Frei dosszié (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Látod, ez a gond.
Miért ?
Elemezzük amit írtál:
Frei ... tényfeltáró (valójában tényelferdítõ)
Frei ... oknyomozó (valójában okot gyártó)
Frei ... riporter (
Ezt szerintem az összes komoly riporter kikéri magának a szakmában)Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Na ez a külömbség közöttük :p
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
"Képzelt riport egy ....-rõl." 😊
Vagy
"A valósággal való bármilyen hasonlóság csupán a véletlen mûve lehet."
Amúgy emléxem valami dalszövegrészletre:
"Falsche riporter ... Thomas Frei ..." 😉
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
ebbe most nem mennék bele😊
figy.
ezzel az erövel mi anémeteket perelhetnénk, amikor magyarosrszágot ugy mutatjákbe, hogy gecidrága szorakozohelyek, meg éttemek, ahol átverik az embereket.
jah hogy az az igazsághoz hozzátartozik? ház kérlek ezt is.
Persze ezt rendre áthágják, de kapnak is érte (sajtóperek)
Itt viszont ki perelje Frei-t ? A Jemeni konzul? És ha nem is látta ?
Mindenesetre ha beperelné, komoly összeget gombolhatna le a hazugságok miatt a TV2-Frei párosról (hitelrontás, turizmusuk helyzetének rontásából adódó anyagi és erkölcsi kár ....)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
ezzel vitatkoznék.
"A Riport is a valóságot kell, hogy bemutassa, része lehet pölö egy dokumentumfilmnek, híradónak ...."
és hány ellenpéldát hozzak pl hiradokbal, amikr a riport ugyszintén hazugság?
A Riport is a valóságot kell, hogy bemutassa, része lehet pölö egy dokumentumfilmnek, híradónak ....
Szóval, ameddig nincs kiírva, hogy:
képzelt riport Jemenrõl Frei-el
A mûsor valós eseményeket és helyeket is tartalmazhat !
, addig amit csinál nem más, mint folyamatos hazudozás
ö riportokat csinál. régota tudjuk hogy riprot és riport közt oriási a különbség
Végre egy értelmes ember, aki nem csak néz, hanem lát is 😊))
#75: és akkor tapsikoljunk a butításnak, mert az legalább érdekes? furcsa logika... ha valaki szeretne egy izgalmas, érdekes filmet/sorozatot csinálni, tegye nyugodtan: de pl az X-aktákról nem állítja senki hogy dokumentumfilm, aztán mégis leköt.
egyébként pont olvastam egy idevágó részt, az Indexen van egy kritika aMaszájok címû filmbõl, ennek egyik bekezdése szerintem a topicba is illik:
...De a film mûfajával már komoly problémák vannak. Önmeghatározása szerint dokumentumjellegû játékfilm, ami körülbelül olyan, mint a fajellegû vaskarika. Valami vagy dokumentum (non fiction) vagy fikció, de olyan nincs, hogy egy kicsit ez is, meg egy kicsit az is.
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Definiáljuk:
A film (természetesen) kitalált történet kitalált szereplõkkel (ha nem, erre fel van hívva a nézõ figyelme)
A dokumentumfilm valós helyszíneken valós személyekkel valós történetet mutat be (lényegében egy történetrõl szóló híradó)
Nos, tudasotítani kellene a nézõkkel, hogy Frei mûsora film, ami a fantázia szüleménye, és csak érintõlegesen közelít a valósághoz. Akkor elfoganám, de mint dokumentumfilm az "undorítóan torz" a megfelelõ meghatározás rá.
"szenzaciot farag" - Nemeppen, csak a sajat gondolatait erolteti a nezokre. A politikusok mit csinalnak?
"hiteles hirmusor" - Ki mondta h ez hirmusor? Ezek riportok, mint a fokus, aktiv, naplo riportjai, csak komolyabb temaban komolyabb felfogassal.
"beveszik" - Ugy beszelsz mintha nemtudnad az ember mi sok sz@rt vesz be nap mint nap a hirekben. Pedig az hivatalos hirforras. 😊
"lekopned" - En kezetfognek vele, amiert erdekes musorokat csinal.
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Igen, ez a jó szó, mert szenzációt akar faragni (csinálni !) mindenbõl, még ha ezért lopni/csalni/hazudni kell is. Ha nem talál, akkor kreál, mert kell a nézettség."
huhh errõl Spielberg jutott eszembe, õ is ugyanilyen a mozivilágban, mindig érdekes témákhoz nyúl, de telepakolja hatás-vadász elemekkel, amit a popcorn-zabáló társadalom gyakran be is kajál...
Igen, ez a jó szó, mert szenzációt akar faragni (csinálni !) mindenbõl, még ha ezért lopni/csalni/hazudni kell is. Ha nem talál, akkor kreál, mert kell a nézettség.
Személy szerint ez undorítónak találom, hiteles hírmûsor helyett szart kapok. És a legjobban az zavar, hogy aki nem tud róla, hogy ez NEM DOKUMENTUMFILM, HANEM FANTASY, az beveszi, hogy tényleg ez van. Szóval én kötelezném a csatit, hogy a 12-es karika helyett egy EZ NEM A VALÓSÁG feliratot tegyen be, hogy szerencsétlen internettelen tévézõ is tudja, hogy neki most éppen a pofájábahazudnak egy hatalmasat. És mivel eléggé elsunyizta az álbérgyilkosos sztorit IS a média, a vidéki egyszerû emberek csak leülnek nézni, és tetszik nekik. No ebbõl van a nézettsége.
Nemtom, de lehet, hogy ha elõttem lenne az ipse, egyszerûen leköpném. (bemocskolja az emberek független tájékoztatásba vetett hitét)
aki ezzel nincs tisztában az megérdemli 😊
nem véletlenül lett volna a nemsokára induló bulvártévé (story tv vagy mi) egyik húzóneve
bar az meg egyenesen gaz volt mikor a jemeni csokara raakarta eroszakolni a velemenyet, amikor meg ellentmondott egyszeruen elvagtak...
#20: Eppen ez a lenyege a frei musoroknak h nem mondja meg h ez ilyen az meg amolyan, hanem a nezore bizza h mit gondoljon. Nem mondja ki h ez rossz ez meg jo...
#22: A vilagfalu egy kur*ara mas tema.
#29: Ha ha ha.. ennyit a szeles latokorodrol. 😄DD
#34: Az ilyen dijak marhara nem ernek semmit.
#39: Igen ugy adta elo h a japanok perverzek meg minden. Mi ebben a hazugsag? Minden ertelmes ember tudja...
#43: Szemelyesen mondja el, ne korlevelezzen. Ilyeneket alapbol hanyagolok. Enis irok ilyet..
#47: Zedd mester az egesz vilag errol szol. MAsok manipulasarol. Frei: Erdekes musort csinal a lenyeg ennyi. Akit pedig erdekel a tema az ugyis utannanez es sajat maga deriti ki mi az igaz...
Tovabb nem is olvastam a topikot, ilyen faradtan eleg volt ennyi marhasag. 😊
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
The sky is falling, I don\'t care, I just wan\'t to feel good! *** Fordított szmájlik (:™
és helyesbitek,hogy ez a 2 a legigényesebb müsorok, igy joak?😊
Az intenzíven fekszem. Kérem, a sípszó előtt hagyjon üzenetet. Napról napra az újdonság varázsával ajándékoz meg az amnézia!
de ez csak egy gondolat
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
További jó széles látókört mindenkinek, és ne feledjétek: Jemenben mindenki késsel jár! <#vigyor2>#vigyor2>
:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
és arrra gondoltam, hogy ha el is játszotta az emberek bizalmát, attol még nézik a müsorát.
el elgondolkodtato nem??
a levélröl pedig annyit hogy a müsorban nem mondta hogy az embereknek azért van késük mert terroristák, söt, emlitette is hogy népviselet.
de ez csak egy tévedés a levélben. többet nem találtam, vagy azért mert ugy ahogy ti sem, nem ismerem jement, teljesen kivülállo vagyok, vagy azért mert a töbi rész igaz.
de mint tudjuk, aki egyszer téved, az többször is tévedhet.
kedvenc példám, hogy "a japán emberek olyan erõszakosak, hogy az országban nagyon kedvelt az anime, egy rendkívül agresszív képregényfajta. ilyet szinte minden háztartásban találunk."
a félreinformálás nem egyenlõ az érdekes híradással/riporttal...
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Sõt vannak olyan csatik, amik abból jönnek fel, hogy olyan sorozatokat adnak, amik éppenhogy teccenek a jónépnek (Viasat: CSI, Star Trek; AXN: Enterprise, Regenesis, Androméda ...)
Arról nem beszélve, hogy annyira nem vagyunk hülyék, hogy ha valakirõl ilyen komoly hazugság derül ki, akkor annak tovább higgyünk.
Mondok egy példát, holnap kiderülne, hogy az összes megasztáros a színpadon plébekel, néznéd még egyszer a mûsort ?
Én biztos nem 😊
"A közönség köszöni, de nem hülye."
Ezzel nagy általánosságban vitatkoznék. Ránézek a TV-újságra - talán nem véletlenül van az benne, ami benne van.
Eljátszani a közönség bizalmát? Egyszerû. Egy másik médiában megszellõzteted a népnek, hogy X és Y szar - nem vagyok tömegpszichológus, de népet hülyíteni annyira, de annyira egyszerû a hozzáértõknek, hogy hihetetlen. És máris el van játszva a "közönség" bizalma.
Függetlenül a Frei-mûsortól most.)
)