25
 • NEXUS6
  #25
  Itt a jobb felsősarokban hirdettek egy könyvet a szabadkultúráról, ami vagy 3000Ft, amellett hogy ingyen is letölthető.

  Még csak beleolvasgattam, de van benne egy két elgondolkodtató dolog. Pl hogy azért Hálivúdban vannak a filmesek, mert nem akartak a keleti parton élő Edisonnak jogdíjat fizetni a szabadalmaiért, és úgy gondolták, ha minnél messzeb vannak tőle akkor a fizetést megússzák és még talán rendesen is tudnak dolgozni.
  A keleti parton nem is maradt filmes.

  Monnyuk most meg pont ők akarnak mindenért fizettetni, kapjákbe!
 • [HUN]Stanlee
  #24
  A minden ingyen es nonprofit alapon dolog nem mukodne - de, talan erdemes lenne elgondolkozni azon, hogy a ket dolognak, a jogdij es ingyenesseg, milyen kevereke lenne megfelelo.
  off:
  Szerintem a filemegosztast legalissa kellene tenni. Ez olyasfajta dolog lenn, mint a konyvtarbol torteno kolcsonzes. letoltom am i tetszik, meg azt is ami nem. letoltom amit nem ismerek, meg amit igen. utana ami jo, megtartom, a szemetet kidobom. Es itt jon a legfontosabb resze a dolognak (szemelyes tapasztalat): ami igazan ertekes alkotas, legyen film, zene, megveszem eredeti adathordozon, mert a kezemben akarom tartani, a kis fuzetkebe bele akarok nezni, stb. Tamogatni akarom az elkeszitojet, eloadojat. Csak ugye ezzel az egesszel az a baj, hogy a mai vilag nem ertektermelo tarsadalma ezt nem tudja felfogni.

  Az en elmeletem a kovetkezo:
  1.nincs penzem arra, hogy megvasaroljak minden cd-t, ami tetszik, elmenjek moziba minden filmet megnezni, aminke jo a reklamja.
  2.Tehat letoltom, ha van ra lehetosegem. De a letoltessel nem okozok senkinek sem kart,mert 1.pont, nincs ra penzem, tehat eleve nem is mentem volna el a filmre, nem vettem volna meg. DE
  3. kielegitem ama kulturalis igenyemet, ami bennem el, feltoltodom, es ezaltal talan a tarsadalom reszere is elonyos leszek. es ha lesz egy kis sporolt penzem, akkor megveszem az adott alkotast (cd, dvd, konyv...).

  Persze ha arra gondolok, hogy a sok kis bu**o Pistikenek van nete, nekem meg nincs, es neki penze is lenne a dolgokra, de nem veszi meg, mert schmutzig:-) es letolti, utana meg recskazik a haverjai elott, hogy neki megvan a scooter uj cd-je... Hat akkor nagyon bepipulok... (es belegondolok, hogy egy afrikai velem egyidos gyerek 3 napja ehezik, akkor inkabb befogom a p*famat, mert nekem van mit ennem, o meg meg azt sem tudja, hogy mi az a filemegosztas, en meg azon gondolkodom, hogy ne legyen illegalis a filemegosztas.) De utana meg ha arra gondolok, hogy britneynek a hajat 4000$-t vagjak le, Anyukam meg egesz evben nem keres ennyit, pedig nem butabb mint britnej, vagy a fodrasza, akkor meg azt mondom, hogy ok sem erdemlik meg a tobb keresetet, es inkabb toltsek le Pistikek a zenet, filmet...
  offtopic vege, majd lehet irok blogot a gondolataimrol:-)
 • Hegyikecske
  #23
  remélem mégtovább fognak csökkenni a legális eladásaik, ezt felfoghatják egy kisebb sztrájknak is a sok m,ásolásvédelem miatt, ugyanis ki lenne az ahülye aki megveszi az eredeti másolásvédelemmel ellátott lemezt amin van mondjuk 3-4 jó szám (nem több!) és akko ezért fizet is, ahelyett h letöltené magának a kedvenceit, védelem meg minden fos nélkül... ja és itt még csak 1cd áráról volt szó pedig elég kevés ember van akinek csak egy eggyüttes számai tetszenek
 • smokedoc
  #22
  ami mostanában zajlik az a jogdíj és DRM rendszerek halála.
  Hollywoodnak és a lemezkiadóknak követnie kellene a piac törvényeit, ahelyett, hogy harcol és ezzel a potenciális fogyasztókat bűnözővé degradálja.

  A megoldás: A zenészek a zenéket nonprofit készítik, mert nem anyagi érdekek hajtják.
  kapnak pénzt a rádióktól meg a tévéktől.
  meg a koncertekből
  Ha többet akar akkor találjon ki jobbat.

  A filmeknél is ugyanez kellene: hollywood divx server feliratfájlokkal free,

  és a mozikat pedig olyanná tenni ami otthoni rendszerekre nem reprodukálható.
 • Béla bácsi
  #21
  *nyomnák ki a zenevásárló tisztelt közönség szemét
 • Béla bácsi
  #20
  Ha nem megasztárszerű förmedvényekkel nyomnák ki a zenevásárló tisztes közönséget, akkor esetleg megérteném, hogy miért nyavalyognak ezek. Így is túl sokan hallgatnak igénytelen [email protected], ha jól tudom most megy már a megasztár második vagy harmadik sorozata...
 • Berber
  #19
  Egyet fogjunk már fel, ezek csak egyszerü "kocsma nóták"! Hát én inkább veszek egy henessit, vagy egy tábla csokit. A muzsikát meg hallgatom a rádióból, úgyis megunom 20 menet után. Ha nem akkor ott az Allofmp3! 500-ért nem vennék zenét!
 • s1lkforrent
  #18
  Lehet egyáltalán veszteségmentes formátumban legálisan letölteni zenét? Mert Audio CD vásárlásakor CD minőségű zenét kapok, ha pedig csak MP3 formátumban kínálják zenéjüket letöltésre, azt kenhetik a hajukra, mert nem kapom meg ugyanazt a minőséget, ugyanazért(vagy majdnem ugyanazért) a pénzért.
 • onimusha
  #17
  Ogli G egy nagyranőtt óvodás bő naciban aki nem tud beszélni, szánalmas f***kalap, ez még nem lenne baj, az már igen, hogy kiadják az "alkotásait" az meg, hogy van rá igény nem meglepő hiszen Fekete Pákó is zenél és megél belőle, ez van kell a szemét a bunkóknak
 • Mice
  #16
  hát nem tudom mégis mit reméltek a mr. kiadók. riogatják itt a népet az egy dolláros meg 1.5 1.7 meg 2 dolcsi flötti árakkal. szerintük ez a reklám letöltésre csalogató?
 • filamester
  #15
  Na Oglit nem szidni mert szétvágok köztetek!!
 • Bith
  #14
  Lol, oglig :). Sztem kimondottan röhej az az ember, meg a zenéje.
 • tdd
  #13
  "John Kennedy, az IFPI elnöke... ...azt reméli, hogy csak egy átmeneti folyamatról van szó, ami hamarosan megfordul és világszerte újra nő majd a legális zenei albumokat vásárlók száma."
  Ez a John nagyon optimista lehet ha ilyeneket nyilatkozik, meg azaz átmeneti folyamat is elég hosszúnak ígérkezik, ha megnézem a mostani fogyasztói árpolitikájukat.Így még tippelni sem merek mikor lesz vége annak a bizonyos folyamatnak !
  Másrészről azt mondanak amit akarnak,akár igaz akár nem az.
  Harmadszor meg egyáltalán nem érdekel , hogy mit mondanak ez semmit nem változtat az én véleményemen.
 • stukov
  #12
  Kiaza ogliG?
 • Caro
  #11
  Nem lehet, a kiadóiparnak magát is el kell tartania, a jó pénzért dolgozó tanácsadóival együtt... :D
 • arty
  #10
  de ki az akit érdekel ogliG zenéje ???
 • rolika
  #9
  szvsz ha lenne egy olyan online bolt a cd-knek, dvd-knek, játékoknak, mint amilyen pl. az alexandra.hu a könyveknek (bolti árhoz képest 15% kedvezmény, tízezer pénz felett nincs postaköltség), sokat csökkenne a kalózkodás
 • assdf
  #8
  Ha reális áron adnák a cdket sokkal több ember venné meg ez teljesen egyértelmü, csak épp a kiadók nem látják be.Szüntessék meg a magas árakat, és garantált hogy csökkenni fog az illegális letöltések száma. Asszem elkéne mennem tanácsadónak jó pénzért vmelyikhez...
 • FecaA
  #7
  Hát nem tom, de mondjuk OGliG cd-jét az oldalán meg lehet venni 2500 jó magyar forintér... tescoban..... 5000 FT!
 • HUmanEmber41st
  #6
  Mike Oldfield CD-k 6 000 Ft feletti árakon (a teszkóban).. mit akarnak ezek???
 • FecaA
  #5
  Pontosan! Ez az egész [email protected] egy nagy átverés! ;-) Múltkor (kb 5 hónapja) letötöttem Amerie Cd-jét! Hát mit ne mondjak! 6 szám ösz-visz! 1 jó a 1 thing a többi + hallgathatatlan [email protected]! Most mondjátok, nekem ezért kéne pénzt kiadni??????
 • tomo
  #4
  sztem, ez atveres, es valojaban nonek az eladasok.
  csak meg tobbet akarnak a mocsos harácsok.
 • arty
  #3
  talán nem kéne fojtogatni a legális zeneboltokat a gecc magas jogdijakkal, DRM szarsággal, folyamatos fenyegetőzéssel ...
 • Enkil
  #2
  ságbamacskaért nem adnák ki pénzt
  ezér jobb ingyen letölteni :)
 • Pharaoh
  #1
  Pénz adni egy file letöltéséért?
  Ha nagyon szeretek egy énekest, akkor fogni akarom a CD-jét.