82377
Silkroad Online (iSRO)
  • Richardix
    kicsit gondolkozz már, ember.. nem az üzemeltetésről beszélek, meg ilyenekről hanem a silk vásárlásáról! TE fizetsz x összeget y mennyiségű Silkért, ez a "csere" nekik 1 fillérjükbe nem kerül (hisz a Silk valójában nem több egy értéknél) tehát mondhatjuk h 100% profituk van. Namármost ez nem kevés pénzt jelent.. ebből nehogymá ne tudják üzemelni/fejleszteni a játékot, és szétosztani a betevőt... És az iylen emberekre közel sem vagyok irigy, lehetnék én is egy olyan ember aki szarik mindenre, csak a pénz, csak a pénz, de mégse vagyok... na miért?
    A helyes megfejtőt kisorsolom a rászorulók közt.
  • WorldTorrent
    hm azer allati grafikaja van meg most is pedig mar eleg oreg jatek :D
  • Dobronski
    Kösz mindenkinek! Olyan fura ez a játék, tudom, hogy sz*r, csak a nyűg van vele, de mégis játszani akarok vele. :/
  • Saxo17
    "Azért komolyan, a sok pénzért ami befolyik nekik ők olyasmit adnak ami nekik 1 fillérjükbe se kerül."

Akkor láss hozzá és fillérekből találj ki egy játékot, tervezd meg, hozd létre, vegyél fel embereket akik "foglalkoznak" vele, bérelj szervereket, üzemeltess honlapot és máris lesz egy saját mmo-d fillérekből. Ja és persze utána ingyen oszd meg a világ minden emberével.

Egyszerűen az irigység beszél belőled, vagyis, hogy neked nem lehet meg z ami a botosoknak.

Én 4 évvel ezelőtt kezdtem játszani, aláírom h 100szor élvezetesebb volt npc set-be 24es lovakat öldögélni akár napi 5-6 órában, mint most lvl 100on ff-ként néha elmenni fw-ra meg stb. De az a kor már elmúlt, ez a jelen és nincs mit tenni. :) Csak ismételni tudom a velem együtt értők hsz-eit.
  • Kryon
    Lehet benne valami, de...
    JM szépen csőbehúzta magát, hogy eddig megtűrte a botot, sokan teljesen függővé váltak tőle, nem játszanának (és fizetnének) bot nélkül. Ha most betiltanák, akkor pl a játékosok fele azonnal abbahagyná SRO-t, később jönnének helyettük újak, és helyreállna a bevétel, de addig fél évig meg kéne magyarázni a tulajdonosoknak, befektetőknek mitől esett vissza drasztikusan a bevétel. Ez a jelenlegi teamnek valószínű az állásába kerülne. Ezért nem fog változni semmi.
  • ZsiCu
    Ebben igazad van: "Ha van egy jó csapat, azzal lemehet sörözni is. És nyilvánvalóan az jobb kikapcsolódás mint egy igénytelen játék." De, hogy oldod meg, hogy minden nap lemenj sörözni ha az ország több pontjáról valóak vagytok???

A való életből való ismerősökkel persze lehet menni bármikor ^^
  • surr3al
    doxadminnak és AvataR-nak igaza van, hol van már a világon tisztesség? azt már pár száz éve el lehet felejteni, amióta megjelent a magántulajdon.
    (Mellesleg én ezért kezdtem el anno 2008 Áprilisban ksrozni, mert az nem erről szól :))

Más:
    egy másik fórumon is ez a téma most, bemásolom mit írt az egyik srác:
    (kicsit átfogalmaztam, hogy érthetőbb legyen)

"csináljon a joymax a goldbotoknak egy külön servert és ott gyüjtögessenek + olyan jogot amivel átvihetik a goldot bármelyik serora xd
    meg ha ugy is tudják hogy botolunk akkor engedélyezze !!és csin egy saját fullos botot nekünk"

szal azért szerintem a naivitásnak is van határa :)
  • Richardix
    Az Item Mallal nekem semmi bajom, megértem, hogy valamiből nekik is keresni kell, de a botokból befolyó pénzzel nagyon is van bajom. Kapitalizmus ide vagy oda, de ez azért erős. Azért komolyan, a sok pénzért ami befolyik nekik ők olyasmit adnak ami nekik 1 fillérjükbe se kerül. Azért ekkora profitból már éljenek meg valahogy!
  • asphexia
    Alapból a bot-ot azért csinálták meg használták az elején, mert normális ember, akinek van ezen kívül élete és 2-3 órát tud játszani az nem tud ezzel játszani, a fejlődés kurva lassú + még farmolás. Így vagy megszoksz, vagy megszöksz ugye. De ott van még rengeteg másik ingyenes mmo, ami sokkal szarabb sronál, mégis többen játszanak vele, mert nincs bot, fel lehet jutni. És ezekből kurva jól megélnek, bőven több pénz jön be nekik mint most JM-nél. Nem hiszem el h nem járnának jobban. Több játékos, több reklámlehetőség, több premium. Ha a JM a pénzt nézi, így jobban járnának. Vagyis én így gondolom.
  • doxadmin
    1, nem vagyok a fiad.
    2, nem tanított, senki. Csak nyitott szemmel járok, és látom az összefüggéseket.
    3, olyan dolgon vitatkozunk amin úgyse tudsz változtatni. Lenyeled a békát, vagy nem játszol vele. Szép és jó hogy elmondod és kiállsz az érveid, véleményed mellett, csak ebben az esetben nem ér semmit.

Sro Jm számára igen is üzlet, jó ha elfogadod. És míg a játékosok többsége fizet havi szinten, ilyen színvonal mellett, addig nem is fog változtatni rajta. Sajnos ez nem a becsületről szól, hanem a pénzről.

Részemről téma lezárva.
    Míg ti itt egymásnak estek az elvekről és a játék menetéről, addig a helyzet nem fog változni, és ebben dox-nak van igaza.
    JM szedi a pénzt, cserébe békén hagyja az elfoglalt/lusta playereket, akiknek van pénze, hogy ezt a kis előnyt(?) megengedhesse magának.
    Nem igazságos valóban, miért szerinted (Richard) egy f2p játékban korrekt dolog Item Mall-t üzemeltetni?
    Ahol a pénzedért előnyöket élvezel a többi csóringer előtt az már eleve nem fair, bár kiváncsi lennék, hogy te az üzletedet hogyan vezetnéd hasonló helyzetben, hiszen üzletvezetőként (jobb esetben) 2 dolog fog érdekelni: -A dolgozóid kenyere -A profit
    Rosszabb esetben csak a profit, de semmiképp sem fogsz lemondani egy olyan "melléktevékenységről" ami neked extraprofitot hoz.
    Ez a kapitalizmus, ami már tetszik vagy sem keletre is begyűrűzött és ezt eredményezi.
    Sajnos iSRO már régen arról szól, hogy ha van pénzed akkor sirály leszel, ha nincs akkor szar se, és kénytelen vagy beállni a sorba, mivel ha nem teszed sehova sem jutsz.
    Ez nem fog sztem változni, bármennyire is szeretnéd/szeretnénk.
  • Richardix
    Igen, kilőném a botot, hiszed v sem.

Az h lószart se ér a megszólalásom megint egy érdekes dolog. ha úgy nézzük, azzal h megszokod ugyanúgy semmi nem változik, én legalább megmondom mit gondolok.

"nem tudom te hol nőttél fel, de a mai világban vagy van pénzed és vagy valaki, vagy nincs és gürizöl napi 24 órában hogy legyen, és lehess valaki. Pénz beszél, kutya ugat. Semmi köze sincs ehhez a becsülethez. Csupán ÜZLET!!" na ezen jót nevettem. és ki tanított meg erre, édes kisfiam? :P felőlem a világ 7 milliárd ember lehet ilyen gondolkodású, mint te, nem érdekel... Persze, hogy várhatnánk becsületet a nagyfejesektől, ha már a hétköznapi ember is szarik az ilyesmire?
    Jajj, Jézus, most segíts nekem... -.-
  • doxadmin
    Ja persze, te kilőnéd a botot, és elesnél havi +500k $-tól, na ne viccelj már.

"A playerbot meg szánalom. Minek játszik ha nincs ideje? van egy 100-as karim amit nem tudok használni, akkor meg mit érek vele?"

pont ezért botol, mert 100on ff karival sokal élvezhetőbb a játék mint egy 45össel.

"nem behunyom a szemem és odébbállok"

Jó tulajdonság, csak ebben az esetben lószart sem ér. Szoksz vagy abbahagyod. Lehet itt fecsérelni, szidni, stb. Úgyse fog változni, mert JM a pénz nézi és nem azt hogy élvezhető e a játéka. Ha nem lenne fizető player ki silket/goldot venne, egyből megoldódna a helyzet.

#80430 Hálom felcsaptál házassági terapeutának. N1. De a lényeg az hogy kikapcsolódni ül le. És az nem kikapcsolódás hogy ölj le 1500 mobot.

#80431 Ha van egy jó csapat, azzal lemehet sörözni is. És nyilvánvalóan az jobb kikapcsolódás mint egy igénytelen játék.

"becsület hiányára NINCS KIFOGÁS!" nem tudom te hol nőttél fel, de a mai világban vagy van pénzed és vagy valaki, vagy nincs és gürizöl napi 24 órában hogy legyen, és lehess valaki. Pénz beszél, kutya ugat. Semmi köze sincs ehhez a becsülethez. Csupán ÜZLET!!
  • Richardix
    Te magad is modntad: van1 millió más játék. Ha vki nem akarja "nyomni az 1234et meg az egérrel jelölgetni ki a mobot" az játsszon olyasmivel, ami kielégíti vágyait.

"Jm leszarja a játékosokat, ez nekik kemény üzlet, blablabla" na én meg ezt szarom le! meg h megélhetés... najah, akár ki is rabolhatnak egy bankot mert "kell a megélhetés"? Kétlem. Érdekes, egy csomó ember becsületesen meg tudja keresni a kenyerét, de ők nem? a becsület hiányára NINCS KIFOGÁS! és ami meglep, hogy ti még el is fogadjátok, sőt tápláljátok ezt!

Am, ha érdekel nem is játszok vele, csak tudod van egy olyan tulajdonságom, hogy ha vmi zavar, nem behunyom a szemem és odébbállok, hanem kimondom a véleményemet.

"És fogadnék hogyha te kapnád helyettük a silk és botból származó pénzt, te se változtatnál rajta semmit." nos, ha tényleg fogadnál, bizony veszítenél nem is kicsit. Nálam a tiszta játék előrébb való egy kis +pénznél, és hidd el, semmit nem utálok jobban a csalásnál.

UI.: Azért kicsit poénos, hogy "megélhetést" írtál, mert azért kétlem h JM bácsinak nem dudorodik a bukszája.
  • ZsiCu
    A 3. ponttal egyetértek ^^
    #80430 -> Minek játszik ha nincs ideje?
    egy kis kikapcsolódásért, és ha van egy jó társaság, csapat akkor velük egész jól el lehet lenni
  • Jagi
    JAJJLOL!

akinek családja van az inkább a gyerekkel meg az asszonnyal foglalkozik mert annyi ideje van hogy hazamegy összesni, az nem játszik.
    Ha mégis egy szar házasság meg válás lesz az ereménye sztem, HA kocka a csávó.
    A botokról meg csak annyit hogy a távolkeleten meg Törökországban teljes iparág van erre, ezzel nem lehet mit kezdeni, ez van!
    80425-ben igazság van sok, DE ez nem becsületi kérdés. a goldbot az goldbot oszt kész... az lesz azzal nem lehet mit kezdeni, vagy jászol mellette, vagy logoff delete oszt kész.
    A playerbot meg szánalom. Minek játszik ha nincs ideje? van egy 100-as karim amit nem tudok használni, akkor meg mit érek vele?
  • doxadmin
    Jm meg leszarja a játékosokat. Jm nak ez kemény üzlet, és nem egy játék. Ebből fizeti a programozóit, ebből bérli az irodáit, ad enni a családjának, fizeti be a számláit és még sorolhatnám. Ez csak nekünk "játék", neki a megélhetése. És fogadnék hogyha te kapnád helyettük a silk és botból származó pénzt, te se változtatnál rajta semmit.

2, l kell fogadni és ahhoz alkalmazkodni. Tele van bottal, sokat kell érte fizetni?! Nem kell játszani vele, nem kötelez rá senki. Fegyvert se tartanak a fejedhez. Van millió 1 más játék

3, nem az 1 karit futtató botokkal van a gond, hanem a goldbotokkal. Lehet te ráérsz játszani, de kinek ott a napi 12órás munka, család, gyerek, egyéb elfoglaltság. Fáradtan szórakozni ül le, ami nem abból áll hogy nyomja az 1234et meg az egérrel jelölgeti ki a mobot, hanem hogy lemegy tradelni, jobwarra, fw-re, pvp-zik. Ez meg csak nagy szinten élvezhető.

• Holborn
    köszi :)
  • Cat 02 #80427
    Belép egy előre készített csapat, végig öli a szörnyeket, közben 1-2 (hánégy) unique majd a végén egy főboss (unique).
  • Holborn
    sry az érdekes kérdésért de sosem wowoztam... valaki le irná miből is áll az az INSTA...???
  • Richardix
    Nos, én a Silkroadra még mindig úgy tekintek mint JÁTÉKRA, nem vmi rekordra amit meg kell dönteni... aki botot használ az csak szánalmasan fosztja meg magát attól, amit én az MMO-k lényegének tartok: Hogy fejlődhet, javulhat... de ezt önerőből kell csinálni, mert annak semmi értelme h egy bot/másik személy szépen fejlődik helyette. Elmarad az az érzés, hogy egy gyenge ki senkiből, nagy harcossá növi ki magát. Én nem tudnék így játszani. Joymax meg ezekből gazdagszik, hát mondhatom szép! Kis becsület elkélne mind2 oldalra -.-
  • surr3al
    1. "insta" lesz az Alexandria updateben
    2. nem fogják kibannolni a botokat, nyilván nem fogják levágni az aranytojást tojó tyúkot. Megtehetnék, mert megvannak az eszközeik (lásd: a nagy bannolások) De! Ha bannolnák a botokat, szerinted ki venne premiumot?:) Abból gazdagszanak (gazdagodtak) meg
  • asphexia
    Nem értem ezt a Joymaxot. Ha felvinnék a a rate-t 2xsére vagy még többre, beraknának pár instát mint wowban, az összes bottert bannolnák, a fizetőseket is, akkor sztem ez lenne a 2. legtöbbet játszott mmo. Rohadt jó ez a trade-thief cucc. Még pénzük is több lenne, nekik úgyis az a lenyeg.
  • Atisz #80422
    Ja, kb. annyi mert olyan 5-6x hatékonyabb a 8-as eu pt, mint a herélt zöld mobos botolás. Persze sro már teljesen a botról szól.
  • surr3al
    (AvataRnak) jah és amit kifelejtettem: 93-as vagyok, úgy hogy kb 1 éve kezdtem a karit, de volt kb fél év szünet ;)
    ja és sry a dupláért
  • surr3al
    én is napi 1-2 órát játszok :) Igaz most lesz az 3 is, mert most vettem havi gold time tekit, és azt le kell játszani, de nagyrésze kb annyi, hogy partyban vagyok, felrakom a dance-t, meg beakasztom a Mana orbitot azt hello.

Saxo17: az csro, ksroban ugyan annyi kell mindenhez mint isroban
  • ceb1t
    prem questet 50es pakkokba teszi vagy egybe marad amig le nem adod? és hogy milyen időközönként érdemes leadni? 9 naponta?
  • Saxo17
    Én azt hallottam, hogy ksro-ba 100as skillekhez kell kb 5000 sp, nos ez picit elenyésző isro-hoz képest ahol kell 13-14000. :) És exp is ilyen arányban van. (Lehet rossz az info.) De úgy lényegesen könnyebb akkor.
  • Cat 02 #80417
    De csak goldbot. Aki fejlődés miatt akar botolni, az nem csinálja. hanem felbérel valaki mást aki játszik a karijával
  • Mantastic
    ne gondoljátok hogy ksroba nincs bot:)
    Elhiszem, gondolom mindössze napi 5-6 óra kell xD
    Van akinek napi 1-2 órája van, nos abból sose lesz semmi, hacsak nem külső segítséggel.
    Sztem...
  • surr3al
    hidd el, hogy nem kell ahhoz nolife-nek lenni :)
    = NoLife ;)
  • byzhouse
    és szerinted ksro-ba,hogy tolják?...party party party
  • VinAdam
    Hallomásból mondom, az Illegal Program nem összekeverendő a Bottal! idáig is bannoltak érte, a botért általában még se! Ingyenes botért igen, de Sbot, Isrobotért nem hallottam hogy bannoltak volna akárkit! Loader, Agbot, és ehhez hasonló progik használatáért tuti bann! De Sbotot használok jó ideje és nincs bann, több ismerősöm is. De ha az elkövetkezendő időkben nem lesz bot őszintén ki fog játszani 100+on? Aki ténlyeg neki áll fejlődni az már beteg! :D Több milla mobot megölni nem egészséges, de ezt a Joymax is beláthatná. neki úgy is csak a pénz a lényeg!
  • Holborn
    nem kamu! Venuson GM már osztogatott blockokat... halottam olyant hogy gaian rendes bannt osztott szóval nem csak 1 hetes bann...
  • byzhouse
    már úgy is mindenki 100-as :D
  • Hurkans
    Start date : Mar 23, 2010 after weekly server inspection

Punishment Target : Illegal Program User

Punishment Standard : Permanent Block

Kamu vagy télleg bekeményítenek?
  • Holborn
    Vehetsz havi 2K silket akkor sem vagy biztonságban ha botolsz!
  • Holborn
    Nah 2-3 napja láthattuk venuson a GM-et dolgozni... tud valaki valamit erről a bannolgatásról? pl: kit, mit, hol, hogyan, mikor, miért és ki bannolgat. ? :)