70
  • nihillus
    #70
    A DOOM film egyetlen igazán értékelhetző része az FPS jelenet, na és a szörnyek. Egyébként rémgyenge film.
  • Saccard
    #69
    Nekem durván tetszett a Doom film. Mondjuk lehet, hogy elfoglult vagyok, mivel a játékot is nagyon szeretem. Jó hangulat, a szinészi játék asszem nem annyira érdekes egy ilyen filmnél...
    Zsír volt ne szídja senki!!!
  • Commandante
    #68
    "A sztory gyenge viszont szerintem jól visszaadja a játék hangulatát" - ezt olvasva ketsegeim tamadtak, hohy ugyanazt a filmet lattuk-e... az utolso nehany perc nagyon ott van, de a tobbi ver gaz. Hogy egyet mondjak, hol vannak itt a pokol megnyilo kapui? Ezaz egesz olyan, mint egy Quake 2-3 film cyberzombik nelkul.

    Az egeszben az a legelszomoritobb, hogy ennyi lebol, ilyen technikai hatterrel 100szor jobb filmet tudna csinalmi szinte barki.
  • pauly
    #67
    Pfff,az alien 2 a legjobb rész.Nem hiába james cameron rendezte.
  • winnie
    #66
    szabad azt mondaom, hogy baromság?
  • vg
    #65
    "Az Alien2 szerintem a gyengébbek közül van :)"

    EMBER???? MIRŐL BESZÉLSZ?
  • vg
    #64
    A Doom film lényegében azért annyira szar, mert egy 50+ éves faszi rendezte...
  • Adam II
    #63
    [egyetért]
  • omlás18
    #62
    Őszintén? Tökéletesen egyetértek a cikk írójával! A játék képi világát, a hangokat, a zenét, egyszóval a hangulatot kell eltalálni. Képregény adaptációban már sikerült ezt megvalósitani, - lásd: Sin City - bár tény, itt a készítő egy és ugyanaz a személy és a feladat is egyszerűbb. De lássuk be, aki látta a Bűn városát az tudja, h nem a story vitte el a filmet. Csupán annyival elérte a kívánt hatást, h nem akart se több, se kevesebb lenni, mint a film. Ha engem kérdeztek remekül filmre vihető játék pedig van a piacon. Pl.: Max Payne
    Ha egy rendező úgy dönt, h esetleg ezt meg is teszi, könyörgöm... de komolyan térden állva könyörgöm egyeztessen a játék készítőivel is. Ez kell, hogy legyen az első lépés abba az irányba, h egyszer talán nem keserű szájízzel hagyom el a mozi kapuit, vagy állok fel a számítógépem székéből egy ilyen borzalom után, mint a Doom.
  • atothhu
    #61
    "Talán ha ha 2 évente kijönnek valami érdekessel. Pl. Matrix1 a kettő már csak futottak még kategória"

    az ilyeneket nagyon bírom :))
  • winnie
    #60
    Hogy mi a megoldás? Ne legyen játékadaptáció! Csupán csak csalódást okoznak és rontják a játékok hírnevét.

    nem értek egyet. aki csalódást remél, az ne nézze meg.

    viszont.

    újabb rajongókat szerezhet egy játéknak egy adaptáció, legyen az jó vagy rossz.
  • Adam II
    #59
    Én erre azt mondom más látni és más átélni valamit. Ha egy játékkal játszok én formálhatom az eseményeket és tőlem függ mi fog történni ,nem a rendezőtől és a forgatókönyvírótól és ha nem is közvetlenül de velem történnek meg a dolgok nem valami bájgúnár B kategóriás sztártól. A másik az ,hogy ha a történet ugyanaz mint a játékban akkor uncsi mert tudom mi a vége ,gondolom ezért csinálnak más sztorit ami viszont általában gyengére sikerül. Én úgy vagyok vele ,hogy az ilyen játékadaptációk csak azokat nyűgözik le akiknek közük sem volt soha az adott játékhoz.
    Hogy mi a megoldás? Ne legyen játékadaptáció! Csupán csak csalódást okoznak és rontják a játékok hírnevét. Én a Splinter Cell filmtől egyenesen rettegek ,mert ezek után 99% ,hogy elcseszik ami nagyon csúnya dolog lenne. Már a könyv se tetszik a túl sok magánéleti rész miatt ha belelapozok többször látom a Sarah Fisher nevet mint a Sam Fishert. És ha én Splinter Cell könyvet akarok olvasni nem az érdekel ,hogy Sam lánya ,hányszor kefélt Illinoisban a pasijával.
  • assdf
    #58
    Mondjuk a The Rockot is nagyon birom, nekem már rendesen hiányzott egy ilyen kaliberü emberke az ehhez hasonló filmekből. Mert a régi nagyok már kiöregedtek, utánpótlás meg nem nagyon akad.Esetleg a Win Diesel vagy Wesley Snipes aki még szóba jöhet még mint keményfiú.
  • assdf
    #57
    Én most néztem meg a doom-ot. Nekem nagyon bejött a film. A sztory gyenge viszont szerintem jól visszaadja a játék hangulatát és nem is a történet a lényeg hanem a lövöldözés.Kemény katonák, nagy fegyverek, nagy szörnyek :DDD
    Kikapcsolódásra szerintem egy tökéletes film aki szereti a megyek és lövök tipusú játékokat.

    Lehetne vmi folytatása is :)
  • Raptor007
    #56
    Nemtudom ki ismeri a MechWarrior sorozatot, én imádom. Régebben olvastam róla h átültetik filmvászonra... alig várom az eredményt, 2006 második felére igérik.
  • Dr4gonlord
    #55
    Egy jó D&D filmet néznék én meg, heh :). Mondjuk most itt a Wrath of the Dragon God, de azt moziban nem adják, pedig akik látták, nem mondtak rosszat róla. De valami LOTR kaliberű D&D filmet már nagyon megnéznék, vagy Dragonlance vagy Forgotten Realms.
  • pemga
    #54
    Az Alien2 szerintem a gyengébbek közül van :), annál talán már csak a 4 volt gyengébb a humano-mutáns aliennel, az már szánalmas volt. Az eredeti és a 3 az korrekt, a 2 leginkább hentelés, minimál psycho van benne. Ha rendes paráztató filmet szeretnél látni, akkor nézz meg tetszőleges japán thrillert :) (Nem, ne az amerikai adaptációjukat.) Audition, Suicide Circle pl. jó kezdetnek.
  • winnie
    #53
    de az pöttyett kidolgozottabb a Starship Troopers "meg kell semmisíteni a férgeket" sztorijánál ;)

    ööö, azért ne essünk bele abba a csapdába a starship troopers esetáben, hogy akárcsak a színészeknek nekünk sem esik le, hogy miről szól a film. (verhoeven azon röhögött a későbbi interjúkban, hogy ezek az ifjú hollywood-i bájgúnárok azt hitték, hogy egy piffpuff akciófilmben szerepelnek)

    aki nem vette észre, hogy az 1959-ben megírt maró kommunizmuskritikát megfogalmazó heinlein-könyv alapján készült film épp arra világít rá, hogy a 40 éves történet még ma is mennyire helytáll, mint szatíra és mint társadalomkritika, az valszeg teljesen félreértelmezte szegény starship troopers. (pedig a sok reklámparódia, a párhuzam a bogarakkal és a szövegbeli célozgatások egyértelművé tették a rendező i szándékot)
  • Sadist
    #52
    Jah, pl. egy 3 részes trilógiát a 3 faj szemszögéből :)
  • lmisi
    #51
    Majd megnézem olcsóban a doom filmet. 1100 ft.-t semmiképp sem ér.
    Nem értem mi a fenének egy ilyen filmre 10 millió dollárokat rákölteni. Igazándiból úgyis a gémereket érdekli a dolog. Minek erőlködnek a karakterekkel. Teljesen fölösleges ez a "rendezői" és "színészi" önmegvalósítás. A számítógépek úgyis elvégzik a környezet és ellenfelek "reálissá" tételét. Esetleg vegyék igénybe a gamék render motorját kicsit felturbósítva. Bár az itt is megtörtént.
    A nézőréteg kiszélesítése hamvában holt kisérlet.... minek.
    Iszonyatosan tepernek azon ezek az adaptációk hogy még gyerekek is megnézhessék szülői felügyelettel, de legalább a barátnőket el lehessen cipelni.
    Így lessz a kegyetlen, kissé értelmetlen, de izgalmas történetből, Fényes, kissé nyálas, de happi-endes történet. Muszály jó-rossz, fekete fehér osztásnak is lennie. Holott a Doom igazándiból puszta élet-halál harc... tompított
    harctéri borzalom.
    Talán valami értelmes ötlötekkel is előállhatna hollywood. Lassan már a 10 éves gyerekek is megmondják 10 perc után mi lesz film végén. Annyira sivárak az amerikai filmek. Jó ideje már letölteni sem érdemes.
    Talán ha ha 2 évente kijönnek valami érdekessel. Pl. Matrix1 a kettő már csak futottak még kategória. Egyszerűen fájdalmas amikor tehetségtelen színtelen rendezők-forgatókönyv írók próbálnak állandóan kreatívnak látszani, ahelyett hogy egyszerűen végeznék a dolgukat.
    Úgy látszik mindenki másnak akar látszani és eközben csak még szánalmasabb lesznek. Szegénykék...
  • G46
    #50
    Üdv!

    Hááát, nem tudom olvastad-e a Starcraft mellé adott kézikönyvben lévő háttértörténetet, de az pöttyett kidolgozottabb a Starship Troopers "meg kell semmisíteni a férgeket" sztorijánál ;)

    A Starship troopers eredetileg könyv volt,Robert A. Heinlein írta. Pöttyet kidolgozottabb, mint a film :) Mellesleg Heinlein neve ott van a Starcraft creditsben, mint special thanks.

    Egyébként egyetértek, a Starcraftból lehetne jó filmet csinálni. Leginkább egy sorozatot.
  • Janey
    #49
    na igen, Silent Hill, ha Christopher Gans(Farkasok Szövetsége) rendezőnek sem sikerül épkézláb filmet forgatnia belőle, akkor már nem is fogok reménykedni egyetlen épkézláb filmadaptációban sem. :(
  • vg
    #48
    "A Super Mario megfilmesítését ki ne hagyjátok :D"

    Már volt ilyen, jó szar lett, !

    ime
  • vg
    #47
    "Hááát, nem tudom olvastad-e a Starcraft mellé adott kézikönyvben lévő háttértörténetet, de az pöttyett kidolgozottabb a Starship Troopers "meg kell semmisíteni a férgeket" sztorijánál ;)"

    Ott a pont!
  • Sadist
    #46
    Hááát, nem tudom olvastad-e a Starcraft mellé adott kézikönyvben lévő háttértörténetet, de az pöttyett kidolgozottabb a Starship Troopers "meg kell semmisíteni a férgeket" sztorijánál ;)
  • CmdrPetya
    #45
    Másik hogy GAME adaptációk Csak 1 dologról szólnak a PÉNZRŐL semmi többről, nem game adaptációkkal kénne kiszurni a szemünket hanem 1 jó filmet csinálni kategoriánként mert nem akkarok megsérteni 1 színészt és filmet se ami most megy a moziba de ÉN egyiket se tartom sokra többe közöt persze vannak kivételek min pL:gRimm,Tim Burton: A halott menyasszony v Herry Potter (bár nem vagyok már kis legény de nekem bejön:D),Elizabethtown(keretek közt) ennyi a nagy mozitermeés 3-4 film azért szánalom. Erre fel megprobálják game változatokkal eladni a mozit nem rosz öttlet bár kérdem én hángy game adaptációs bukás kell mire rájönnek hogy abba kénne hagyni! Én ezzel nem azt akkarom mondani hogy nem lesz és nem is terem jó game adatáció és én is nagyon szeretném, de akkor igényes rendezőt válogassanak és ne olyat aki nem tudja mifán terem a LÓ.Másik olyan game-ből lehet jó filmet csinálni aminek alapból jó volt a gamebe is a története (pl:silent hill,na majd meglátjuk milyen lesz, hentelős-nyakbatekerős, köddös-paráztatos:D) ÉN még bizzakodok de ami most van porondon gammek hát 1-2 nek van fasza története, viszont a Player attól fél még azt is elszurják.hu
    na BB
  • stukov
    #44
    Nekem nagyon tetszett a StarShip Troopers, da a 2. rész maár nem.

    Kissé StarCraftos beütésű, nekem pár perc után ez ugrott be róla.
  • CmdrPetya
    #43
    OLe emberek! Na a DooM arról annyit,hogy mindenki úgy indult el a mozikba hogy egy jóóó kis paráztatos ALIEN 2-s Bolygó neve halált fog látni többek közt én is EL akkartam menni aztán hallotam 1 két hírt meg megnézte tesom és azt mondta Ő aki a DooM-al mint játtékal játcik igaz nem pro FPS-es mint én:) Na jó nem, hogy ez a film mintha ülne 2 órát a doom elöt lönne és pUFF közbe a doom több kicsit paráztattos emlékszem nem egyszervolt hogy hogy hajnal 1 körül a sötétből rámugrot 1 szörnyé és kb fél métert ugrottam én is szóval DOOM-t kár hogy elszurták pedig nem kellet volna, ha csak az alien2-re épitettek volna és úgy huzztak volna le 1 bört a DOOM-ról még az is jobb lett volna persze a game amúgy is picit silány de eltalált storyát alapul véve.The RocK nem rossz színész, csak amit kap azt tanulja meg és adja elő nem rosszúl, de itt más nem volt mint kb 10 oldal szöveg az se sok és ... ő nem tud mit csinálni viszont eladni 1 filmet jó választás volt:D
  • Nailboy
    #42
    Jajj... A Dune film alapján készült játék. Vicces lenne megint filmet csinálni a játékból...
    Mint ahogy az alábbiakban felsorolt ötletek egy része szintén már meglévő film alapján íródott vagy az ihlette részben vagy egészben.

    Ne csináljunk már fából vaskarikát mert tényleg szar lesz.

    Pl Starcraft Terran-Zerg konfliktus echte starship troopers...
  • vincuska
    #41
    Warcraftbol nem kifizetodo filmet csinalni.
    Mennyi elofizetoje van a WOW-nak? es mennyibe kerul egy havi elofizetes.

    Mennyien nezik meg moziban, es mennyibe kerul egy mozijegy? ahova nem mesz el havonta megnezni ugyan azt a szart...

    szoval... long live super mario bros, the movie!!!
  • Anubys
    #40
    Igazán jó filmet símán összehozhattak volna bármelyik cuccból, amit "átírtak", de... ...elbafták mind.
    A Doom-ból pl. tök faszányos akció/horror lehetett volna, kissé Alien-stílusban.
    A House of the Dead-ből én valami olyasmit csináltam volna, mint a régi zombis horrorfilmek, pl. Evil Dead 2.
    Alone in the Dark símán lehetett volna valami okkultista cucc, pl mint a Skeleton Key, csak kicsit pörgősebb.
    A Resident Evil érdekes cucc, alapvetően jól eltalálták volna a cuccost, csak azok a buta kommandósok minek kellettek? A második rész inkább Resident-esebb, de ott meg azt szúrták el, hogy Mila mindent tud és mindent lát, etc...
    Na mindegy, remélem a Silent Hill-t nem kúrják el...
  • Anubys
    #39
    Volt rendes film is...
  • kisviku
    #38
    Ja, bocs neked azt akartam válaszolni, hogy a C&C-ből lehetne jó filmet készíteni, habár az átvezető "animációk" valóban filmek, de szerintem egy nagyon jó scifit lehetne belőle csinálni.
    Vagy ott van a Heroes valamelyik része.Annak legalább van egy sztorija.Jó, most a Gyűrűk Urát megcsinálták, ami fenomenális lett, de van egy-két más fantasy is amit filmre lehetne vinni.
  • kisviku
    #37
    Én ugyan leírtam véleményemet a Doom3 topicban, de itt csak annyit tennék hozzá, hogy rendkívül csalódott vagyok a Doom filmmel kapcsolatban.
    Sajnos valahogy előre éreztem, hogy ahogyan a Resident Evil sem sikerült, úgy ez sem fog.
    Nem értem, miért nem lehet ugyanazt visszadni filmen?Miért van szükség a történet, a hangulat, és az egész környezet megváltoztatására?
    Tényleg nem bonyolult egy Doomnak a története, sem a többié, akkor miért nem veszik a fáradságot, hogy utánanézzenek?
    Vagy jó rendező kell?
  • messen
    #36
    Áve!

    Csak két játékot említenék: Maniac Manson és The Day of the Tentacle...

    Na ezekből űber filmet lehetne csinálni!
    (Idősebbek előnyben :) )
  • Csacsis
    #35
    Command & Conquert: A Kane-es sztoriból nagyon csúcs filmet lehetne készíteni. A probléma ott van, hogy a film ha csak részletekben is, de elkészült a játékban. Szóval a filmet ezek a béna rendezők tuti elrpntanák.

    StarCraft:Adja az ég, hogy ebből egyszer egy olyan film szülessen, ami mind látványban, mint történetben megüti legalább egy "normális" film szintjét. Báár mostanában sajnos gyakorlattá vált, hogy egy jól elkészített, átgondolt, felépített sztorit jól elcsesznek a mozimágusok az igénytelen, sokszor csak a számítógépes effektekre épült, silány(ha egyáltalán van) mondanivalóval rendelkező filmjeikben. :(
    (és itt nem csak a játék adaptációkra gondolok.:Lásd Terminátor3)
  • reloader
    #34
    Ilyen volt már, csak sorozatban. Én még anno valamelyik német TV-adón(sat1, pro7) láttam.
  • KIP
    #33
    A Super Mario megfilmesítését ki ne hagyjátok :D
  • immovable
    #32
    Én az imperium galactika vmelyik részét vagy a haegemoniát látnám szivesen a vásznom!!! Abból lehetne egy frankó kis scifit csinálni, über alles space war-al:) De az előttem szólók is egész jó példákat soroltak fel: starcraft, warcraft, stb...!!!
  • Timber
    #31
    Amugy a Warcraftbol en is megneznek egy filmet. Egy olyan komplex es kidolgozott vilagbol isteni filmet lehetne csinalni ...

    Az, hogy miert nem csinaltak egy metalzenere hentelos filmet a Doombol? Egyszeru ... mert arra beulne 200e gamer de nem ulne be 20M amcsi. A Gamerek csak oruljenek, hogy kapnak ilyen filmeket is, de ezek nem nekik hanem a mass-marketnek keszulnek! Senkit nem erdekel a parezer HC Gamer rajongo ha van par milla elegedett moziba jaro ...

    Amugy voltak jo adaptaciok is ... pl. a Star Wars Galaxiesbol keszult dupla trilogia egesz jo lett ^.^