93
  • VRSDM
    ha azt vesszük alapul hogy mit is tudhat az unreal 3.0 -ás motor pl. egy föld szimulátoron, akkor sztem már megvan haladva a toy story minősége, sőt talán eléri a final fantasy movie-ét is, és onnan meg már nemáll ojan távol a valóság, addigra kijön még a dx, 10 ( a 9ből már láttam preview-ot, és nemlesz semmi), a vga-k nemlesznek ojan fontosak addigra, mindent a cpu fog számolni (ezis carmack 5let/jóslás) ugyhogy ezt vehetnjük készpénznek, ez igy lesz, de sztem nemiskell rá várni 08-ig ittlesz az már hamarabb is, az más kérdés hogy lesz-e hozzá vasad,.
  • Laci73
    A Wolfenstein és a Doom (akárcsak a Heretic I és a Hexen) tkp. 3D-s volt, mert már egy forgatómátrixot használt, de a kisebb tereptárgyaknak és az ellenfeleknek nem volt 3D-s kiterjedésük (trükkökkel oldoltták meg, mint a lentebb írt textúra-cserélés. A Quake I-nél tértek át [ekkorra izmosodtak meg a CPU-k hozzá] a teljes 3D-re, igaz ez kezdetben még pixeles volt). A pixelesség oka az akkoriban használt sima VGA kártyák kirajzolási technikájának és a közeledő-távolodó (azaz akkoriban egyszerűen kinagyított) textúráknak a nemlétező összhangja volt. A Voodoo 1-es kártyák (és a hozzájuk igazított interface) használták először azt a trükköt hogy elmosták ezeket a pixeleket (krémszínű paca jelent meg az addigi krakkok helyén), a későbbi (és jelenlegi) kártyák sűrűbben rajzolják a közeli képkockákat, ráadásul képesek a textúrákon valós idejű fény-árnyék hatást is megjeleníteni. Ilyenkor igen bonyolult és nagyszámú számítás zajlik, egyszerűen elképesztő teljesítményt nyújtanak a mai kártyák. 2008-ra (Carmack ígérete szerint) már olyan motort hegesztenek (és olyan hardveres háttér lesz) hogy valós időben az ún. Pixar minőséget (a Pixar stúdió animációs filmjeinek, pl. Toy Story látványvilágát) fogják elérni.
  • Omegared
    szó szerint. asszem 45 fokonként volt más kinézetük a spriteoknak.
  • Gabest
    Lehet hogy rosszul emléxem, de a doomban is ugyanolyan sprite emberek es tereptárgyak voltak mint a hexenben vagy akár a wolfensteinben.
  • archkoven
    Nem lehet minden héten forradalmat csinálni.
  • t0ma
    "A Quake első része kicsit olyan volt, mintha a Doomot koppintották volna le saját készítői..."

azt azert ne felejtsuk el, hogy elsosorban nem a tortenet egyedisege jutatta el a Quake sorozatot az ot megilleto helyre. hanem azok a technika (programozoi) megoldasok, amelyek joval meghaladtak korukat.
    A Doom volt az elos olyan FPS, amelyben valodi 3D-s kornyezetben jatszhattunk (nyilvan a 2D-s kepernyo korlataival). Az addigi jatekok csak egy szimulalt 3D-t valositottak meg. Gondoljunk arra, hogy pl. a Hexen-ben (de barmelyik mas jatekban) mindig csak egy oldalat lattuk a kulonbozo szornyeknek, tereptargyaknak. Ezzel szemben a Doom-ban korbe tudtuk jarni a rank vadaszo katonakat. A Quake megjelenese a halozati jatekban hozott forradalmi valtozasokat. Lehetoseg nyilt nemcsak a gep ellen jatszani, hanem a halozatba kotott gepeken (LAN) egymas tudasat merhettek ossze a jatekosok. A Quake-bol kiforro QuakeWorld pedig az interneten is lehetove tette az egymas elleni csatarozast. A Quake 2 megjelenes a grafikaban hozott ismet csak forradalmi valtozasokat. A Quake 3 meg tudta ez egy kicsit tetozni, de innentol kezdve mar inkabb csak szinten tartotta, tartja magat az ID software. Sem a Doom 3, sem a Quake 4 nem hozza erzesem szerint azokat a forradalmi ujitasokat, melyeket a Doom, Quake hozott annak idejen.
  • NEOreg3
    (Supermario+Pacman)*Colin McRae Rally abszolút szórása= Quake 4
  • Goth
    Namnam.
    Super Mario + PacMan = Quake 4
  • Teppik Amon
    Annyira felizgattam magam hogy rákerestem és találtam egy beszélgetést a készítőkkel. Erősen várom a játékot!
  • Teppik Amon
    Enemy Territory QuakyWars mikor jön má'?
  • isi
    bassza meg ez nekem nem fog futni...
    mind1 quake 2 felteszem:D
  • Mihail
    Mikor lesz végre egy fasza Q3at űberelő game? Ahol igazán élvezetes 1v1 multikat is lehet nyomni?
  • sweech
    nekem a doom 3 nemtetszet ez meg mégis sazl
  • savior
    az, 2002-e
  • Sanyix
    LOL.
  • abonyitomz
    ÉV GRAFIKÁJA!
  • Sanyix
    Inkább a quake1-et élesztenék fel, annak legalább megvolt a hangulata, és olyan jó volt :)
  • Mice
    "A régi jó barát, a nailgun is feltűnik, ami ugyan hatékonyan készít löncshúst, darálthúst, de lassan pörög fel, olyan chaingun módra. "

ez olyan mint a suzuki motor a zebránál. járatgatni kell és elindul. a többi stukitl csak annyiban tér el fogy egy leheletnyivel több figyelmet igényel azzal, hogy golyókivádóságig pörgeted. mint a mech4ben a bombast...
  • arty
    akinek a doom3 nem tetszett, ez sem fog. egykutya ...

vajon demo miért nincs? ;)
  • Max007
    milyen járművek vannak benne?
  • sweech
    doom3+quake2=quake4=
  • asysoft
    "lehet"? Nem játszottál még vele? Akkor minek alkotsz véleményt?
    Én úgy ültem oda a játékhoz, hogy "ez is csak egy hentelős". Aztán elkapott a hangulata, a CoD-szerű csapatkezelés, járművek... Szerintem nem rossz, kellemesen el lehet tölteni vele pár órát:)
  • látogató
    Ezt még nem próbáltam ki, de a képek alapján nagyon hasonlit a Doomra. A Quake sorozatból nekem az első rész tetszett a legjobban, a harmadikkal jól el lehetett szórakozni a haverokkal, de a kettő...
  • FeketeFény
    Végigvittem 2x. A játék jó! A doom motor az igazi a quakenek! Ez egy igen kerek game lett. Jöhet az 5
  • Aquli
    Milyen a fizikája? Van strafelés, circlejump, rj, stb.
    Mondjuk akkor lesz igazi, ha megjelenik hozzá a defrag...
  • yodaaa
    áááá királyy a quake 4!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Nethyrrea
    nekem elég vegyes érzéseim voltak a játékkal kapcsolatban.

a doom3 legalább beszaratós volt legtöbbször. de amint átmentem az olyan pályarészen amiről lerítt hogy itt majd egyedül kell végigcsászkálnom, szinte már reflexből fordultam hátra vagy lőttem be a sarkon egy gránátot, tudva hogy ott majd tuti lesz egy szörny aki jól rám akar ijeszteni. legtöbbször bejött.
    annyival volt változatosabb hogy itt időről időre mentél csapattal, és vigyázni is kellett az embereidre ha akartál magadnak medicet/technikust hogy felszereljenek.
    szóval olyan sok újat nem hozott hogy aztmondjam hűdefaxa.
    ami viszont tetszett az a járművek használata :)
  • barnuci
    Véleményem szerint is elég jól eltalálták a játékot, ám a grafikával egy kicsit nem vagyok kibékülve. Bár a motor jobb megjelenítést produkál ám a doom stílus már nem igazán jött be. A részletesség jó, ám minden tárgy és anyag hasonlóan tükrözi vissza fényt. Hozzáteszem jobb mint a doom, de lehetett volna jobb is. De nem akartak biztosan egy új motorral foglalkozni, inkább a játék többi részére koncentráltak. Háááááááát.... nekem bejött
  • Bodybuilder
    Lehet, hogy több is lehetett volna, de az biztos, hogy mostanában jobb játék nem jelent meg. Nagy a pangás a játékpiacon. Talán majd most karácsonykor felpezsdül kicsit. (pl. az NFS-t már nagyon várom.
  • Zsoldos
    A sztori kapcsan volt rola szo. A hl2-ben nem volt tortenet. Illetve azt a valamit csak viccbol lehetne annak nevezni.
  • Doomista
    nekem megvan,1 orát nyomtam vele,de nem tetszet,többet vártam töle,söt a doom pályakészitövel csinálta átalakitva,ez kicsit lopás is,csináljok akkor magának egy pályakészítőt,és ne használja fel a doom p.-t.
  • Battlefront
    Kurva szar lehet ez a játék senkinek sem ajánlom
  • bandee1
    ....valóban csak egy két pályának a színeit és képeit láthatjuk a cikkben, de a játékot végigtolva nagyon gazdag látvány és színvilágban lehet részünk. A pályák izgalmasak, változatosak, és hangulatosak.
  • bandee1
    Én nem szeretem a hasonlítgatásokat, mindig is nevetséges dolognak tartottam. Egyrészt hülyeség egy másik játékot egy másikkal összehasonlítani, úgymint pl a Quake-et a Half Life-fal.

Részemről a lényeg: A Quake 4 első pályái nem tetszettek, a későbbiek folyamán azonban nem unalmasabb, hanem mindinkább egyre érdekesebb pályák váltogatták egymást. Fényhatások, és a belső terek pazarok, helyenként a kék alapszínű pályák füstös részei elképesztően szépek, a játék elején bejött a DOOM 3 hangulat, de a későbbiek folyamán az egyediség vette át a "terepet", a külső térrel voltak gondok itt-ott, de lényegében még elfogadható. Az SG cikk értékelésével szemben én hangokra maximálisat adnák, hiszen a fegyverek hangja teljesen élethűek , a szörnyek és egyéb háttérzajok pedig egyedi hangulatot teremtenek. A grafika nagyon sokban függ a kártyánktól, és a beállításoktól, egy nagyon combos gépen igen gazdag látványban lehet szerintem részünk, de még egy közepes felbontásnál is tűrhető textúrákat láthatunk. Mindent összevetve a Quake 4 összességében nagyon élvezhető. Kiávncsi vagyok milyen multiban, és milyen további add-on cuccok érkeznek hozzá. Sokat ki lehet hozni belőle!

esbé
  • Sanyix
    Jajj ismerem a CS-t nagyon intelligens! Megy nagyban az anyázás, meg a lámázás ha valakit lelőnek, és nembírja elviselni :D
    Mellesleg jópár játék van amiben sokkal többet kell taktikázni mint a cs-ben ;)
  • Sanyix
    Olvasd el újra mit írt, nem 9550se-t hanem V9950SE-t. Az utóbbi az asus idétlen jelölése, de a 2-nek semmi köze nincs egymáshoz ;)
  • irkab1rka
    "Nagyon hiányzott már egy ennyire jól eltalált sztori a sci-fi részlegben is"

Dani, nem akarlak bánatani, de tudod mit, Kölcsönadom ondjuk az unreal 2-t és a half life 2-t. Nagyon fogod szeretni. Van sztorija. Nekem nem jött be annyira a q4, mert hentelni kell, oszt jóvan. A dark energy gun-al majd találkozol az unreal2 végén, kicsit igényesebb tálalásban.

Persze nem állítom, hogy akármelyik mai FPS akár nyomába léphet a nagy eredeti durranásnak a doom1-nek. Akkor Romero/Carmack-ék mutattak valami újat mindenkinek, de azóta nem igazán vannak ott az első helyen. Se sztoriban, se ötletekben, se grafikában.

És csak annyit arról, hogy "Az FPS-ek sosem villantak meg intelligencia oldalon" hogy egyszer próbálj meg egy CS partiba beszállni, ahol pár gyakorlottabb csapattag ott van, és taktikázik. És ha hiszed, ha nem, a CS FPS.
  • edios
    Hát akkor azokat a pályákat direkt nem mutatják képeken ui a HL2ben folyamatosan (!) teljesen új pályák következtek teljesen más környezettel és hangulattal,napszakok váltakozásával!
    Ezekből a screenshotokból az derül ki,hogy az egész játék max 2 pályából áll!

Na jó szóval én most nem akarom isteníteni a HL2t,biztos Q4nek is megvannak a maga pozitívumai csak jobban el vannak rejtve mint más játékokban..
  • kbupdate
    Doom3+Quake3=Quake4 ...
  • Omegared
    Hát ez a techdemo elég erős volt...
    Sok a HL2 pályáit megszégyenítő level volt a játékban, remek story (nekem tetszett, ugyebár ízlések és pofonok), jól kinéző pályák... Nekem nagyon átjött amit a készítők akartak elérni a játékkal, és oda bírt szegezni a monitor elé.
    Várom a kiegészítőt :)