Stagnálnak a legális zeneeladások
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Még csak beleolvasgattam, de van benne egy két elgondolkodtató dolog. Pl hogy azért Hálivúdban vannak a filmesek, mert nem akartak a keleti parton élõ Edisonnak jogdíjat fizetni a szabadalmaiért, és úgy gondolták, ha minnél messzeb vannak tõle akkor a fizetést megússzák és még talán rendesen is tudnak dolgozni.
A keleti parton nem is maradt filmes.
Monnyuk most meg pont õk akarnak mindenért fizettetni, kapjákbe!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
off:
Szerintem a filemegosztast legalissa kellene tenni. Ez olyasfajta dolog lenn, mint a konyvtarbol torteno kolcsonzes. letoltom am i tetszik, meg azt is ami nem. letoltom amit nem ismerek, meg amit igen. utana ami jo, megtartom, a szemetet kidobom. Es itt jon a legfontosabb resze a dolognak (szemelyes tapasztalat): ami igazan ertekes alkotas, legyen film, zene, megveszem eredeti adathordozon, mert a kezemben akarom tartani, a kis fuzetkebe bele akarok nezni, stb. Tamogatni akarom az elkeszitojet, eloadojat. Csak ugye ezzel az egesszel az a baj, hogy a mai vilag nem ertektermelo tarsadalma ezt nem tudja felfogni.
Az en elmeletem a kovetkezo:
1.nincs penzem arra, hogy megvasaroljak minden cd-t, ami tetszik, elmenjek moziba minden filmet megnezni, aminke jo a reklamja.
2.Tehat letoltom, ha van ra lehetosegem. De a letoltessel nem okozok senkinek sem kart,mert 1.pont, nincs ra penzem, tehat eleve nem is mentem volna el a filmre, nem vettem volna meg. DE
3. kielegitem ama kulturalis igenyemet, ami bennem el, feltoltodom, es ezaltal talan a tarsadalom reszere is elonyos leszek. es ha lesz egy kis sporolt penzem, akkor megveszem az adott alkotast (cd, dvd, konyv...).
Persze ha arra gondolok, hogy a sok kis bu**o Pistikenek van nete, nekem meg nincs, es neki penze is lenne a dolgokra, de nem veszi meg, mert schmutzig:-) es letolti, utana meg recskazik a haverjai elott, hogy neki megvan a scooter uj cd-je... Hat akkor nagyon bepipulok... (es belegondolok, hogy egy afrikai velem egyidos gyerek 3 napja ehezik, akkor inkabb befogom a p*famat, mert nekem van mit ennem, o meg meg azt sem tudja, hogy mi az a filemegosztas, en meg azon gondolkodom, hogy ne legyen illegalis a filemegosztas.) De utana meg ha arra gondolok, hogy britneynek a hajat 4000$-t vagjak le, Anyukam meg egesz evben nem keres ennyit, pedig nem butabb mint britnej, vagy a fodrasza, akkor meg azt mondom, hogy ok sem erdemlik meg a tobb keresetet, es inkabb toltsek le Pistikek a zenet, filmet...
offtopic vege, majd lehet irok blogot a gondolataimrol:-)
Hollywoodnak és a lemezkiadóknak követnie kellene a piac törvényeit, ahelyett, hogy harcol és ezzel a potenciális fogyasztókat bûnözõvé degradálja.
A megoldás: A zenészek a zenéket nonprofit készítik, mert nem anyagi érdekek hajtják.
kapnak pénzt a rádióktól meg a tévéktõl.
meg a koncertekbõl
Ha többet akar akkor találjon ki jobbat.
A filmeknél is ugyanez kellene: hollywood divx server feliratfájlokkal free,
és a mozikat pedig olyanná tenni ami otthoni rendszerekre nem reprodukálható.
kalandra fel!
Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)
\"aki nem hiszi az bekaphatja a nyalókát. én profi vagyok\"-kbupdate \"Egy informatikus intelt használ.\"-CyrSyS \"állítom én windowshoz is jobban értek mint itt bárki a linuxhoz\"-kbupdate
xbox360+komputer
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...
Ez a John nagyon optimista lehet ha ilyeneket nyilatkozik, meg azaz átmeneti folyamat is elég hosszúnak ígérkezik, ha megnézem a mostani fogyasztói árpolitikájukat.Így még tippelni sem merek mikor lesz vége annak a bizonyos folyamatnak !
Másrészrõl azt mondanak amit akarnak,akár igaz akár nem az.
Harmadszor meg egyáltalán nem érdekel , hogy mit mondanak ez semmit nem változtat az én véleményemen.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
csak meg tobbet akarnak a mocsos harácsok.
Forza.