307
  • Béla bácsi
    Van egy régi mondás, elég régi: Rómában tégy úgy mint a rómaiak. Egyszerű. Aki nem tesz úgy, annak le is út fel is út. Az ilyeneknek, és a franciáknál, németeknél tüntetőknek, etc. ajánlom a P Mobil vokális szerzeményét. Elég egyszerű, néha az egyszerű dolgok válnak be a legjobban. Az együttes is ilyesmire írta annak idején ezt a számot, valamikor a kilencvenes évek elején. Aki emlékszik rá, azt is tudja, mi inspirálta őket erre.
    Én viszont elteszem magam holnapra.
  • Raszkolnyikov
    Teringettét ez jó szöveg
  • Raszkolnyikov
    Én a könnyűrockzenét szeretem meg a Manu Chaot ilyesmiket. De én a nyáron a barátaimmal földobáltunk egy pár bála szalmát a kocsira. mi nyáriszünetben mindennap dolgoztunk valamit és itt nem a diótörést kell érteni.
  • assdf
    Marhaság.Nekem ne mond hogy franciaországban rosszabbul lehet élni mint magyarországon és mégsem gyujtogatnak.Vagy németországban.Az él rosszul aki nem dolgozik.
    Meg aztán nem a farok csoválja a kutyát. Ez itt európa és itt demokrácia van, jogegyenlőség stb (legalábbis elméletileg).Itt a nőknek ugyannyi joga van mint a fériaknak.Ugyhogy ne szövegeljen egy arab se hogy itt miért nem kötelező a csador meg hasonlók.Azért nem mert ez europa ha nem tetszik vissza lehet menni a hazájukba.
    Nem tudom a Sárközy minek nevezte őket ennyire nem vok otthon a francia belpolitikában, de biztos megvolt rá az oka.
    Szépen be kell vetni a rendőrséget a hadsereget leverni és utánna megoldani a problémákat.Olyan ez mint a szivinfraktust kapott ember.Nem banánt kell dugdosni a szájába hogy vazze éljél már egészségesebben, hanem először újra kell éleszteni.MAjd aztán jöhet a többi
  • Raszkolnyikov
    Amikor Valóvilágot már sokadszorra csinálták újra báttyám megjegyezte hogy nem az a szörnyű, hogy van ilyen, hanem hogy erre van igény.
  • Béla bácsi
    Volt, hogyne lett volna mélyebb oka. Az az oka, hogy bárki kaphat állampolgárságot, letelepedést, segélyt, támogatást. De te próbálj csak elmenni oda dolgozni... Én voltam egyszer Nagy-Britanniában, a határon kaptam az útlevelembe egy szép kék stemplit, melyen többek között az is volt, hogy harminc napig maradhatok ott, további tartózkodás esetén törvényt sértek, etc.
  • Mike at home
    miert, te milyen kocsog vagy?
    ezek szerint nem hiphappos
  • Mike at home
    szived joga ezt gondolni
  • Raszkolnyikov
    Hát egy két pesti hiphappos köcsögnek furán is állna a kezében bármijen szerszám is.
  • airwalker
    Oké, nem helyes, hogy gyujtogatnak. Én se örünék, ha az autóm helyett egy kupac hamu várna holnap reggel.
    Szerintem azért biztos van valami mélyebb oka is a dolognak, vagy tényleg olyan hülyék az emberek, hogy csoportosan gyújtogatnak két tolvaj emlékére?
  • Raszkolnyikov
    Na most erre én csak a saját anyám példáját hoznám fel. Nem volt a szüleinek végzettsége, de mind a ketten keményen dolgoztak. Anyám sosem dözsölt, de eltudta végezni a tanítóképző főiskolát pedig ő is szegénysorból való volt. Hát ennyit erről.
  • fflx
    szerintem nincs olyan nagy gond, csak hogyismondjam, epp csiszolodnak a kulturak :)
  • Raszkolnyikov
    Még nem olvastam végig de te összekevered a szezont a fazonnal!
  • Béla bácsi
    Azért robbant ki, mert volt két takony, aki lopott, helyesen üldözték a zsaruk őket. Bementek egy trafóházba, és a 380voltnak beszélhetsz toleranciáról, azt nem fogja érdekelni. Ha én lopnék, engem is üldöznének, ha erőszakoskodnék, engem is összevernének, csak nekem ellentétben velük, nics olyan nagy szám és nincs olyan divatos származásom, amire hivatkozhatnék. Van ilyen itthon is, lásd Tasnádi-per, Zámoly, csak ki kell nyitni az embernek a szemét, meg kéne fogalmaznia magában koherens gondolatokat.
  • Mike at home
    latom nagyon rettegsz az identitasod elvesztesetol

ember vagy
  • airwalker
    assgf!
    Pont azért robbant ki az egész mert az a Sárközi aljanépneknevezte őket.
  • Béla bácsi
    Akció, reakció, Newton is megmondta. Bizonyos dolgokat nem tudsz szépszóval elintézni, valahol meg kell az ilyeneknek mondani, hogy mindennek van határa, hogy öcsi, nem otthon vagy, majd otthon, anyukád házát, kocsiját, vendéglőjét. Rendőrségre szükség van, hadseregre szükség van. Valahol ez is ugyanaz a maszlag, mint a többi, előbb említett, hogy veszítsük el identitásunkat. Tavaly nyáron voltam pl. Görögországban. Pont azért, mert Görögország az Görögország. Mert ott görögök élnek. Szokásokkal, kultúrával, országgal. Ennyi.
  • airwalker
    Azért kiváncsi lennék mit írnak egy ilyen blogban. Nem tud valaki ilyen oldalt angolul?
  • assdf
    Pedig nem ártana bevetni lehet a tankokat sem.Az ilyen idióta békitő hozzáállás volt a második világháború fő oka.Ott is azt mondták a hülyék hogy ő nem kell komolyan venni a németek, most csak szuléziát csatolták vissza, o most csak ausztriát o most csak a cseheket de biztos csak barátkozni akarnak...
    Nem a franciáknak először közbe kell avatkozniuk ha kell katonailag, mielőtt minden nyomorék aljanép azthiszi hogy neki bármit szabad.Ha majd rendet raktak, akkor el lehet gondolkodni hogy mit kéne mostantól másképp csinálni és az szerint cselekedni hogy mégegyszer ez ne következzen be.
  • Mike at home
    az emberek tudjak is
    nem hulyek
    nem fogunk folallitani ujra egy grenumot, ahol onjelolt, amgukat masoknal okosabbnak es tobbnek tarto emberek dontenek szuk korben a napi eltunkrol
  • Mike at home
    igenis meg nem is
    most nem tudom, hogy a szuloknek, az anyanak valo megfelelest miert kevered ide

volt ugye az az eset amikor, egy rosszul sikerult korulmeteles miatt a fiubol csecsemokoraban lanyt csinaltak, de o megis csak fiu volt

a genek nem valtoznak max a viselkedes
  • Mike at home
    ma mar az eletunk teljes reszet athatja a liberalizmus, mindeki leiberalis (kiveve a nagyon elvadultakat) tehat kulon liberalizmusra talan nincs szukseg, nem kell itt mar tovabb lepni, de hogy elbukott, azt azert nem mondanam
  • Mike at home
    mondjuk az is igaz, hogy akinek van autoja, meg haza az nem gyujtogat, hanem bamulja gyoziket

hm... nem lehet hogy ezt az egeszet erre talaltak ki? a szegenyek kapnak cirkuszt, addig sem randalizonak az utcan
  • Béla bácsi
    Többek közt ez is az, hogy a népre hivatkoznak, hogy ők márpedig tudják. A klasszikus liberalizmus túl van haladva, nincs értelme beszélni róla.
    Nemrég volt egy film a Discovery-n, melynek lényege az volt, hogy mennyire függ az ember a neveltetéstől. Benne volt hogy akár az ember neme is megváltozhat, az illető meg akarja változtatni a nemi jellegeit, hogyha úgy nevelik. Pedig az ember azt gondolná, hogy a nemi identitás egy ösztönös, emberrel született, megváltoztathatatlan dolog.
  • Mike at home
    jah
    terjunk vissza a szocializmusba
    illetve dolgozhassanak a gyerekek ujra 12 orat a banyakban

vagy vissza minden hatal;mat a kereszteny egyhaznak? es aki nem hisz benne? az mehet a bortonbe?
  • Mike at home
    "műsorokat: való világ, megasztár, győzike"
    szerinted ezek a musorok kinek szolnak? en nem nezem oket
    ennek mi koze a liberalizmushoz? hogy engedik hogy legyen?
    legyen egy bizttsag, akik megmondjak, mit lehet es mit nem? ilyen volt a partbizottsag is vagy Lazar. ezt hianyolod?
  • airwalker
    Szerintem a francia kormány nagyon jól áll hozzá a dolgokhoz. Ahelyett, h tankokat küldenének oda megpróbálnak valami tervet kidolgozni a valódi probléma, az ott élők helyzetének javítására. Azok nem gyújtogatnak autót akik úgy érzik biztos jövőjük van, csak azok akiknek nincs vesztenivalójuk. Magyarországon biztos lecsuknák az összeset 10 évre és azt hinnék ezzel mindent jól megoldtak, de nem! A franciáknak régen szükségük volt a külföldiekre, mert olyan munkákat végeztek el (pl: utcasöprés) amelyet egy francia nem csinálna meg. Cserébe a franciák azzal kecsegtették őket, hogy ugyanolyan jogokat kapnak, mint bármely francia. A probléma ott kezdődik, hogy a bevándorlók gyerekei, és unokái, a mai fiatalok már nem akarnak utcát söpörni, olyan állást és fizetést szeretnének , mint az őshonos franciák. Persze ezt a nekik kiépített gettókból nehéz elérni. És ez nem csak franciaországban van így, lásd a Németországban a törökök.
  • Yv@n
    He? Hazamenni? Meg a nagy f@szt! Szép is lenne ha egy hétnyi randarílozás és gyújtogatás után csak úgy "jólvan lenyugodtunk" hazamehetnének.
  • Béla bácsi
    Ez így van, és azokat a jelszavakat bármire rá lehet fogni, nem muszáj bizonyítani, mondván liberális gondolkodás. Egy sémarendszer, melyet bármire rá lehet húzni, bármi ellen be lehet vetni.
  • Yv@n
    De pont ezaz hogy a hozzászólások közt nem találtam semmi vérlázítót. A cikkíró véleménye mondjuk más kérdés.(már ha a saját véleménye)
  • Mike at home
    az emberek nem hulyek
    nem veri szet a liberalizmus a kozossegeket
    a kalsszikus liberalizmus a toleranciarol szol, masok elfogadasarol, megerteserol, segiteserol, es bizony a szabdsagrol
    hogy ne jojjon valami onjelolt okos, es gyerekkent kezeljen
    a liberalizmus nem szabadossag
    vannak korlatok, nem tehetsz meg akarmit
  • Yfel
    A tobbi hozzaszolast nem olvastam, de ideje lenne behozni a hadsereget es eles fegyverekkel tuzet nyitni... egy sorozat es mindenki csendben hazamenne... megerdemelnek.

Y
  • Mike at home
    cikkiro, es meg paran egyesek
    olvass vissza
  • Mike at home
    nem igaz
    de a liberalizmus nem jo mindenkinek
    kell egy nivo, egy szint
    azalatt semmi ertelme, mert csak visszaelnek vele
  • Yv@n
    Te mégis mi a francról beszélsz? Itt valamit nagyon benéztél, lévén az égadta világon senki nem szimpatizált a gyujtogatókkal, többek közt ezért sem érthető a kirohanásod.
  • Mike at home
    mondjuk en se teged :)
  • Laci73
    A liberalizmus ideje lejárt. A szabadságból szabadosság lett, érezhető hogy a jelszavak hazugságok, amik elfedik (elfednék) a mindent felfaló multinacionális nagytőke terjeszkedését.
  • Béla bácsi
    Liberalizmus az egy érdekes dolog. Korábban talán volt némi értelme is a létének. A mai világban, pl itt Magyarországon arról beszélni, hogy mennyire nem liberális, mondjuk a házassági törvény, nevetséges hülyeség. Nézd meg a híradót egyszer, mit látsz? Egypár önmagát értelmiséginek valló szellemi szerencsétlen elkezdi szajkózni hogy mennyire náci jelkép a turulmadár, az Árpád-sáv, miért nem házasodhatok össze a kutyámmal, és még lehetne sorolni a marhaságaikat. Ez pedig pont azt a célt szolgálja, mint ahogy egypáran megmondták, széjjelverni azokat a közösségeket, melyekre egy európai társadalom épül. Széjjelverni mindazt, ami egy ember (lásd még: homo sapiens) legsajátabbja, a gondolkodás, az önálló gondolkodás. Ugyanis egy gondolkodó embernek nem tudsz akármit bebeszélni, nem tudsz akármit eladni (értek ezalatt termékeket, szolgáltatásokat, pl. nézd meg a mai médiát, az egyes műsorokat: való világ, megasztár, győzike). De ha én azt mondom, hogy mindez értéktelen, mindez szenny, akkor jönnek az ismert jelzők, teli van velük a média.
  • Laci73
    Mike:"nem most fog kenyertoresre sor kerulni,de egyszer biztos"

Nem ezt írtam én is? Most már én nem értelek.
  • Mike at home
    nem kell teves kovetkezteteseket levonni abbol, hogy mit muvelek a gumiszobaban