33
  • kukacos
    #33
    Ki ígérte meg? Nézd, az amcsi társadalom egy meglehetősen bonyolult valami és nem egy személyiség, aki lehet "szemét" meg "álszent". Ne vedd egy kalap alá az ott élő közel háromszázmillió embert. Nem csak a hozzátartozók iránti együttérzésből merült fel, hogy a filmekben kerülni kell a témát, hanem mert mindenki attól félt, hogy perelni fogják, a közhangulat meg akkor olyan volt, hogy mindenki a vádlóknak adott volna igazat. 9/11 nemzeti sorstragédia volt, és egyúttal tabutéma is. Ma már kicsit más a helyzet, azóta a csapból is az folyik, a politikusaik bezzeg nem féltek visszaélni vele, ma már valószínű más fogadtatásra talál egy ilyen film, mint akár két éve. Nyilván ilyenkor jön is, aki meg akarja csinálni az elsőt a várható kaszálás reményében - a botrányfilm kategória is nagyon tud jövedelmezni. Hadd döntsék el ők, milyen kockázatot vállalnak, legfeljebb belebuknak, nekem semmi dolgom velük, és nem is tartom rossz ötletnek, mert szerintem a tragédiák feldolgozásának egyik legjobb módja, ha szembenézünk vele. Inkább az a nevetséges, ahogy a végtelenül prűd és merev amerikai közhangulat szentként tiszteli a témát.
  • 5i
    #32
    Ez így van!

    Mikor készítették el a Ryan közlegényt? Sok-sok évvel a világháború után. Pearl Harbor?

    Vagy a Jó reggelt, Vietnám? Szakasz?

    Nem az a baj, hogy filmet készítenek a dologból, hanem hogy: MEGÍGÉRTÉK, HOGY A HOZZÁTARTOZÓKRA VALÓ TEKINETTEL NEM KÉSZÍTENEK AZ ESEMÉNYBŐL FILMET!!!
    Senki nem ábrázolhatja a tornyokat? Majdnem megváltoztatják a Gyűrűk ura 2. részének címét, hogy nehogy valaki a Két Toronyból a katasztrófára következtessen?

    És ez nem álszentség? Nem szemét dolog?

    Amerika nem nagy és csúnya! De azért vannak határok!!!
    Ha valamelyik hozzátartozóm ott lelte volna halálát, tuti tiltakoznák ez ellen! Majd idővel lehet belőle film, de még korai! Nagyon korai!!!
  • Matyóhímzés
    #31
    ezzel egyet értek, nem az a baj, hogy csinálnak, hanem hogy most. Az öbölháboruról sem 2 évvel később kezdtek el filmet csinálni.
  • fawcet
    #30
    Másrészről én emlékszek a Dia Hard főszereplőjének a kijelentésére, hogy 9/11 után nem szerepel ilyen témájú filmekben. Mert ő filmjei miatt vettek ötletet a terroristák. Erre hamarább szerepel lásd a Túszdráma. Ez nem álszentség? (Bruce Willis)
  • fawcet
    #29
    Szerintem gyászév letelt, csináljanak ebből filmet, ami nem sérti természetesen a hozzátartozók sértéseit.
    Vagyis azokról, akikről a megemlékezéseit engedélyezi a családjaik.
    Másrészről lehet jól is rosszul is készíteni filmet. Majd a mozikban eldől.
  • kukacos
    #28
    Ráadásul a cikkíró véleménye roppant gyermeteg. Az aki a filmet csinálja az nem ugyanaz az ember, mint aki tiltakozik ellene, így aztán kit is vádol "álszentséggel"? Ebből inkább az az egyszerű világkép süt, hogy amerika naaaagy, cúna ország, ahol naugye látjátok a pénz irányít mindent. Persze ez nagyjából igaz, de ez az eset nem erről szól.
  • kukacos
    #27
    Senki sem tiltotta be ezeket a filmeket, legfeljebb a hozzátartozók perelni kezdenének, hogy megsértették az érzéseiket. Fognak még ebből filmet csinálni, hajaj... csak még túl közel van időben. Majd ha eltelik 30 év, mint a "München" esetében.
  • Inquisitor
    #26
    Nemértitek a csíziót, az emberek már kezdenek "megnyugodni" 9-11 ügyben, de lagalább is kezdik nem érteni mi is történt, ezért KELL néhány film, amivel beléjük súlykolják a hivatalos verziót.
  • Matyóhímzés
    #25
    na ja ebben igazad van assdf, rohadt igazságtalannak tartom, hogy ha amerikában meghal mittomén 1000 ember, azon 1 évig csámcsog a sajtó, az, hogy pakisztánban esetleg 1 millióan is éhenhalhatnak a földrengés miatt, az már a kutyát sem érdekli, peddig még egy hónapja se volt.

    De a londoni merényletről sem lehet már hallani semmit jó ideje, a szept. 11. meg még egy év múlva is hallgattuk.

    Persze mondhatnám akár a hurrikán mizériát is.
  • assdf
    #24
    De most komolyan. Miért ne csinálhatnának belőle filmet? Rengeteg olyan film van ami megtörént dolgokon alapul (1.,2. világháború, vietnámi háború stb..) és ráadásul sokkal több ember, milliók haltak meg. Ha abból filmet lehetett csinálni akkor ebből miért nem? Én sajnálom az amcsikat, de például törökországban egy ilyen "mindennapos" földrengésben többen halnak meg mint amcsiban összesen.
  • _Atti_
    #23
    ez érthető..sztem ez ujabb része a pánikkeltésnek..

    először ugye azzal hogy nem ehet sehol..nemmintha már nem lett volna mindegy...johogy nem vágjuk ki az összes filmből..
    mostmeg hogy ujra az emberek orra alá dörgölik...dráma...sajnálják magukat közben meg..nahmindegy..
  • Sas Alexander
    #22
    Már megint a pénz diktál. Mostanában pangás van a moziban, ezért kell valami új téma. Hülye amcsik.
  • valaé valaé ná
    #21
    Nyilvánvaló, hogy kaszálni akarnak rajta, hisz ebből élnek. Mivel nem hülyék és ebből élnek, olyat csinálnak, amire van igény. Ezek szerint van.
    Amikor annak idején szeptember 11.-én bemondták a rádióban a hírt, az első gondolatom az volt, hogy majd csinálnak egy filmet belőle és a végén majd mindenki énekel :-)
    Nem hinném hogy csak én tehetnék erről a gonosz asszociációról.
  • valaé valaé ná
    #20
    Ezt én inkább gyászmunkának nevezném.
    Akkor lenne álszentség, ha akkor filmesíthettek volna, most meg betiltanák.
    Azt azért senki nem gonolhatta komolyan, hogy ezek a tiltások örökre szólnak.
  • Matyóhímzés
    #19
    1:Filmet éppen lehetne róla csinálni, ha nem igérték volna meg, hogy nem csinálnak.

    2: Ha csinálnak róla filmet, ami több mint valószínű, akkor 1000%, hogy arról fog szólni, hogy milyen jól helytállt a büszke amerikai nép. (tűzoltók, a lezuhant gép utasai, sötöbö) Ami persze dicséretes, és le a kalappal előtük. A baj, az, hogy a filmet nem azért csinálják, hogy bemutassák ezeknek az embereknek a hős tetteit, hanem azé mer sokat lehet vele kaszálni, ez az állszentség.
  • Picador
    #18
    1. a győztesek diktálnak
    2. előbb utóbb az egyik neki esik a másiknak
    3. inkább ők vesszenek, mint mi
  • BiroAndras
    #17
    Nem értem, hogy miért ne lehetne erről filmet csinálni.
  • jerec
    #16
    Óh a Red Alert 2 az naon jó játék
  • Matyóhímzés
    #15
    Mainruler: Na ja.

    asdasdasd: Arra várhacc.
    Én egyetértek a cikk íróval, de talán nem volt szerencsés beleírni a cikkbe a véleményét, mer ugye böki itt 1-2 emberke szemét. De hát én ezért szeretem az sg-t, nem csak nyers infokat lehet itt olvasni, hanem látom, hogy emberek írják ezeket a híreket, akiknek van is véleményük arról amit írnak.
  • Sadist
    #14
    Az amcsik. A Red Alert 2 dobozáról is le kellett szedni az égő ikertornyokat ábrázoló hátteret, különben súlyos perre számíthattak volna.
  • Inquisitor
    #13
    Haverom féltve őrizgette azt a Pókember trailert, amiben helikopteren menekülő bankrablókat fóg kedvenc hálófononk, méghozzá egy a két torony közé feszített hálóval :)
  • asdasdasd
    #12
    Én inkább egy "fasza amerikai gyerekek lebombázzák Ali vityillóját és családját" filmre lennék kiváncsi. Persze arab szemszögből francia rendezésben.
  • mainruler
    #11
    Sokmillió őslakost írtottak halomra módszeresen és könyörtelenül kedves amerikai barátaink, most pedig "terroristát" kiáltanak, amint lerombol valaki egy épületet az országukban?
    Mi az a 4500 ember a sokmillióhoz képest, akiket eltöröltek, a maradékukat pedig lágerekbe zárták-zárják a mai napig is?

    EZ álszentség.
  • Jack Bauer ahős
    #10
    A holokausztól is van csomó film, erről miért ne lehetne. Csak nem úgy kell felfogni, hogy na most akkor ez a VALÓSÁG.

    Erre persze a sok popcornzabáló agyatlan barom úgyse képes.
  • Boroskóla
    #9
    Meg még eggy ez elég ujj Jarhead
    Sivatagi vihar, Kuwait.
    Ittcsak egy a lényeg a pénzszerzés a többire meg szarnak magasról
  • rgranc
    #8
    És ezt nevezem én álszentségnek

    És kit érdekel? Miért nem csináltok "esszé" vagy "publicisztika" az SG-ben, ott leírhatnád hogy miről mit gondolsz, vagy mit minek nevezel... De egy hírben? :(
  • Cat #7
    szerintem hülye az aki azt gondolta, hogy pont ezt nem filmesitik meg
    egyébként én már azt is furcsállom, hogy marhakevés az iraki témáju katonai film, afganisztáni meg asszem nem is volt (dokumentum és muvészfilmeket értelemszerüen nem számolok ide)
    amire emlékszem azt talán csak a sivatagi cápák a vészhelyzetes ross dokival, de más semmi komoly nem merül fel, csak említésszinten, hogy "a terrorellenes harc miatt"

    persze sorozatokban (pl. JAG) eléggé ki van vesézve a téma
  • iwadek007
    #6
    Tilos volt a tornyokat filmben, játékban mutogatni?
    :-)) És ki tiltotta meg?
  • tomo
    #5
    ehhe, torrentáradat hollywoodbol. legalabbis ezt lattam, elsore , aztan csodalkoztam, hoyg szo sincs torrentekrol :)

    na , majd legkozelebb.
  • Piko888
    #4
    Bocsi hogy nem a témában írok, de nem akarok eg újabb témát nyitni : Nem tudja valaki milyen zene megy a Mobil című film végén (amikor a szereplőket írják ki)? Elöre is köszi
  • 5i
    #3
    Szerintem ez nem csak az ő véleménye!

    Elég szar, hogy Hollywoodban semmi sem szent. Megígérnek valamit, majd leszarják!

    Bocsi, hogy ilyen vulgáris vagyok, de épp katona voltam, mikor történt a dolog és tudom, hogy milyen komoly következményekkel járt még itthon is!!! Aztán látni, ahogy az emberek az elevenen elégés helyett inkább kiugrottak az ablakon a 100. emeletről... És most ebből filmet készítenek!
    Undorító! Inkább 300 magyar selejt-film, mint egyik ezek közül!
  • enkido
    #2
    ... ennyi
  • Garfield
    #1
    Nem feltétlenül kellene az írásba a cikkíró magánvéleménye, még ha talán igaza is van. Ez elvileg egy hír, nem pedig kommentár.