61
-
Cat #19 #3 -
HUmanEmber41st #18 Hát tényleg miért is nem csinálják?
Miért is építenek hőerőműveket?
Mert a geoterm. energia ingyen van, az olajért-szénért meg fizetni kell... -
#17 Azért megnézném......jó messziről. -
#16 Bőven sztaratoszféra. Ha jól emléxem olyan 10-12 körül van a sztatoszféra alja.
Na most ha ez egyfajta összeköttetést teremt a troposzféra (közvetlen felszín feletti rétegek), meg a sztartaoszféra között, amik azért eddig egymástól jól elkülönültek, nos akkor annak valszeg lesz egy-két következménye.
A zivatarfelhők sem nyúlnak fel 20 km-ig. Szal a kevergő levegő/por egyfajta ionizációt fog okozni, ezt megtoldva a 20 km-el...húbameg!
Szal asszem nem is kell ezt a pótlólagos ionizálást csinálni, amit írtam, anélkül is úgy fog ez mennydörögni mint a zistennnyila;)
-
aki kérdez #15 Pláne hogy akár 20 km magasra is érhetnének, a cikk szerint.. Az már a sztratoszféra... -
bobey #14 Elkellene felejteni, hogy "majd ha piros hó esik"! -
bobey #13 El sem tudom képzelni, hogy milyen óriási mértékben változtatná meg a normál légköri áramlatokat. -
#12 Szélerőművek helyett szimetrikusan elhelyezett tórnádók fognak pörögni a pusztán -
#11 Akkor mindjárt ki kéne fejleszteni egy óriási gravitációs fegyvert ami bármit magához tudna rántani (tiszta Half-Life 2 :D), és a napot bár milliárd kilóméterrel közelebb kéne hozni, hogy megnövelje a napelemek hatékonyságát.......na az milyen látványos lenne. -
asdefge #8 Hát ez se új dolog... A spanyoloknak vannak már évek óta ilyen elven működő kisérleti erőműveik, csak ott a nap melegít. -
John Wayne #7 Hát, szerintem nem fogják használni, mert csökkentené a szénhidrogén igényt, ami pedig nem jó azoknak, akik ezeknek a forgalmazásával foglakoznak.
Ugyan elbújtak a nyilvánosság elöl, de még mindig Rockefellernek hívják őket:).
Nem csodálkoznék, ha a hőerőművekben is komoly pénzük lenne, így aztán nagyon gyorsan meghozzák a döntést, köszönjük, nem, nekünk pont jó így. -
#6 Szerintem nem turbinákkal kéne foglalkozni, hanem ionizálni a lvegőt, és tekercsekkel leszedni az energiát!
NA akkor milyen látványos lenne, néha még villámlana is;))))))) -
#4 Az kérdés, hogy bevállik-e, az viszont tény, hogy működés közben rohadt jól nézhet ki. -
Cat #3 csinálnak, pl. a MOL -
#2 Számomra ez az ötlet még egy kicsit megfohatatlan. Ha tényleg üzembeiztosan és megbízhatóan működik, be fogják vazetni gyakorlatban is. Mellesleg ha már ide írok valaki magyarázza meg, hogy a föld mélyére szabályzott körülmények közt lefecskendezett víz gözzé válásából mért is nem csinálnak elektromos energiát, és ha csinálnak mért nem így működik minden erőmű káros anyag mentesen? De mondhatnám hogy más anyagot is cirkuláltathatnának energia kinyeréssel pl olajszármazékokat. Lehet hogy túl méjre kéne ásni és a folyamat működtetése több energiát igényelne mint amit termel? -
#1 Ez jó ötletnek hangzik, csak az lesz vele a baj, hogy elutasítják, majd 5-10 éven belül kicsit átalakítva bevezetik az energia konszernek mint saját találmányt...de azért drukolok...!