Sarah Connor Chronicles (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
nem mondom hogy egy B5 kategória lesz belõle, de szerintem jó eddig, kellenek néha a nyugisabb részek is.
steam, origin: ACE_hun
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. ちび Kicsi
Még egyetlen sorozatnak sem tett jót ennyi lelkizés, mint amennyi az utolsó 2 részben volt.
elmélkedtünk, emberi hangnemben
max offnak nevezheted, de azt se teljesen jogosan, mert azért kapcsolódik a filmhez az idõutazás
Bazinga!
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
amugy a 11. rész felirata csak nálam volt pocsék? rengetek elirás, idõzités probléma (fõleg az eleje felé, több soros szöveg kint volt pár tizedmásodpercig)
Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s
idõutazásra:
sztem egy idõutazás-hívõ sem volt itt egy ideje, másrészt amit írsz, az pont az, amiben különbözik az általam írt, a malakai által írttól.
errõl az idõ szemcsésségrõl még nem hallottam, de elég zöldség szaga van.
az idõ sztem pont ugyanúgy continuum végtelen, mint ahogy a tér is. (és nem A0 ["alefnull"], mint pl. az egész számok halmaza)
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
egyébként pl. a gravitációs mezõket se bizonyították még, mégis napi rendszerességgel használják munkahipotézisként (és igen kicsi rá az esély, hogy nem léteznek, de bizonyítva nem lettek még).
hogy létezhet-e idõutazás (ill. nyelvi akadály hogy igeidõ nélkül nehéz kifejezni pontosan) de mondjuk, hogy "hogy vajon létezik-e idõutazás" azt nem lehet tudni. semmi nem szól ellene, semmi nem szól mellette. innentõl kezdve én nem hiszek egyikben sem. természetesen ha bizonyítva lesz valamelyik, akkor elfogadom (ill. elhiszem, hogyha a tudományos világ elfogadja a bizonyítást, hiszen feltételezem, hogy egy ilyen -akármelyik- bizonyítás messze túlszárnyalja az én ismereteimet.)
egy dologról tudom, csak hogy igaz: HA létezik idõutazás, akkor azt valahol valamikor (valamilyen idõsík változatban) valak(m)inek fel kellett találnia, vagy valahogyan keletkeznie kellett, vagy mindig is léteznie kellett
amúgy van ami nem tetszik egyik elméletben sem. mindkét esetben kellett volna lennie egy olyan 1. számú, vagy 1. verziójú idõsíknak, amelyben a legelsõ idõugrás történik, ennek alapján az idõsíkok/idõsík verziók pedig egy félegyenesre fûzhetõk fel, ami szokatlan lenne a tér mindkét irányban végtelenségétõl (de nem szokatlan az energia skáláktól, vagy az idõtõl magától), nekem ez kicsit nem tetszik. konkrétan az, hogy bizonyos dolgokra az egyik jellemzõ, másokra meg a másik. de ez már nagyon filozofikus fejtegetés csak
egyébként pont ez a lényeg, hogy mind a maLakai által felvezetett párhuzamos idõsíkos elmélet, mind az általam leírt idõsík elhajlásos (vagy nem tudom, hogy nevezzem: idõhurkos?) elmélet a nagy egészet nézve (bármi is legyen az a nagy egész) megszünteti ezt a paradoxon-t, amit önmagad múltbeli megölése normális esetben keltene. ha ezt nem látod át/be, akkor nem sikerült jól elmagyaráznunk az elméletek lényegét.
De a téma további boncolgatására tényleg nem ez a megfelelõ hely.
tnm: Igen, ezzel már érthetõbbek az érveléseid is, mivel így jóval különbözõbb két elméletrõl beszéltünk.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
az ok-okozatnál arra gondoltam, hogy az új idõsík egyik eseményéhez az ok egy másik idõsíkban van. jobban végiggondolva az én általam kedvelt változat nem is idõsíkokkal dolgozik, hanem egy változó idõsíkkal, amelynek része marad egy kihalt mellékág is, hogy fennmaradjon a kauzalitás az idõsíkon belül. mint pl. egy lináris keresés keresési tere egy bináris fában. belemegyünk olyan ágakba is, ahonnan végül vissza kell lépnünk, mert másik ágon lesz a megoldás, de ahhoz, hogy tudjuk, hogy a másik ágon van a megoldás, ahhoz be kellett járnunk az elõzõ ágat és meg kellett szereznünk az információt, hogy itt nincs.
remélem mostmár érthetõ
Olyan ez, mintha arról kezdenénk el beszélni mi van a halál után. Tényleg, van ilyen topik? 😄
Szerintem meg ezt az egészet le kell zárnunk úgy, hogy nem létezik idõutazás, vagy legalábbis olyan, ami eseményeket változtat meg, mert valamilyen módon mindig paradoxon keletkezik a jövõ és a múlt között, pláne ha olyan momentumot (múltban történt eseményt) változtatunk meg, amely magára az idõutazóra vonatkozik. Gondolok itt arra, hogy visszautazok az idõben, és megölöm saját magam...
Ha az ok-okozat alatt most az említett problematikát érted, miszerint miért küldene vissza valaki valaki mást úgy, hogy a saját maga valósága nem változik?
Ha igen, akkor nem tudom miért nagyobb probléma, hogy van okozat ok nélkül. Hisz az új idõsíknak már más a jövõje és a megváltozott jövõben újabb okok lehetnek, amikkel újabb idõutazás és újabb idõsíkok jönnek létre.
Az elõzõ idõsík elpuszutlásával pedig csak az idõsíkok közti ok-okozatiság szûnik meg, az új idõsíkban ettõl még miért teremne egy ok (jövõ?)?
Hogyha azt érted az ok-okozat alatt, hogy a szándék a visszautazásra és annak hatása, akkor pedig pont azért van az idõsík-elmélet, hogy ez így legyen (egyik idõsíkon csak ok, de nincs okozat, másikon nincs ok, de van okozat) és ezzel elkerülje a paradoxont.
És továbbra se tudom, hogy az új idõsík ok-okozat viszonyára mi hatással lehet az elõzõ idõsík elpusztulása.
Ez a tartály dolog, energiák, stb meg nem keverném bele, fõképpen mert ehez nem scifi fannak és koca elméleti fizika olvasónak kéne lenni, hanem elméleti fizikusnak. 😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
a korábbi idõsíkoknak meg - sztem - azért kell megszûnniük, mert akkor az egyik idõsíkban lenne egy ok, de nem lenne meg az egyik okozat (ez még talán a kisebbik baj), de a másik idõsíkban lenne okozat, ok nélkül. persze az idõsíkok összességére még fennállna az ok-okozatiság, de az idõsíkokra egyenként sosem.
továbbá sokkal bonyolultabb lenne az a "tartály", amelyben a különbözõ idõsíkok vannak és azt hiszem, hogy a jövõbe utazást megbonyolítani. arról nem is beszélve, hogy így könnyebben függetleníthetõ a párhuzamos univerzumok elméletétõl (ha ez egyáltalán jó dolognak számít), de az elõzõek alapján egy sokkal egyszerûbb modell, amely ugyanúgy képes bizonyítani az idõutazás "mûködhetõségét" (szép magyar kifejezés) és így Occam
(nem szabadna nekem errõl írni, mert mindig terjengõsen írok és egy fizikus meg lehet fogná fejét, hogy mekkora baromságokat. ellenben logikailag és determinisztikus világképet feltételezve filozófiailag zárt és koherens amit írtam)
Én annó elsõ évadkor heroes fórumra csináltam egyet, de már nem találtam...
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Filmes szempontból talán jobb azt mondani, hogy igen, elpusztul az elõzõ, akkor van értelme változtatni. 😉
(\__/) ( X.x) ( } . { )
szal, miért akarja a skynet megakadályozni az embereket abban, hogy megakadályozzák a létrejöttét? hisz, max létrejön egy másik idõsík, ahol esetleg nem jön létre... és? 😊 attól még az "eredetiben" még létezik, és leigázzák az emberiséget... vagy ezek ilyen maximalisták, hogy nehogymá legyen egy olyan párhuzamos világ ahol nem mi vagyunk a janik? 😊
mind1, úgysem értem az egészet 😄
Bazinga!
Idõutazásról meg nem mintha nem elméleti dolgok léteznének. 😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
mindjárt rakok be egy képet, hogy én hogyan képzelem a paradoxon nélküli idõutazást. 😊 (persze minden, amit idõutazásról írok, az csak elméleti, és két hatalmas SZERINTEM között értendõ. nem vagyok meggyõzõdve arról, hogy idõutazás lehetséges -abszolút pártatlan vagyok ebben a kérdésben-, de HA lehetséges, akkor így tudom elképzelni paradoxonoktól mentesen)
Jó érzés nekik hogy lesz egy másik idõsík, ahol talán jól alakul minden? 😄