578
Ogame Starwars-os űrstratégia
  • Disno
    nemtom, jelentkeztem fordítónak, még nem válaszoltak :(
  • Nuki
    wow :D
    mikor-hogy-miért-ki-merre?
  • Disno
    azért szurke mert commander elöfizetéssel lehet csak használni!

amikor a Flotta menuben kiválasztod a célpontkoordinátákat, planet helyett DF-et választod ki, ennyi !

amúgy !
    LESZ OGAME MAGYARUL :)
  • Kalinka
    sziasztok,

Gondolom hülye kérdés, de hogy lehet a recycle hajót ráküldeni a debris fieldekre? mert vmit rosszul csinálhatok :)
    harvest szürke(a galaxy menüben) és csak transport és attack funkció szerepel simán
  • Nuki
    hajráf :D
    (köszi már észrevettem hogy eltűntek a romok)
  • Disno
    24 óra úgy tudom (ha nem annyi, akkor 48 :D)

w00t, 450k pont fölött vok :P kár h a #1nek 1.3m pontja van :S
  • Nuki
    lerombolt bojgót mennyi idő múlva tudok újrakolonizálni?
  • Nuki
    az marha sok :ooo

köszi a tanácsot!! ^^
    [most pl szabi van:]
  • Disno
    csak akkor nö a pontszámod ha költöd a nyersanyagot, szal ha csak termelödik, nem kapsz érte pontot.

180 alatti kolóniákat töröljétek!

nekem a metal mine 29-hez 5 milla metal és 1,5 milla kristály kellett volna :P
  • lokijeee
    Hajrá NukeKennyed
  • lokijeee
    Nem rossz.Az én elsö koloniám csak 73 mezös
  • Nuki
    pos4: average: 173, 60% between 108 and 238 fields

kolonizáltam egy négyes bolygót és 89 mezős lett...
  • Nuki
    impulse drive tényleg gecisok, kolonizáló hajó kifejlesztéséhez az is kellett, de most összezsidóskodtam egy kolonizáló hajóra ;D
  • lokijeee
    Na mondok egy párat én is

Hyperspace Drive research level 2-Requirements: Metal: 20.000 Crystal: 40.000 Deuterium: 12.000 Construction Time: 7h 30m
    Impulse Drive research level 5-Requirements:Metal: 32.000 Crystal: 64.000 Deuterium: 9.600 Construction Time: 12h 0m
    Shipyard (level 8)ra-Requirements: Metal: 51.200 Crystal: 25.600 Deuterium: 12.800 Construction Time: 3h 50m 24s
    Nekem ezek eddig a legdrágább cuccaim
  • Nuki
    Colony Ship
    Vacant planets can be colonized with this ship.
    Requirements: Metal: 10.000 Crystal: 20.000 Deuterium: 10.000 :(
    Construction Time: 2h 24m

kicsit drága még nekem, de legalább végre tudok építeni ^^
  • Nuki
    én annyira nem tudom komolyan venni ezt a játékot, meg nem is leszek itthon... :)

csak azért kérdeztem, hogyha a sok itthagyás hatására mindenből 100k lesz (igen annyi az alap azzal tisztában vagyok, mert ott van:) akkor vajon hány pontom lesz, és mekkora az esélye hogy megtámadnak? :P

akkor ha már így mondod: 5000 pont alatt vagyok, és van 1 fájterem, leggyengébb egység, azzal tudok támadni másra? XD
  • Disno
    150 pont az lófing, sztem töröld és kezdd újra a legújabb uniban amikor visszajössz. amúgy a resources fülnél meg tudod nézni meddig termelödnek a nyersanyagok (default 100k)

5000 pont alatt azok tudnak megtámadni akiknek a pontja a tiedhez képest 80%-500% ig van asszem (láttam már olyat h az elsö helyezett annyira elhúzott h senkit nem tudott támadni :D) 5000 pont felett meg mindenkit lehet, és mindenki támadhat, kivéve azokat akik 5000 pont alatt vannak (de ha mondjuk 5100 pontod van akkor meg tudod támadni azokat akiknek mondjuk 4900 pontja van, a 80%os szabály még érvényes)
  • Disno
    a jelszavad kell beírni xD hogyha véletlen otthagyod nyílt helyen mások ne tudjanak kibaszni veled :D
  • Nuki
    kolonizáld többször ahogy disznó monta^^

annyira nerd meg azért nemvagyok, hogy gárdonyban nekiállok internetkáfét keresni...
  • lokijeee
    INTERTNET CAFFE BAR-OK MÁR MINDENHOL VANNAK

Kérdés mindenkihez:

Hogyan lehet koloniát megsemmisiteni?Valami kódot kér folyamatosan amikor rámegyek az abandon planet re.
  • Nuki
    nekem az a véleményem, hogy velencei tón, egy strandon nem-nagyon lesz internetem :) (ott fogok dolgozni, meg ilyen olyan helyeken - edzőtábor, stb...) leszek kb. egy hónapig.
    azért kérdeztem :P
  • lokijeee
    Én PL azt ajánlom,hogy nyomjad az az 1 hónap alatt is valahogy,mert azért az sok idö.Persze ez az én véleményemSzerinted DEESNO???
  • Nuki
    Deesno!! Mikor támadhatnak meg először? van ennek korlátja?
    Mert azon gondolkozom hogy jó sokáig nem leszek itthon, (kb 1 hónap) és addig szabadon hagynám a kb 150 ponttal rendelkező egyetlen darab bojgómat :D (tudod a nyersanyag termelődés miatt)
  • lokijeee
    Kössz a tippeket DEESNO
    És ha vannak még valami jó tippjeid ilyen kezdöknek mint én akkor csak nyomjad.
  • Disno
    mindenkinek legalább 7 kolóniája van :D másképp top2000be se jutsz be

de legyen inkább 8, akinek 7 van, az elrakja az utolsót mobil kolóniának, vagyis ha valakinek a flottáját akarja recycolni, akkor betesz egy kolóniát a naprendszerébe, odakuldi a flottát és akkor csak 40 perc egy támadás, vagyis nehezebb ellene védekezni

nem nyomtam 0-24ig :) de suliban tudtam netezni, minden szunetben beléptem és építettem, no meg otthon.

hja és ha van már kis extra nyersanyag és új kolóniát csinálsz, akkor vidd el robotic factoryt 5-6 os szintre, és metal \ crystal \ solar lvl 13 fél órán belul megvan
  • Disno
    amikor regisztrálsz, kiírja h mikor indult az univerzum. nemsokára kezdödik a 33-as univerzum, mindenki egyenlö eséllyel indul mert nem indítják újra a játékot(ergo végtelen)
  • Disno
    terraformálás? 5 új helyet ad, de ugye a terraformer is foglal egy helyet, szal 4 effektív helyet ad, DE 1000 energiát fogyaszt. még nem használtam, meg energy technologyt se toltam fel 12ig ^^
  • Disno
    van amikor elsöre sikerul, de legutóbb kb 40-50 kolóniahajót csináltam míg az összes kolóniával elégedett voltam :) megéri!
  • lokijeee
    Jah.És megnéznéd DEESNO a #224 kérdésemet?
    KÖSSZ
  • lokijeee
    hm 0-24 nyomtad 2 hétig mi?Nem sokat aludhattál.Ügyes Én erre azért képtelen lennékSzerintem én ott btam el,h PL betrippeltem,hogy én most Missile Silo-t akarok és akkor vártam,vártam mig össze jött a cucc és addig nem is költöttem másra.

Szóval feküdjek rá a kolóniákra És ez a módszer hatásos?
  • Nuki
    13x újrakolonizálni?? :o
    és mire való a terraformálás?
  • Disno
    hja és a kolóniáid ne legyenek 180-nál kisebbek, 4-6ig nagy bolygókat ad általában, de én 13-15ig kolonizálom a nagyobb deutbevétel miatt, ilyenkor viszont általában 10x kell újrakolonizálni h 180+ mezöt adjon
  • Disno
    vazz, pár researchön kívul nekem ez volt 2 hét ...

tudtad h 8 kolóniát lehet csinálni max ?

ha sokat tudod nézni az ogame-et akkor METAL CRYSTAL SOLAR -> ezeket uppold mind a nyolcon, és legyen minden planétádon legalább 10 large cargo, ha van 250e nyersanyag, akkor mehet a föplanétára, vagy ahol éppen építesz

ja nekem a föplanétán volt 150 large cargo h éjszakára repuljön a nyersanyag, így nem támadnak be
  • lokijeee
    Kb igy állok 2 hónap után épületek terén:

Metal Mine (level 14)
    Crystal Mine (level 14)
    Deuterium Synthesizer (level 13)
    Solar Plant (level 14),Fusion Reactor (level 6),Robotics Factory (level 5),Shipyard (level 7),Research Lab (level 7),Missile Silo (level 1)

Research:

Espionage Technology (level 3),Computer Technology (level 4),Weapons Technology (level 4),Shielding Technology (level 5),Armour Technology (level 3),Energy Technology (level 5),Hyperspace Technology (level 3),
    Combustion Drive (level 6),Impulse Drive (level 4),Laser Technology (level 6),Ion Technology (level 4)

+1 kolónia meg a védelem de erröl nem adnák információt
  • lokijeee
    Hogy érted azt,h már elindult uniban kezdeni?
  • lokijeee
    Meglátod Nuke kb 2 hónap után mi az,h nem tartok sehol.
    Majd szövetkezünk mi 2en és lenyomjuk őket.
  • Disno
    board.ogame.org, asszem a Game subfórum alatt írják ki

sztem jobb egy már elindult uniban kezdeni, nézelödj sokat a fórumon és tanulj, vannak kulönbözö guideok, és itt is kérdezhetsz tölem amit akarsz.
  • Nuki
    attól függ mit jelent az hogy sehol sem tartasz...
    ez türelemjáték is egyben :D
  • lokijeee
    Nem toom!!!Csak azt nem értem,h honnan szerezzek tudomást ha indul egy ilyen játék?
    Szerinted DEESNO haggyam abba a játékot?
    Különben én is úgy játszok,h ki sem kapcsolom az ogame-et.
    Van értelme játszanom?
    Kiváncsi vagyok a véleményedre.
  • Nuki
    hála firefoxnak egyik fület mindig ennek szentelem, és számológépezek mikor lesz meg a nyersanyag a következő bányára :D