Buszok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mesteruur
ez mondjuk kapcsolódik ide vmilyen szinten

Mezõgép - BN

mesteruur
http://www.istvansite.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=47
http://simtr.uw.hu/

Mezõgép - BN

caseih9400
szétoffolni egy topikot egyszerûbb mi ?😄(szerk.: na mind1 téma closed)

khm...khm...

mesteruur
csak nem akarom txtben elküldeni magamnak a linkeket mailban.....vagymi
igy egyszerübb

Mezõgép - BN

caseih9400
csinálj egy saját topikot és ezt megbeszélheted magaddal 😄D

khm...khm...

caseih9400
nem a témához kapcsolódik stbstb...-.-

khm...khm...

mesteruur

Ennyi volt az offból !😄
ezzel mire gondoltál??

villamos szim
www.origo.hu/szoftverbazis/jatekok/szimulator/ats.html

Mezõgép - BN

caseih9400
háát a 18wos....én hamar bele untam...

Ennyi volt az offból !😄

khm...khm...

mesteruur
hát nem tom
majd ha haza megyek, akkor megnézem, mert itt a suliban enm tom.
kiváncsi vok rá hogy milyen...elvileg 18 wheels of steal....so nem lehet olyan nagyon rossz

Mezõgép - BN

mesteruur
http://www.kozlekedes.cjb.hu/letoltesek.html
....ua

Mezõgép - BN

caseih9400
ez egy nagyon rossz játék :@ nincs belsõ nézet asszem...nincs jóhíre ennek a játéknak...(szerk.: bár ahogy megnéztem a képeket .... háát ... nemrossznemrossz)

khm...khm...

mesteruur
http://vilniustransport.mylivepage.com/file/index/prev_1393.0.2007_06_20_20_46_24
ezt is bedobtam ide, hogy ha hazamek meg tudjam nézni... ,ert most nem ottnon vok

Mezõgép - BN

mesteruur
mégvalami
forum

Mezõgép - BN

mesteruur
itt van egy kis nyalánkság

bus driver

sreenshots
free demo
sg forum

Mezõgép - BN

mesteruur
Ehh.....
Most beszéltem szomszédommal. Felvették a Volánhoz. Budapest - Bag - Tura vonalon fog járni.
200000 nettóval kecsegtetik, de azt mondták neki, hogy csak 2 jeggyel fogják meg vagy levegye a gázoljat, panasz legyen arra hogy nem fût vagy nincs nyáron légkondi és megy a picsába....fasza... 200 ért már nem venném le én sem a gázolajat(ha buszoznék)

ilyen ki csinossal fog járni...(dögöljön meg xD)

MAN NÜ313-15 (A25)
menetkész önsúly: 14080 kg
csomagtér: -
féro"hely: 60+49+1=110
Motor típusok: MAND2866LUH26 E2 (228kW)
légkondicionáló: WEBASTO Aerosphare
utasülések típusa: VOGEL
Jelleg: 14,7 m-es szóló, helyközi
egyéb: ABS, ASR, EBS, tárcsafék, automatikus váltó
<#gonosz2><#smile><#smile>

Mezõgép - BN

Nehéz élet a soförök élete.Persze a légkondis iródából könnyen magyaráz bmelyik fejes.Az meg máshol is igy van,hogy addig sporolnak a javítással,amig javithatatlan lesz a busz.De azt hiszem ez a rendszer egyhamar nem változik.

mesteruur
pfff.... nem irigyellek öreg... de sajnos ez szinte mindenhol igy van...û
bele kellene ültetni a fejeseket az ülésbe egy napra... megtudnák hogy mi a Magyarok Istene >(

Mezõgép - BN

Ha értette volna a dolgát reggel nem viszi ki a buszt a garázsból. Ha meg szarik a mûszaki állapotára, legalább vezessen úgy, hogy bármire felkészült. Megfogadtam, hogy mindent papír szerint csinálok, pedig ezért kikezdhetnek a cégnél. Igazából leszarom, mert van hova mennem. De szeretem ezt csinálni. Biztos szeretni fogom az újat is. De szánalmas, hogy az év végi csoportértekezleten azt a kolegát magasztalják az egekig aki minden hulladékkal, még akár talicskával is képes utast szállítani pedig mindig más busszal van, mert neki van a legkevesebb menetkimaradása múûszaki okból. A másik meg kap egy leharcolt szekeret amit nem tud megcsináltatni, mert minden beírásra csak láttamot tesznek, vagy pecsétet, hogy "javítva, rendben", és 2.5x annyi menetkimaradást csinál mint a 2. helyezett. Egyrész semmi köze a busz mûszaki állapotához azért mert nyáron felforralja a vizet. A vízpumpáját hónapokig nem cserélték ki, mert nincs raktáron. Azért nincs mert a pénz kellett az éhes zsebekbe. A szerelõ meg aki ha egyáltalán megteszi, kimossa a hûtõbordák közül a szutykot. Persze a 6 általánosával azt is csak úgy ahogy a józan paraszti eszével elgondolja. Szépen elhajtogatja a hûtõbordákat a gõzborotva vízsugarával. Azért ez az ember, mert ezt tudjuk csak megfizetni, mert valakinek éhes a zsebe. Na egy ilyen busszal élj túl egy napot. A kolléga leadta a busz, már nincs a nevén. Most megkaptam én. De qrvára leszarom, hogy hány órát állok félre mûszaki hibával és hogy év végén mennyi "jól megérdemelt" (?) prémiummegvonást kapok, mert másnak éhes a zsebe. Szóval a históriák a gumikról igazak. Ahogy az is, hogy 1.5 hónapja nincs tükör a garázsban, mert éhesek a zsebek. De ez nem újkeletû dolog. Augusztusban is 1.5-2 hónapig törött tükrökkel jártunk. Az utasokon és a dolgozókon spórolnak ezzel. Idén nyáron már nem is locsoltam a végállomáson a busz hûtõjét ha felforrt. Én nem. Azért nem, hogy a középvezetõség és onnan fölfele több pénzt tudjanak hazavinni. Nemrég belinkelt vki egy cikket a Veke-s srác interjújáról. Megfogott a citromleves rész. Na így mûködik ez mindenhol. A ruházatot egy valláskárosult idegentõl vesszük méregdrágán. Természetesen Õ is valakinek a valakije a bkv-n belül.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

bulba
Amit én láttam ott magasabb beosztásu emberke mutatott fényképeket!
Igaz kb 5-8 ilyen volt de ott tényleg teljesen(100%-ben) el volt kopva a futófelület. És ha netán egy ilyennel karambolozik a sofõr, gondolom nem hivatkozhat arra hogy "bocsi de nem volt futófelület a gumin"
hála Istennek a BKV sofõrjei értik a dolgukat, mégha 1-1 idõnként bunkó is.

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

Én ugy halottam,hogy az a gumi historia is kacsa volt,amit a tv-ben az egyik soför nyilatkozott.Biztos futnak olyan buszok amiknek a gumijai cserére,vagy futozásra várnak,de nem erre kéne általánosítani a médiának,mert kezdik ugy beállitani mintha ez mindenhol igy lenne!

Egy jármûvet se lehet csak hajtani,azt idõnként karban is kell tartani.
Már a 400-asokra is ráfér egy kis felújítás,de az is igaz,hogy tartosan nem fog látszani,mert kedves honfitársain fognak róla tenni,hogy ne nézzen ki sokáig ilyen szépen a busz,meg hát az évszak is megfogja tenni a magáét.

Evileg full felújítás (váz, utastér, lakatolás-fényezés). Sajnos a szûkös keret miatt nem minden firkás/karcolt ablak van cserélve ezekben sem. Motort, váltót inkább a garázsokban csinálgatják. Gumi csere ezen spec volt, ha jól tudom.

Az ok, hogy hamar dzsuvásak lesznek újra, de legalább kívülrõl jól néznek ki még egy darabig, meg váztörésük sincs. 😊

Ezzel párhuzamosan még 280-asok is újulnak meg, ami sajnos 2007-ben már túlzásnak mondható, amennyibe egy olyan felújítás fáj, már inkább el kéne gondolkodni használt buszok beszerzésén... Oké szép-szép, csak már lejárt a típus ideje.

bulba
Szép! Ahhoz képest hogy nem egy sikermodell elég szép kort kibírtak felújítás nélkül. Ez csak külsõ felújítás vagy a motort és egyéb alkatrészeket is érinti? Gumikat azokat újra cserélték? A TV-ben láttom hogy mutogattak fényképeket amin eléggé szörnyû állapotban voltak a gumik.

Pécsett is megkezdték rendberakni a 400-as Ikarusokat (eddig kb 3-5 darabot újramázoltak viszont a 3 zöld csíkot már nem festették rájuk újból).

caseih9400
egy hét múlva ugyanolyan retkes lesz mint felújitás elõtt...sztem

khm...khm...

caseih9400
<#wow1>

khm...khm...

Akkor a pusztulás után egy kis megújulás. Ilyen állopatotú 435-öst sztem tizen pár éve nem lehetett látni Bp-n. 😊) Szerencsére ez mostanában egyre gyakoribb látvány lesz, ugyanis megkezdõdtek a felújítások.

caseih9400
<#szomoru1><#nyes>

khm...khm...

Pontosan az a baj,hogy ennek az akciónak semmi értelme.Eddig se foglaltak nem tudom mennyi helyet,eladhatták volna a roncsokat ugy ahogy voltak,és biztos lett aki felújitja.Igy viszont eltüntek a magyar iapr egy jelentõs korszakának jármúvei.

bulba
És vajon mégis mire akarják felhasználni az így felszabadult helxet?? Mert más értelme nem nagyon volt az akciónak...

Ezt a cikket olvastam már,és én is ledöbbentem az ott irtakon,látottakon!

caseih9400
<#boxer><#violent><#falbav> MOCSKOS BKV SÁÁÁLÁLÁLÁ!! 😄

khm...khm...

ezt a tahóságot nem olvastátok?

BKV titkos akciója

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

jah vhogy igy van.

Na ez jó kérdés,de hogy nem terjedt el az biztos.Pedig szerintem jó kis busz.

ez nem csak a körösnél van igy.A buszok nagyrészét tenderen szerzik be,amit általában a Volán egyesülés irja ki,azt hiszem az ÁPV Rt.-vel karöltve.

bulba
Tudtommal Debrecenbe van 1db és a weekendbus tulajdonában is van egy

caseih9400
<#conf>

khm...khm...

lapaly
Azt tudja valamelyikötök, hogy melyik volánnál van Maz, és mennyi?

lapaly
http://www.hirado.hu/nyomtatas.php?id=240985

caseih9400
akkor a körösnél fontosabb hogy mennyit adnak ki egy buszért mint a kényelemért ?<#fejvakaras><#taps><#violent>

khm...khm...

Én nem ebben látom az okot.A valódi ok,csak is az ár.Az Ikarus drágább a török összeszerelésûeknél enyi.Biztonsági öves ülést bármelyikbe lehet rakatni,ha olyan ülésekkel rendelik.

bárcsak ott tartanék😄😄😄

Jó kis széria ez,nem véletlenül lett népszerû.Bár azt mondják,hogy tartosság szempontjából,nem a legjobb müszakilag,mert a vázra én tudok róla,hogy panasz lenne.

Én ezt mind aláirom,és igazad is van,de ugy gondolom a modernizációt késõn lépték meg.Az igaz,ezt a gyár átmeneti tipusnak szánta,de a körülmények ne tették lehetõvé,egy teljesen uj busz kifejlesztését.

caseih9400
Csak egy valamit nem értek .... mi a lósz*rnak váltották le az ikarust
a manra :SS Kérdeztem az egyik sofõrt azt mondta hogy az nem felel meg az
eus elvárásnak és leváltják egy eusra.....de kérdem én .... minek abba a
szjbab***ott buszba biztonsági öv ?? senkise használja!!!! láttam olyat
is asszem a 383as megy ezen a vonalon hogy LEVÁGTÁK HÁTUL A BIZTONSÁGI ÖVET gondolom valami cigó tag....de ha nem felel meg akkor mér nem egy új
E95öst raknak a helyére :S az már megfelel van rajta biztonsági öv , ja meg KÉNYELMES nem úgy mint a Man....

khm...khm...

caseih9400
E95-nél nem lesz jobb...😊

khm...khm...

caseih9400
de lehet hogy valahol szeghalom fele leváltják egymást ... passz de inkább csak egy sofõrt szoktam látni a buszon...

khm...khm...

caseih9400
csináld meg és gazdag leszel 😄DD

khm...khm...

mesteruur
Távolságiak közül itt van a RULZ:
Egyszerûen szuper...sztem... bár akikkal beszélgettem eddig, sokaknak nem jött be a 359-es

IKARUS EAG395.12; 16 Scania
menetkész önsúly: 13200 kg
csomagtér: 4,5 m3
férõhely: 51-69
Motor típusok: SCANIA DSC1121 E2 (235 kW)
légkondicionáló: Thermo King, SÜTRAK AC310
utasülések típusa: VOGEL ECO 010
Jelleg: 12 m-es szóló, távolsági
egyéb: ABS,
ComfortShift (CS) váltóvezérlés

Mezõgép - BN

mesteruur
igaz, de a buszok között a hoszz arányában talán a legfordulékonyabb...
meg faszás a vezetõfülke :-)

Mezõgép - BN