Sarah Connor Chronicles (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Miért ? Miért ? Merthogy ?"
Mert. John kilépett 2007-bõl, és belépett a háborúba(nem tudom milyen évet írnak ekkor). Ez Johnnak egy szempillantás, de mindenki másnak több év. Mert õk nem ugrottak idõt, õk 2007 óta John nélkül élnek, õk egészen john megérkezéséig végigéltek minden napot.
"Furcsa, ez ellentmondás v nemtom, merthát Dereket is John és Cameront is John küldte vissza (anno)"
Igen. De minden bizonnyal nem 2029-be érkezett (ekkor küldte vissza az embereit és a gépeket), hanem egy korábbi idõpontba. 2015, vagy mittudomén. :) És ekkor még mindenki ott van.
"pl ha nem ment volna át, akkor hogy lett volna John Connor, érted"
De hát átment. :) Ezen nincs mit kukacoskodni. Ez most olyan, hogy sorozat folyamán is megölhette volna valamelyikm terminátor, és akkor nem létezne, de nem ölte meg senki.
"Derek nem ismer semmilyen John Connort és mégis leállítja az emberét aki fegyvert fog rá"
Nem azért állítja le a katonát, mert a srác az John Connor, hanem mert látja rajta, hogy nem gép. Mondta is, hogy a szemébe épp annyi gép van, mint a katonáéba. Tudom, kicsit banálisan hangzik, hogy ennyibõl megállaítja, de hát ez egy film, és hát csak jobban illik a szituációba, minthogy odatesznek egy kutyát hogy megnézze.
"vajon Johnon kivül a fater is vágja, hogy mi a helyzet"
Mint már írtam, nem tudja. Miért is tudná.
"Johnnak léteznie kell, mivel mikorra megalakul az ellenállás STB. addig John Connornak rég léteznie kell, meg kellett születnie, nemde ? "
John létezik, attól, hogy megalakult az ellenállás. Csak nélküle alakult meg. Attól, hogy most a filmekben úgy van, hogy John ott van az Ítélet Napjakor és az ellenállás megszervezésekor, az nem jelenti azt, hogy most is így kell lennie. Ez nem kõbe vésett törvény. A TSSC így variálta a dolgot. Derek sem létezik az eredeti sztoriban, csak a TSCC-ben.
"AZ APJA SEM LEHETNE OTT UGYEBÁR..."
Miért ne lehetne ott? Kyle születése Johntól teljesen független. Valamelyik részben Derek elvitte Johnt sétálni, és megmutatta neki a kis Dereket (az akkori fiatal énjét), és a kis Kyle-t.
"de az apja nem játszik fõszerepet, mivel mittomén hol és mikor - de bõven itéletnap elõtt meghal, nemde ? "
Hogyne játszana fõszerepet, csak nincs tartós szerepe. Hogy magyarázzam. Az elsõ filmben ugye visszaküldték Kylet a jövõbõl. Ott meg is hal a Terminatorral folytatott harc során. De attól a kis kyle ugyan úgy megszületik késõbb, és megéli az Ítélet Napját, hogy atán majd újra visszaküldhesse Connor.
Chaos Anno Domini
Egyébként az hogy elmennt a jövõbe biztosíték hogy nem hal meg az Ítélet Napján. Mivel a sorozat nem kötõdik a 3. részhez valószínû hogy John mindig elmennt a jövõbe.
Kyle meg miért ne élhetne, Derek elmesélte hogyan élték túl az atomtámadást.
REAL MADRID
" akkor az a valhány év John nélkül telt el. Az Ítélet Napja John nélkül következett be, az ellenállás John nélkül szervezõdött meg." Miért ? Miért ? Merthogy ?
"mert miután az idõgép elvitte, nem volt semmilyen John, aki a közben eltelt idõben ott lett volna." -> Furcsa, ez ellentmondás v nemtom, merthát Dereket is John és Cameront is John küldte vissza (anno)
"hogy a saját valóságába csöppen, tehát ugyan abban az idõsíkban marad."
Talán ha lesz folytatása (3. évad) erre választ kapunk, mert igy érdekes sztem ez :)
"És azért nem ismerték a John Connor nevet, mert mint írtam, addig õ nem létezett az ellenállás számára, így nem ismerhették."
Ezt most igy nemtudom felfogni - pl ha nem ment volna át, akkor hogy lett volna John Connor, érted :) - ez a történelem, nemde - John Connornak kell lennie, tökmind1 mikor vagy hogy - õ az ellenállás vezetõje, a Skynet fõ ellenségének leadere etc :)
"Derek azért nézett ki úgy, mintha ismerte volna, mert itt azt a látszatot akarták kelteni a nézõben, mintha Derek ismerné, de Johnnak csalódnia kell, mert nem. Drámai hatás."
Én azt mondtam, hogy miért nem ismer John Connort - sztem semmilyen láccat nem volt arra, hogy ismerné (ezt mibõl jönne le?), hisz minden ellene vall, sõt Derek még mondja is...
"Nem a valódi szereplõket kell nézni, hanem a történetbeli szereplõket."
Na igen, szal emiatt is vannak ellentmondások ahogy ebbe a hsz-be is írom (szerintem)
+ adalék, ahogy mondtam, hogy Derek nem ismer semmilyen John Connort és mégis leállítja az emberét aki fegyvert fog rá...
John találkozott az apjával - vajon Johnon kivül a fater is vágja, hogy mi a helyzet :)
- Szal nagyon nem vágom - Johnnak léteznie kell, mivel mikorra megalakul az ellenállás STB. addig John Connornak rég léteznie kell, meg kellett születnie, nemde ?
De most koppanok, mivel itt jön be sok érdekes kérdés akkor - vegyük azt, hogy Connor ahova ment nem létezik, nem ismerik - de AZ APJA SEM LEHETNE OTT UGYEBÁR...
TEHÁT EZ EGY TELJESEN ÚJ JÖVÕ"KÉP" vagy mi a fene :)
Hisz tudjuk a Terminator történelmébe mindigis ott van Connor - de az apja nem játszik fõszerepet, mivel mittomén hol és mikor - de bõven itéletnap elõtt meghal, nemde ?
Szal a készítõk ezt most baromira megcsavarták úgyvélem, magát a történetet is és az idõutazási "fajtát" is ;)
Mert ugyan ez lenne a helyzet, ha teszem azt, meghalt volna. Az ítélet napja bekövetkezik, az ellenállás megszervezõdik.
És azért nem ismerték a John Connor nevet, mert mint írtam, addig õ nem létezett az ellenállás számára, így nem ismerhették.
Tehát itt igenis egy John nélküli jövõbe érkezett.
Derek azért nézett ki úgy, mintha ismerte volna, mert itt azt a látszatot akarták kelteni a nézõben, mintha Derek ismerné, de Johnnak csalódnia kell, mert nem. Drámai hatás.
Klye nem tudott semmirõl, miért is tudott volna. Legföljebb csak azt érezte, hogy mintha ismerné a fiút. Ezt szerintem azért gondolhatta, mert hasonlítanak egymásra. Nem a valódi szereplõket kell nézni, hanem a történetbeli szereplõket. Ha jól tudom valaki említette a sorozatban, hogy Johnnak a szemei Kyle szemeire hasonlítanak.
John meg persze azért döbbent le Kyle láttán, mert végül találkozott a saját apjával.
Chaos Anno Domini
Uccsó részekkel sztem senki nemtud betelni, ezt folytatni kell kéremszépen...
Azon kondolkodom, hogy -> SPOILER!!! (Olvassátok el please)
Derek miért nem ismerte fel Johnt és mikor megjelent az apja akkor vajon mindketten tudták, h mi a helyzet, nem is ez a lényeg, hanem hogy:
Mivel a jövõbe mentek, John-nak már léteznie KELL!!! Lehet, h több idõ van, (bár azt kétleném létezne olyan, amelyikbe ne lenne John, vagy akár meg se született volna) de akkor is õ szerepet játszik jobb esetbe mindegyikbe - akár a jövõbe akár nem , pl ha kinyirták volna hamarabb, akkor is tudnának róla
Azt meg nehezen képzelem el, hogy John nélküli jövõt akartak volna vmikor is prezentálni - mert most láccólag olyanba csöppentek bele v nemtom, de úgyérzem ez kurvára jó kérdés lesz, mert nem hiszem h van rá válasz esetleg csak én gabalyodtam bele - de mondom ez fõleg abból kiindulva amit Derek mondott...
DE++++++ akkor viszont az is érdekes, hogy Derek miért mondta, h "Lelépni!" stb. semmi vizsgálat se semmi szal értitek - lehet ötvözni a kijelentését meg amit csinált a rész végén...
Remélem lesz folytatás és Allison, John kicsit összemelegedik - én örülnék neki - össze illenének :P
Ja és a végén Sarah valszeg jön John után - azért is hangik el a kijelentése, hogy én is szeretlek, nameg a helyszín- ami ugyan kicsit "cifra" és akár lehetne maga a pince is ahol JH volt - de én a jövõbeli helyszínre tippelek...
-
--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0
értem a magyarázatát, hogy miért változott meg a jövõ, csak egyszerûen nem vagyok hajlandó elfogadni, mert ellentmond minden ép ész logikának.. a lostban is van idõutazás, mégis logikus marad. ez, hogy meg lehet változtatni a jövõt/múltat, eléggé paradoxon. ez persze így volt eddig is minden terminatorban, csak valahogy nem tudok elmenni mellette szó nélkül.. mondjuk az idõutazás önmagában is az, szóval felesleges is errõl vitázni.
kyle pedig így már megvan, természetesen láttam a filmeket, emlékszem h itt is szerepelt korábban, de nem volt olyan szerves szereplõje a sorozatnak, h egybõl minden világos legyen, csak úgy néztem, h ez itt akkor most kiafasz és mért mutatják :)
meg alapból nem értem azt sem (mondjuk nem csak ebben, hanem az egész terminator dologban), hogy ha csak élõ szövet tud utazni az idõben, akkor egy terminator hogy utazhatna? legfeljebb a felszíne élõ szövet, szóval max a bõre tuda átutazni nem? :)
hát, így jártam.. :)
3 pont? Az elõbb említett 3 pontot keresõs rész errõl szólt.
Nem ismerik Johnt a jövõben. Olvass vissza, leírtuk már páran. (pl #2153)
Ki a fasz az a Kyle? Hát ha nem tudod ki az a Kyle Reese, akkor az szégyenletes. Nézd meg az elsõ Terminator filmet. Meg a másodikat. De itt a sorozatban is említették már.
A pap az az a pap, akinél néhány epizóddal korábban menedéket kaptak.
Hát ha te csak a Cam-John sex miatt nézted a sorozatot, akkor így jártál. ;)
Chaos Anno Domini
honnan a faszból jött az a repülõ geci, amit weaver kivédett, ki küldte?
3 pont? nenm ismerik johnt a jövõben? ki a fasz az a kyle egyáltalán? "will you join us": wtf? kiafasz az a pap? ez így már sok volt :) és még cyberpr0n jelenet sem volt cameronnal :(
ha itt zárják le, akkor finoman szólva sem sikerült valami kerek egészre, az én fejemben legalábbis tutira nem :)
REAL MADRID
John és Cam ágyjelenete még így sem volt rossz John odavan Camért ez látszott. John Henry sztem is az ellenállás gépeihez tartozik vagyis Johnt segíti. Amikor John Henrybe betört egy másik gép egy program na az volt a Skynet. Weaver tényleg a a tengeralattjárós lyányka volt. Most már azt is tudom Weaver miért tett el pár embert láb alól. Hogy ne szivárogjon ki semmi John Henryrõl vagy a Skynetrõl. Tulajdonképpen John Connort és John Henryt védte. A végén mikor John körül egybõl ott van mindenki, Derek, az apja Kyle és Allison Young. John szerette Camot de ha átjött volna velük ami amugyis lehetetlen volt a fején lévõ sérülés miatt akkor John megszívta volna. Viszont Allison Young és John valszeg jól ellesznek. Összeségében nem léptek túl semmilyen határt és a sorozat méltó volt a terminátor univerzumhoz. Szerintem le is zárták a sztorit amit sajnálok de ez van jól fejezték be. Csak Cam és John között még jobban kidolgozhatták volna a dolgokat legalábbis egy kis smaci, ha már olyan jól fel lett építve kettejük kapcsolata. Ezt a végén Allison Younggal pótolták mert tuti õk egy pár lesznek, aztán elfogják aztán jön Cameron stb. stb. Körforgás. De jó!!!
De visszakell, mert az egy másik idõsík volt. Ebben az idõsíkban Skynet újra visszaküldi a terminátorokat hogy végezzenek Sarah-val(T1), és a kis Johnnal(T2).
"Sarah meg utánament és õ mondja a végén h "i love u too""
Nem ment utánna, csak a hangja. Az az egy szikra jelezte, hogy egy apró valami még átjött. Sarah otthon maradt harcolni a Skynet ellen.
"Ott azt üzenték neki h "csatlakozol hozzánk?"és jelzésként õ is ezt üzente vissza Johnnak Ellisonon keresztül."
Ezt Cameronnak üzente Ellison, mert elõször Johnnal beszélt, aztán mondta, hogy "feltételezem ez tõled kell megkérdeznem", és ekkor Cameronra nézett.
Az angolna meg valószínû Weaver "része", szerintem ezt próbálja szimbolizálni az, amikor átváltozik az angolna fémmé, és a furcsa mozgással egyesül Weaverrel. Ugyan ezzel a mozgással mozgott a tengeralattjárós részben is a vízben.
Chaos Anno Domini
És tényleg nem volt rossz...bár itt is simán lehetne rúgni párat a sorozat seggébe, kezdve azzal, hogy kulcsszereplõket nyírnak ki, hogy "izgalmassá" tegyék...
Na de mindegy, John Henry, akár Skynet, akár nem, egész jól énekel skót nótákat :) szóval a tetszett a zárás.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
szerintem most úgy módosult az idõvonal, hogy John a háború közepébe cseppent és innentõl lesz õ fokozatosan a vezére az ellenállásnak! (ezt már írta más is)
Sarah meg utánament és õ mondja a végén h "i love u too", 34:10 -nél mondja neki John de akkor ugye nem mond rá semmit még.
Lényeg h ebbõl bármit ki lehet hozni úgy elhet tekerni a sztorit ahogy akarják és jó lenne ha lenne folytatás.
a végét viszont elkapkodottnk érezem, pl derek halála, a szõke csaj halála meg a Weaver csaj is 1 mp alatt derült ki h velük van... sztem be akarták fejezni, be kellett fejezni.
Az a baj h hiába töltik le sok ezren a nézettségbe nem számít csak az élõ adás nézettsége az meg nem sok :S
és még 1 dolog: a Terminator Salvation és a Sarah Connor krónikák teljesen más idõsík, a készítõk is elmondták h ezt egyeztette is egymással a két csapat.
Gog3r - az sem mindegy h az állatkertben a ketrec melyik oldalán állsz
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
De miért hiszik azt sokan hogy John Henry "gonosz"? Weaver is megmondta, hogy John Henry nem a skynet hanem a skynet elleni harc miatt jött létre. Ezzel is igazolta amit írtam korábban, hogy a jövõben a gépek egy része fellázad a skynet ellen és le akarja gyõzni. Ezért csatlakoznak az emberekhez, vagyis legalább nem ellenük vannak, hanem a skynet ellen. (Pl tengeralattjárós rész, csatlakozol e hozzánk folyékony terminator, ahol nem átprogramozni akarták, hanem "megtéríteni", saját akarátából csatlakoztatni magukhoz)
A rész vége meg wtf, eléggé megkavarták a szart, ami nem baj :D Amit viszont nem értek, hogy ha nincs most ott egy Future John, akkor két lehetõség van. Vagy vannak párhuzamos idõsíkok (és ugye Derek él, Cameron nem robot... szal elvileg lennie kell), vagy nincs is future John, hanem az ellenállást a fiatal John _fogja_ vezetni, és az egész "múlt" amid eddig láttunk az a mostani történések következménye lesz, ami felvet kb egy tucat paradoxont, de hát film ugye :)
Bazinga!
Chaos Anno Domini
Aztán ment John és Weaver. John alapvetõen Cam chipje miatt ment, de miután megérkezett, tudatosult benne, hogy mi is történik. Találkozik Derekkel, Kylelal, Alisonnal (aki nem Cameron ember formában!). Nem ismeri senki a John Connor nevet, ez ugye azért van, mert ugrott 7 évet elõre, és ez alatt a hét év alatt nem volt sehol semmilyen John Connor, így nem is ismerhették. És rájön, hogy most jön a neheze, fel kell küzdenie magát a ranglétrán. Ez nem úgy értem, hogy most odaáll, és azt mondja, hogy "Én vagyok Connor, én vagyok a vezetõtök." Hanem akár akaratán kívül halad fel. Nagy tudásának köszönhetõen hasznát tudják venni, késõbb már bíznak benne, majd tisztelik...stb. Aztán vissza kell küldenie Kylet, hogy a saját apja lehessen. És kezdhet harcolni.
Sarah meg a Skynetre értette, hogy megállítja az õ jelenében.
Chaos Anno Domini
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
Kedves rajongótársak!
Írtam egy esszét (angolul), amiben kielemeztem a Terminator filmek és a TSCC sorozat idõvonalait. Az esszé erõsen spoileres, szóval megtekintését csak saját felelõsségre ajánlom :D. Mindenesetre szeretném kikérni a véleményeteket.
Klikk ide az elolvasáshoz!
Kommentek, kritikák, ötletek jöhetnek minden mennyiségben :D
\"Do not go gentle into that good night.\" (Dylan Thomas)
REAL MADRID
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"
REAL MADRID
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
REAL MADRID
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
REAL MADRID
REAL MADRID
REAL MADRID
Spoiler
A chipet azért adta oda szerintem, mert bele volt tápláva egy rejtett kódsor amit a Are you join us? paranccsal aktiváltak..
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
REAL MADRID