314
beszélgessünk kedvenc hazai termékeinkről!
-
#194 Ez nem mindig igaz.
Én azt látom, hogy a mi területünkön legolcsóbb ár dönt.
Senkit nem izgat az üzemeltetés költsége, vagy a környezetvédelem, stb. -
algIDa #193 A tenderekkel kapcsolatban> sokszor nem a minőség és a szakmaitudás, stb.k számítanak.
Ami fontos: kinek mennyi pénze van.
Licit van a cégek között, és az győz, aki a nagyobb összeget kínálja a tender elnyeréséért. -
#192 Ja, valami semleges áramot csináltak, ami nem rázta meg őket.
Na arra én is kíváncsi lettem volna :) -
#191 Egyértelműen a szabadalmi hivatal a sáros.
Túl börokratikus a rendszer. -
#190 volt régebben egy olyan is amikor a fúrót belenyesték a lavor vízbe. azt láttátok? az sem volt semmi. nem lehet róla hallani mostanában sztem ezt is kivitték külföldre. -
#189 Sajnos ennek pont a szabadalmi hivatal áll legtöbb esetben az útjában, illetve a magyar befektetők kicsi és túlóvatos rétege (a legtöbb dolog ugyebár már nem sufniban elkészíthető, hanem komoly (drága) berendezések és rendszerek kellenek a prototipus előállításához is) -
#188 Szerintem az ország jövője olyan találmányokban van, amiket az elejétől a végéig magyar forrásokból fejlesztenek, majd a gyártást is magyar tőkéből valósítják meg.
Ezekre kéne figyelni. -
#187 jaja,én is láttam asszem rtlen vagy tv2n volt...a németek boldogan pénzelték volna,de ő mégis itthon akarja szabadamaztatni... -
#186 -
#185 volt a napokban vmeik adon, nem tom hol már(rövidtávu memo suxx:), vmi vizplazmásito kütyu.Nem látta véletlenül vki?Magyar szabadalom az is.Ugy nézett ki, mint vmi hajszárito, v. forrasztó páka /pill.páka aki ismeri/.A pali öntött bele 1 kis desztilált vizet, bedugta 1 trafoba a tyúkbelet a végén, kicsit gerjesztette(ahogy ö fogalmazott), és meggyujtotta.Olyan szurolángja volt, hogy simán átégetett ott a studioban 1 kb 2 cm vastag vaslemezt. -
szando #184 Gondolom tudjátok, de nekem teljesen új volt, amit a minap hallottam, mégpedig az hogy magyarország iparának legnagyobb részét az autó- és buszgyártás teszi ki. Érdekes info, lehet hogy ebben van az ország jövője... -
#183 A sima IKkarus teljesen leállt a gyártással??? -
#182 Dehogynem, az ikarus AEG az simán jól üzemel, ha jól tudom akkor ideén adtak át 20-30 új "Alfa" buszt is a BKV-nak, ami szintén magyar Volvo alvázon. Akkkor Ottvan Kravtex busz kft. Sokan vannak még. -
#181 Aha Fullosan, csak az érdekeltségei külföldön vannak nagyrészt. -
#180 sőt az audihoz Egerben gyártják a teljes kábelezést. -
#179 a Credo buszokat Győrben szerelik össze. ha jól tudom Rába futómű van bennük. (a Rába egyébként manapság Dél-Amerikába szállít meglehetősen nagy mennyiségű futóművet, talán ennek köszönheti a túlélését.) egyébként a Credo buszok nem rosszak (van néhány itt Győrött), de indokolatlanul kevés utas fér el rajtuk a külső méreteikhez képest.
egyébként nem magyar vonatkozású, de Győrött van Audi is (gondolom a TT-t mindenki ismeri, azt mind itt gyártják + a VW konszernnek durvulens sok motort - gyakorlatilag az összes Audiban győri motor van, meg néhány seatban is), nemsokára épít a VW egy futóműgyárat is idefelé, hogy ne kelljen annyit szállítgatni az Audihoz. meg ugye itt a Rába és a Credo is.
szóval ha autógyártás érdekel valakit, az errefelé kacsintgasson, mert ha nem szúr el valamit a városvezetőség a következő 20-30 évben, akkor itt egy elég nagy autógyártási centrum lesz. -
#178 Végül megvenni a legolcsóbb, lexarabbat, majd szív vele az üzemeltető.
TCO-t senki nem néz, csak vételárat. -
#177 tender=levajazni,lezsírozni,megvennikilóra,5%otkérek -
#176 lál:ÐÐÐddd -
Grenzjager #175 kevés tenderről tudok ahol magyar cég nyert volna külföldi rivális előtt.... -
Grenzjager #174 írtam hogy "elütötték" !!! -
szando #173 Figyelj, ha jól tudom ezekre mindre tendert írt ki a BKV.. És azt választotta amelyik a legjobbnak bizonyult. Ha a magyar áru annyira jó lenne, valószínűleg azt választották volna.. -
#172 ja sajna...
minőség
a régi ikaruszok vannak kb olyan állapotban mint mercik néhány évesen.
kényelmetlen kicsik az ülőhelyek ronda és csattog kerreg az összes. néha olyan érzésem volt hogy szétesik. igaz a fűtés jó. de csak azé mert viszonylag új!
sztem valaki nagyot akasztott ezzel hogy mercik lettek idehozva. -
Grenzjager #171 Budapesten a BKV is inkább Volvót vesz (tegyük hozzá az a Stocholmi, meg a Norköppingi és a Malmöi utakra való, de nem Pestre, a kockaköves Thököly útra ami úgy szétrázza, hogy már a felét pár hónap után komolyabban szervízelni kellett...)
Kár ez van, magyar árút vettek volna, magyarok szervizelték volna, magyarok gyártották volna az alkatrészeket, magyarok lettek volna a beszálíítok. Így maximum az a 3-4 fő járt jól a svédeken kívűl akik lezsírozták a boltot....
és a sztori ugyanez a villamossal. Miért ütötték el azonnal a Ganz-Mávagot a 4-6-os villamos tenderétől, miért a jelenleginél ugyan hosszabb de jóval kisebb kapacitású SIEMENS a favorit???
Metró dettó...
Sőt az egész ország uez... :( -
#170 a pécsi volán azért vett merciket, mert a minőségnek és a mennyiségnek nem tudott eleget tenni egyetlen hazai buszgyár sem... nagy port kavart fel annak idején ez a beszerzés. márminthogy nem a magyar ipart támogatják és import buszokat vesznek.
a bkv is volvokat vett a metró pótlására... azok is nagyon jók. igaz a rossz utak miatt 2 hónap alatt kidurrantak a lengéscsillapítók :) de gariba cserélték őket. -
#169 nem is olyan rossz...
bár a buszok sokkal jobbak. a gáz hogy itt pécsett mercik (csak a tömegközlekedésnél a távolsági az ikarusz) futnak, de volt lehetőségem elutazni februárban egerbe, meg miskolcon is voltam és ott új ikaruszok futnak, eszméletlenszépek, csuklósat nem láttad addig. azt hittem hogy nem is gyártanak és azé van itt is merci. de nemhogy gyártják hanem még szépek is. azt nem tuom hogy jók e mert autóval voltam és nem buszoztunk. -
Grenzjager #168 és azt is kevesen tudják, hogy az IKARUS Mátyásföldön(Bp.) még terepjárókat is gyártott.
az IKARUS JEEP:
-
#167 jajám!!! -
#166 hát pfúúúúj!!!
ez már olyan ronda hogy szép! -
#165 CREDO -
Grenzjager #164 hopssz a porcelánokat nagyon kihagytuk!!!!!!!!! -
Grenzjager #163 IME GYŰJTVE A LÉNYEG:
MAGYAR TERMÉKEK LAPJA -
#162 bocs nem kledo, hanem CREDO a busz,de külföldi cucc... -
Grenzjager #161 golfpályára, meg lószarszedésre jó lehetett -
#160 A Puli megszűnésének legendája egy, a franciákkal és a svájciakkal kötött államközi szerződéssel kezdődött. Megrendeltek 400 db Pulit, amit Hódmezővásárhelyen kezdtek gyártani. Elkészültek az üvegszálas felépítmények, felvásárolták a futóműalkatrészeket, vezérléseket, és mindent, ami kellett, de sajnos elcsúsztak a határidőkkel, és a megrendelők visszaléptek. A sok jármű a nyakukon maradt, ami elég volt, hogy megdőljön az egész hazai autóipar. -
#159 az a tgk puli :) -
#158 valahol a dunántúlon gyártják.
sok fut belőle a volánoknál és a bkv-nál is. -
#157 -
Grenzjager #156 jó kis halottas verda... -
Grenzjager #155 ez a kledo???