22
-
#22 "igyekeznek a szórakoztatóelektronikai ipar dezinformációs ködét eloszlatni"
Nem annyira a szórakoztatóelektronikai ipar dezinformál (hiszen őket nem igazán érdekli a másolás), hanem a szórakoztató ipar. -
#21 ilyenkor örülök hogy EU tagok vagyunk
ha nem lennénk itthon saját erőből, saját szándékból a politikusaink nem csinálnának semmit -
#20 ilyenkor örülök hogy EU tagok vagyunk
ha nem lennénk itthon saját erőből, saját szándékból a politikusaink nem csinálnának semmit -
irkab1rka #19 assdf: fura humorod van. Menj a gumiszobába inkább az ilyen beszólásokkal.
dez: a magyar jog ez esetben szerintem megengedőbb mint europában általános. -
#18 Nos, elősször is ott a MACI - Másolható javakat fogyasztók érdekeit védő civil szervezet
Meg aztán volt egy elég jó kis cikk, egy sztem totál értelmes, és minden problémát megoldó kezdeményezéssel : http://www.sg.hu/cikk.php?cid=40678
-
schakaal #17 -
assdf #16 Esetleg gyújtogatni mint franciáéknál... -
schakaal #15 Amúgy én ezért kimennék az utcára tüntetni!
-
schakaal #14 Nem tudom igazából,hogy milyen jogvédő cégek léteznek M.O.-n,akik konkrétan az informatikában megjelenő jogi problémákkal (p2p,másolás,stb.) foglalkoznak.De jó lenne ezeket mozgósítani. -
#13 Természetesen nem, hanem aki bűnözőnek állít be.
Egyébként csak köszönetet lehetne mondani a BEUC-nak. -
dez #12 Egy megjegyzés a cikkhez: az oldal nem csak a magáncélra történő saját másolat készítés jogáért száll síkra, hanem már a bevezető szöveg elején kifogásolja az egyszerű letöltők bűnözőnek és terroristának való beállítását is.
Mivel van egy "kis" különbség aközött, hogy valaki csak egyszerűen meg akar hallgatni egy zeneszámot, albumot [akár a barátjától is kölcsön kaphatná, vagy meghallgathatná a rádióból is], vagy szervezett bűnözés keretében, jogosulatlanul és adócsalás mellett kalózkodik vele (esetleg egyenesen terrortámadásokat finanszíroznak belőle, stb.)...
És persze megemlítik azt is, hogy a kiadók jogait (érdekeit) védő szervezetek ilyetén magatartása (főleg, hogy a hatáságok is szó nélkül úgy ugrálnak, ahogy azok fütyülnek) elidegeníti a művészeket és az ő saját rajongóikat, támogatóikat. (És persze az egész kultúrával kapcsolatban rossz szájízt kelt.)
Összességében, hogy túl egyoldalú a mostani "légkör", elsősorban csak a kiadók érdekei jelennek meg. (Miközben úgy van beállítva, hogy ez csakis a művészek érdekében történik.) -
dez #11 Ők? Kik? A fogyasztóvédők??? Ők aztán nem. -
#10 Én nem értem. Ők CSINÁLTAK belőlünk bűnözüt, most meg farkast kiáltanak?
Kedvenc előadóim CD-it eddig megvettem, évek alatt kb 400ezret költöttem CD-kre. És miért is? Hogy most fenyegetve érezzem magam, ha egy amúgy fos CD-ről egy számot legrabbelek? -
exxile #9 Na végre valami normális kezdeményezés európai részről. -
#8 milyen cégekre gondoltál? -
#7 Kezdetnek jó lesz!;) -
irkab1rka #6 http://www.ofe.hu/ ;) -
irkab1rka #5 Többen vagyunk, csak szervezetlenebbek.
A magyarországi fogyasztóvédelem a piac szabályzás eszköze, és nem arra szolgál, hogy a te személyes érdekeiet védje (hanem mindannyiunkét, szóval a te személyes ügyedben tanácsot/szakvéleményt adhat)
FYI:
fogyasztovedelem.hu (hivatalos, pont most alakítják át??)
fogyasztovedelem.com (magán!)
És a félreértések elkerülése végett privátba írd meg, ha a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelet (/Felügyeletek) helyett "fogyasztóvédelmi cégek"-ről beszélsz (amiket nem ismerek)
Inkább arra figyelj, hogy ha szólnak, hogy gyere tüntetni a parlament elé a jogaidért, akkor gyere, mert nem a kalózkiadók mennek, hanem olyan állampolgárok, akik úgy tudják, hogy a demokráciában komolyan veszik a törvényeket, és vannak jogaink (pl a magáncélú másoláshoz fűződő jog) és nem csak kötelességeink (az üres hanghordozók árába beépített jogdíj befizetése)
ÉS NE OFFOLJÁTOK MAJD SZÉT A TOPICOT LÉCCI :)))) (igen kiabálok, mert úgyis szét fogják offolni)
-
tudatlanka #4 Végre... -
Caro #3 Jól van, csak így tovább! -
schakaal #2 Én szintén támogatom.Magyar fogyasztóvédelmi cégeknek nincsenek ilyen törekvéseik? -
assdf #1 Fizika: erő<->ellenerő :)
Már vártam mikor lép fel végre a fogyasztók érdekében is valaki komolyabban
Én támogatom