2438
-
iszakos #1998 A Credonak csupán két baja van,se nem soförbarát,se nem utasbarát! -
#1997 Nagyon kicsik a kerekei és az első lámpák is elég fantáziátlanok.
A városi széria már szerintem sokkal esztétikusabb, a nagyobb üvegfelületek miatt nekem az már külsőre bejön. -
#1996 A szóló buszt még én sem láttam eddig, de nem vagyok túl bizakodó:
Az összes ülés dobogóra került, viszonylag szűk belül, a motor is több helyet vesz el az utastérből mint egy átlagos busznál, a nyitható ablakfelületek méreeste is kicsi (de legalább szionte az összes ablak nyitható). Ahogy elnézem a beszállítók közt sincs igazán magyar cég.
Egyszóval semmivel sem nyújt többet egy ARC-nál vagy ALFA-busznál. -
#1995 itt olvashatsz a sárga Ikarusról! -
#1994 én azért mert csúnya :D -
#1993 Mondjátok már el légszi hogy miért fikázzátok a CREDO-t ?? -
#1992 ilyen rusnyaságot se lát minden nap az ember:
C80-as nem csuklós állapotban(ilyet nem is láttam még)
Egyéb képek:
-
#1991 Megújult az MJT honlapja. Nekem legalábbis biztos.
itt -
iszakos #1990 De igen,ott vannak,talán máshol nincsenek is az országban.
sajna eddig személyesen még nem volt alkalmam látni.
Ma halottam a rádioban,hogy egyes területeit nem lehet semmivel se megközelíteni!:D -
#1989 Credo Mosonmagyaróvári üzeme -
#1988 Tényleg, ha már Nagykanizsa, nem ott vannak a csuklós E94-es buszok ? -
iszakos #1987 Az is igaz,hogy a Zala Volánt eddig elkerülte a nagy Credosítási láz.Ugy tudom,hogy két db van állományban,azok kanizsa környékén. -
iszakos #1986 Jah értem,hát én se tudom,hogy most mennyi 266-osa van a Panonn volánnak,de van egy olyan érzésem,hogy lehet,hogy az ő állományukban van a legtöbb.Nálunk szerintem a Zala Volán állományában már nincs is 266-os.
Pedig komfort szintre,nem biztos,hogy rosszabb egy Credonál. -
#1985 Még a nyáron csináltam a képet amikor is mentem hazafele a mamámtól :)
"Sajna a 266-osok is vesznek ki az állományokból."
Konkrétan azt sem tudom hogy ez a busz, jár-e még mert pár hete vett a Pannon volán fapados credokat (20db és 30milla/db) -
iszakos #1984 Hát igen most már ezzel is sporolnak.
És merre utaztál?
Sajna a 266-osok is vesznek ki az állományokból. -
#1983 Az év első képe legyen ez a gyönyörűen megmunkált és megformázott fa botváltó egy 266-os Ikarusból! Sajnos a mai váltókaroknál a költséghatékonyság miatt műanyagból készülnek és formájukat tekintve elég egyszerűek
-
iszakos #1982 Sikerekben gazdag és Balesetmentes utazást mindenkinek az Új Évben is! -
iszakos #1981 Tudom,még én is láttam egyszer azt a buszt,a budai vámnál.
Köszi,az üzit,de nem rád gondolt az illető. -
#1980 Egy ilyen volt pécsett is! Csak annak raktak egy dobozt a hátsó ajtóhoz és csak az egyik szárnya működött.
(küldtem privát üzenetet is) -
iszakos #1979 Igen ez igy van.De a BKV kapott Rába motoros null szériásakat,amelyek 3 teljes értékü ajtóval rendelkeztek.
-
gabesz012 #1978 A bkv-s öregekben is Daf van... Nem a motor miatt, hanem a hűtő miatt van a hatsó ajtónál méretbeli különbség. -
iszakos #1977 Vannak országok ahol,ezt a magas megálló tipust használják.
Én se tartom hülyeségnek,de ugy látszik nem ez lett népszerű.
A kis keréknél lásd Credo,hát nem nyerő.Az egyik ilyen gond,a tengelyterhelés,iletve a gumik terhelhetősége,plusz a befogadó képesség.
Meg nem biztos,hogy a maximális szélességet lehet alkalmazni. -
iszakos #1976 Hát ez rossz hir,hogy ki fognak szorulni a 200-asok.Én nem lepödök meg azon,hogy a mercik bedöglenek.Ez eddig is igy volt,és akm-ek gyülésével csak jobban elő jönn. -
#1975 Szerintem jelenleg nem az lenne a feladat hogy a padló magassága csökkenjen (jelenleg 300mm körül van). Azt úgy kéne szvsz megoldani hogy a buszmegállókat magasítják meg (sztem max 5-10cm bőven elég).Úgy vélem a mérnökök legfontosabb feladata az utastér belső szélességét növelni (2,1-es üléselrendezés) és a dobogókat megszűntetni. Ezt és a padlómagasság csökkentését szerintem a kissebb kerekek alkalmazása könnyítené meg, bár biztos ennek is megvannak a technikai akadályai, nehézségei. -
#1974 Azért a conectok még mindig elég sűrűn dobják be a törölközőt. Elvileg már egy vonalon sem szabadna 260-as Ikarusnak járnia, de mindig látni egyet-egyet,280-asokról nem is beszélve.
Lekopogom, eddig még karcmentes állapotban vannak az utastájékoztató táblák! -
iszakos #1973 Hát eljöttem pécsről,és micsoda fejlesztések történtek!:)
Remélem a város kedves polgárai,is megbecsülik ezt az ujitást. -
iszakos #1972 Az Ikarus nagyon sokáig alkalmazta az orr motoros megoldást,igaz ennek,az volt az oka,hogy alvázas tipusok voltak azok,kivéve az IK 55/66-ot.
Én ugy tudom azért hagyták el az orr motort,mert az ajtó elrendezést nem tette megfelelően lehetővé.Meg a padlószint,illetve kardánalagút helyigénye.Ami a farmotor mellet szolt akkor, kisebb zaj,jobb utazási komfort,könnyebb szerelhetőség,meg még voltak,csak az nem jut eszembe most.Én ugy tudom elképzelni a legalacsonyabb padloszintet,ha a hajtást,hibrid modon viszik át,kerékagyba épitet villanymotorral.De egy biztos,a padloszint csökkentésnek,a jelen épitési modszer mellet,kezdenek a határára érni. -
#1971 Pécsett üzembe helyeztek kettő GPS-es tájékozató táblát, elvileg kiírja hogy hány perc míg a megállóba ér az adott busz és a térképen is vannak pontok a megállóknál (és a megállók közt 1-1) ami felvillan ha oda ér a busz. Van rajta két hangszóró, de azok még szerintem nem működnek.
Pár napja mikor arra jártam láttam működés közben (tesztüzem) de ma abszolút nem működött. Csináltam egy képet:
-
#1970 "A reptéri busz meg orrmotoros volt,azért volt olyan tágas.:)"
A mostani buszokban meg hátulra rakják a motort és akkor ezért olyan szűkeke belülről? miért nem rakjál most is az elejébe? -
iszakos #1969 Igen,ezt én is korábban megirtam a forumban,amikor az ARC buszokról került szó.De egyébként ha megnézed,amig nem használtak DAF motort 3 teljes értékű volt,a 415-ön.
A reptéri busz meg orrmotoros volt,azért volt olyan tágas.:) -
#1968 Akkor írnám is:
Ugye az ikarus 400.as típuscsalád elődjeként elkészült a 372-es modell 4 ajtóval (232. old). Ezt a technikát miért nem alkalmazták a késöbbi modellekben?
Miért preferálták a 415-ös sorozatot amikor ott volt a 480-as is amelynek nem 740 hanem cask 535 mm volt a padlószintje.
Sőt! Az 1977 és '86 közt gyártott reptéri buszoknak 300mm volt a padlószintje és még így is tágas volt az utastere (272. old) -
iszakos #1967 Kiváncsian várom véleményed!:) -
#1966 Békés boldog karácsonyt mindenkinek!
Megkaptam a könyvet, részletesebb véleményemet hamarosan kifejtem ide :) -
#1965 És Kellemes koszmentes buszozást kívánok a Volánbusz ZRT.-vel XD XD XD -
#1964 Boldog Karácsonyt és kellemes ünnepeket! -
iszakos #1963 Szevasz Atttila!:)
Boldog Karit kivánok minden forumozó társamnak és családjának!:) -
#1962 Hello...király lett a banner...rég votlam már itt :)
Volt sztrájk is....én azt nem neveztem volna sztrájknak :D
Nah van valami újj busz mostanában? :P -
iszakos #1961 Tényleg jobban ki van dolgozva mint a Gördülő Legendák!
Azt hiszem én is bepályázok egyre:) -
#1960 TÉK -
#1959 Már én is igényeltem egyet a Jézuská... mamától :D