Örvénygép, avagy a tornádó megcsapolása
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként ezek a tornádók ki tudnának törni? Nem szûnnének meg a megfelelõ mennyiségû meleg levegõ hiányában?
Mi a gond ezzel ? <#hehe>#hehe>
Nézd meg, hogy mire válaszoltam.
Ilyen hûtõ-alkalmatosságokra viszont csak a víz-gõz körfolyamatra épülõ erõmûveknek van szükségük. A sima gázturbinás erõmûvek veszteség-hõje egyszerûen a kipufogógázzal távozik.
Kösz az infot!;)
És amelyik erõmûnek nincs hûtõtornya ott hogy oldják meg a dolgot?
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Kara kánként folytatom tanításom.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
én rád szavazok.
Szerintem a villámot be lehetne fogni, valamilyen bazi nagy kondenzátorral vagy aksival, amelyet a föld alá építenek. és onnan lassan kicsöpögne az áram.
A geotermális energiának meg a hátulütõjérõl épp a mai Híradó számolt be, az osztrákoknál van ilyen, és egy megjegyezhetetlen nevû folyót teleszennyez sókkal, és bejön ide is a Rába révén. Az emberek már-már határzárat csináltak tiltakozásképpen.
Kara kánként folytatom tanításom.
Küldtél nekem ~1 hónapja privit, én válaszoltam rá két héttel késõb, de azóta nem írtál.
Látom te is olyan sûrûn olvasod õket mint én. ;)
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Az lehet hogy lokálisan negatívan befolyásolja az élõvilágot, de hát melyik ipari tevékenység nem? De ezzel, ha tényleg úgy mûködik mint ahogy azt a feltaláló állítja, csökkenteni lehet az üvegház hatású gázok kibocsátását. És a lényeg: ha megelégeljük ennek a toronynak a lokális környezetkárosító hatását, megnyomjuk rajta a kikapcsoló gombot. A globális felmelegedés negatív hatásait viszont nem lehet majd kikapcsolni…
Szal én nem teljesen értem miért a hûtõtornyokat nézte ki a feltaláló, amikor rengeteg egyéb dolog amivel javítani lehetne a renceren.
Azért a hûtõtornyokat nézte ki, mert egy megszokott, mondjuk 500 MW-os erõmû 1000 MW hõt ad le hûtõtornyán keresztül. A rendszer más részei sokkal jobb hatásfokkal mûködnek.
Amúgy szerintem a nap-energia hasznosítása a legjobb megoldás. Abban kéne fejlõdni.
Ez a tornádógép pedig tényleg drasztikus hatással lehet az idõjárásra a légkörre és a madarakra. Na meg a légiközlekedésre is. Szerintem se látszódna a légörvény, mindhogy tényleg az általa felszívott por és egyéb dolgok miatt látszik. Nos ilyen láthatatlan forgószelekbe ha belerepül egy madárraj, akkor nem csak hogy vérvörösen látszódik majd a forgószél, hanem a beszívott dolgok tönkre is tehetik a berendezést.
Szóval érdekes ötlet, de nem éri meg vele foglalkozni. <#alien2>#alien2>
csak brana ember lenne a világon: )
amúgy sztem nem szabad elvenni az energiát sem a gõztõl sem semmitõl még a naptól se kéne mert az az õ energiájuk és nem vehetjük el mert az gonosság!<#idiota>#idiota><#idiota>#idiota>
\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"
Következõ öttlet ?
Egyrészt mint Xantia írta, az élõvilágot tönkrebassza (madarak, rovarok), másrészt úgy megváltoztatja a környék klímáját, hogy el se hiszed. (frontok, csapadék, hõmérséklet)
Nem véletlen szkeptikus vele a tudományos világ.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Jó! :-)
Tehát magától feljön a föld alól fúrni sem kell, nem kell finomítani, mert autómatikusan fregmentálódik, és az adott állam sem kér pénzt érte akinek a földjébõl kibányászod! (mondjuk Irak már nem :-( )
Ja és megújul, tehát ha kitermeled akkor hirtelen visszaterem a föld alá. :-)
Király, elõkészítem a hordókat és hívom az olajat! Gyere olaj! :-)
Üdv Jötün
Ezennel, nagy nyilvánosság elõtt tagadom a hollokamusztot!
Arról egy szó sem esett, amit már valaki itt le is irt, hogy vajon megvizsgálták e a környezetre és a környezetben lévõ élõvilágra gyakorolt hatását.
A másik, amirõl egy szó sem esik, hogy hogyan akarják a tornádót "egy helyben" tartani? Köztudott, hogy a tornádók igény mozgékonyak és nagy a romboló erejük is. Nem vagyok benne biztos, hogy egy 100m magas toronyból ne tudna kitörni.
Szóval én egy kicsit még szkeptikus vagyok az ügyben, de hagynám magam meggyõzni!
In a world without walls and fences, we don\'t need windows and gates!
A hõerõmûvek hulladék hõjét azért pl fûtésre is szokták hasznosítani.
Ha ezek után áramot csinálnak belõle akkor azzal kell fûteni. Annak a hatásfoka, meg kb ua. lehet.
Azon kívül, egy ilyen létesítmény felépítése elég drága lenne egy hûtõtoronyhoz képest.
Másrészt, elõbb van a kémiai/nukleáris energia,
abból lesz hõenergia,
azt átadják egy v. két köröön keresztül egy közegnek, ezzel hajtják a turbinákat, ami a hõenergia egy részét alakítja át mozgási energiává,
a mozgási energia nagy részébõl villamos, kisebb részébõl hõenergia lesz,
a villamos energia jelentõs részébõl a transzformálás, szállítás során veszteségként hõenergia lesz,
mint írtam a hûtõközeg villamos energia termelésre nem hasznosítható hõjével általában fûtenek,
ja és az energia egy kiseb része pedig eljut az elektromos fogyasztókhoz.
Mint látható egyik átalakítás sem 100%-os, a veszteség hõenergiáként jelentkezik.
Szal én nem teljesen értem miért a hûtõtornyokat nézte ki a feltaláló, amikor rengeteg egyéb dolog amivel javítani lehetne a renceren.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Én meg a számat. Tudom :-D
Mert sztem semmit nem lehetne látni, mivel az örvény az általa felkapott portól színezõdik el.
Bár lehet, hogy hülyeséget beszélek...
A gõzt most is turbinákkal alakítják át forgási energiává, és az egész korlátja a termodinamika második fõtétele.
(T1-T2)/T1
T1>T2
T1:kazán, T2:hûtõ hõmérséklete.
Ez mondjuk atmoszferikus gõzre:(373K-300K)/373K=18%
Ez az elméleti maximum.
A víz max 380C köré megy, de ott már 22 MPa kell hozzá, hogy folyadék maradjon.
Ekkora hõmérsékleten már 61% az elméleti max. Paks kb. 30%-al dolgozik.
Szóval az egészbõl csak azt akartam kihozni, hogy nem biztos, hogy jobb, mint egy vízhûtésû erõmû. Ott ugyanis a hûtõ hõmérséklete jobb(alacsonyabb), ezért a hatásfok is jobb lehet.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Érdekes lenne.. Mint régen a templomtorony felé mentek az emberek, így majd az örvény alapján fognak tájékozodni.
Ki korán tejfel, fenékig aranyér [FlyFF]
Tévedés. Az olaj és a szén is ingyen van. Ott hevernek a föld mélyén, pont mint a geotermikus energia.
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
Mekkora faxkalapok vannak a tudósok között is, Uram Atyám!!!
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Miért is építenek hõerõmûveket?
Mert a geoterm. energia ingyen van, az olajért-szénért meg fizetni kell...
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
A Chili szósz nem más, mint határozott fellépésû Ketchup.
Na most ha ez egyfajta összeköttetést teremt a troposzféra (közvetlen felszín feletti rétegek), meg a sztartaoszféra között, amik azért eddig egymástól jól elkülönültek, nos akkor annak valszeg lesz egy-két következménye.
A zivatarfelhõk sem nyúlnak fel 20 km-ig. Szal a kevergõ levegõ/por egyfajta ionizációt fog okozni, ezt megtoldva a 20 km-el...húbameg!
Szal asszem nem is kell ezt a pótlólagos ionizálást csinálni, amit írtam, anélkül is úgy fog ez mennydörögni mint a zistennnyila;)
Mindenki csak a saját hibáiból képes tanulni, pedig a máséból olcsóbb!
Mindenki csak a saját hibáiból képes tanulni, pedig a máséból olcsóbb!
A Chili szósz nem más, mint határozott fellépésû Ketchup.