101
  • robrose
    "Az otthoni felhasználóknak azonban mindenképpen érdemes lesz belevágniuk a cserébe, már csak a nagyobb biztonság miatt is."

Az céges rendszereket nem kell fejleszteni de a szimpla otthoni userét igen LOL

Azért megéri akkor nekem majd cserélni mert abban mér benne lesznek azok a biztonsági javítások amiket havonta töltök le?? Na ne :DDD

OEM miatt és a játékok miatt fog ez a rendszer is elterjedni..
  • echo
    Nem tom lesz-e benne, de jó lenne: nem csak az explorerbe beépíteni a tabbed browsing-ot hanem a filekezelőbe is.
  • valamit
    BlackRose,
    tegyük fel a hálózatomat csak egyszerű fájl megosztásra hozom létre: ehhez nem kell e legújabb system, már jóval korábbiak is megoldják, és hiába ha jobban megoldja, ha én azt nem használom ki amivel jobb, akkor kidobott pénz (meg ha az amivel jobb nekem nem is szükséglet, hanem esetleg csak gerjesztett szükséglet)... de igazából másról akarok: szal amiket írsz szép és jó, meg igaz is, de csak abban az esetben, ha nekem egy mondjuk egy Vista meg egy Office 12 (stb., stb., az összes többi újdonság) képes hasznot hajtani. ráadásul annyit, hogy abból az egy-egy gépre installálandó szoftverbe fektetett százezrek megtérüljenek az alatt a 2-3 év alatt, míg új OS és új szoftverek nem jönnek elő. ha most nézek egy Os-t, meg egy Office 12-t, akkor mondjuk beszéljünk csak 100 ezer forintól (ennél csak többről lenne szó gépenként, főleg bonyolultabb helyezetett feltételezve, vírusírtóstul, hardwerestül), amivel dolgozva a titkárnő Manci állítson elő több produktumot, mint egy Win2k+Office10 párostól. na most, mondjuk egy százezres városban van húsz (nagyon sokat mondok szerintem) titkárnő (most Magyarországról beszélek persze, nem az USAról), aki erre képes, a többinek meg kidobott pénz.
  • FTeR
    az írói vénádnak köszönhetően, sok gépeléstől megkímélsz engem :) gondoltam elhintem a port és te majd szépen kifejted és felhozol 1 jó példát :)

nah, szal azt akarom mondani, h maximálisan egyet értek veled.
  • BlackRose
    A Vista legfontosabb újdonsága az Avalon (prezentáció) és az Indigo (kommunikáció). És magában mint csak Vista nem sok értelemre találna, az ami viszont elengedethetetlené teszi az upgrade-t az a Longhorn wave of products, vagyis a Longhorn Server, az Exchange 12, az Office 12, a Biztalk 2006, a Visual Studio "Orcas", a Virtualizáció a WorkFlow környezet az Indigo alapú webszolgáltatások a Dynamics és még számtalan apróság ötvözete, amit ha csak részben alkalmazunk már nagy megtakarítást és még nagyobb produktivitás növekedést érhetünk el. Magyarán, ha égy cég igazán ki akarja használni a lehetőségeket és nem akar holnap a Kínai gazdasági hadjárat áldazatává válni akkor ezek a dolgok nélkül nem tudom elképzelni a pozitív üzleti aktivitást. És mivel naponta 12 órát üzleti megoldásokkal foglalkozom ebben teljessen biztos vagyok. A gazdasági problémák fő oka az, hogy a munkafolyamatok nem követik a valós életet, ezek a technológiák erre lehetőséget adnak, nélkülük bár amikor a Windows megoldásokról beszélünk nehéz vagy lehetetlen továbblépni. Egy IT rendszer egy örökké élő és örökké változó dolog amely abban a pillanatban amikor megáll, már nem motor hanem fék. De a továbblépés nem csak a rendelkezésre álló technológiáktól függ, hanem a rendelkezésre álló emberi és más erőforrásoktól is. Az említett DOS rendszer működik igaz, de fel kell tenni a kérdést, hogy az amit csinál azt nem lehet e ma jobban, gyorsabban, olcsobban stb... a válasz valószinűleg, hogy lehet, de nem voltak meg az emberek akik az adott céget bevezették volna egy modern optimális világszínvonalú munkafolyamatba használva a rendelkezésre álló technológiát.
    De fogalmazzunk másként. Pl. tegyük fel a kérdést, hogy mekkora növekedést eredményez az említett rendszer? Biztos vagyok benne, hogy amikor csinálták akkor valami pluszt hozott a konyhára, vagy máskép nem csinálták volna, de most nem hoz egy vasat sem, akkor miért üzemeltetik, miért nem fejlesztenek egy rendszert ami növekedést hoz a cégnek, mert az ami csak áll és csak veszíti értékét azt nem kell működtetni. Tegyük fel, hogy az adott cég elköltött 100.000 dollárt akkor a DOS rendszerére, tehát az a könyvben minusz 100.000 dollár volt vagyis a céghez 100.000 dollár értéket adott. Most amikor ez már nem ér egy vasat sem, akkor az a végből levágott 100.000 dollárt. Ha időben fejlesztik és modernizálják, akkor most egy érték lenne a cégnek, nem beszélve, hogy lehetne rá alapozni. Az IT rendszer ma az egyik legfontosabb érték amivel egy cég rendelkezhet, ha magengedik, hogy veszítse értékét és ezáltal kevesebb értéket hozzon a cégnek, vagy szélsőséges esetben még költség legyen, akkor már régen szar cégről van szó, és nem hiszem, hogy az ilyen cégnek van jövője.
  • kbupdate
    FS= File Storage, nem file system, NTFS-re ÉPÜL fel.
  • FTeR
    ezt a w2król nem váltottak xp, mert akármi érveléseket sosem értem. eddig még mindig kihagytak a cégek 1-1 generációt. ez az xpnél max csak ezért ilyen feltünő, mert az eddigi gyakorlattal ellentétben az új verzsön között nem 2-3 év telt el.
  • FTeR
    bankoknál simán vannak még annál régebbi rendszerek is... :)
  • FTeR
    1. a winFS nem egy új fájlrendszer, úgylátszik ezt nem sikerül felfogni senkinek.

2. ami a #2esben is volt, mekkora kamu rizsa már ez?
    ez már nem az első ilyen elemző "szakember", aki egyértelműen felületesen vizsgálódott és/vagy a jelenleg megjelent csonkított funkcióju bétákból indul ki.

3. vistának nincs olyan része amin ne változtattak volna. ez igaz mind működési, mind megjelenítési szempontból. persze más kérdés mi fontos egy home júzernek és mi egy vállalatnak. vistának jobb a hálózatkezelése, szélesebb körűen lehet beszabályozni és nem elhanyagolható módon a nem rendszergazdakénti bejelentkezés után is egy zökkenőmentesebb os-t kapunk. és -akármilyen hihetetlen- ugyan úgy mint 2000 után az xp, úgy a vista is gyorsabban elfut ugyan azon a hw-n, _azonos_ terhelés/beállítás mellett.
  • kbupdate
    fantasztikus! gondolom milyen komoly munkahely lehet:)
  • HUmanEmber41st
    A munkahelyemen DOS alapú hálózat működik még a mai napig, 486- P1.-es gépekkel.
    Ez nem kamu !!!!!
  • kbupdate
    Szóval XP a legjobb, és lehetetlenség jobbat csinálni nála. Itt most sokan elismerték:) Sőt egyesek szarint már Windows 2000 is TÖKÉLETES, ezért felesleges Xp is. Nahát:)
  • wmatyi
    Szeritem teljesen mindegy, hogy egy gépre Windows NT, 2000, XP vagy Linux van telepítve, a lényeg, hogy a felhasználói programok STABILAN fussanak.

Aki pedig Vista-ra vagyik, annak a váltással tanácsos megvárni az első service pack-et...
  • BlackRose
    Három féle felhasználó kategória létezik (nagyjából):

(1) Home User - ezek a zsebük mélységének függvényében váltanak vagy nem, és általában nekik tényleg semmi komoly okuk nincs a váltásra, kivéve, hogy szeretnek new and cool lenni.
    (2) Power Userek - ezek egyrészt mivel mindég a legujabb dolgokat kergetik szinte biztos az elsők között váltanak, sokszor a munkájuk is ezt megköveteli, mert a technológiai csúcsot nem hajlandóak elhagyni.
    (2) Enterprise - Business User - ezek viselkedése sok mindentől függ. Az általad említett sok cég aki még a Win2000 használja ez azért teszi mert munkafolyamatuknak ez megfelel, mindaddig míg a munkafolyamatok optimálissan elvégezhetők egy adott technológián, nincs szükség a váltásra. Amikor viszont már a munkát nehezen vagy drágábban tudják elvégezni a meglévő technológián - vagy egyáltalán nem tudják, akkor váltani kell. A cégek nagy többsége viszonylagossan egyszerű és elavult munkafolyamatokkal működik és erre a Win2000 bőven elég. Viszont ha összejön minden tényező (jobb munkafolyamat, szükséges tőke és emberi erőforrás) és a cég lépésre dönti magát akkor általában új gépekre van szükség, mivel a bonyolult informatikai rendszer (több OS-el stb.) működtetése nehezebb és drágább mint egy sima rendszeré ahol csk egy szoftvergeneráció van jelen, akkor általában okos lépés a meglévő gépeken is az upgrade. Érdekes, hogy amit XP-n lehet azt Win2000-en is lehet, sőt dolgozik rajta a .NET 2.0 is, webszolgáltatások stb. tehát technológiailag nem nagy a szükséglet az upgrade-ra még ebből a munkafolyam optimizálási szemszügből sem, de maga a TCO ezt szokta diktálni.

Tehát a váltás sok tényezőtöl függ, cégtől cégig iparágazattól iparágazatig más a helyzet, ezért tartom egy ilyen Gartner féle "one size fit all" megállapítását baromságnak, és ezt tapasztalatból mondom. De ha már az előrelátásnál tartunk akkor szerintem az új gépek Vistával mennek, ez több mint 100 millió gép évente, a meglévőknek meg kb. 1/3 fog váltani, persze nem mind az elején... ez a mai közel 1 milliárdos gépparkot figyelembe véve néhány évig fog tartani, tehát a Gartner féle 2008-ban kb. 200-250 millió új gépes Vista és kb. 250 millió upgrade Vista gép fog működni ami nem lesz több mint az össz PC piac 50%. De ha úgy nézzük 2 év alatt 500 millió Vista az nem akármi lesz. Különben az XP-re váltás is kb. így alakult.
  • Enkil
    még jó hogy felesleges semi igazi újdonság nem lesz bene
    ami lesz benne az vagy már segédprogrammokkal ma is használjuk vagy szinte a semmivl egyenlő a jelentősége
  • IoIa
    A sw nem olyan, mint az élelmiszer, amit nap mint nap meg kell venni. Mint ahogy a bútorok sem, meg egyéb tartós fogyasztási cikkek. Ráadásul a sw nem használódik el, maximum elavul. Ha a piac telítődik, és nincs miért váltani, akkor viszonthallásra van. Game over, ha így jobban tetszik. Bye bye mikorfos. Persze ez még egy kicsit odébb van, de ami késik, az nem múlik :)
  • blakshep
    igazából még aztse nagyon találták ki miért kéne w2k-ról xpre váltani, talán azért használja az amcsi cégeknek töb, mint a fele.
  • Caro
    Erről beszélek mióta :)
    Nem tudnak már sok újat kitalálni.
  • IoIa
    A Gartner is feltalálta a spanyolviaszt? Ezt eddig is tudta mindenki. Azt viszont nem hangsúlyozták kellően, hogy az "újdonságok"-at alternatív sw-ekkel sokkal jobban és hatékonyabban meg lehet valósítani.
  • BlackRose
    Igen most 2006-ban a Vista semmi forradalmi újdonságot nem hoz, de ha várunk 2008-ig akkor minden amit a Vista hoz forradalmi újdonság lesz, ezért ki kell várni... Na ekkora baromságot. Különben mindenki maga tudja, hogy kell e neki vagy nem a Vista vagy akármi más, azt hiszem a cégeknek megvan az erre felelős gárdájuk, hogy döntsön és végképpen nincs szükségük egy Gartner féle irka-firka féleszű barom véleményére, akik nemrég azt állították, hogy az Itanium 2005-re 27 milliárd dolláros piaccal fog rendelkezni, meg hogy az e-commerce volumene 2004-re meghaladja a hagyományos kereskedelem volumenét... különben én megvárom a Longhorn Servert... ugyanis már teljessen leszoktam az XP-ről és élvezem a Server által nyújtott extra kényelmességet, biztonságot és stb. úgyhogy a Vista nem nagyon érdekel személyessen, viszont professzionális szempontból annál inkább.
  • kbupdate
    hűha