Made in Hungary
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mivel ugyebár a spárnak nincsenek gyárai, csak megvesz késztermékeket, és sajátjaként árulja, el tudom képzelni, hogy egy cég palackozza mindkettõt
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.
(csak mer itt van elõttem az üveg..)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Van vmilyen borsodi ásványvíz is ami még a Balfinél is jobb, de nem tudom a nevét, abban 3500 mg/l
Tényleg, miben másabb, mint a Spar-osként árult, de általuk készített ásványvíz?
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
A magyarországi tejgyárak magyar termelõ tejét használják fel.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
Szal a baj a piaccal az, hogy ott sokan az olyan termék amiben nincs mesterséges szinezõanyag, nincs telenyomva tartósítószerekkel (EEE) és lehet hogy a husi kajcsi nem a bajoroszági vágóhídak maradékából készült.. lehet hogy a paprika nem kínai, és a csirkén meg nincs TYÚKVÉSZ 😊
Egyébként CBA-ban szoktam látni, de nagyon gyorsan el szokták kapkodni
bár az APenta amit Gazdagréten palackoznak a németeké...
ja pia: BORSODI SÖR is magyar !!!
jásztej
Õk még magyar?
de azt senkise mondja hogy nem lehetne hétvégi piacokat szervezni a kistermlõknek h az õ termékeik is egy kicsit elõtérbe kerüljenek.
Pl. van csomó kistermelõ Solymáron, Budakeszin, az egész Pilis térségében, Szentendrén, stb (most azokat sorolom föl amikrõl én magam tudok), ezeknek ott van a jó kis házikolbász, házivaj, házitej, túró, méz (virágméz, gesztenyeméz, repceméz, stb), összes friss zöldség, és még sorolhatnám. Na ezekkel kellene foglalkozni. Egy kicsit adni ezekre a dolgokra,hogy legalább egy héten egyszer ilyen forrásból származó terméket vásároljunk. Ezzel sem ért senki egyet?
Egyszerûen egy sem jut eszembe, talán a Mizo még magyar ?
Egyébként meg ez annyiról szól ez a téma, hogy ott a pirosarany ott a pirospaprika és ez így jó.
Ma Magyarországon alig van olyan cég aminek a tulajdonosa ne lenne külföldi és a hasznot szépen ne haza vinné...
Amiben jók voltunk azt is elcsesztük vagy fingért-hugyért eladtuk (pl.: Pick)
A magyar textilt (és a szlovákot, lenygelt, románt...) mind kinyomta a kínai olcsó cucc. Minden ami a textil ipar köré nõtt már egy rakás nulla az egész K-K-Európai régióban.
Élelmiszeriparban nudlik vagyunk, mert a magyar tej nem kell senkinek mert a szlovákok olcsóbban állítják elõ (olcsóbb benzin, áram, kisebb adók) Amig a magyarok nem képesek versenyezni még a szlovákokkal sem, addig esélyünk sincs.
Húsiparban még jók vagyunk, magyar tulajdonosu cégek, magyar alap anyagokkal (Herz), külföldi tulaj, magyar beszállítók (Zimbo). De meg említeni a vergõdö PICKet, amit a dánok csesznek el, mert nem le akarnak állni a disznó húsról... mégis mibõl akarnak akkor szalámit csinálni???
De a TRAUBI még full magyar!!!! 😊
Az országban a nehéz iparról ne is beszéljünk, igaz soha nem is voltunk ipari ország.
Autógyártás jellemzõen csak munkahelyteremtõ erõvel bír semmi többel. Egyedül a Suzuki köré csoportosulnak magyar beszállítók (gumi ill szélvédõ)
Nekünk meg ottvan a hót echte ungarische pirospaprikánk, igaz, néha mínium, néha meg mérgezett brazil import kerül bele...
Mellesleg meg el kéne dönteni, hogy mi számít magyar terméknek:
100% magyar alapanyagokból készülnek, magyar földön készítik õket, és magyar kézben van a vállalat
Ez a három EGYÜTT ugyanis a legritkább esetben teljesül széles körben, nagy mennyiségben terjesztett termékre.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
De én úgy gondolom hogy az élet lényege hogy amit módunkban áll jobbá tenni, vagy másként csínálni azt csínáljuk is másképp azt tegyük is jobbá.
De biztosan bennem van a hiba és neked van igazad.
pl. pick szalámi, tokaji aszú(ez a bor eccerûen mindent visz), stb.