Made in Hungary

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én is csatlakozom a magyar árukat elõnyben részesítõk közé.
Ezen belül igyekszem 'vegyszermentes' termékeket vásárolni.
---
Hányok attól, ahogy a magyar ipart, mezõgazdaságot ellehetetlenítik.
PFFFFFF

ReTeK
hungarikum <#nyes>-<#schmoll2>

A kedvenc magyar termékem <#idiota>

Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...

Elvie
a mohai nem magyar?

Kit--Kat
A NABI az mégél, és székesfehérváron gyárt kompozit kasznikat, amiket visznek ki, mert ugye a drága áruk miatt itt nem versenyképesek. Sõt a NAbinak a fõ gyárai Amerikában vannak meg Angliában, és közben magyar cég. Fél Miami meg San DIego "magyar" buszokkal közlekedik. Ez se semmi😊

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

ReTeK
üveges :-)

Kit--Kat
Friesland Hungary, már azt is megvették😞(((

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

a gyõri kekszet is megvették? mindenesetre nagyon finom.

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

szatmári szilva? az milyen sima szilva vagy szárított?

szerintem a téma lényege hogy megismerjük egymás tapasztalatait. egész jól megy. elmondják ki melyik tejet szereti. milyen ásványvizet iszik. melyik almachips tetszik neki stb. én új termékeket is megismertem most ezáltal

ReTeK
télleg a szofit hol gyártják most (már nem debrecenben) ?

na ez jó. de akkor ez finomabb a metrós vacak almachipsnél ezek szerint? olyan jó vastag mint a szárított barack pl?

értem

bld
ne feledkezzünk meg a remek cigarettáinkról sem azért! (sopianae..stb)

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

buszokban már nem vagyunk otthon...

tudtommal a Rába már szinte semmit sem gyárt, a kb 15 Kft-re szétszedett Ikarus-ból semmi sincs már. A NABI gyártott még buszokat az USA-nak Kaposvárott, de EU csatlakozás után bezártak õk is.

rizst😊
bevinni:semmit
kivinni: SARS, madárinfluenza, ebola meg alpári gagyidasz ruhák

ffxi
Kivéve tõkét 😄D

Fákjúal!

ffxi
Nemtom, h Kínába mit visznek be? Hiszen onnan csak kihozni lehet.

Fákjúal!

Jo topik, de javaslom csinaljunk egy listat a termékekrol, allando frissitessel. Igy csak ide kell nezni es tudja az ember mit kell venni h magunkat tamogassuk. 😊

Borok
Pick
Rudi(ee) 😊
szatmari szilva 😄
buszok
nehany fajta ropi nemtom pontosan

Ezek jutnak eszembe.

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Nah az kimaradt hogy topik elejére írtam ezt, hálisten nem az lett a folytatás mint vártam. Grat hozzá 😊

-the invisible-

Gorvik
Mielõtt nem akarnál kötekedni, olvasd végig a topikot plz thxvm

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

Mew Holland = New Holland

A híres nagy sárga Rába traktorok, amelyeket még mostanában is látni a földeken. A magyar csoda, amit a John Deere és a Mew Holland is csak lemásolni tudott, de felülmulni nem. XDDDDDDDDDD

pl Kínába😊
biomage
de biztos hogy eljutsz oda ahová mész <#nevetes1>

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

A másik csodánk. A Rába buszok.

fõleg a kék😄 olyan büdös olyan lassú..

MSI K8N SLI Fi, A64 3700+ San Diego, Inno 3D 7600GST + Zalman VF-700 AlCu LED, 768 MB DDR 400 RAM. A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas!!

ikarus a kedvencem😄

MSI K8N SLI Fi, A64 3700+ San Diego, Inno 3D 7600GST + Zalman VF-700 AlCu LED, 768 MB DDR 400 RAM. A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas!!

(jó látni hogy végre van olyan topik ahol az emberek nem egymás fikázzák hanem megosztják egymással a véleményüket. grat!)

... got nothin to share with you...

(Kicsit off lesz)
Nem akarok kötekedni, de ami itt folyik az a tipikus tájékozatlanságból, hozzánemértésbõl, és fölöslegesen eltúlzott nacionalizmusból eredõ dobálózás olyan tényként kezelt (fél)információkkal, amibõl nagyjából mindenki azt veszi le, hogy: "köcsög németek, franciák, amerikaiak, hát kiviszik a pénzt az országból a mocskok"
Nem tudom belegondoltatok-e már, hogy külföldi cég vajon kinek fizet adót, kiket dolgoztat, milyen beszállítókat alkalmaz, stb. Vagy pl. a Magyarországon élõ külföldi igazgató vajon hol költi el a fizetését?
Ebben a világban, fõleg miután EU-tagok vagyunk, az van hogy aki jobban csinálja a dolgát az marad fenn. Szép és jó, hogy Nektek echte magyar kaja kell, de amíg nincs rá elég igény, addig senki nem lesz olyan hülye hogy veszteségesen üzemeltessen egy ilyen vállalkozást. Tudom, persze, van azért még ilyen cég, csak nagyon kevés, és azok sem biztos hogy sokáig úgymaradnak.

-the invisible-

RIZLA
nálunk is van sacc/kb 100 éve

Nem...nem...!!! Nem akarok Windows-os lélegeztetö gépet...!! SOF2, I my dying love - [H|R|S]SoF2 Team - War & Smoke - kertésznek kellett volna menni bazmeg...

almachips már évtizedek óta van az USA-ban...
Tolmár Kft.

Egyszer anyám hozott a helyi abc-bõl a fenti cég által gyártott Szárított almachips-et. Nem tudjátok elképzelni, hogy mennyire finom volt. Almaszírmok vannak kiszárítva. Ez azt jelenti, hogy körbevágták vastagon az alma héját, és ezt kiszárították, ennek következtében megvékonyodott, és édes almachips lett belõle. Én hatalmas újításnak tartom. Ízvilágában leginkább a mûzlire lehet hasonlítani, de eltér abban tõle, hogy ez nem cukrozott, hanem olyan savanykásan édes. Mint az alma. Elvégre abból van. :-) Semmi E betûs anyag nincs benne, meg semmilyen szinezék meg adalékanyag. Csak és kizárólag a szárított alma chips csomagolásában. Hatalmas újítás szerintem. Jó lesz odafigyelni a cégre. Kiváncsi vagyok mikor kapnak Nóbel-díjat. :-)) A cég Bács-Kiskun megyei. Én a falumban talákoztam a termékkel. Nemtom hogy más megyében is forgalmazzák-e.

Nh Shevits
végre egy értelmes téma szinte csak értelmes hozzászólással. <#tapsol>

Matthew Dekay, Pole Folder, Infusion, Luke Chable, Meat Katie, PQM, Max Graham, Hernan Cattaneo, Dr. Kucho!

A német sörhasú Hans-Jörg meg anno azért vette meg a szatmári almaföldeket, mert kivágta rajta az összes fát, h eltudja adni a sajátját. Lásd ahogy ahogy a Zanussi a bezárásért vette meg a Lehel-t.

Ehhez képest a Suzuki akkor siker, mert õk vettek X hektár zöld mezõt, felhúztak egy autó gyárat ahol 2-3ezer ember dolgozik, melléjük települt egy abroncsgyár ami a Suzukinak szállít újabb 4-500 embernek melót adva. Ehhez képest a nagy nyugati multik nem sokat tettek, csak addig voltak itt amig az adómentesség tartott....

jointeer
nahát, gyufájé, nemtuttam:o

köcsög

Pedig a Sió magyar cég, magyar tulajdonossal (Horn Gyula)

Gorvik
Még nem, majd egyszer talán... 😊

0ppika
"vas és acél ..."

http://epica.nl

Dzsega
a válasz egyszerû:
a szép magyar alma meg barack megy németbe mert ott nincs olyan szép mint itthon és õk ott eladják jó pénzé meg csinálnak fincsi almalevet meg baracklevet amit persze mi is megveszünk (dráûga pénzé). mi meg megvesszük a németektõl a rusnya meg csúnya barit meg almit és ezé ilyenek az almák meg ezekbõl készülnek a gyümölcslevek is. sajna
ezt azé tudom mert most nyáron egyik ismerõsöm a siónál dolgozott szedte a gyümölcsöt, meg válogatta is és mondták neki hogy ez mind németbe megy. na ezé nincs itthon...

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

mrzed001
Hát, lehet, hogy csak én fogtam ki 2 igenszar szállítmányt, de többször én nem szoktam próbálkozni.
Egyébként, kóstoltad már a Jásztejet. 3.6-ost, 2.8-ast ?
Az tej 😊

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Gorvik
Dede, komolyan gondoltam, np 😊
Egy idõben leálltam a tejivással, mert annyira szarok voltak izben, de a dráva miatt visszaszoktam.
Ha már mérgezem magam, nem mindegy hogy melyikkel...? 😊

mrzed001
Öööööö
Ezt ugye nem gondoltad komolyan 😊
Kétszer vettem eddig, mert azt hittem, hogy ez egy új nyugatias dizájnú zacskós tej, pedig nem az.
Az egy dolog, hogy ultrahiperszuper pasztõrözött, ettõl még (talán) iható (bár szar), de olyan sajtszagú és darabos (értsd a nem megfelelõen gyors leûtés alkalmával pasztörizáláskor csomosodás lép fel) volt, hogy belekóstoltam, és utólért a hányinger.
Bocs 😊

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Gorvik
Tejbe egyértelmûen a (kancsós) Dráva tej.
link

Varenga
Sztem ilyen esetben maradj inkább csendben és gondolkozz!

hmhm
A Szén és acél országa lehettünk volna!

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

tudom h többnek is van. de én csak azt eszem meg mert a többi nem ízlik