578
Ogame Starwars-os űrstratégia
-
Fallen #178 Deesno te hol vagy a 8 -as univerzumban,mert most keresek egy másik federációt. -
Sirdares #177 Ismételten köszi Fallen!
Gyere DEESNO , legyünk minel erősebbek! -
#176 ahha, bocsi :-)
amikor elkezdtem játszani, nem volt hely a kilencesben, vagy valami probléma volt, ezért a nyolcasban játszok, de látom gyülnek a magyarok, lehet kellene csinálnom egy accountot a kilencesben is -
Thanatos #175 nekem első koloniám 286 field lett a második meg 207 :) hát igy lehet kifogni, kis mákkal :) -
Fallen #174 persze ez a 8 as universumba van -
Fallen #173 Végre befejeztem az anya bolygó védelmét igy neki állhatok újabb 50 csatahajónak. -
Fallen #172 Hali mindenkinek.
Nos Sirdares kiegészíteném a Deesno válaszát egy kicsit.A zöld nevü játékosok sokkal gyengébbek nálad őket nem kell támadnod sőt ne mis tudnád.A pirossal jelzett játékosok sokkal erősebbek ő velük inkább ne húzz ujjat főleg ha még federációba is tartoznak.Akik viszont fehér névvel vannak ellátva azok közül bárkit támadhatsz ha megfelelően tájékozodtál az erőviszonyokról.A bolygókon az aktivitást valoban a csillag jelzi bár többnyire ennek csak akkor van jelentősége ha kémkednek.A bolygohoz tartozó flottát nem jelzi mert az vagy ott van vagy nincs igy nem igazán esik ebbe körbe. A percek pedig a bolygóra tartó vagy onnan eljövő ellenséges flottát jelőli többnyire saját tapasztalataim szerint.Például ahol ilyen ki van irva csinálj egy droidos kémlelést.meglátod x nyersanyagát.utána amikor az az idő ami a neve mellett volt letelt csinálj még egy kémlelést,így megtudod megtámadták e vagy saját flotta tért haza.
Palyboyra igérem majd ránézek ha alkalmas lehetőség nyilik rá,és a msn pedig [email protected] -
Sirdares #171 Amugy te hanyas univerzumba játszol? -
Sirdares #170 Köszi a válaszaidat DEESNO.
De amugy nem gondolod ha tudnék angolul /sajna nem tudok/ akkor kérdezgetnék itt ennyit ? ;) -
#169 FAQ
Ha egy mod benéz kérem törölje az elözö üzit =) -
#168 doh... majdnem sikerült a linkelés
<A HREF="http://www.ogame224.de/forum/thread.php?threadid=590" TARGET=_fnew>FAQ</A> -
#167 1.) Vakációs módban lévö játékosokat nem lehet megtámadni
Többi kérdésedre nagyjából itt választ kaphatsz: <a href=http://www.ogame224.de/forum/thread.php?threadid=590>OGame FAQ</a>
[noob protection - színek + kolonizálás]
Ha kolonizáltál egy bolygót nem érdemes egyböl felrobbantanod, én megtartottam egy 45 mezös bolygót, azóta elhoztam már róla legalább 100k metalt és 50k crystalt. Majd ha meglesz mind a 8 kolóniám, kezdem el lecserélni öket nagyobbakra
3.) és 4.) A csillagból és számból lehet következtetni, hogy az illetö online-e vagy sem, ha van aktivitás, pl épít, flottát küld, de még akkor is, ha más küld oda flottát, vagy probe-olják
Ha az aktivitás az elmúlt egy órában történt, azóta semmi, az jelzi a szám (pl 23 perce probeolta vki de azóta semmi aktivitás) -
Sirdares #166 + még egy kérés...
Ha nem probléma és van messengered jo lenne ha megadnad az elérhetőségedet mert akkor látom ha online vagy es ott meg tudnam kérdezni a dolgokat / sokkal egyszerűbb lenne szerintem/
az én elrhetőségem messengeren : [email protected] -
Sirdares #165 Illetve ha lehetne egy kérésem Fallen.
Ha van rá lehetőséged akkor támadd meg azt a bolygot / egyik ellenségemnek a fő bolygolya a rendszeremben / , mert ha meg tudnád ütni akkor mar annyira legyengülne, hogy utana én áttudnám venni a folyamatos tamadasat.
Előre is very thx.
Köldöm a bolygó adatait:
Espionage Report from PLAYBOY MANSION [4:320:9]
Fleets
Large Cargo Ship 1 Light Fighter 7
Heavy Fighter 7 Cruiser 4
Recycler 4 Espionage Probe 4
Solar Satellite 7
Defence
Missile Launcher 14 Small Laser 53
Ion Cannon 2 Small Shield Dome 1
Persze csak akkor támadd be ha lazan le tudod verni a kiscsavot..
A rendszeren belul lévő masik két bolygolyat is megneztem és egyiknél sincs állomasozo flottaja, igy valoszinu hogy ez az össz hadereje:) -
Sirdares #164 Ahoj Fallan!
Lenne ujra néhány kerdesem:)
MOst a galaxy menupontban lévő dolgokról kérdeznélek..
vannak playerek akik neve melett i illetve nagy i szerepel ez tiszta sor..
1.)akik kékkel vannak kiirva azok vakacios modba vannak--> ezeket a jatekosokat lehet tamadni?
2.)láttam aki piros az eros player , aki zold az gyenge player es akinak a neve feherrel van kiirva ( mint pl. az enyém is ) ?
illetve mi a lényege ezeknek a megkulonbozteteseknek mert gondolom valami oka csak van.
3.)vannak olyan planeta nevek ( szinten galaxy menupontban ) amelyek melett nincs semmi, de vannak olyanok amelyek neve melett zarojelbe van egy csillag vagy zarojelbe van egy idopont beirva pl.: 23 min. ---> ezek pontosan mit akarnanak jelenteni?
4.) valahogy meg lehet nezni, hogy adott jatekos aktualisan online-e vagy sem /ertem ezalatt ha valakit kiszemelek hogy megtamadjan jo lenne tudni , hogy a tamadas pillanataban online -e vagy sem)
egyelőre ennyi...
Üdv: Sirdares
/planeta colonizalasba nagyon nincs szerencsem:( mar a harmadik 4-es lokacioju planetat semmisitettem meg mert mindegyik 100 alatti fieldet adott:((( /
amugy kb. milyen aranyban lehet kifogni 200 feletti fieldes planétát ? kb/saccra? -
Fallen #163 Hali újra!
Kérdezz bátran!
Nem a kettő között óriási különbség van.
A lebontható épület opció azért van ha későbbiekben meggondolnád magad a beépíthető területre felépíthess akármit.Ha a koloniád rombolni akarod nem kell az épületeket lebontanod,hanem egyszerűen destroyolod a kolóniád.
Nos a másik kérdésedre a válaszom határozottan Nem.A fejlesztett technólogia szintek akkor is érvényesek ha az adott bolygón nincs research labod.Ennek akkor lesz jelentősége amikor kifejleszted az intergalactic reearch facilityt ami minden bolygón lehetőséget ad fejlesztésre.Így nem kell megvárnod mig egy bolygón befejezi a kutatást hanem a másik bolygón indíthatsz új kutatási vagy fejlesztési menüt.
Például a fő bolygódon fejleszted a weapon technologyt a másikon a shielding tehcnológiát.
-
Sirdares #162 Természetesen , a valaszaid maximalisan elégségesek voltak :)
de azert meg kérdeznék , hogy ne unatkozz;)
1.) ha fel akarok szamolni egy koloniat az t csak akkor tehetem meg ha lebontok rola mindent vagy akkor is felszamolhatom ha vannak a bolygon épuletek?
ha mindkét modon lehetseges akkor melyik a célszerubb?
2.) tegnap ahogy nezegettem a dolgokat felotlott egy kerdes bennem...
mivel mondtad, hogy a hajok es foldi védelmek erossege fugg a fegyverzet, pajzs stb. technikai szintjétol.. akkor ezekszerint ha adott hajot egy olyan bolygomon csinalok amelyiknek a kutatasi szintje ezen teruleteken magas akkor az ott elkészitett hajok sokkal erosebbek lesznek mint ha egy olyan bolygon készitettem volna el ahol ezek kutatasi szintje joval alacsonyabb? -
Fallen #161 a többi kérdésedre elégséges választ kaptál? -
Fallen #160 a legjobb pozíciók a 4-5-6 os bolygok a kolonizálásra -
Sirdares #159 Mivel látom Fallen , hogy rengeteg bolygot kolonizaltal mar akkor az eddigi játékod során mi a tapasztalatod, hanyas lokációjú bolygo(k) adjak a legnagyobb eséllyel a legtöbb fildet? -
Thanatos #158 ez meg az egyik ellenséged bolygójáról:
12-18 13:03:31 Fleet Command Espionage Report from pimp planet [4:320:6]
Resources on pimp planet [4:320:6] at 12-18 13:03:31
Metal: 23920 Crystal: 15301
Deuterium: 5649 Energy: 518
Fleets
Large Cargo Ship 2
Defence
Chance of counterespionage:4% -
Thanatos #157 12-18 13:02:20 Fleet Command Espionage Report from death 180G [4:304:7]
Resources on death 180G [4:304:7] at 12-18 13:02:20
Metal: 742143 Crystal: 358382
Deuterium: 23664 Energy: 2323
Chance of counterespionage:15% -
Thanatos #156 aham, hát nekem ugytünik ez is esélytelen :D van két cruiserem emg pár heavy/light fighterem oszt anyi, battleshiphez hozzávalók mgé csak msot fejlődnek :) -
Sirdares #155 Resources on C PRIME [3:424:9] at 12-18 13:44:05
Metal: 13994 Crystal: 8901
Deuterium: 36393 Energy: 1744
Fleets
Recycler 2 Espionage Probe 7
Solar Satellite 20
Defence
Missile Launcher 60 Small Laser 118
Heavy Laser 30 Ion Cannon 12
Small Shield Dome 1 Large Shield Dome 1
Ez itt a report arrol a bolygorol amelyikrol inditotta a tamadast ellenem. -
Thanatos #154 akkor ez nekem esélytelen sajta, sorry :( -
Sirdares #153 6 crusier, 15 heavy fighter, 15 light fighter, 5 large cargoship es 5 small largo shipje volt a tamado flottajaba. -
Thanatos #152 azért azt leirhatnád hogy pontossan mikkel támadt hogy pl tudjam hogy vane esélyem akár minimális is ellenük :) -
Sirdares #151 Ismetelten köszönöm a valaszod Fallen..
Amugy a masik mókus is fennakadt a védelmemen .. oda lett mind a 46 tamado hajoja:)
de azert majd tényleg jó lenne rájuk nézni, hogy tudják hol a helyuk;) -
Fallen #150 Ja igérem ránézek arra akit mondasz. -
Fallen #149 Nos vissza térve a lunar basere a hold az olyasmi mint egy új kolonia mivel azok száma limitált tehát max 8 bolygód lehet ezek a holdak igen értékesek.a luanr base a holdon kiépített kolonia és annak minden egyes fejlesztett szintje 3 plusz beépíthető területet ad.Nos a hold viszont sokban különbözik a bolygóktól.Nemcsak abban hogy nem lehet felfedezni szerezni hanem abban is hogy el lehet őket pusztítani.kellő flottával vagy graviton technológiával vagy halálcsillaggal megsemísithető bármely hold. -
Fallen #148 Nos az 1 kérdésre a válaszom az hogy nem építhető a hold hanem kapható.A bolygókat érő támadadás során(minél nagyobb flotta támad és bukik el annál nagyobb az esélye)százalékos esély van arra hogy hold alakuljon ki.Ez 1-10 % esélyü.A hold A bolygó körül keletkező debrisből jön létre ezért minél nagyobb a debris annál nagyobb a hold kialakulásának esélye és annak beépithető land értéke.Megnézni a galaxy menüpontbena bolygó mellett láthatod.Ha ott nincs akkor nincs holdad.
Nos meghatározni hogy melyik csatában ki nyer és veszít nehezen kiszámítható.
Függ a fejlesztett kutatási szintől tehát a shielding,armor és weapon szintek től.
A fegyverek mindegyike sebez minden hajón bár kisebb nagyobb mértékben.Például 1 small laser 1 csatahajón nem fog sérülés okozni de 100 small laser elbánhat 1 csatahajóval.
A földi védelmek a következő képpen jók:
A small laser jó a light fighter ellen
a heavy laser jó a heavy fighter ellen valamint a crusier ellen
a gaus ágyú jó cruiser és a csatahjók ellen
a plasma ágyú a bomberek a destroyerek ellen képviselnek megfelelő tüzerőt körübelül.
egy védelmi állás lóg ki a sorból ez pedig az ion ágyú.Ez a fegyver nem sebez a hajótesteken hanem azok pajzsát rombolja igy azok könnyebben elpusztíthatóak.
-
Fallen #147 Szia Sirdares!
Ugy látom gyülnek a kérdések de nem baj az csak jó igy lesztek mihamarabb erősek!
Előszőr is a arra a kérdésedre én hol gamelek a válaszom az hogy 2 univerzumban is.
van egy erős birodalmam a 8.-as univerzumban Fallen néven a 4.365. 5 ön
A másik kisebb birodalmam a 9.-es ben Kirkanos néven. -
Sirdares #146 Sorry de megint lemaradt valami amit meg akartam kerdezni...
pl. földi védelemnél mindegyik tipusu foldi védelmi egyseg tud sebezni mindegyik tipusu hajot vagy sem..
tehát pl. egy kis lézeruteg tudja sebezni a light fightert is es a halalcsillagot is vagy bizonyos földi vedelmi egysegek csak bizonyos hajotipusokat képesek sebezni? -
Sirdares #145 Jahh illetve meg azt szeretném megtudni , hogy egyaltalan mi haszna van egy megépitett lunar basenek , mit tud?
THX:) -
Sirdares #144 Ahoj Fallen !
Először is köszönöm válaszod, mostmár ezeket a kerdéseket igy vágom...
Viszont akkor irnám a többit is;)
1.) Lunar base: érthető amit leírtál, mostmar csak az nem világos , hogy honnan lehet azt megtudnom, hogy adott bolygo rendelkezik-e holddal vagy sem . Mivel van 2 olyan bolygom is amelyeknek a grafikus képén látszik hold de azoknál sem engedi a lunar bazis megepiteset mivel nincs bent ez az opcio a building menupontban
2.) Nagyon megköszönném ha érthetővé tennéd számomra, a foldi védlmek illetve a támadó hajók erejét hogyan lehet kikalkulálni..
Sajna angolul nem igazan tudok , látom hogy vannak oda irva sebzesertekek minden foldi védelem tipusnal illetve hajonal de nam igazan ertem hogy tudom kikalkulálni hogyha pl. x-számu y-összetételű flotta megtamadja az z-számu v-összetételű földi védelmemet akkor melyik egység fog győztesen kikerülni a csatából illetve milyenek lesznek a veszteségek az ellenfélnél és nálam?
Ezt a 9-es univerzumba lévő klántarsaimnak írom:
Van egy EMPIRE nevezetű klán 2 taggal ahogy láttam, a gyengébbik a 4:320-asba van /abba a rendszerbe ahol en is/ a kiscsávó neve :million4. ez a mókus mar többször betamadott de legutóbb megszivattam mert olyan foldi védelmet huztam fel, hogy a szaros tamadó flottáját ugy ahogy volt lekaszálta...
Namost gondolom rájött a kis szemét , hogy ő már oda kevés es szolt az erősebb haverjának /neve:Z One/ aki ahogy látom a 3:424-be van és erre most az támadott be egy flottával , igaz meg nem ertek ide a bolygomhoz de ha lehet és ezt főként a FŐNÖKNEK mondanám ... please nézz mar a körmükre főnök, hogy tudják hol a helyük aztan ha megizmosodom én is ránézek ezekre a kis szarjankókra de eddig a földi védelem kiépitese illetve a kolonizacios hajok gyartasa minden nyersanyagomat felemésztett .
Előre is thx !
Jahh es Fallan azt meg meg szeretném kérdezni, hogy te melyik univerzumba vagy? -
Fallen #143 Mára ennyi akinek kérdése van írjon bátran!! -
Fallen #142 Nos a 2.-ik kérdésedre válaszolva az egy speciális menüpont,csak azok számára elérhető akik rendelkeznek holdal valamely bolygojuk körül.
A 3.-ik kérdésedre a válaszom igen automatikusan kipakolja az ásványokat az ujrahasznosító hajó
A 4.-ik kérdésre kicsit bővebben kitérnék.Előszőr is a válasz igen valóban áldozatul eshet egy flottának.Viszont ez igaz minden más hajóra is.Ezt ugy értem,hogy amikor kikerülsz a bűvüs 5000 pont alatti védelem alól akkor már bizony nagyon erős ellenfelek is rád vadászhatnak.Nos ez azért vonatkozik ide mert nem csak a bolygón található felhalmozott ásvány kincsek lehetnek kecsegtető célpontok hanem egy kisebb flotta is.Ezt ugy értem példával élve :
Van egy bolygó amin mondjuk van 20 Small Laser 10 Heavy laser 5 Gaus cannon 10 Ion cannon.Ez a planetáris védelem ami egy támadó flotta ellen ugyanugy harcol mint a saját flottád.folytatva: van a bolygó körül 20 Light fighter 6 Large Cargo Ship 10 Small Cargo Ship 10 Heavy Fighter és 5 Cruiser.Nos ezt a bolygot meg támadja pl 50 Battleship.
A flottát elpusztítják a planetáris védelemet ugy szintén de a bolygórol nem visznek el jelentős ásványi anyagot.Akkor mi az értelme??
A következő:A támadás előtt az ellenfél elindít pl jó néhány droidot támadásra.Persze ezeket lelővi a flottád.Igen ám de igy már is kelletkezett debris a bolyó körül utnak inditható az újrahasznosító hajók.Közbe megesik a támadás és a védekező flotta maradványai után marad nagymenyiségű debris amiért már uton is vannak az újrahasznosító hajók.Lám igy nagyom menyiségű ércet lehet bezsebelni mintha csak a bolygót rabolnád ki.
Erre a megoldás a következő:1 könnyebb de több oda figyelést igénylő az ha flottát mindig utaztatod a bolygoid között.mivel be tudod állítani a sebességüket meghatározhatod mennyi időre akarod biztosan az ürben tartani.
2. Ne építs jelentős flottát addig amig nincs olyan nagy planetáris védelmed hogy ne érje meg meg támadni.
Erre rövid példával a következöt tudom felhozni:10 Gaus ágyú egy támadó 50 Battleshipből csak 1 lő le.Na most annak az elvesztése csak akkor éri meg ha az elpusztított hajókból származó debris ezt fedezi legalább ami ugy 40000 metal 20000 crystal. -
Fallen #141 Üdvözlet Sirdares!
Örömmel fogadom ezen komoly kérdéseid,mert ez azt bizonyítja Te már komolyan elmerültél az Ogame taktikai részében!Ez szükséges a későbbiekben mert nagyon sok fejtörést okozhat ezek a kérdések másoknak is.Na kezdem is a válaszokat.
az 1 kérdésedre a válaszom az nincs kikötés.Az optimális minimum az ha legalább akkora mint az anya bolygód.Bár az elején amikor ugy kell összekuporgatni egy kolonizációs hajóra valót akkor nem érdemes egy koloniát ezért lerombolni.Nekem is volt több 50-80 közötti koloniám az elején ezeket amennyire lehetett beépítettem bányákkal egy kicsi védlemmmel és naponta elszállítottam a nyersanyagot róla az anyabolygóra.Későb amikor már nem jelentett problémát a kolonizációs hajó építése egyesével kicseréltem olyan nagyokra ami 200 land fölötti. -
Thanatos #140 a light meg heavy fighterekről nem is beszélve :D -
Thanatos #139 Resources on Primoda [4:302:9] at 12-17 12:25:55
Metal: 159860 Crystal: 110531
Deuterium: 16803 Energy: 1253
Fleets
Small Cargo Ship 10 Light Fighter 57
Heavy Fighter 10 Colony Ship 1
Espionage Probe 2
Defence
Missile Launcher 29 Small Laser 88
Anti-ballistic Missile 2
Buildings
Metal Mine 12 Crystal Mine 12
Deuterium Synthesizer 4 Solar Plant 15
Robotic Factory 4 Shipyard 4
Research Lab 3 Rocket Silo 2
Chance of counterespionage:2%
ha esetleg valakit érdekel..., nekem perpill nincs elég hajom 88 small alsert legyürni :(