54
  • kbupdate
    na valljuk már be...

Lehet előtte nem ártott volna kikapcsolni a gépet, nem gondolod?:D

Na azért velem is volt, hogy régi 15GB quantum HDD-m kezdett meghalni, leállt üzem közben, és XP nem omlott össze, kivárta míg újra felpörgött hdd és tudta használni. Igaz ez nem hw csere.

Meg ki tudja sok spyware meg trojan ott fityeg a "winfosodon", és amiatt kékhalálozott:) Megérdemelted, hehe!
    Ugyan csak az én paranomális tevékenységeim közé tartozik, hogy építettem már be embereknek nem 1x DVD írót, más-más márkájút is, ÉS érdekes módodn nekem egyiknél se fagyott, se kék halál. Persze nem mindenki lát UFO-t, nem?...

Teljesen egyétértek abban, hogy ti winfost használtok, mivel a hozzánemértés végett olyan állapotban vannak azok a rendszerek, hogy én se mernék rá bízni semmit!
  • kbupdate
    corporate productkey, erről beszéltem
  • mousee
    Ez azért kicsit durva, mert amikor beraktam a dvd írómat a gépembe, akkor az xp egyből kékhalállal fejezte ki nem teccését... Szóval azért valljuk be, a HW cserét nem nagyon szereti az xp...
  • HappyBoy
    Nálunk 2000W2K és 1500 XP licensz van. Pont. nincs hw ellenőrzés se semmi. Darab-darab.
  • kbupdate
    Megtalán ha figyelmesebben olvasnád:

"...ez súlyos pénzeket von majd el az ágazattól és magától a Microsofttól is..."
  • kbupdate
    Talán olvassátok el ITT, hátha meg is értitek mit jelent ez.
  • kbupdate
    5 hardware változás esetén kell újraaktivalni.
  • kbupdate
    NEM!

Azok a cégek ígyis-úgyis licenszt vennének! Így nem 100%-t fizetnek. Így MS kevesebbet keres vele! Tehát miért is tolvaj banda?
  • NEXUS6
    „Sosem hallottam ilyen ötletről – ez súlyos pénzeket von majd el az ágazattól és magától a Microsofttól is”

Ez a zsubrák!!!!!
    Könyörgöm, ezeket a "termékeket" már egyszer kifizették, hányszor akar meggazdagodni ez a tolvaj banda?!
  • irkab1rka
    A lényeg, hogy egyszerre egy gép fusson egy license-el (most felejtsük el a company és egyéb license-eket). Ha másik gépre teszed fel a windows-odat, akkor újra aktiválni kell (túl sok hw elem változott). Amiről te beszélsz az az OEM license (DELL, HP,...). Ami winxp-t veszel 32k hufért a boltba, azt oda rakod, ahova akarod.

Olvasd el az EULA-t (helyettem is! ;)
  • pemga
    Sosem hallottam ilyen ötletről Ebay-en tucatjával vannak az ilyesmik. PC-bontók értékesítik a bevitt gépeken rajta levő matricákat pár euróért :)). De most, hogy megszűnt a support a Win2K-ra, szép lassan dobálják ki az eredeti install cd-ket matricástul a raktárakból (30-50EUR-ért már Pro-t lehet szerezni :)).
  • kbupdate
    függ Termékkulcstól.

Van a Corporate típusú Win XP Prof. CDkulcs, amihez nem kell aktiváció, ezt a vállalatoknak adják.

A sima "aktiválós" XP cd kulcsok pl OEM max 5x lehet aktiválni Interneten, de telefonon többször is (érdekes). Tapasztalataim alapján nem nagyon köti hw-hez kulcsot.
  • Axon
    Na most én akkor egy kicsit képzavarban vagyok. A regisztrált WinXP licenszek nincsenek hardverhez kötve?
    Ha regsiztrálok egy WinXP-t, akkor megnézi a gépem hardverét és másik gépre már nem engedi magát regisztrálni. Na erre gondolok.
  • Caro
    Nem értem... miért ne lehetne? Semmi sem tiltja.