg hogy a rábákbban, credokban és Ikarusokban 2 lépcsõ van
Különösebb minõségbeli hibákat én nem tapasztaltam, egyedül egyszer egy hibás váltást
A nabik szervízigényességérõl, áráról tud valaki bõvebbet?
A formáját szerintem azzal lehet magyarázni hogy az amerikai piacra készül. Az elõvárosokból viszi az utasokat a belvárosba, és a parkolójegy egyben menetjegy is (az a célja hogy az emberek ne kocsival hanem busszal közlekedjenek).
Az egyetlen típus amivel utaztam az a NABI 700SE
Felépítését tekintve színházpadós, ami annyit tesz hogy a 2. ajtó után az utastérben van egy lépcsõ. Az elsõ ajtónál egy nagyon kicsi lépcsõfok van míg a 2. ajtónál kettõ és ezek is viszonylag alcsonyak
Ez a megoldás ötvözi az olcsóságot (elvileg) és viszonylag megfelel az esélyegyenlõségnek, fõleg hogy a rábákbban, credokban és Ikarusokban 2 lépcsõ van
Különösebb minõségbeli hibákat én nem tapasztaltam, egyedül egyszer egy hibás váltást
A nabik szervízigényességérõl, áráról tud valaki bõvebbet?
60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play
kérlek szépen az 100 hogy szolnokon megáll másütt nem tok mert még nem mentem gyomaendrõdnél messzeb gyula felé.....
kb 10.50 fele ér pestre és 2kor indul hazafele....általában 1 sofõr szokott lenni....
kb 10.50 fele ér pestre és 2kor indul hazafele....általában 1 sofõr szokott lenni....
khm...khm...
Ha ilyenek a jövõ buszai,el se kezdjék gyártani õket!
Igen ez megintékes példája a magyar találékonyságnak,és az Ikarus variálhatóságának!
Én szerintem a fényezés miatt szebb,mint a körösé.Tul sok észre vehetõ különbség egyébként nincs a kettõ között,lényeges küllemi változáson csak 2. generációs E95-ösön történt.Egyébként a kisalföldesek szinte csak Rába motoros gépeket hajtanak,mármint ami az Ikarusokat illeti.De szerintem nem is kell magyarázni,hogy miért.
Én soföröktõl ugy hallom,hogy az E95-ösök tartossága megbizhatósága,nem a legjobb.Legnagyobb részébe motort kellet már cserélni,hol ott futnak még 200-asok az eredeti motorral.
Én soföröktõl ugy hallom,hogy az E95-ösök tartossága megbizhatósága,nem a legjobb.Legnagyobb részébe motort kellet már cserélni,hol ott futnak még 200-asok az eredeti motorral.
Tökéltesen igazad van.
Egyébként meg a pihenõ idõket általában az odaút végén veszik ki,kivehetnék utközbe sok kis pihibe is,de akkor senki se utazna busszal,mert sose érne a célba,ha meg olyan hosszú a járat,akkor két kezesbe nyomják le.
Egyébként meg a pihenõ idõket általában az odaút végén veszik ki,kivehetnék utközbe sok kis pihibe is,de akkor senki se utazna busszal,mert sose érne a célba,ha meg olyan hosszú a járat,akkor két kezesbe nyomják le.
Én nem lennék erre olyan büszke!😄
<#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#eljen>#eljen>
lehetséges hogy még fut...még a nyáron láttam 1x2x futni ... most is õsszel szóval már biztos felújították...
khm...khm...
bár a 138-as az utolsó pár útján már eléggé beteg volt....folyton felszökkent a láza(-5fokos hidegben)...
khm...khm...
Mintha szebb lenne a Kisalföldön a régebbi E95-ös mint a Körös-nél :S
Ez szép :
Ez nem annyira mint az elõzõ :
TÉK !!
Ez szép :
Ez nem annyira mint az elõzõ :
TÉK !!
khm...khm...
az E95-ös egyébként tényleg jó...
Nekem az tetszik benne, hogy modern, és mégis megõrizte azt a "kocka" jelleget, amit a régi járgányok.. nencs csúnyán lekerekítva a lámpa meg az eleje
Nekem az tetszik benne, hogy modern, és mégis megõrizte azt a "kocka" jelleget, amit a régi járgányok.. nencs csúnyán lekerekítva a lámpa meg az eleje
Mezőgép - BN
a MANon nincs az ülések hátulján olyan keményítõ matyi hogy ne érrezük meg a hátul ülû lábát a hátunkkal....bezzeg az E95ös..
khm...khm...
tavaszi kiadás ..legalábbis akkor hozták dunaújvárosból erre a vonalra olyan Április fele 😄
Ja és nem mondtam egy szóval se hogy a favom .. nekem az E95-ös visz mindent(régi)
...de azért a man is karaj busz...csak nem az utasnak XDXD
Ja és nem mondtam egy szóval se hogy a favom .. nekem az E95-ös visz mindent(régi)
...de azért a man is karaj busz...csak nem az utasnak XDXD
khm...khm...
jah... és a MANod még nincs 30 éves... majd ha annyi lesz, akkor beszélhetünk arról, hogy ki-e bírja...
Mezőgép - BN
nem 2x 1x 😛 ja és pestig gyomaendrõd 3óra szal...még pár hely és este 8kor ott van gyulán mikor pihent a busz 1órát egész úton (lehet többet)
és 2õkor indul el a Népligettõl...
és 2õkor indul el a Népligettõl...
khm...khm...
mi 50 kmre lakuknk kb pesttõl... innen naponta 2 kanyart gurítanak le naponta... az 200 km
De ha mondjuk Szécsénybõl jön, az van akár 500 is egy nap... nem több..
Elõzõ jav: 1 sofõr 9 órát vezethet egy nap
De ha mondjuk Szécsénybõl jön, az van akár 500 is egy nap... nem több..
Elõzõ jav: 1 sofõr 9 órát vezethet egy nap
Mezőgép - BN
Kérlek szépen a MAn SÜ 313-as naponta 2x megtesz lb 1000km-t Gyulától-Pestig .... szal nem csak az ikarusok tudják ezeket...
200km az meg egy busznak semmi már nem azért ...legfeljebb elõvárosinak..
200km az meg egy busznak semmi már nem azért ...legfeljebb elõvárosinak..
khm...khm...