22
  • TeszteloPontHu
    "igyekeznek a szórakoztatóelektronikai ipar dezinformációs ködét eloszlatni"

Nem annyira a szórakoztatóelektronikai ipar dezinformál (hiszen őket nem igazán érdekli a másolás), hanem a szórakoztató ipar.
  • Mike
    ilyenkor örülök hogy EU tagok vagyunk
    ha nem lennénk itthon saját erőből, saját szándékból a politikusaink nem csinálnának semmit
  • Mike
    ilyenkor örülök hogy EU tagok vagyunk
    ha nem lennénk itthon saját erőből, saját szándékból a politikusaink nem csinálnának semmit
  • irkab1rka
    assdf: fura humorod van. Menj a gumiszobába inkább az ilyen beszólásokkal.

dez: a magyar jog ez esetben szerintem megengedőbb mint europában általános.
  • mrzed001
    Nos, elősször is ott a MACI - Másolható javakat fogyasztók érdekeit védő civil szervezet
    Meg aztán volt egy elég jó kis cikk, egy sztem totál értelmes, és minden problémát megoldó kezdeményezéssel : http://www.sg.hu/cikk.php?cid=40678
  • schakaal
  • assdf
    Esetleg gyújtogatni mint franciáéknál...
  • schakaal
    Amúgy én ezért kimennék az utcára tüntetni!
  • schakaal
    Nem tudom igazából,hogy milyen jogvédő cégek léteznek M.O.-n,akik konkrétan az informatikában megjelenő jogi problémákkal (p2p,másolás,stb.) foglalkoznak.De jó lenne ezeket mozgósítani.
  • HappyBoy
    Természetesen nem, hanem aki bűnözőnek állít be.

Egyébként csak köszönetet lehetne mondani a BEUC-nak.
  • dez
    Egy megjegyzés a cikkhez: az oldal nem csak a magáncélra történő saját másolat készítés jogáért száll síkra, hanem már a bevezető szöveg elején kifogásolja az egyszerű letöltők bűnözőnek és terroristának való beállítását is.

Mivel van egy "kis" különbség aközött, hogy valaki csak egyszerűen meg akar hallgatni egy zeneszámot, albumot [akár a barátjától is kölcsön kaphatná, vagy meghallgathatná a rádióból is], vagy szervezett bűnözés keretében, jogosulatlanul és adócsalás mellett kalózkodik vele (esetleg egyenesen terrortámadásokat finanszíroznak belőle, stb.)...

És persze megemlítik azt is, hogy a kiadók jogait (érdekeit) védő szervezetek ilyetén magatartása (főleg, hogy a hatáságok is szó nélkül úgy ugrálnak, ahogy azok fütyülnek) elidegeníti a művészeket és az ő saját rajongóikat, támogatóikat. (És persze az egész kultúrával kapcsolatban rossz szájízt kelt.)

Összességében, hogy túl egyoldalú a mostani "légkör", elsősorban csak a kiadók érdekei jelennek meg. (Miközben úgy van beállítva, hogy ez csakis a művészek érdekében történik.)
  • dez
    Ők? Kik? A fogyasztóvédők??? Ők aztán nem.
  • HappyBoy
    Én nem értem. Ők CSINÁLTAK belőlünk bűnözüt, most meg farkast kiáltanak?
    Kedvenc előadóim CD-it eddig megvettem, évek alatt kb 400ezret költöttem CD-kre. És miért is? Hogy most fenyegetve érezzem magam, ha egy amúgy fos CD-ről egy számot legrabbelek?
  • exxile
    Na végre valami normális kezdeményezés európai részről.
  • noss
    milyen cégekre gondoltál?
  • NEXUS6
    Kezdetnek jó lesz!;)
  • irkab1rka
    http://www.ofe.hu/ ;)
  • irkab1rka
    Többen vagyunk, csak szervezetlenebbek.
    A magyarországi fogyasztóvédelem a piac szabályzás eszköze, és nem arra szolgál, hogy a te személyes érdekeiet védje (hanem mindannyiunkét, szóval a te személyes ügyedben tanácsot/szakvéleményt adhat)
    FYI:
    fogyasztovedelem.hu (hivatalos, pont most alakítják át??)
    fogyasztovedelem.com (magán!)
    És a félreértések elkerülése végett privátba írd meg, ha a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelet (/Felügyeletek) helyett "fogyasztóvédelmi cégek"-ről beszélsz (amiket nem ismerek)

Inkább arra figyelj, hogy ha szólnak, hogy gyere tüntetni a parlament elé a jogaidért, akkor gyere, mert nem a kalózkiadók mennek, hanem olyan állampolgárok, akik úgy tudják, hogy a demokráciában komolyan veszik a törvényeket, és vannak jogaink (pl a magáncélú másoláshoz fűződő jog) és nem csak kötelességeink (az üres hanghordozók árába beépített jogdíj befizetése)

ÉS NE OFFOLJÁTOK MAJD SZÉT A TOPICOT LÉCCI :)))) (igen kiabálok, mert úgyis szét fogják offolni)
  • tudatlanka
    Végre...
  • Caro
    Jól van, csak így tovább!
  • schakaal
    Én szintén támogatom.Magyar fogyasztóvédelmi cégeknek nincsenek ilyen törekvéseik?
  • assdf
    Fizika: erő<->ellenerő :)
    Már vártam mikor lép fel végre a fogyasztók érdekében is valaki komolyabban
    Én támogatom