A filmes játékadaptációk buktatói
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Zsír volt ne szídja senki!!! <#mf1>#mf1>
Amitõl a legjobban félünk az már megtörtént velünk.
Az egeszben az a legelszomoritobb, hogy ennyi lebol, ilyen technikai hatterrel 100szor jobb filmet tudna csinalmi szinte barki.
EMBER???? MIRÕL BESZÉLSZ?
Ha egy rendezõ úgy dönt, h esetleg ezt meg is teszi, könyörgöm... de komolyan térden állva könyörgöm egyeztessen a játék készítõivel is. Ez kell, hogy legyen az elsõ lépés abba az irányba, h egyszer talán nem keserû szájízzel hagyom el a mozi kapuit, vagy állok fel a számítógépem székébõl egy ilyen borzalom után, mint a Doom.
az ilyeneket nagyon bírom :))
http://www.prisonbreak.atw.hu
nem értek egyet. aki csalódást remél, az ne nézze meg.
viszont.
újabb rajongókat szerezhet egy játéknak egy adaptáció, legyen az jó vagy rossz.
Hogy mi a megoldás? Ne legyen játékadaptáció! Csupán csak csalódást okoznak és rontják a játékok hírnevét. Én a Splinter Cell filmtõl egyenesen rettegek ,mert ezek után 99% ,hogy elcseszik ami nagyon csúnya dolog lenne. Már a könyv se tetszik a túl sok magánéleti rész miatt ha belelapozok többször látom a Sarah Fisher nevet mint a Sam Fishert. És ha én Splinter Cell könyvet akarok olvasni nem az érdekel ,hogy Sam lánya ,hányszor kefélt Illinoisban a pasijával.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Kikapcsolódásra szerintem egy tökéletes film aki szereti a megyek és lövök tipusú játékokat.
<#violent>#violent><#gun>#gun>
Lehetne vmi folytatása is :)
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
ööö, azért ne essünk bele abba a csapdába a starship troopers esetáben, hogy akárcsak a színészeknek nekünk sem esik le, hogy mirõl szól a film. (verhoeven azon röhögött a késõbbi interjúkban, hogy ezek az ifjú hollywood-i bájgúnárok azt hitték, hogy egy piffpuff akciófilmben szerepelnek)
aki nem vette észre, hogy az 1959-ben megírt maró kommunizmuskritikát megfogalmazó heinlein-könyv alapján készült film épp arra világít rá, hogy a 40 éves történet még ma is mennyire helytáll, mint szatíra és mint társadalomkritika, az valszeg teljesen félreértelmezte szegény starship troopers. (pedig a sok reklámparódia, a párhuzam a bogarakkal és a szövegbeli célozgatások egyértelmûvé tették a rendezõ i szándékot)
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Nem értem mi a fenének egy ilyen filmre 10 millió dollárokat rákölteni. Igazándiból úgyis a gémereket érdekli a dolog. Minek erõlködnek a karakterekkel. Teljesen fölösleges ez a "rendezõi" és "színészi" önmegvalósítás. A számítógépek úgyis elvégzik a környezet és ellenfelek "reálissá" tételét. Esetleg vegyék igénybe a gamék render motorját kicsit felturbósítva. Bár az itt is megtörtént.
A nézõréteg kiszélesítése hamvában holt kisérlet.... minek.
Iszonyatosan tepernek azon ezek az adaptációk hogy még gyerekek is megnézhessék szülõi felügyelettel, de legalább a barátnõket el lehessen cipelni.
Így lessz a kegyetlen, kissé értelmetlen, de izgalmas történetbõl, Fényes, kissé nyálas, de happi-endes történet. Muszály jó-rossz, fekete fehér osztásnak is lennie. Holott a Doom igazándiból puszta élet-halál harc... tompított
harctéri borzalom.
Talán valami értelmes ötlötekkel is elõállhatna hollywood. Lassan már a 10 éves gyerekek is megmondják 10 perc után mi lesz film végén. Annyira sivárak az amerikai filmek. Jó ideje már letölteni sem érdemes.
Talán ha ha 2 évente kijönnek valami érdekessel. Pl. Matrix1 a kettõ már csak futottak még kategória. Egyszerûen fájdalmas amikor tehetségtelen színtelen rendezõk-forgatókönyv írók próbálnak állandóan kreatívnak látszani, ahelyett hogy egyszerûen végeznék a dolgukat.
Úgy látszik mindenki másnak akar látszani és eközben csak még szánalmasabb lesznek. Szegénykék...
Hááát, nem tudom olvastad-e a Starcraft mellé adott kézikönyvben lévõ háttértörténetet, de az pöttyett kidolgozottabb a Starship Troopers "meg kell semmisíteni a férgeket" sztorijánál ;)
A Starship troopers eredetileg könyv volt,Robert A. Heinlein írta. Pöttyet kidolgozottabb, mint a film :) Mellesleg Heinlein neve ott van a Starcraft creditsben, mint special thanks.
Egyébként egyetértek, a Starcraftból lehetne jó filmet csinálni. Leginkább egy sorozatot.
PSN ID: Janey_HUN " ebben az országban csak két profi van,és a tükörbe nézve a másik visszainteget "
Ott a pont! <#eljen>#eljen>
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
na BB
Kissé StarCraftos beütésû, nekem pár perc után ez ugrott be róla.
Mint ahogy az alábbiakban felsorolt ötletek egy része szintén már meglévõ film alapján íródott vagy az ihlette részben vagy egészben.
Ne csináljunk már fából vaskarikát mert tényleg szar lesz.
Pl Starcraft Terran-Zerg konfliktus echte starship troopers...
Mennyi elofizetoje van a WOW-nak? es mennyibe kerul egy havi elofizetes.
Mennyien nezik meg moziban, es mennyibe kerul egy mozijegy? ahova nem mesz el havonta megnezni ugyan azt a szart...
szoval... long live super mario bros, the movie!!!
A Doom-ból pl. tök faszányos akció/horror lehetett volna, kissé Alien-stílusban.
A House of the Dead-bõl én valami olyasmit csináltam volna, mint a régi zombis horrorfilmek, pl. Evil Dead 2.
Alone in the Dark símán lehetett volna valami okkultista cucc, pl mint a Skeleton Key, csak kicsit pörgõsebb.
A Resident Evil érdekes cucc, alapvetõen jól eltalálták volna a cuccost, csak azok a buta kommandósok minek kellettek? A második rész inkább Resident-esebb, de ott meg azt szúrták el, hogy Mila mindent tud és mindent lát, etc...
Na mindegy, remélem a Silent Hill-t nem kúrják el...
Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx
Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx
Vagy ott van a Heroes valamelyik része.Annak legalább van egy sztorija.Jó, most a Gyûrûk Urát megcsinálták, ami fenomenális lett, de van egy-két más fantasy is amit filmre lehetne vinni.
Sajnos valahogy elõre éreztem, hogy ahogyan a Resident Evil sem sikerült, úgy ez sem fog.
Nem értem, miért nem lehet ugyanazt visszadni filmen?Miért van szükség a történet, a hangulat, és az egész környezet megváltoztatására?
Tényleg nem bonyolult egy Doomnak a története, sem a többié, akkor miért nem veszik a fáradságot, hogy utánanézzenek?
Vagy jó rendezõ kell?
Csak két játékot említenék: Maniac Manson és The Day of the Tentacle...
Na ezekbõl ûber filmet lehetne csinálni!
(Idõsebbek elõnyben :) )
StarCraft:Adja az ég, hogy ebbõl egyszer egy olyan film szülessen, ami mind látványban, mint történetben megüti legalább egy "normális" film szintjét. Báár mostanában sajnos gyakorlattá vált, hogy egy jól elkészített, átgondolt, felépített sztorit jól elcsesznek a mozimágusok az igénytelen, sokszor csak a számítógépes effektekre épült, silány(ha egyáltalán van) mondanivalóval rendelkezõ filmjeikben. :(
(és itt nem csak a játék adaptációkra gondolok.:Lásd Terminátor3)
Az, hogy miert nem csinaltak egy metalzenere hentelos filmet a Doombol? Egyszeru ... mert arra beulne 200e gamer de nem ulne be 20M amcsi. A Gamerek csak oruljenek, hogy kapnak ilyen filmeket is, de ezek nem nekik hanem a mass-marketnek keszulnek! Senkit nem erdekel a parezer HC Gamer rajongo ha van par milla elegedett moziba jaro ...
Amugy voltak jo adaptaciok is ... pl. a Star Wars Galaxiesbol keszult dupla trilogia egesz jo lett ^.^
~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~
A rendezo nevet nezd meg jol ... maris lathatod, hogy a film kivalo adaptacio lesz!
~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~
Gondolom megtárgyalta az ID-sekkel, hogy mi is a lényeg, vagyis azt hitte, de mégsem a lényeget kapta le.
Bár még mindig állítom, story nélküli játékokból nem lehet túl sok jót kihozni, vgay csak döbbenetes karakterkidolgozással, de nekem ez a The Rock, hát pankrátornak lehet,h ogy jó volt a srác, de a mozivásznon?:(
Nemrég hallottam, hogy a GTA(!)-ból filmet akarnak csinálni. Mit??? Hogy egy fószer majd sorba töri fel az autókat meg száguldozik másfél órán keresztül?
Itt a gond, nem veszik észre, hogy mihez nem szabadna hozzányúlni, mert a nagy ötlethiányban a végén még Jazz Jackrabbit-bõl is filmet akarnak majd készíteni. (Persze maga a játék jó volt, csakhát vásznon(?))
Kétféle vélemény létezik... Az enyém és a helytelen!
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Go Jeff Go!!!!