3482
  • sb1
    Az eredmény reális, de azért az a core2 igencsak megérdemelne egy jobb vga-t+még több memót...
  • Falconer
    Hat mert nem ertesz hozza gondolom. Vagy mittudom en. Ki a *sz tudja, hogy te miert nem tudod? Tegyel mar fel egy konkret kerdest. Tedd fel a rivaTunert, aztan azzal huzzad. Ha nem tudod, akkor bena vagy.
  • GyPeter
    ahhoz képes hogy mien gépem van néha sz@raxik és 3524 pontot kaptam
    nem tudom hogy ez jó-e
  • Cobraz
    Miért nem tudom feljebbhúzni a 7600 gt-t ? Hogy kell?
  • GanXstaZoleeWrk
    hát bizony, érdekes hogy 3,2 és 3,8 közötti proci órajelnél 3dmarkban nem csak a cpu score nőtt meg :D
  • Falconer
    De o meg 4 gigahertzen jaratja a procijat, pfff :D Es nem eleg neki, eszmeletlen, hogy elmentek itt a dolgok
  • wander01
    a proci nagyon kell ezek alá a kártyák alá különben nem tudod kihajtani rendesen. ez a betegségük az uj bivaly kariknak :)
  • killer123
    ennyire erösebb lenne ha jobb proci van alatta???

Szal ha a radeon alá dobnák egy e6400-at akkor majdnem 30%-al nöne a grafikus teljesitmény???
  • czky
    Nem olyan kevés az.
  • killer123
    üdv.

Az alant látható konfigban most tesztre van a radeon helyett egy asus 7950gx2 és az a furi hogy 3dmark06-ban hogy-hogy csak 5740 pontot kapok???
    A radeonnal is simán elvertem hát pedig az 1 gpu.
  • sb1
    na, kicsit meghúztam a procit(3.2-ig), a vga-hoz nem nyúltam, az új eredményem: 8763
    tovább már basztatom, nekem ez jó eredmény...
  • GanXstaZoleeWrk
    rángasd meg a procit 3 gigára vgat is és siman 8500-9500
  • czky
    Szerintem jó eredmény.
  • sb1
    hy all..

Most fejlesztettem gépet, és a következő pontokat kaptam 06 alatt:
    cpu: 1795, sm2.0: 3478, sm3.0: 3511 Öszzpontszám: 7651

A gépem pedig:
    E6400
    2*1 Gb 667mhz Kingmax
    Ledtek 8800 GTS

Szerintetek ez az eredmény fedi a valóságot, vagy karcsú egy kicsit???
    Ja, minden alapon van...
  • Andretti
    nem volt itthon csak 12cm-es... de ultra csendes...

ja és lejebb raktam 1 slottal a kártyát... így több a hely a légáramnak... és haverom tanácsára az igloot is elfordítottam és így nem a tápba hanem szintén hátrafele fújja a levegőt...

tápcsere pedig lesz...:
    Zalman ZM460B-APS
    Seasonic S12-430
    Chieftec CFT500
    Most ez a top3 sorrendje... mivel nem értek igazán a tápokhoz teszteket olvasok folyamatosan... meg kikérem minden hardwarehez értő ismerős véleményét...
  • czky
    Nem spóroltál a mérettel! :DD
  • Andretti
    http://uploaded.to/?id=ht8vcf

Na így oldottam meg... most az osszes venti alacsony fordulaton forog... és 10 fokot hűlt a vga... :D:D:D
  • Andretti
    erre ügyelni fogok...
  • czky
    Szerintem ez részletkérdés. Mi úgy csináltuk, hogy a kártyára fújja a levegőt.
    Annyiból talán nem jó, ha felfelé fújja a levegőt, mert ilyenkor a venti "fejjel lefelé" van és a forgó rész ugye kicsit megereszkedik és lehet hogy hozzá fog érni a bordához, ami csúnya hangot produkálhat.
  • Andretti
    ja... azért én először csak egyet teszek rá... és hogy tegyem? rá a narancs bordára úgy hogy fújja a levegőt felfele a tápba?
  • czky
    Spanomnál rajtahagytuk azokat a műanyagokat, és a borda közepére lett ráerősítve egy venti, ami fújja a bordát... De ha jól tudom, akár 2db venti is ráfér a bordára :D
  • Andretti
    Szerintem ekkora scorral nagy a baj... Amúgy BIOSban kell húzni... és ott is az FSB-t kell húzni... azt állítgasd egyre feljebb... aztán ha már nem indul el rendesen a gép onnantól kezdve kell játszani a feszültségekkel... de igáig nem muszáj húzni...
  • InfectedMann

Láma vagyok az ilyenekhez ezért megkérdem, hogy a procit hogyan is kell pontosan húzni? SoftMenu -ben próbáltam huzogatni, de nem nagyon akart sikerálni. Pedig direkt azért vettem nagyobb hűtőt a procira. 2400Mhz -ig szeretném felhúzni
  • Andretti
    Igazad lett... a gép nemrég megfagyott... kattant egyet és megállt... rátettem a kezem a bordára és tűzforró volt... úgyhogy már meg is van a ventillátor... már csak a helyére kell tenni...

Amúgy a borda két végén van ilyen műanyag védőszerűség... azt le kell venni?
  • Andretti
    Végignéztem vagy 10-15 táptesztet és három vagyis négy versenyző maradt talpon:

-Seasonic S12-430 - 24,900
    -Chieftec CFT500 - 25,900
    -Seasonic S12-500 - 36,200
    -Chieftec CFT-560-A12C - 32,600

Vélemények a Seasonic-ról? nekem nagyon bejöttek... extrém csendesek... és a ph-n is jónak értékelték őket... kicsit magas az áruk... de a 430-as táp szerintem elég a confighoz... szerintetek?
  • czky
    Nézegessél itt körbe: prohardver
    Nekem a Chieftek szimpibb, és valamivel olcsóbb is.
  • Andretti
    és miért vagy a chieftec mellett? Tudnátok előnyöket meg hátrányokat mondani, mert tápokban nagyon nem vagyok otthon... vagy van erre valami speciális fórum?
  • czky
    Én inkább Chieftec-et vennék, mint Zalmant...
  • Andretti
    tehát az a cső arra van mert az én asztalom a gép alatt van... és ott megreked a hő... és hogy a táp ne az asztal alá a zárt térbe fújja a levegőt ezért tettünk rá egy ilyet... bivaly... :)
  • Andretti
    Megvan mi a terv...

Zalman ZM460B-APS... 25k körül

Vélemény?
  • zolo15
    azt a csövet hogyan csináltad a tápodra és mér jó az?
  • czky
    Akkor még ez is belefér a keretbe: én ezt venném :D
  • Andretti
    Nekem csendesebb táp kéne... szép meg jó... tetszik a kábelezés megoldása is de hogy szóljon 40 dB-lel na azt nem... ez a gép 24/7 megy emellett alszok minden este... :)
  • killer123
    993 pont a cpu szal ott lessz a gáz.

Nem hajtja ki a karit rendesen :(
  • killer123
    Teljesen jó táp.

Nekem 500w chieftech-em van és az alant látható konfig simán megy róla.

De ha igazán jó tápot akarsz akkor Enermax liberty 500w kb 35k a RED TOWER COMPUTER-nél.
  • Andretti
    Tápcserén még nem gondolkoztam... de azért utánna néztem... ahol a mostani tápom 5k ott 20k-ért van ilyen hogy:
    -Chieftec GPS-550AB-A 550W ATX

Erről mi a véleményed? Vagy tudnál valami konkrétat ajánlani? (az ár az olyan 20-30 lenne az optimális [max 50])
  • killer123
    Mindjárt lemérem pill
  • Andretti
    Hát 5000 főlé kéne kúsznia szerintem simán... a saját PC-men kívül nem sokhoz értek hardware téren... de nekem úgy tűnik a ramok kevesek...

Ugyanis azt már olvastam hogy a kingmaxok nem szeretik a tuningot... ha neked 667MHz-s van akkor az ugye arra van optimalizálva... és ha beírnád az fsb-t és a szorzót, és az ebből visszaszámolt memória freq-et (vagy vmi ilyesmit) akkor esetleg közelebb kerülünk a megoldáshoz...

Amúgy mennyi a 3dMark06-ban (defaulton) a CPU eredménye? (nem hülyének nézlek, csak tisztázás végett, amikor kiírja a scoret akkor ott 3 részre le van bontva és onnan a cpusat...)
  • killer123
    Az én kérdésemre senki sem tud valamit mondani?
  • czky
    Az elképzelés jó. De ez szerintem kevés. Persze nem akarlak rábeszélni, hogy fektess rá egy ventit bordára.
    Másik: egy ilyen gépbe, mint a tiéd ne sajnálj venni egy normális tápot. Pl egy Chieftec-et. Codegennel még a procit is veszélyes tuningolni...