314
beszélgessünk kedvenc hazai termékeinkről!
-
algIDa #114 Én is csatlakozom a magyar árukat előnyben részesítők közé.
Ezen belül igyekszem 'vegyszermentes' termékeket vásárolni.
---
Hányok attól, ahogy a magyar ipart, mezőgazdaságot ellehetetlenítik.
PFFFFFF -
#113 hungarikum - -
Pontius #112 A kedvenc magyar termékem
-
#111 a mohai nem magyar? -
#110 A NABI az mégél, és székesfehérváron gyárt kompozit kasznikat, amiket visznek ki, mert ugye a drága áruk miatt itt nem versenyképesek. Sőt a NAbinak a fő gyárai Amerikában vannak meg Angliában, és közben magyar cég. Fél Miami meg San DIego "magyar" buszokkal közlekedik. Ez se semmi:) -
#109 üveges :-) -
#108 Friesland Hungary, már azt is megvették:(((( -
Mihail #107 a győri kekszet is megvették? mindenesetre nagyon finom. -
Mihail #106 szatmári szilva? az milyen sima szilva vagy szárított? -
Mihail #105 szerintem a téma lényege hogy megismerjük egymás tapasztalatait. egész jól megy. elmondják ki melyik tejet szereti. milyen ásványvizet iszik. melyik almachips tetszik neki stb. én új termékeket is megismertem most ezáltal -
#104 télleg a szofit hol gyártják most (már nem debrecenben) ? -
Mihail #103 na ez jó. de akkor ez finomabb a metrós vacak almachipsnél ezek szerint? olyan jó vastag mint a szárított barack pl? -
Mihail #102 értem -
#101 ne feledkezzünk meg a remek cigarettáinkról sem azért! (sopianae..stb) -
Grenzjager #100 buszokban már nem vagyunk otthon...
tudtommal a Rába már szinte semmit sem gyárt, a kb 15 Kft-re szétszedett Ikarus-ból semmi sincs már. A NABI gyártott még buszokat az USA-nak Kaposvárott, de EU csatlakozás után bezártak ők is. -
Prank #99 rizst:) -
Grenzjager #98 bevinni:semmit
kivinni: SARS, madárinfluenza, ebola meg alpári gagyidasz ruhák -
#97 Kivéve tőkét :DD
-
#96 Nemtom, h Kínába mit visznek be? Hiszen onnan csak kihozni lehet.
-
_Vegeta_ #95 Jo topik, de javaslom csinaljunk egy listat a termékekrol, allando frissitessel. Igy csak ide kell nezni es tudja az ember mit kell venni h magunkat tamogassuk. :)
Borok
Pick
Rudi(ee) :)
szatmari szilva :D
buszok
nehany fajta ropi nemtom pontosan
Ezek jutnak eszembe. -
szando #94 Nah az kimaradt hogy topik elejére írtam ezt, hálisten nem az lett a folytatás mint vártam. Grat hozzá :) -
#93 Mielőtt nem akarnál kötekedni, olvasd végig a topikot plz thxvm -
DJviolin #92 Mew Holland = New Holland -
DJviolin #91 A híres nagy sárga Rába traktorok, amelyeket még mostanában is látni a földeken. A magyar csoda, amit a John Deere és a Mew Holland is csak lemásolni tudott, de felülmulni nem. XDDDDDDDDDD
-
Prank #90 pl Kínába:) -
Prank #89 -
#88 de biztos hogy eljutsz oda ahová mész -
DJviolin #87 A másik csodánk. A Rába buszok.
-
T1 #86 főleg a kék:D olyan büdös olyan lassú.. -
DJviolin #85 -
T1 #84 ikarus a kedvencem:D -
laliking #79 (jó látni hogy végre van olyan topik ahol az emberek nem egymás fikázzák hanem megosztják egymással a véleményüket. grat!) -
szando #78 (Kicsit off lesz)
Nem akarok kötekedni, de ami itt folyik az a tipikus tájékozatlanságból, hozzánemértésből, és fölöslegesen eltúlzott nacionalizmusból eredő dobálózás olyan tényként kezelt (fél)információkkal, amiből nagyjából mindenki azt veszi le, hogy: "köcsög németek, franciák, amerikaiak, hát kiviszik a pénzt az országból a mocskok"
Nem tudom belegondoltatok-e már, hogy külföldi cég vajon kinek fizet adót, kiket dolgoztat, milyen beszállítókat alkalmaz, stb. Vagy pl. a Magyarországon élő külföldi igazgató vajon hol költi el a fizetését?
Ebben a világban, főleg miután EU-tagok vagyunk, az van hogy aki jobban csinálja a dolgát az marad fenn. Szép és jó, hogy Nektek echte magyar kaja kell, de amíg nincs rá elég igény, addig senki nem lesz olyan hülye hogy veszteségesen üzemeltessen egy ilyen vállalkozást. Tudom, persze, van azért még ilyen cég, csak nagyon kevés, és azok sem biztos hogy sokáig úgymaradnak.
-
#77 nálunk is van sacc/kb 100 éve -
Prank #76 almachips már évtizedek óta van az USA-ban... -
DJviolin #75 Tolmár Kft.
Egyszer anyám hozott a helyi abc-ből a fenti cég által gyártott Szárított almachips-et. Nem tudjátok elképzelni, hogy mennyire finom volt. Almaszírmok vannak kiszárítva. Ez azt jelenti, hogy körbevágták vastagon az alma héját, és ezt kiszárították, ennek következtében megvékonyodott, és édes almachips lett belőle. Én hatalmas újításnak tartom. Ízvilágában leginkább a műzlire lehet hasonlítani, de eltér abban tőle, hogy ez nem cukrozott, hanem olyan savanykásan édes. Mint az alma. Elvégre abból van. :-) Semmi E betűs anyag nincs benne, meg semmilyen szinezék meg adalékanyag. Csak és kizárólag a szárított alma chips csomagolásában. Hatalmas újítás szerintem. Jó lesz odafigyelni a cégre. Kiváncsi vagyok mikor kapnak Nóbel-díjat. :-)) A cég Bács-Kiskun megyei. Én a falumban talákoztam a termékkel. Nemtom hogy más megyében is forgalmazzák-e. -
#74 végre egy értelmes téma szinte csak értelmes hozzászólással. -
Grenzjager #72 A német sörhasú Hans-Jörg meg anno azért vette meg a szatmári almaföldeket, mert kivágta rajta az összes fát, h eltudja adni a sajátját. Lásd ahogy ahogy a Zanussi a bezárásért vette meg a Lehel-t.
Ehhez képest a Suzuki akkor siker, mert ők vettek X hektár zöld mezőt, felhúztak egy autó gyárat ahol 2-3ezer ember dolgozik, melléjük települt egy abroncsgyár ami a Suzukinak szállít újabb 4-500 embernek melót adva. Ehhez képest a nagy nyugati multik nem sokat tettek, csak addig voltak itt amig az adómentesség tartott.... -
#71 nahát, gyufájé, nemtuttam:o -
Grenzjager #70 Pedig a Sió magyar cég, magyar tulajdonossal (Horn Gyula)