2438

• gumikacsa
    Huhh, tegnap meghozta a futár (csak ajánlani tudom mindenkinek, nagyon szép könyv, rengeteg fotóval, jellegrajzokkal, adatokkal...):

• iszakos
    Hát a jó ég tudja mi hogy van mit.A lényeg,hogy sikerült az Ikarust is tönkre tenni,megjegyzem nem ez volt az első gyár aki igy járt.
  • bulba
    Viszont az csak a sima ikarusra vnoatkozik. De nem értem akkor miért hungarian bus néven csinálják a bizniszt ha egyszer megvette az Ikarus nevet :S
    Úgy tudom az Ikarus EAG nevet még bárki megveheti.
  • iszakos
    Közvetlenül érdekeltség nekem se volt a gyárhoz,de nagyon rossz érzés volt olvasni.
  • iszakos
    Elvileg a Széles Gábor vezette Hungarian BUs megvette már a jogot az Ikarus név használatára.
  • caseih9400
    nemáár
  • gumikacsa
    Hát, nem is tudom mit mondjak. Semmi közöm nem volt sem nekem, sem családomnak a gyárhoz, valahogy mégis érzékenyen érint a dolog. Ismét látszik, milyen gerinctelen politikusokkal, és üzletemberekkel vagyunk körülvéve...
  • Mike at home
    most kell megvenni az Ikarus nevet
  • iszakos
  • bulba
    Az utolsó ikarus ami már nem is az.
  • iszakos
    segítség a választáshoz:D
    Nekem ennek a könyvnek egy korábbi kiadása van meg,és gondolkodok,hogy be kéne szereznem ezt a kibővített is.:)
  • bulba
    Meggondolandó!
  • iszakos
    Az általam belinkelt oldalon található,egy az Ikarus történetét bemutató könyv.Modellben én is gondolkodtam,de akkor fém modell lenne jó.
  • bulba
    Hát, nemtudom, viszont lehet hogy beizzítok egy 1:87-es modellre
    link
  • iszakos
    Én is most találtam rá,ezért nem linkeltem be korábban.De ha cakli-pakli 3000 Ft alatt megáll,szóval,ha van egy kis pénzed,vagy lesz akkor érdemes beruházni,függetlenül attól,hogy már van egy naptárad!:)
  • caseih9400
    nem :S
  • bulba
    Szerinted akkor raktam volna ennyi szomorú smiley-t?
  • caseih9400
    ikarusosat ?
  • bulba
    Mert pont mikulásra kaptam egy naptárat... (persze ő ezt nem tudhatta)
  • caseih9400
    mert?
  • bulba
    Bárcsak 2 héttel előbb írtad volna :(((
  • iszakos
    Nincs ötleted mivel lepd meg magad,uto Mikulásra,vagy karácsonyra,agy csak ugy?Van egy tippem:
    Ikarus Naptár
    Mgerendelés után 2 napon belül elvileg szállitják.A rendeléshez nem szükséges regelni.
  • iszakos
    Ugy gondolodm az egyik probléma az,hogy maga a soför társadalom se tart össze,ugy mint korábban,és ha nem viszel ki egy buszt,akkor téged szivatnak mert te vagy " olyan finnyás",hogy nem viszed ki.Hogy mit lát az utas,és mit jelent ez "privatizáció",soför szemszögből nézve,majd kiderül,de a kilátások nem túl biztatok,bár ilyen mélységben nem ismerem a Transmanosokat,meg Nográd volánt se.
  • iszakos
    Biztos ez is közre játszik,vagy ezzel terelik a szép szóval élve,nem éppen szerencsés metro projektet.
  • BenceYCE
    Ez csak egy példa. De ha konkrétan nem viszed ki a busz, mert nem felel meg az előírásoknak, akkor megkérdik, hogy hogyan lehet, hogy nap-mint nap veled van a gond. Miért csak Te nem viszed ki a buszokat? Egy fecske nem csinál nyarat, mint már mondottam. És van rá esély, hogy megszórnak a jövő havi beosztásban beugróval és/vagy garázstartalékal (amit nem sok ember szeret) és ha úgy van, még a csuklós vonalról is levesznek, hogy annyival is kevesebbet vigyél haza hó elején. Idősebb kolégák emlékeznek még rá, hogy egykor még a végállomások is tele voltak alkatrésszel. Ezzel szemben most siralmasak az állapotok. De ami a BKV-nál zajlik, az megy az egész országban. Nincs elszámoltatás, számonkérés, csak szabadrablás, mert engedjük. Mostanában a nyugdíjkorkedvezmény a leginkább felkapott téma. Pedig ennél sokkal súlyosabb a helyzet. Ha a BKV buszviszonylatait (mert csak azoknál lehet jó pénz zsebre tenni) átjátsszák a Nógrád volán és a VT Transman kezére, megszűnik a szakszervezet. És annyi fizetésemelést kapunk amennyit adnak. Ha ugrálsz kibasznak. Ha pedig még kissebb alvállalkozóknak adják tovább, akkor még inkább igaz lesz. És a szakszervezetek egykori szétrombolása újabb fejezethez ér. Nem azért lesz gazdaságos egy BKV mert lecseréljük a vezetőt 20.000.000-ért, hanem mert irgalmatlan pénzeket fognak visszatartani a bérfejlesztések kárára. Az utasok szempontjából ez első látásra jól hangzik. Új busz, tisztaság. Viszont az eddig is elég szánalmas szellemi színvonal a buszvezetőknél még "érdekesebb" lesz, mivel 2/3-ad ennyi pénzért nem fog épelméjű ember dolgozni egy maszeknak aki késik a fizetéssel, nem ad cafetteriát, sem semmit. Énekeljünk, tapsoljunk, és bátran tegyük fel a gyerekünket arra a buszra. Az útvonalról meg inkább az ügyfélszolgálatot kérdezzük meg hacsak nem tudunk üzbégül.
  • BenceYCE
    Talán most azért mert (suttogva jegyzem meg) elkezdődött a gumikerekűek jogszerű "privatizálása".
  • iszakos
    Ez tipikusan az a téma ami minden évben előkerül,de eddig ami látszik,az a diák kedvezmény csökkentése,ja és hogy folyamatosan emelkednek a menet illetve bérletjegyek.Az utobbi kettő még érthető is.
  • iszakos
    Ebben tökéletes igaza van,bár a kresz,vagy egyéb jogszabály előir kötelezettségeket elindulás elött,és a soför gyakran kerülhet támadások célpontjává ez miatt.Meg a gumisokat se kell félteni!
  • iszakos
    Javitson ki a BenceYCE,ha tévednék,de az egész história nem most kezdődött a BKV-nál.Az igaz most tovább beszélnek róla az emberek mint korábban.
  • bulba
    Inkább csak cinikus vagyok. Max pár éven belül kiderül.
  • caseih9400
    hogy beszélsz ember ?
  • mesteruur
    Basszz.... ne már... ez tényleg igy van???? mocskos büdös zsidó gecik!!!!!!!!!!!
  • BenceYCE
    Ennél mondok sokkal egyszerűbb esetet. Minden reggel köteles vagy megnézni a gumiabroncsok állapotát. Ha külső sérülés van rajta, köteles vagy a gumiszerelőt odahívni, hogy adja rá áldását. De hogy nézed meg a gumi belső oldalát? Mégjobb, a hátsó ikerkerék belső kerekét? Szóval még annyi esélyed sincs, hogy a kresznek megfelelj, nemhogy a támadási felület(ek)et megszűntesd magadon. És ha a terhelés hatására széddurran a kerék, azt mondják, hogy lejárdáztad a gumi belsejét. 200.000 darabja a guminak. És a magyar szereti kitömni a buszt. Amit valahol megértek hisz a szolgáltatás színvonala kritikán aluli. A Hasadéknál eldurran és hivatalosan akkor húzák rád a vizes lepedőt ha akarják. A gumis persze nem engedi ki a buszt, viszont pár perc alatt a kívülről jól látható külső kerék külső falán lévő sérülét úgy szereli meg, hogy a belső kerékkel kicseréli.
  • mesteruur
    Átgondolva ezt még1x.... biztos vannak úgymond "extrém" esetek, mikor az ember nem tud elszakadni a helyéről, mivel a munkatársak normálisak... csak a vezetőséggel és az "éhes zsebekkel" van gondd.... meg lehet érteni ezeket a söfőröket... ők az igaziak, akik mégis csinálják, és nyelnek... le a kapalappal
  • mesteruur
    Gondolom manapság a bkvnál mindig vannak árulkodó jelek pffff MAGYARORSZÁG 2007 BKV
  • mesteruur
    én azt mondom, hogy mindenki csinálja azt amit szeretne... egy darabig, amíg bírja a megaláztatást és a folyamatos stresszet.
    Ha meg nem, akkor sok munkahely van még a földön... ki lehet fogni kis szerencsével egy jobbat
  • iszakos
    Jah értem.
    Hát igen mindenki tud mutogatni a másikra.De az tényleg álságos dolog lenne,hogy a buszsofört vennék elő,egy lerobbanás esetén.Én nem ismerek olyan sofört aki bele lát a gépegységekbe,és tudja,hogy le fog robbani,és nem veszi át a buszt.Persze,vannak esetek amikor árulkodó jelek vannak arra,hogy vmi nem jó.
  • iszakos
    Akkor ez vmi uj megközelítés erre a Volán históriára.
  • caseih9400
    Én Grammer ülésben ültem ... :P
  • BenceYCE
    Nem a javítás után veszik fel a pénzt. Hanem a lejárt menetekért. Busz nélkül pedig nem tudják lejárni a buszvezetők a menetet. De a kérdés az, hogy miért nincs busz. Azért mert a garázs nem tudott reggel eleget kiadni, vagy mert kiadás után az úton lerohadt. Ha az úton rohadt le, akkor nem foghatják rá a garázsra egyből, hogy Ő adott ki rossz buszt. Hiszen a buszvezetőnek kell kiindulás előtt átvennie a járgányt. Tehát ha kiment vele és kiállás után 10 perccel lerohad akkor Ő a hibás. Csak nem tudják rábizonyítani. Meg röhelyes is lenne. Tehát nincs felelős. Ha a garázs nem tud kiadni buszt akkor a műszak a hibás. Ha a műszak tudja bizonyítani, hogy nem Ő a hibás akkor a pénz "fogyott el", mert nem volt alkatrész a raktárban.