201
Chameleon
  • csrolli
    akkor megpróbálom torrentről leszedni, bár még nem próbálkoztam ilyesmivel, hátha sikerül. mi a cím?
  • hykao #80
    Hát pedig vagy torrent vagy a boltok polca Orosz-, Lengyel- vagy Csehországban (esetleg Szlovákiában)...
  • csrolli
    mond már meg lécci hogy honnan tudnám leszedni a játékot, ha lehet ne torrent legyen.
    köszi
  • cheatman
    Köszönöm szépen! Akkor sajna ez nem az én világom főleg így, hogy nem értek belőlle semmit. Minden esetre További Jó Játékot!
  • strebacom
    Köszi, na akkor tolom is tovább....
  • hykao #76
    #50-es hozzászólásban ott a válasz. (és elsősorban lopakodós játék, bár van néhány olyan rész, ahol muszáj lövöldözni)
  • cheatman
    Szevasztok!Hallottam, hogy ez a játék a Mafia motorjára épül!Azt szeretném kérdeznim, h vann benne autós rész is ahol szabadon bolyonghatunk mint a Mafiában? Vagy ez csak ilyen "normál mászkálós, lövöldözős játék"?
  • hykao #74
    A kamerákat ki tudod egy kis időre iktatni, addig is, amíg nem kapcsolod le az egész rendszert... (az alsó képen jól látszik a kamera alatti kis doboz, azt kell megbütykölnöd...)
  • strebacom
    Kellene egy kis segitség, elakadtam, a rendörségen, nem tudok merre menni, a lépcsöházban kamerák...a rácsos ajtó, pedig nem nyillik:

• hykao #72
    A szokásos minden...így fejből hirtelen:

Mozgás: W,A,S,D + egér
    Ugrás/Felmászás: Space
    Guggolás: C
    Hasalás: X (ha jól emlékszem)
    Futás: Shift (ha jól emlékszem)
    Használati tárgyak: egérgörgő
    Fegyverek: 1,2,3,4
    Távcsöves célzás (távcsöves fegyvernél): V
    Térkép: M
    Éjjellátó (ha van épp nálad): N
    Távcső: 5 (vagy B)
    Aktuális feladatok: F1
    FPS/TPS nézet váltás: F2
    Gyorsmentés: F5
    Gyorsmentés betöltése: F8
    Screenshot: F11

Azt pedig, hogy merre indulj elmondják mindig angolul, ill a térképen is megjelenik...
  • bakvarnyu
    nem tudtok egy billentyűzetkiosztást hozzá?
    Így az elején eléggé nem tudom merre induljak meg semmi.
  • strebacom
    Amúgy nem kell hozzá semmi(magyar angol..stb) tökéletesen játszható nagyon jó game...nem nehéz de figyelni kell....legalább is nekem nem...
  • Pepsi Twist
    Ok!

Köszi! Majd délután rakok képet mert most dolgozóba vagyok, azt itt csak WoW meg CS van. :D
  • hykao #68
    Olvass vissza! Magyarítás még nincs, angol felirat sincs, csak hang.

Ha raksz be képet, segítek, hogy mit kell csinálni. (F1-et lenyomva tartva készítsd, hogy lássam az aktuális feladatot is!)
  • Pepsi Twist
    Hykao 1 kis help kéne!

Látom te otthon vagy ebben a játékban és kéne magyarítás vagy ha van akkor plz segíccs előhozni! (angol is jó)

Köszi! (már az elején elakattam!)
  • kirol
    Elolvastam, és bocs mégegyszer!
  • hykao #65
    Ezért kell nfo-t olvasni...
  • kirol
    Hát már a menüje is brutál. Azt se tudom mi mi. :D

Még a "HM.." is oroszul "XM.." Nem semmi.
  • kirol
    Total Commanderből indítva winrar-al.

Winrar-ból csomagolva kicsit máshogy néz ki a szerkezete. :)

Hogy csomagoltad te ezt így be?
  • hykao #62
    Ugye nem TC-vel csomagoltad ki?
  • kirol
    Na nekem el se indul. :(
    Bejön a full fekete képernyő, a felső rész és a baloldalol kb. 1 cm-es sávon villog a kép. :(

Miért?
  • hykao #60
    Sok. Jópár ország, jópár helyszíne... :) Én sem tudom még, hogy pontosan mennyi, mert még nem értem a végére, de a képen szereplő Moldáv helyszínnél már jóval előrébb vagyok. :)
  • hykao #59
    A képek és a technikai problémák két külön dolog. :)
    Semmit nem lehet csinálni. Mivel már kicsomagolni sem lehet a .dta-kat a Mafiához készített kicsomagolóval, így a továbbiakra sem derült fény egyelőre (hogy a kicsomagolt szövegfájlok szerkeszthetőek-e a Mafiához készült szöveg átszerkesztővel, és utána rá lehet-e bírni a játékot, hogy a kicsomagolt-átszerkesztett fájlokat olvassa be)

Mondjuk amíg végig nem játszom, addig úgyse állnék neki a fordításnak.
  • strebacom

Ezután hány pálya van még, egyszerüen fasza játék.....
  • kirol
    Szerintem ne képek, hanem infók a technikai problémákról. Mert pl. körbenézek én is hátha. Ezért kellene tudni, hogy kicsomagolni azt akkor tudod e csak visszarakni nem, vagy semmit se. :)
  • hykao #56
    Még nem oldódott meg semmi sajnos. :( Ha van fejlemény úgyis beírom ide! :) Többi kérdésre válaszok lentebb. :) Ha elakadsz, írj ide, és segítek.

Más: jöjjenek még képek, vagy inkább ne szpojlerezzem teli a topikot?
  • kirol
    Az ide belinkelt képeid tök szépek szerintem.

Kipróbálom, ha lejön. Még amcsiknak is tetszik, vagy ott élő magyaroknak, mert az ip alapján van vagy 3 amcsi a seedelők között. :)
    Szóval ha jól vettem ki eddig egy szót se tudtál még fordítani, mert nem tudod visszarakni a játékba ugye?
    Vagy már megoldódott?

Most szembe jutott erről, hogy milyen jó is lesz, ha most ősszel megjelenik a Mafia 2. Csak el ne rontsák, mint pl. a Godfathert, kb. 30%-ánál feladtam a játékot. Hisz az első Mafia iszonyat jó.
  • kirol
    Mi is ez a játék? Milyen te verziódat honnan?
    Felkeltetted az én érdeklődésemet is. :)

Milyen nyelvről fordítod? És mikor kezdted el, mikorra várható valami belőle? Jó sok kérdés, de remélem nem baj.
  • lwb
    Hálás köszönet!
  • cseri001
    szia. a Mafia topikban is láttam, hogy próbálod megoldani, hogy mindenki számára érthető legyen ez a játék. segíteni sajnos nem tudok, viszont szívesen játszanék (majd) a játékkal a te átalakításod után.
    a te verziódat (orosz felirat-angol hang) honnan tudnánk letölteni? (nem mintha értenék egy kukkot is az oroszból )
    előre is köszi!
  • lwb
    Hmm. Én egyik verziót sem találom. Az iptorrent-es meglenne, csak a kutya sem seedel ... :(
  • hykao #50
    Azt én nem tudom, hogy melyik verzió. Az én verziómat szedjétek inkább! Az biztos, hogy működik, nincs rajta védelem, a hangok angolok és még csak telepítéssel sem kell bajlódni...és amint írtam, ha valaki elakad, rak be képet (F1 lenyomásával - amire kiíródik az aktuális feladat), és segítek. :)

Leírást pedig adtam, elég bővet a saját verzióm nfo-jában! :)
    (a hsz végére bemásolom)

Kocsivezetés nincs, mert a játék szerkezete nemigen ad rá lehetőséget. Itt nem egy bazinagy város van, hanem sok egymás után következő különböző helyszín (kölönböző országok). A városi részeknél az utcákon nem teszel meg akkora távolságot, hogy járműre lenne szükséged. A lopakodós részeknél, meg nyilvánvaló, hogy nem autóval fogsz lopakodni. :) Mindemellett elég nagyok a pályák, és több és nagyobbak a belső helyszínek, mint a Mafiában.

A különböző helyszínek között kis menüs átvezetés van, ami általában egy telefonos párbeszéddel kezdődik (közben képes ábrákon is alakul a történet ugyanitt a menüben - lásd: bevezető és első mozzanatok videóban, hogy hogyan), majd jön a felszerelés összeállítás. (akciós részek előtt fegyverek is választhatók - némelyikre hangtompító is rakható stb.) TPS/FPS nézet között szabadon lehet választani F2-vel.
    Persze ha egyik helyszín úgy következik a másik után, hogy épp akcióban vagyunk, akkor nincs a fent említett átvezető rész.

A videókban benne van a bevezető videó is, de aki nem értené angolul, bedobom az általam készített nfo-ból a bevezetőszöveget:

"Ha már unod a Crysis-t vagy épp a géped csupán diavetítést képes produkálni belőle,
    akkor két bejglizés között itt van neked a Chameleon! :) Ha szereted a TPS/FPS nézetű
    lopakodós játékokat (pl. Hitman/Thief/Splinter Cell) és annekidején szeretted a Mafiát,
    akkor ez is tetszeni fog. Splinter Cell és Mafia?! Hogy jön a kettő egymáshoz? Nos úgy,
    hogy a Chameleont a Mafiával egycsapásra ismertté vált Illusion Softworks egyik
    divíziója - a Silver Wish Games - fejlesztette, ám a Thomson gépfegyver helyett ezúttal
    a hírszerzők arzenálja és a lopakodás a célravezető eszközök.
    A grafikus motor a már jól ismert saját fejlesztésű LS3D, ám ami megfelelőnek számított
    2002-ben a Mafia megjelenésekor, az 2005-re már meglehetősen idejétmúlttá vált...így
    a nyugati kiadók inkább nem kockáztattak, és a Chameleon végül csak Csehországban,
    Szlovákiában, Lengyelországban és Oroszországban jelent meg.
    A cseh, szlovák és lengyel verziók mind Starforce-osak, ezért problémát jelenthetnek
    néhány embernek, az orosz verzió viszont még a hangok tekintetében is orosz, azonban
    semmiféle védelem nincs rajta. Így az orosz és a lengyel verziókból gyúrtam össze ezt a
    release-t, ergo az orosz verzió angol hangot kapott (az átvezető .bik videókat is beleértve).
    Egy kis angol nyelvtudással tökéletesen nyomonkövethető a történet, játszható a játék,
    és még csak installálni, mountolni, krekkelni sem kell! A 16:10-es felbontásokat is támogatja!
    (és talán oroszul még mindig többen értenek valamicskét, mint lengyelül, csehül vagy szlovákul,
    ha már egyszer csak ilyen feliratok közül lehetett válogatni...)

Bevezető:
    1990-ben járunk. Az USA elnöki székében id. George Bush trónol, Kelet-Európában és a Szovjetunió
    tagköztársaságiban javában folyik az átrendeződés, engem azonban a jelen helyett sokkal inkább a
    múlt foglalkoztat. Még mindig az a 15 évvel ezelőtti esemény kísért, amikor 1975-ben Nicaraguában
    mindkét szölőmmel végzett egy orvlövész. Bár ekkor még csak gyermek voltam, de sosem felejtem
    el annak az embernek az arcát, aki a szemem láttára mészárolta le a szüleimet.
    Addig nem nyughatok, míg a bűnösök kilétére fény nem derül...
    Buzgalmamat azonban nem nézték jó szemmel az ügynökségnél, úgyhogy rövid úton megszabadultak
    tőlem, és elbocsátottak a CIA-tól. Még szerencse, hogy van egy jó barátom, akire mindig számíthatok.
    Mike sokat kockáztat azzal, hogy segít nekem, de a tőle kapott információ révén végre nyomon vagyok:
    Észak-Írország, Belfast, IRA. Az ottani összekötő két nevet és egy címet mondott.
    Megyek hát, és körülszaglászom a Bishop Street 30. környékén..."
  • AntiHero
    OK:)

Én is ezt: Chameleon { www.IPTorrents.com } szedem ez most meik nyelvű?

Ja és kis leírást írhatnál:) Itt is lehet kocsit vezetni ha akarsz mint a Mafiába?

MEg itt is ugy chapterekre van osztva és úgy van mint a mafiába?
  • hykao #48
    Köszi, de azokat semiképp nem akarom! Eredetiben a legjobb, így hiteles! Minden helyszínen az adott ország hivatalos nyelvén vannak a plakátok, táblák, ahogy a valóságban is! (ezek a történet szempontjából úgyis lényegtelenek, ráadásul néhányat még ha akarnék se tudnék. pl: albán plakátok, táblák stb. :DDD)
  • AntiHero
    Uhh b*szod:) Mocskosul tetszik a játék. Most töltöm:)

Ha akarod és a táblákat kiírásokat is akarod magyarositani akkor az ilyen grafikus munkákba lehet tudok segíteni.
  • hykao #46
    Hú, most nézem itt EZEN az oldalon a különböző progikat.

Úgy tűnik először ki kell csomagolni a .dta fájlokat, aztán text editorral átszerkeszteni (ezek szerint a kicsomagolt .dta fájlok is kódoltak lesznek...), majd kell valami speciális .dll fájl is, hogy a játék a kicsomagolt fájlokat olvassa be, és ne az eredeti csomagolt .dta-kat...

Még ha a Mafiához készült .dta kicsomagoló és a szöveg átszerkesztő módosítás nélkül működne is a Chameleon fájljaival, a Mafia féle módosított .dll szinte kizárt, hogy jó legyen a Chameleonhoz is...
  • Gibor
    Kétséges de neml ehetetlen... vagy egy programozónak odaadom azt ő sztem áttudja írni.
  • hykao #44
    Ha meg tudnád csinálni az fasza lenne! :)
  • Gibor
    maximum a data extractort átírom hogy a cameleont keresse...
  • hykao #42
    Nos az a helyzet, hogy még nem tudom, mert találtam valahol egy MafiaDataXTractor.exe kitömörítő progit, amivel elméletileg a .dta fájlokat lehetne kicsomagolni, de amikor elindítom, azt mondja, hogy nincs feltelepítve a Mafia...és kilép... :(

Ha tudsz más kicsomagoló progit vagy ki tudod próbálni ezt (fent van a Mafia és a Chameleon is), szólj! :)