Sarah Connor Chronicles (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Amugy volt egy rész ami egy jõvõbeli vegyifegyver támadásról szólt.

Terhes anyuka + nagylánya rész.

REAL MADRID

Malakai
Ezt akartam én is írni. 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Vagy csak a Skynet belegondolt milyen unalmas lenne az "élet", ha nincs kivel háborúzni 😄

REAL MADRID

modellmaker
Lehet az Ítélet Napja után nem férnek hozzá az atom és vegyi fegyverekhez. 😄

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Sir Quno Jedi
Na ha már ilyeneken elmélkedünk, akkor zsákutcába jutunk, mivel a jövõben a SkyNET hosszútávon a lehetõ leghülyébb módjait választgatja az emberek végleges kiírtásának.

Gondoljunk csak bele, mennyire nem hatékony és primitív módja az emberek likvidálásának az, hogy fegyveres drone-okkal vadászgatsz rájuk, mondhatni hagyományos hadviselést folytatsz ellenük.

A termikre nem nagyon hat a sugárzás, nem izgatják õket a biológiai fertõzések és vírusok. Ez a kettõ az, amivel szimplán fel is lehet számolni az ellenállás 99.99%-át, a többiek meg kuporoghatnak a bunkerjaik mélyén talpig vegyvédelmi ruhában. Viszlát! Ha a felszínen nem élnek fél percet sem, akkor nem is nagyon jelentenek veszélyt, mert ugye a 4-es metrót sem 5 perc alatt ássák... 😄 Elfogynak a készleteik és konyec filma. A robotok meg kurvára ráérnek, nekik semmi sem sürgõs.

Jelzem, mivel a SkyNET "letõtötte" az internetet a "háború" elõtt, valszeg. ki tudaj interpolálni a lehetséges emberi célpontokat (bunkerek stb.), így csak körbe kell venni õket több körben automata fegyverzettel és malmozni. Arról nem beszélve hogy akár minden egyes négyzetmillimétert meg tudnak figyelni automata kamerákkal stb.

A növényzetet ki lehet írtani mérgekkel, éppúgy, mint az állatvilágot. A városokat be lehet dózerolni és betemetni több tíz méter vastagon (akár le is betonozni), elõtte jól megfertõzni és megmérgezni. Meg lehet mérgezni és fertõzni a természetes vizeket is, nomeg a légkört is. A SkyNET-nek semmilyen formában ninc szüksége biológiai életre, így nyugodt lélekkel ki is írthatja 1xsmindekorra. Ha csak egy full élettelen nukleáris sivatag marad a végére, jól betokozódott/pihenõ halálos vírusokkal, az pont kiváló scenario egy robotIstennek.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Gnome
persze ez nem kannonizált...most böngészem a netet mert emlékszem kiskoromban is érdekelt ez a téma...vhol pl olyasmit írnak, hogy egyes Terminator regényekben azért váltották le a t-1000eket T-X ekrte mert az emberek kifejlesztették a plazmafegyvereket és ugye az megbontja az elektromagnetikus teret ami egyes nézetek szerint összetartotta a folyékony fémet....de ezzel sem vagyunk közelebb, hiszen mi vezérli az erõteret stb...

mivel nagyon sehol sincs elmagyarázva sztem a legelfogadhatóbb magyarázat az a nanorobot verzió

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

modellmaker
Ez nem nyilvánvaló. Mert apró elemekbõl is létrejöhetnek szilárd halmazállapotú anyagok is. Van egy pár körülötted is.

Az, hogy a T1000-t nanorobotok építik fel, nem pedig atomok, csak részletkérdés. Az összekapcsolódás milyenségétõl függ, hogy hogyan viselkedik.

(Elég gáz, hogy egy sorozat topikjában ilyen hülyeségekrõl beszélgetünk, ez sztem azt jelzi, hogy a történet fosh 😄)

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Herold
Nyilván, ha elég apróak, akkor folyadékként viselkedik az egész.

Gnome
"Construction
Composed of a “mimetic poly-alloy,” the T-1000 is a one-of-a-kind prototype, a colony of nanoscale machines that can assemble and reassemble themselves at will. This lets it impersonate people, grow extra limbs, turn its hands into knives and morph into liquid ooze. It can’t pull off moving parts, so like the T-800, it has to either get close to its target, or use whatever weapons it can find. "

ez mást mond😛....itt bizony nano robotokrol beszél

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

modellmaker
#1964 miatt el lett vetve, hogy nanorobotok lennének. 😄

Malakai
Ha nagyon kell magyarázat, akkor mondjuk azt, hogy központi chip helyett a nanorobotok kollektív intelligenciával rendelkeznek.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

modellmaker
az amõba nem a legjobb példa, mert abban van egy sejtmag, ami az irányításért is felel. olyan, mint egy chip. 😄

#1969-et elfogadom. de!

"De szerintem fölösleges ilyen dolgokon agyalni, mert ez egy scifi."

azért mondjuk ezt egy star-trek rajongónak ne emlegesd. 😄

rooney8
Ott a pont 😄

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

olyan mint egy amõba (papucsállatka) az is folyik, abban is van információ a gyilkolásra XD
zvaragabor
Olyan chipje, mint a fémcsontvázzal rendelkezõ Terminatoroknak van, nincs. Az egész egy lötty. Valahogy a lötty szerkezete tárolja azt a dolgot, amit chip-nek nevezhetnénk.

Esetleg ha valaki rám tud cáfolni, tegye nyugodtan.

De szerintem fölösleges ilyen dolgokon agyalni, mert ez egy scifi. Az idõutazás sem lehetséges.

Chaos Anno Domini

modellmaker
De akkor "hol van a chipje??????" 😄 Vagy hogy van beleépítve a feladata?

modellmaker

zvaragabor
Én meg válaszoltam, hogy de, igenis folyékony fépmek. 😊

Chaos Anno Domini

rooney8
"amúgy lehet hogy ez nem is folyékony fém"

😄

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

zvaragabor
Folyékony fémek. Mimetic poly -alloy.

Chaos Anno Domini

rooney8
Azmiaz?

Ezmiez? 😄😄

REAL MADRID

😄DDDDDDDDDDD Pont erre gondoltam éppen most énis.

REAL MADRID

modellmaker
amúgy lehet hogy ez nem is folyékony fém, hanem olyan replikátorok, mint a SG-ben. 😊 ez megmagyarázná azt a problémát, hogy "hol van a chipje??????"

rooney8
Értem... 😊 De akkor is jobban tetszett az 1. évados John 😉

Amúgy ezekben a folyós termikbe akkor hol van a chip? 😊 Vagy csak úgy lehet megölni, ha forró lávába dobod õket? 😄

Punker
ha a skynet öntudatra ébredhet, akkor ezek a folyékony izék is, a tengerészek nem ismerték szal valszeg a jövõben se tucatjával mászkálnak, lehet csak 1-2 spec prototípus volt.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

tnm
és utána se gyilkolt mindenkit halomra. ezért valószínû, hogy ilyen 3rd party HW 😊

Punker
addig nem balhézott a higany izé amíg nem fogtak rá fegyvert.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

elég fura hogy a folyékony fém úszik a vízben :S
akár john is kinyithatta volna a ládát, akkor õt szúrta volna le a folyékony francoskrumpli.....
tnm
sztem az a folyékony T függetlenedett a Skynet-tõl és ezért kereste meg õt JC, hátha csatlakozna hozzájuk. de az inkább továbbra is szabadúszó maradt és visszajött a múltba, hogy elkezdje nevelgetni a saját kis világleigázó comp. rendszerét, alias: John Henry-t. a "legújabb" jövõben John vs. John deathmatch lesz

Malakai
Najó, az egyértelmûvel talán túloztam. 😄
Cameronnal célozgatnak rá szerintem...

Na meg a mostani rész végén a T1000-es csaj egyértelmûen nem Connorék által átprogramozottak közül jött, hisz akkor miért így jönne és miért ne tudná a legénység, hogy hova mentek. Ha meg a Skynet programja még mindig aktív lett volna, akkor az a pár csupasz T nem csak álldogál és a T1000-es is kiírt a tengeralatjárón mindenkit. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Punker
meg kavarhatjuk még annyival is hogy lehet a vörös csajszi volt 😄

circa
Akkor valószínû, hogy átsiklottam rajta, melyik részben volt benne?

Malakai
A sorozatban pedig egyértelmûen belerakták, hogy idõvel a többi gép is kezd öntudatra ébredni... Valszeg az a T1000-es (vagy akárhányas) a víz alatt is eleve független volt már a Skynettõl, vagy vmi hasonló, de ez is persze csak tipp.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

zvaragabor
Szerinted 2029-ben an rendõrruha? Pláne ami nem piszkos meg szakadt.

Amúgy ha jól tudom, a T2 regényben nem a Robert Patrick külsõvel érkezett meg, hanem az "alaktalan" fémtesttel. Aztán másolta le a rendõrt, aki odament. A filmben meg ugye már Robert Patrick külsejével érkezett, és nem koppintotta le az odaérkezõ rendprt, csak a ruháját.

Chaos Anno Domini

circa
Egy dolgot nem értettem a legutóbbi részben, amikor elhagyták a tengeralattjárót a folyékony terminátor mondta a japcsi csajnak, hogy a válasz nem. Aztán a csaj meg mondta Cam-nak és megkérdezte tõle, hogy mi volt a kérdés. Õ meg mondta, hogy az hogy csatlakozol-e hozzánk. Ez elég érdekes volt, csak így megkérdezik, hogy nincs-e kedve átállni, vagy mi? <#vigyor>Tudtommal csak a Skynet-nek van öntudata, a többi csak a programját hajtja végre nem?

Amúgy ezek a folyékony terminátorok sohase tetszettek, amikor kicsi voltam és láttam a T2-t, ott mindig a csippekkel voltak megáldva, sose tudtam, hogy a folyékonynak hol van, csak ott úszkál benne, vagy a csippje is folyékony? Meg amikor megérkezett a jövõbõl akkor már volt emberi alakja de ruhát nem tudott koppintani csak amikor már kinyírta a zsarut, vagy annyira perverz volt, hogy csak õ is meztelenkedni akart mint Schwarzi?<#vigyor>

precision
<#hehe><#hehe>

Bazinga!

😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

REAL MADRID

Sir Quno Jedi
Épp ez a lényeg. Érzelmi válságban van, majd ez keményíti meg és idegeníti el a többi embertõl. Neki vezetni kell õket és nem bratyizni velük. A halálba kell küldeni szemrebbenés nélkül a legjobbjaikat is, ha ez a feladat. Magányos meló ez, max. egy gép fér bele még... 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

rooney8
*Elhalványodott helyett elpuhányodott 😊

rooney8
Egyébként csak nekem nem "tetszik" John amióta elromlott a robotcsaj (+ még rátett a lapátra mikor megismerte Riley-t)? Azóta ilyen kis érzelmi hulladék 😊 Elhalványodott, minden apró tetten kiakad, megsértõdik... Ezzel szemben az 1. évadban még tényleg olyan volt mint a lázadók vezetõje 😊

Énis úgy értettem csak nem rosszul fogalmaztam 😛

REAL MADRID

tnm
"Jesse visszaemlékezései az a mostani cselekmények hatására jön létre"
ez kizárt, mivel Jesse maga befolyásolja, hogy mi történik a jelenben. Jesse visszaemlékezései is egy olyan jövõrõl vannak, amely már nem valósul meg.

A sorozatban két idõvonalon megy a visszaemlékezés.

A Cameron -os visszaemlékezés a "sima" idõsík, amik pedig Jesse visszaemlékezései az a mostani cselekmények hatására jön létre.

REAL MADRID

Sir Quno Jedi
T3-nak semmi köze ehhez, ezt leszögezték. 😄

zvaragabor
T3???
SCC-nek semmi köze nincs a T3-hoz. Nem úgy következnek, hogy T2 -> SCC -> T3. A T3 és az SCC két teljesen más idõvonal. Ne keverjük egybe.

Ami meg a paradoxonokat illeti, ezen már nem is kell meglepõdni, a Terminator univerzim a paradoxon létén alapszik. Egy sorozatban, ahol meg össze vissza küdözgetnek midenkit, meg plána, hogy még több paradoxon van.

SCC-ben az egyik idõsíkban John felnõ Cam nélkül, és az ellenállás vezetõje lesz. Errefel Skynet visszaküldi a Termiket, hogy végezzék ki John-t. Cam-et legyártják, átprogramozzák, és válaszul visszaküldik. És itt már átlépünk egy párhuzamos valóságba.

Chaos Anno Domini

modellmaker
de lehet hogy amirõl Derek beszélt, az még korábban volt, minthogy a fémeket átprogramozták volna. 😊

Sir Quno Jedi
Nem erre gondoltam, hanem hogy valójában nem tudhatjuk melyik oldalon áll, miért és mikor.

Malakai
Cameron ide-oda verõdik? o,0
Ha arra gondolsz, hogy a már visszajött Cameron "cserélõdik" a jövõ változásával, akkor erõsen kétlem, mert akkor Derek is változna.
Az idõvonalat nem túl átgondoltan kezelik ezzel így, de ez van, engem különösebben nem zavar, nem mintha egy egzakt tudományról lenne szó. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Pont azt emelték ki a végén, hogy Jesse egy másik jövõbõl jött (mert az a rész akkor volt, amikor az a szál ment, amirõl Derek beszélt), bár az nem egyértelmû, hogy az õ jövõjében mindig is vele volt-e Cameron, de valószinüleg nagyobb jelentõséget kapott.

Az idõvonalakkal kapcsolatban nagy baki nem bökte ki a szemem, igaz, nem is agyalgatok rajta. 😊

Az eredeti terminátor filmek olyan téren kényelmesen voltak az idõutazással kapcsolatban, hogy mindegy mit csináltak, nem tudták megváltoztatni a jövõt. Se a gépek, se Connorék.

(\__/) ( X.x) ( } . { )