54
  • droland
    #54
    "Persze, hogy a hálózat is is felálljon:)

    Nem igaz, hogy te ilyen gyenge elméjű legyél, és csak hajtogatod a saját hülyeséged. Vagy ez vmi egyéni vonás nálad?:D"

    Én azért próbálok személyeskedés nélkül is CSAK AZÉRT IS az én igazam mellett kiállni, kérem ezt más is próbálja meg!
  • fflx
    #53
    jujj :)
  • kbupdate
    #52
    Persze, hogy a hálózat is is felálljon:)

    Nem igaz, hogy te ilyen gyenge elméjű legyél, és csak hajtogatod a saját hülyeséged. Vagy ez vmi egyéni vonás nálad?:D
  • droland
    #51
    De az az 1.5 sec alatt mi az, amit betölt? :)

    Veszem alapúl nálam pl, skype, steam és mondjuk avg, csak AMIT ÉN RAKTAM MÉG fel, nomost CSAK EZEK nem töltenek be 1.5sec alatt :) Szóval maga az OS-magot és a hozzá tartozó + szolgáltatásokat + drivereket + egyéb felh. által telepített szoftvereket BELESZÁMOLNI az OS, mint MAG bootjának idejébe? Hát nem tudom... szóval érted na...
  • NEXUS6
    #50
    Biztos ismered, de talán van akinek újdonság:

    Windóztelesop

    ;))))

    (Bocs a video minőségéért, de talán még illik is a termékhez)
  • NEXUS6
    #49
    "és ffnek honnan van pénze? ..."

    A firefoxot fejlesztését managelő Mozilla alapitványra gondolsz?

    Azok teljesen máshogy műxszenek, tudod szabad szoftver fejlesztés meg ilyesmi, de ezeket te úgy se tudod-akarod felfogni.

    Szal had válaszoljak indirekt módon: az biztos, hogy nem más piaci szegmensekben keletkező extraprofitból fedezik, a nagyságrendekkel kisebb fejlesztési költségeiket, mint ahogy amúgy azt az M$ teszi!

    Ha valaki otthon, vagy a munkahelyén fejlesztget a szabadkapacitását rendelkezésre bocsájtva, akkor a cégnek nem kell külön fizetnie, pl a helységért, a helységet takaritó manyikanéninek, és a progizókat felfrissitő büfét üzemeltető pistabának, valamint a dolgozók rendelkezésére álló ingyenes uszibérletet -pedikür, manikür, fitnesz szauna benne foglaltatik, stb- sem. Márpedig ezeket a költségeket szépen kifizettetik veled, meg még sokkal többet is amikor veszel egy M$ féle F-OSt. mert ugye a wint nem annyiért adják, amennyibe a M$nek kerül, hanem amennyit csak el tudnak érte kérni!
    És ezek után könnyű nagylelkűsködni, hogy kapsz hozzá egy exploretárt. Kell a fenének!!!!
    Tiszta teleshop az egész, vedd meg a 60 ezer forintos gagyi porszivót és kapszhozzá még egy csomó szemetet is: csoda törlőkendő, mágikushenger, gyümölcs centrifuga stb, amire nincs is szükséged.
    A M$ által az OS-hez adott extra progik mindegyikének van ingyenes, sokkal jobb megfelelője, lásd FF, meg a rahedli médiapléjer, csak győzd kiválasztani, gagyi játékok tömkelege stb.

    Szal ha te ezek után is a "teleshopot" majmolod az a szived joga.

    .... én szóltam!;)

    - Megjelent a FF 1.5 RC2 !!!!;)))-
  • NEXUS6
    #48
    Azért a "lassúságnak" vannak fokozatai. (Pl Egy 1.5 seces rebúthoz mit szolnál egy 600MHz-es gépen?;))) Van ilyen!!!! Azért a M$ OS-ei ettől még fényévekre vannak, bármilyen erős hw-en!!!!!)
  • droland
    #47
    "Számomra egyébként az XP egy böszme nagy, lassú, memóriazabáló de viszonylag stabil szörnyeteg, amit ma már kénytelen vagyok használni" - ezt a nagy lassú, memóriazabáló jelzőt BÁRMILYEN OS-re rá lehet fogni, csak a "számára" nem éppen megfelelő vasat kell alárakni!
  • valaé valaé ná
    #46
    Még egyszer utoljára megpróbálom megértetni veled:
    Nem fogsz 50% -ért XP licenszet venni (legfeljebb egy pár év múlva mikor már az XP is elavul), mert
    1. Valószínűleg kevés van belőle egy éppen csődbement cégnél, ligalábbis Mo.-on. Többnyire 95,98 van még mindig, mert az is alkalmas a feladatra. Azok is többnyire OEM licenszesek.

    2. Azt sem fogják 50%-ért unatkozó, értetlen, sznob tizenéveseknek adni.

    Ami van ezeknél az meg már lassan a kutyának sem kell (még a win2000 sem).

    Számomra egyébként az XP egy böszme nagy, lassú, memóriazabáló de viszonylag stabil szörnyeteg, amit ma már kénytelen vagyok használni, mert egyrészt a MS nem hajlandó kijavítani a bugokat az előző oprendszereiben, másrészt a mai fejlesztőrendszerekben írt programok nem igazán működnek már rajtuk.

    Te meg majd 5 év múlva fogod ugyanezt érezni.
  • kbupdate
    #45
    no comment.
  • pafi
    #44
    Microsoft Windows 95 a legjobb. Arról senki se tehet, hogy te nem értesz hozzá.
    lol
    Az pedig külön lol, hogy sztárolod az XP-t és közben azt mondod:
    "Én XP licenszet vennék használtan. Ha nincs, akkor megveszem újjonnan 100% árért."
    Akkor ezek szerint nem is vetted meg?
    rotfl
  • valamit
    #43
    ajánlom figyelmedbe a kettővel ezelőtti hozzászólásom mélyebb tanulmányozását, melyben az általad felvetett probléma már magyarázatot nyert... kérlek ne add fel, erőlködj! én hiszek benned! meg fogod érteni!
  • valamit
    #42
    mindig csak ez legyen a legnagyobb bajod ;)
  • kbupdate
    #41
    mellesleg nem bírjátok felfogni, hogy Win95 licenszet nem értékesítenek?!
  • kbupdate
    #40
    najo, ha te olyan idióta lennél, hogy win 95 licenszet vennél... Én XP licenszet vennék használtan. Ha nincs, akkor megveszem újjonnan 100% árért. Mi a különbség?
    Mi a különbség egy 50% áron vett vagy egy 100% áron vett XP licensz közt? Miben másabb a 2 xp? hol térnek el program kódok?

    Én a számok betűk terén nem a programra gondoltam, hanem magára a product key-re...
  • kbupdate
    #39
    "Milenium" te is aztán le tudod írni...
  • valaé valaé ná
    #38
    Igen, pont erről beszélek, te fafej, hogy miért venne bárki is egy win95-t. Pedig 7 éve vettem soksok pénzért és most a seggemet törölhetem ki vele. És mostmár a 5 éve vett 98-ammal is.

    Azt írtad, hogy a betűk meg a számok nem használódnak el.
    Én meg azt írtam, hogy nem elhasználódik, hanem elavul. De ebből a szempontból még rosszabb a helyzet mint ha elhasználódna, mert 5 év nem túl hosszú idő egy cég életében.
  • valamit
    #37
    most mért ragadtál le a 95-nél? az csak egy példa volt egy régebbi OS-re. (ami felszámolás alatt lévő és főleg magyar cégeknél gyakori) de lehetne ugyanígy mondani 98-at, 98SE-t, meg Milenium-ot is, vagy NT4-et, de ma már talán Win2K-t is. a lényeg az egészben, h a jövőben akár 1 forintért is gazdát cserélhetnek ezek a licencek.
  • kbupdate
    #36
    win95... jó régi.. azért vegyek újjonan egy 10 éves program licenszét. (amúgy sincs aktuális licenszem ugye, akkor meg vegyek minél régebbit) okos megoldás.
  • valaé valaé ná
    #35
    Figyusz, azért jöttem a win95 licenszel, mert saját tapasztalat,hogy aki kemény pénzeket fizet ki ilyesmikért, annak nincs kedve 2-3 évenként megint ugyanennyiért új progikat vásárolni, hogy trendi legyen.
    Különösen igaz ez egy valószínűleg évek óta gyengélkedő cégre.
    Ha Magyarországból indulunk ki (és miért ne innen indulnánk ki, hiszen engem spec. magyar "renew" licenszek érdekelnének), nemrég szerencsém volt csődbement nagy magyar cég gépparkjához illetve, ahhoz amit a dolgozók szétlopása után maradt. Brrr. A win95 ment a jobb(!) gépeken.
    Tudok olyan nagy magyar cégről, ahol a mai napig 386-os gépek mennek, az ott dolgozók legnagyobb örömére.
    Külföldön biztos jobb a helyzet, de azért nem hinném hogy annyira szórnák a pénzt, hogy mindig naprakészek legyenek, különösen ami az office-t illeti.
  • kbupdate
    #34
    semmit. csak jöttél a win95 licensszel. jóhogy nem már win 3.11.
    meg mi köze ahhoz, hpogy láttam-e? és hogy láttam? ott megyek az utcán, és látok egy céget amint meg csődbe?:D

    "Jé, ott megy csődbe éppen az a cég" mutatva rá??:D
  • valaé valaé ná
    #33
    Írogasd csak be mester, ha akarod.
    Nekem már csak az lenne a kérdésem, hogy mi a francot akarsz tőlem ? Nem azt kérdeztem, hogy tudsz e guglizni, hanem hogy láttál e már csődbe ment céget ?
    Nagyon nem érdekel, hogy mit hablatyolsz össze, ráadásul annyira ostoba vagy, hogy még azt se veszed észre, ha szívatnak.
    De azért ne zavartasd magad.
  • kbupdate
    #32
    megkímél
  • kbupdate
    #31
    "2005. szeptember 15, csütörtök, 6,3 milliárd euró árbevételével és 31 400 alkalmazottjával az US Air volt a legnagyobb cég a világon, amely 2004-ben csődbe ment. De az utóbbi években igen sok légitársaság jelentett csődöt."

    Tessék, de ajánlom neked a Google nevű oldalt. Ez egy kereső, egész jól használható. A címe: www.google.com így kell beírnod a böngésződbe. És lesz ott középen egy üres hely (nem a fejed) amibe beírod a keresendő szavakat, vagy mondatot, akár magyarul is (angolul is lehet, meg németül stb., de gondolom te ezekben sem vagy érintett).

    Így meg kímélhetsz sok embert az idióta kérdéseidtől!
  • valaé valaé ná
    #30
    Igen, tényleg ennyire buta vagyok. Még jó hogy te itt vagy, mert néküled teljesen vakon bolyonganánk a betűk útvesztőjében.
    Akkor tehát nézzük:

    Az, hogy újonnan nem lehet win95-öt kapni, miben akadályozza meg a csődbement cégeket, hogy kiárusítsák a licenszeiket ami nem biztos kizárólag XP, meg 2003 Server ?
    Láttál már csődbe ment céget ?
  • kbupdate
    #29
    nem win95-ről van szó. Te is tényleg ilyen BUTA vagy? Nem érted. Ez azoknak szól AKIK MINDENKÉPP AKARNAK EGY LICENSZET!

    Win95 licenszet meg pár éve nem lehet venni már.
  • FTeR
    #28
    és ffnek honnan van pénze? ...
  • valaé valaé ná
    #27
    A szoftver nem kopik el, viszont elavul, tehát előbb utóbb azt is el lehet dobni.
    Vagy te talán megvennéd a Win95-licenszemet ?
  • pemga
    #26
    Hmm, nem szerintem itt más az ami miatt az MS-nek problémái lehetnének. Nevezetesen hogy itt corporate licenszeket értékesítenek. Amit viszont bárki megvehet :). Magyarán nem csak hogy olcsóbban juthatsz hozzá, mint boltban (már eredetileg is valószínű mennyiségi kedvezménnyel vették), hanem nagyobb tudású/supportú dologhoz jutsz hozzá, mint amire valaha is rátehetnéd a kezed magánszemélyként boltban :). Pl már önmagában az, hogy corporate kulcsos cuccod lehet magánszemélyként legálisan :). Mi van akkor, ha a US.gov kezd leselejtezni licenszeket, nekik pl. még sürgősségi szerződésük is van :). (Link Bármilyen javítópatch-nek el kell jutnia a gépre X percen belül, 30 nappal a hivatalos megjelenés előtt... Ha pedig ezt megtagadja, milyen jogon teszi, hiszen érvényes szerződés van a licenszre.)
  • NEXUS6
    #25
    Kérdés, hogy kinek ingyenes, nekem ugyan igen, a M$-nek viszont, biztos belekerült valamennyibe! Gondolom nem a fán termett neki.

    Az hogy ezért nem kér még külön pénzt, és be is építi az OSbe, az egy marha jó üzletpolitika, hogy a böngésző piacot, mint olyat teljesen ellehetetlenítse, és a versenytársakat kinyírja.

    Ha feldarabolták volna már rég 3-4 részre a M$-t akkor nem tudta volna megtenni, mert a netes részének egy jó kis bevételi forrása lehetne, és valszeg igyekezne is valami fejlesztést is csinálni vele.
  • IoIa
    #24
    A mikorfosnak elemi érdeke, hogy a PC-ken valamilyen win legyen. Ugyanis ha nem az lenne az oprendszer, akkor az összes többi fizetős terméke mehetne egyből a kukába. Ezért szerintem akár még ingyen is odaadná, csak win-t használjanak. Persze amíg még azért is el lehet pénzt kérni, addig el is kéri.
  • FTeR
    #23
    az IE nincs benne az os árában. az egy teljesen ingyenes böngésző. míg volt, addig almára is ingyen letölthető volt.
    ugyan ez igaz pl a wmp-re, az még most is ingyenes almára.
  • NEXUS6
    #22
    "Ne ferdíts, nagyon elkanyarodsz, ennek semmi köze a supporthoz."

    Hát márpedig van!!!!
    Te amikor hozzájutsz egy windózhoz gyakorlatilag hozzájutsz egy csomó ingyenes szolgáltatáshoz, pl valami bézik szupporthoz. Elöször is van ingyér egy brózered ugye amivel tudsz netezni. A netről ingyen hozzájutsz a M$ frissitésekhez, illetve alapvető szupporthoz. (és emellett hozzáférsz egy csomó ingyen használható program nyújtotta szolgáltatáshoz). Mindezekhez a szolgáltatásokhoz való jogodat pusztán azáltal szerezted meg, hogy leperkáztad a dellát.
    A M$ forditva is csinálhatná, haszáld a wint ingyér aztán ha valami, akár tök alap supportra van szükséged, akkor dellázzál (mint pl a MMORPG szolgáltatók, a gámét löltheted ingyér, de a szolgáltatás nélkül mit érsz vele, az IBM pl ezt az utat követi).

    "Nos gondolom tudod, hogy ezt nem lehet tárgyakohoz (autó, mosógép stb.) hasonlítani, hogy használódott. Ez csak egy szám és betűk. Nem megy tönkre, nem romlik meg, nem kell beolajozni, kicserélni légszűrőt stb. MS-nek semmiség se lenne egy új "licenszet legenerálni, a hozzátartozó termékulcs(ok)kal". Csupán egy lehetőség olcsóbban hozzájutni Licenszhez."

    Szerintem se lehet tárgyakhoz, hasonlitani ezért hasonlitom szolgáltatáshoz. Az OS egy olyan szoftverkulcs ami biztositja hogy hozzájuss a HW nyújtotta szolgáltatásokhoz, képességekhez, és nem több. Viszont a M$ láthatóan szeret dagonyázni abban a zavaros jogi posványban, ami a szoftverek körül leledzik, egyszer termék egyszer szolgáltatás, ahogy neki épp jól esik.

    A licensz meg gyakorlatilag diszkont áras windózt jelent, amihez nem mellékelnek külön külön telepitö lemezt. Végül is pofátlanság olcsóbban adni, de semmi nem tiltja, hogy azokhoz a termékekhez amikhez akciós áron jutottál, te is akciós áron add tovább.

    (a mottódhoz meg csak annyit, hogy attól hogy bele vagy zúgva egy termékbe, nem kéne csontig benyalni a forgalmazójának is, mert ha figyelsz akkor tudod, hogy a cégnek azon kivül hogy a logot rányomatják a cuccosokra a legtöbbükhöz alig van köze.)
  • FTeR
    #21
    ha a telepítést átmásolod egy másik gépre (v. alaplapcsere), akkor sem lesz semmi baja, csak meg kell tenni a megfelelő előkészületi lépéseket (gyk, törölni ki a hw leíró fájlt).
    a perifériás hw-k (+proci) cseréje sosem jelent gondot.
    vidikártyánál szokták mondani, h nem árt eltávolítani az előzőt (ati-> nvidia) driverét, de nekem még ezzel sem volt bajom.
  • mousee
    #20
    Akkor csak nekem nem jöttek össze a dolgok... :P

    Pech :)
  • kbupdate
    #19
    3 samsung HDD-m van, SATA, SATA-II és egy ATA100, nincs probléma. Samsung monitor, samsung billentyűzet (ez már 5 éves). Nem hiszem hogy Samsungra pikkelne az xp.... ODD-ék meg 3 van, 1LG combo, és kettő NEC DVD RW. Sose okozott gondott.

    A "paragon" meg MS termék ext3-hoz XP-alatt? Lehet szarul írták meg a paragont.
  • kbupdate
    #18
    Ne ferdíts, nagyon elkanyarodsz, ennek semmi köze a supporthoz.

    1: X Kft megveszi 1000 forintért XP licenszt
    2: Y Rt. XP licenszet akar venni, ami 1000 Ft
    3: X Kft. csődbe megy, így XP licensz sem kell neki
    4: Héj Y Rt.! Van egy "használt" licensz "újszerű, alig használt állapotban", amit az X Kft. használt, kell 700Ft-ért vagy megveszitek 1000-ért újjonnan?



    Nos gondolom tudod, hogy ezt nem lehet tárgyakohoz (autó, mosógép stb.) hasonlítani, hogy használódott. Ez csak egy szám és betűk. Nem megy tönkre, nem romlik meg, nem kell beolajozni, kicserélni légszűrőt stb. MS-nek semmiség se lenne egy új "licenszet legenerálni, a hozzátartozó termékulcs(ok)kal". Csupán egy lehetőség olcsóbban hozzájutni Licenszhez.

    Ha ezek után se érted miért jó ez, akkor már nem lehet veled mit tenni, és kérlek ne is szólj semmit ezzel kapcsolatban.
  • NEXUS6
    #17
    Na igen, de van egy csomó licensz, amit már valaki egyszer kifizetett, DE NEM HASZNÁLJA, mert csődbe ment!!!
    (monnyuk valszeg a túlméretezett IT költségvetés miatt is, de ne legyünk rossz májúak, ugye;)

    Szal van egy csomó licensz, amire elvileg a M$-nek pl támogatást kéne adnia, de hoppá a cég csődbement, tehát telefonos ügyfélszolgálat hátradőlhet, meg elkezdhet passziánszozni.
    Na de erre jön ez a pár "barom" és elrontja a mókát.

    Mert akkor döntsük el végre, hogy a WIN termék, vagy szolgáltatás!
    Ha termék akkor eladható.
    Ha szolgáltatás, akkor miben is merül ki a szolgáltatás. Pl a winnel tulajdonképpen azt veszed meg, hogy "ingyen" jussál hozzá a frissítésekhez, a támogatáshoz.
    De ha ezekről lemondasz akkor miért is fizetsz ki 50 lepedőt?!

    Szal hogy is van ez?
  • mousee
    #16
    Meg tegnap esett meg velem, hogy xpsp2 alá felmountoltam paragonnal a linuxos ext3-as winyómat, hogy amit lekaptam netről, áthúzzam winre... Áthúzás közbe is kaptam 1 kékhalált... holott semmi baja a winyónak... De mondjuk ma is felmount-oltam, és most meg semmi baja... szóval érdekes dolgok :)
  • mousee
    #15
    Figy... Nekem XP alatt le van tiltva a hálókártya, szóval egy deka netem nincs, ebből kifolyólag valószínüleg spyware meg társai se... K
    Kikapcsoltam a gépet... Szerinted ez értelmes kérdés volt? De amúgy akkor csak a samsung cuccosokat nem szeresse az xp, mert anno még cd írót raktam bele, és semmi baja nem volt...csak amikor vettem még anno a dvd olvasót, később meg a dvd írót, azoknál halt meg...