34
  • vg
    #34
    Kurvajó film!
  • [NST]Cifu
    #33
    A néző mentalitásától függ. Aki nem látja a film írónikus vonalát, annak csak annyi jön le, hogy hú, de hősies és hú de cool minden.
    Hidd el így van, mikor a moziból kifele a haverokkal dumáltunk, többen is megjegyezték, hogy nagyon jó toborzófilm lett. Ezen én is kicsit meglepődtem, hiszen a film egyik alaptétele éppen a háború brutalitásának és következményeinek bemutatása.
  • winnie
    #32
    Amúgy szerintem kicsit túlérzékenyek vagytok. A Starship troopers, az military prop. Ez nem.

    a starship troopers-nél anitmilitánsabb és autorizmusellenesebb film nem sok van.
  • Nethyrrea
    #31
    "a viszonylagos bukta valószínű annak köszönhető, hogy a sorozat ismerete nélkül elég nehezen érthető a film."


    röhej. először a mozifilmet láttam aztán hallottam csak a sorozatról, és azért szedtem le a filmet mert a mozifilm hihetetlenül tetszett.
  • vg
    #30
    "Eredeti nyelven, felirat nélkül?
    Olyan bonyolult egy feliratot rittyenteni hozzá?"

    Digitális a film, azért nincs hozzá felirat! A Star Wars 2-3 részehez sem volt felirat ebben a moziban, a digitális vetítéseken!
  • irkab1rka
    #29
    Már láttam, és nekem tetszett. Jó a sztorivezetése, bár látszik, hogy a 30M nem volt elég mindenre (kb 2x ilyen hosszú filmet is lehetett volna csinálni belőle).
    Amúgy szerintem kicsit túlérzékenyek vagytok. A Starship troopers, az military prop. Ez nem.
    És most, hogy már tudom, hogy van egy sorozat is, lehet, hogy megnézem.
  • blakshep
    #28
    én msot nézem a sorozatot, és sztem nem rossz, bár a Szövetség tényleg egyazegyben birodalom koppintás, és a cowboy bebop nekem speciel jobban tetszett, ha már űrwestern
  • [NST]Cifu
    #27
    Részemről először a Serenity-t láttam, és annyira tetszett, hogy kedvet kaptam a sorozat, vagyis a Firefly végignézésére is. Tény, hogy a sorozat ismeretében lesz csak teljes a film is, de ugyanígy volt ez pl. a Star Trek filmekkel is...
  • winnie
    #26
    "nem önálló mozifilm" - már megbocsáss, de amit moziban játszanak, az az én fogalmaim szerint mozifilm.

    oké, most esett le, hogy direkt játszod a hülyét... jó, megadom magam:)

    vajon hol írtam azt, hogy "nem mozifilm". egy szó fölött átsiklottál...
  • rgranc
    #25
    Nem lenne szabad hajnali fél kettőkor hozzászólásokat írogatnom...

    Még egyszer összefoglalva: szerintem egyáltalán nem a háborúskodás mellett áll ki a film, nekem egyáltalán nem ez a következtetés jön le az említett részből, hanem az hogy a (a te szavaiddal élve) "szarházi militarista" állam gonosz, az emberek totális elnyomására és kontrolljára irányuló (és szigorúan eltitkolt) praktikái ellen kell küzdeni.

    Ha valami militarizmust a film szemére lehet róni, az a verekedés és lövöldözés előtérbe helyezése lehet... (Bár ez a vonal is talán hangsúlyozottabb a sorozatban) Ez viszont - azt hiszem - teljes egészében a western egyik lényege, ahol az erős ököl és a hatlövetű a konfliktusok megoldásának fő módszere... :)))

    Szerintem.
  • rgranc
    #24
    Tehát ez nem jó. Vagyis mi a jó? Ha megmarad az agresszió, a háborúskodás - ez persze így kimondva nem hangzik el, de aki nem szellemi fogyatékos, az erre következtet.

    LOL. Én nem tartom magam szellemi fogyatékosnak, mégis inkább arra következtetek, hogy ez a gonosz csúnya Birodalom gonosz csúnya kísérlete volt arra, hogy kémiai szerekkel elnyomják az emberek önállóságát, függetlenségét, abszolút engedelmes "polgárokká" neveljék őket. És mit ad isten, pont e gonosz csúnya Birodalom ellen harcolnak Malék...

    És gondolom mivel van benne egy elnyomó technokrata birodalom, meg egy maroknyi alternatív szabadságharcos (ráadásul sci-fi is, ugye), erről (jogosan) rögtön a Star Warsra asszociáltál (amit nem mellékesen nem is szeretsz), és nagy önbizalommal kijelented hogy "összelopkodott dolgok vannak benne". Számomra eléggé hiteltelen vélekedés, már megbocsáss.
  • IoIa
    #23
    "nem önálló mozifilm" - már megbocsáss, de amit moziban játszanak, az az én fogalmaim szerint mozifilm.
    "...hanem a sorozat folytatása, ugyanazokkal a karakterekkel és rengeteg visszautalással a sorozatra." - ezt készséggel elfogadom, mert én nem láttam a sorozatot, így te egészen biztos, hogy többet tudsz róla. A film megnézése alatt nem éreztem, hogy valamire is visszautalnának, persze aki ismeri a sorozatot, annak lehet ilyen érzése.
    "csak az lepett meg, hogy hiányos tudással nézted a filmet - mint olvashattuk olyan tollából, aki látta mindkettőt picit félreértetted és hulladéknak nevezted" - nem hinném, hogy be kéne íratkoznom egy tanfolyamra, ahol a tudásomat kibővítik, hogy mit nevezhetek és mit nem nevezhetek hulladéknak. De ha neked így jobban tetszik, akkor számodra adok egy különbejáratú véleményt:
    Kedves winnie! Elkövettem azt a hibát, hogy tudatlanul, megfelelő ismeretek hiányában, majdhogynem illegálisan megtekintettem a filmet, és csupán ezt a filmet látva az a véleményem, hogy egy hulladék. Továbbá, mivel az előzmény-sorozatot nem láttam, így nem ismertem fel, hogy "holott sajátmagából merített", csupán azt, hogy máshonnan merített, mert egyéb filmeket viszont volt szerencsém megtekinteni.

    PS: Ebben a topicban nem akarom többször kifejteni, hogy miért ez a véleményem a filmről.
  • winnie
    #22
    nem önálló mozifilm, hanem a sorozat folytatása, ugyanazokkal a karakterekkel és rengeteg visszautalással a sorozatra.

    (csak az lepett meg, hogy hiányos tudással nézted a filmet - mint olvashattuk olyan tollából, aki látta mindkettőt picit félreértetted és hulladéknak nevezted + lopással vádoltad (azt mindtad, hogy ami lop, nem lehet alap), holott sajátmagából merített, ha merített.
  • IoIa
    #21
    "és ez az egész sorozat is a függetlségről, a szbadaság fontosságáról szól." - nem érdekel a sorozat. Nem is láttam, másrészt ez egy önálló mozifilm, és erről mondtam véleményt. Mégpedig az alapján, amit ott mondanak. És azt valóban mondják, nem én találtam ki.

    PS: nekem a starwars egyik része sem tetszik, de ez legyen az én problémám.
  • IoIa
    #20
    "nem. tudtam, hogy melyikre mit írtál, viszont, akkor, ahogy látom nincs ellenvetés." - lenne, de ebben a topicban nem akarok más filmről vitázni.
  • winnie
    #19
    "gondolom nem hiszed, hogy a te ízlésed az alap:)" - ugye te sem tartod a sajátodat alapnak? :)

    nem, de azt hiszem én nem is mondtam véleményt a filmről - még írtam is, hogy mindegy mit gondolok.

    Sokáig kerested a hozzászólások között azokat a filmeket, amiket jónak tartottam? :))

    nem. tudtam, hogy melyikre mit írtál, viszont, akkor, ahogy látom nincs ellenvetés.
  • Warpcore
    #18
    ..meg akiegy kicsit a dolgok mögé tud gondolni azonnal rájön miről sól ez a film =)
    Otthon maradhatott volna a szarházi militarista usa-ban.<--ehhez képest nemtom..nekem erősen a népbefolyásoló, központi hatalmat erőltető államot helyezi negatív hangsúlyba...és ez az egész sorozat is a függetlségről, a szbadaság fontosságáról szól.
    Most akor miért is lenne amcsi militarista propagandafilm?
  • IoIa
    #17
    Sokáig kerested a hozzászólások között azokat a filmeket, amiket jónak tartottam? :))
  • IoIa
    #16
    "gondolom nem hiszed, hogy a te ízlésed az alap:)" - ugye te sem tartod a sajátodat alapnak? :)
  • winnie
    #15
    De mivel összelopkodott dolgok vannak benne, mitől is alap?

    ja, ez kimaradt. érdekelne, hogy honnan is a lopás, de.

    egy film nem lehet attól jó, ha olyan dolgok vannak benne, amit máshol látott az ember? (eleve kicsinyes szó a lopás erre, hisz eredeti film talán, ha 1-2 akad évi 800-1000 filmből)

    van/volt egy fűrész c. film, aminek egyetlen eredeti pillanata sincs. van egy folytatása, amiben meg pláne nincs eredeti pillanat. mégis a legtöbben nagyon jó filmeknek tartják. lopott a fűrész? nem hinném. másolt? talán. ihletet szedett más sikerfilmekből? igen.

    dettó - ott van a pingvines film. jó. múlt hét, kedd, 13.30, spektrum. ott is volt egy 40 perces pingvines film. nyilván tök ugyanaz a kettő. és mégis sokaknak tetszik a pingvines.
  • winnie
    #14
    gondolom nem hiszed, hogy a te ízlésed az alap:)

    mindenesetre a sorozat ismerete nélkül nem hiszem, hogy sikerült teljesen megértened a filmet.

    ja, és anélkül, hogy véleményt nyilvánítanék, hisz tök mindegy, hogy én mit gondolok a firefly-univerzumról - azt hiszem simán alulmaradnál az álatalános vélekedéssel szemben azzal a kijelentéseddel, hogy joss whedon lopkodott volna - általában az általa alkotott sorozatok mind, mind az egyediségükről voltak/vannak híresek:)

    nem nagyon hiszem, hogy mostanában más is megmártózott volna az űrwestern műfajában.
  • IoIa
    #13
    Még csak véletlenül sem. Úgy igaz, ahogy írtam.
    Én nem tudom, hogy te mit néztél, én a Serenity c. filmről beszélek.
    Kb. 75 perc tájékán hangzik el a holo-felvételről, hogy G-23 Paxoline hidrokloridot szórtak a légkörbe, ettől mindenkinek (illetve majdnem mindenkinek - az emberek egy ezrelékénél ugyanis ellentétes hatást váltott ki) az agressziója eltűnt, abbahagyták a háborúskodást és annyira nemtörődömök lettek, hogy még enni sem akartak, és meghaltak.
    Tehát ez nem jó. Vagyis mi a jó? Ha megmarad az agresszió, a háborúskodás - ez persze így kimondva nem hangzik el, de aki nem szellemi fogyatékos, az erre következtet.
  • rgranc
    #12
    Mondjuk ebben az is benne van hogy én láttam a sorozatot is. És tetszett is.
  • rgranc
    #11
    Abszolút nem igaz... Épp az ellenkezője a mondanivalója szerintem: a háború rossz. Ugyanazt a filmet néztük?
  • IoIa
    #10
    A sorozatot nem láttam. Én is csak azért mozdultam rá a filmre, mert láttam a magas pontszámot. De ez egy hulladék. Alapfilm? Maximum a hulladékok alapja. De mivel összelopkodott dolgok vannak benne, mitől is alap?
  • winnie
    #9
    a sorozatot is láttad?

    nem csoda, hogy az imdb-n tarol a film, a top#250-ben 197. 8,3-as ratinggel.

    az eddigi rajongói vélemények szernt alapfilm.
  • IoIa
    #8
    Van felirat, de ettől nem lesz jobb a film.
  • noss
    #7
    projektorral alá kéne vetíteni a feliratot - ha van ;)
  • Hedgehunter #6
    Eletem elso!!!! filmje amit otthagytam 30 perc utan...:(
  • IoIa
    #5
    Ez a film iszonyú gyenge, időnként blődli starwars hangulata van. De ami nagyon nem tetszett, hogy van benne egy bújtatott háborús propaganda, ami csak a vége felé jön elő, amikor leszállnak a bolygón, ahol mindenki meghalt. A béke rossz, a háború jó. Ezt próbálják beadni a nézőnek. Ilyen filmet itthon egyáltalán nem kéne bemutatni. Otthon maradhatott volna a szarházi militarista usa-ban.
  • ac3
    #4
    miert nem tolt hozza a mozi .sub-ot?:)
  • Warpcore
    #3
    A gond az hogy a forgalmazó csak kitartó telefonos zaklatásra (komolyan ) volt hajlnadó belemenni,és így is csak ez az eggyetlen, eredeti nyelvű kópiát hozzák be az országba, és mive hagyomásnyos film, nem lehet ugye faxa digitális vetitőben leadni ahol csak ugy hozzá lehet passzintani a feliratot mint itthon
    egyébként örülni kell ennek nagyon is! mennyetek mozizni! ne popcort vegyél hanem mégeggy jegyet a barátodnak ! így lessz csak sikeres a film és tudják meg a kiadók hogy van igén jó scifikre is a moziban!
  • MakLeod
    #2
    Eredeti nyelven, felirat nélkül?
    Olyan bonyolult egy feliratot rittyenteni hozzá?
  • 5i
    #1
    Eredeti nyelven?

    Így még annyi esélye sincs a sikerre, mint egyébként.