132
  • DanyyX
    #132
    És szerencsétlen győzike mikor nyomott fel egy LAN-t?
  • kiskex
    #131
    jómagam is hegyikecske mellé állok. Én is úgy tom hogy ártó szándéka ténylegesen a Crackereknek van, mert hogy ők törik fel a prg-ket(igaz jó teszik, de ez most mellékes), és a hackerekbő 2 fajta van a jó, aki hálózatokat tör fel hogy biztonsági réseire mutasson rá. Meg a rossz aki azonban átbukik a szamár túl oldalára -mint az a szerencsétlen győzike-és ártó szándékkal nyomja föl az adott lant vagy mant vagy want. Akkó az már BadHacker lesz..:D
  • mrzool
    #130
    Tudod te egyáltalán mi az a script-kiddie? Másrészt melyik könyvre gondolsz?
  • Hegyikecske
    #129
    hivatalosan ezzel a témával foglalkoző könyv szerint ha jól emléxem akkor a hacker nem nem rossz szándékkal tör be bármilyen hálózatba, hanem h mien könnyen kijátszható az a hálózat, annak bizonyítzásaképp, ha nekik kárt okoz, vagy adatokat tulajdonít el akkor az már nem hacker... (inkább script-kiddie)
  • DanyyX
    #128
    Kill Bill?
  • mrzool
    #127
    cracker: programot tör fel
    hacker: hálózatba tör be

    Tényleg olyan nehéz megérteni?
  • Hegyikecske
    #126
    nahh akkor most tisztázzuk EZ MIÓTA HACKER ha betör valahova?? EZ EGÉSZEN VÉLETLENÜL NEM CRACKER???csak úgy mégis...
  • ffxi
    #125
    Sztem nem fog ennyit leülni, mert a MS azonnal rácsap az ilyen genius-ra és mint "közmunkásként" dolgozhat Bill-nek. Ez csak mese, hogy az ilyen olyan hackerek lebukknak aztán börtönre ítélik. Fenéket! Jelentkezik érte Bill...

  • Ronel
    #124
    Nexus s 6 ra a valaszom az elozo bejegyzes...
  • Ronel
    #123
    Hat nem ertek veled egyet .. ha belegondolsz a szamitastechnika mennyit fejlodik 50 ev alatt ... nem fok semmit feltorni 70 eves koraban es semmit nem fog hasznositani abbol amit a bortonbentanult mert orul hogy egyedul eltud menni a wc re.. ha azt nezem hogy az utobbi 10 evben mennyit fejlodott a szamitastechnika akkor 50 ev mulva ennek az embernek koze nem lesz a szamitastechnikahoz... kijon csodalkozik egyet hogy mar a laptopot a fuledmogul veszed elo, aztan ra parevre meghal ennyi... Szerintem remek peldamutatas, regebben ugy mutattak peldat aki lopott levagtak a kezet... nem nagyon volt problema, kevesen lopkodtak .. 50 ev tonkreteszi az embert, es ez a hir hallatan remelem az osszes elcseszett hackernek kicsit osszeszorul a gyomra... pisz
  • Omega
    #122
    50 év=hülyeség, aki embert öl az kisseb bűnt követ el ?
  • Ronel
    #121
    50 evet tuti nem kap mert itt 21 eves korod utan vagy felnott, Ancheta meg 20 eves, meg nincs tisztaban a dolgokkal , de remelem jol megbasszak a sitten a kis segget mert nekem mar ujrakellet tennem a winfost a hirdetesek miatt amilt semmilyen virusirto spam szuro nem tudott legyalulni ...


    SZAL oreg hajolj melyre a szappanert remelem bevagjak neked a 30 as african amercicant :)

    szep jovo kep 20 evesen....
  • TeDDyRuSh
    #120
    Uramisten mikbe megyünk bele emberek! Ez egy sima garázdaság,meg az amit rábizonyítanak. A terrorizmus határát meg meg kell húzni vhol,mert félek attól az időtől,amikor egy gyufát sem lehet eldobni a nélkül, h a környezet terroristájának nevezzenek ki. A terrorizmus az egy szó,amihez tartozik egy jelentés. Ne erőszakoljunk bele plussz jelentéseket,fogalmakat,helyzeteket. Pénzért csinálta az emberünk,és elég gázul kente,ha csak 50ezret kapart össze. Sose lesz ebből 50 év,főleg egy jó ügyvéddel.
  • pemga
    #119
    A visszaállítás csak a polgári perekben cél halvány emlékeim szerint. A büntetőjog célja a nevelés, illetve sikertelen esetben (visszaeső) a társadalomtól elkülönítés. Az 50 év, mint már mondtam csak jogi maximum, ha sikerül rábizonyítani bármit is, akkor ő is valami olyasmit fog kapni mint az említett többiek: pár hónap + közmunka. Azért ők sem olyan hülyék, hogy egy feltörekvő egyént egy életre tönkre tegyenek, annak semmi értelme (ezek a bírók, nem összekeverendő a jogvédőkkel). Ráadásul hogy ha elzárásra is kerül a sor, nem mindegy hová zárják, abban is vannak fokozatok. US-ben valami 3-4 szint van (Magyarországon 3 + az előzetes). Nem fogják gyilkosokkal meg drogdílerekkel összezárni, sokkal valószínűbb hogy zsebesek meg egyszeri autótolvajok lesznek a társai. Ennél olyan negatívum van, hogy priusza lesz... (Tehát ha kijön vagy bűnözők fogják alkalmazni, vagy vállalkozsó lesz.)
  • schakaal
    #118
    Nos szerintem elég gusztustalan volt ez a srác részéről,de hogy vki emiatt 50 évet üljön...Én jogon azt tanultam,hogy az emberélet mindennél előbbrevaló.Bár ez amerika(a demokrácia hazája,a világhatalom:),stb...)Én visszahoznám a halálbüntetést,de a társadalomra potenciálisan veszélyes személyekre,nem a hackerekre,ők ugyanis max.anyagi hátrányt okoznak,nem követel a tettük emberéletet.Oké,kellemetlen,de ki lehet küszöbölni.De az h. egy gyilkos 10 év után szabadul...én vállalnám hogy én húzom meg a kart...
  • NEXUS6
    #117
    Hát igen itt meg belemehetnénk egy jogfilozófiai vitába, hogy mi a jog mia szerepe? Szerepe egyáltalán a nevelés?

    Egyrészt elmondható hogy a jog szerepe a korrigálás/kompenzálás, a jogsértés elötti állapot visszaállítása. Ez itt most kiesik, mert a károsultaknak attól nem lesz jobb hogy a gyerkőc 50 évre börtönbve lesz bezárva.

    Másrészt lehet példastatuálás, precedens teremtés (mert ugye ez itt angolszász jog). Azt leírtam már miért nem fog a statuálás működni.

    Harmadrészt az elkövetővel is kell valamit csinálni. Ha egy 20 éves srácot 50 évre bezárnak (gyak legyen 20 év) és csak papa korában jön ki, akkor azon kívül hogy kibaszottul kitoltunk a sráccal, a nevelő funkciója nem érvényesül a dolognak. Viszont megismerkedik a börtönben olyan emberkékkel akik kellő továbbképzésben részesítik, és ezért amikor szépen kijön, nem csak spammelni fog, hanem banki adatbázisokat is feltörni, meg amit csak tud csinálni, mert hogy egyx 20 évre bezárt csákó normális melót nem kap, a társadalomba beilleszkedni nem faog az biztos. Pont az a legfontosabb időszak esik ki az életéből amikor családot kéne alapítania, gondoskodnia a gyerköceiről. Az igazán átalakítaná a gondolkodását, nem az hogy évtizedekre drogosok, stricik, és gyilkosok közé bezárni, ahol max ő lehet a köcsög!

  • arty
    #116
    spammer?? az emberiség ellenes bűntett!

    és csak 50 év ???? :(
  • pemga
    #115
    Szerintem pontosan ezért forszírozzák a statuálást. Tudod mit nem értek, ezek a hírek mindig csak a kezdetekről szólnak (ld warez-nagypapa), sosem a bírósági másodfokú kimenetelekről. Próbáltam keresni, de alig-alig találtam eredményt. Mitnick a leghíresebb, a Sasser-gyerekről van, meg a Blaster-gyerekről.

    A bíróság igenis nevelő célzatú büntetéseket ítélt meg, nem a statuáláson volt a hangsúly. (Igaz a Sassernál német bíróságról van szó.)
  • NEXUS6
    #114
    A példa statuálásrál meg annyit:
    Van amcsiban halálbűntetés? VAN
    Alacsony vagy magas az elkövetett erőszakos bűncselekmények és a börtönben ülők száma? MAGAS

    Nem a megtorlás foka, hanem a megtorlás nagy valószínűsége az ami alapvetően eltéríti az embert.
    Egy cenzúrázott, zárt, hierachikus információ struktúrájú társadalomban az elrettentés működhet mert csak a felmutatrott ügyekről kap egyáltalán infót az állampolgár. Úgy tűnhet hogy a megtorlás valószínűsége 100%.

    Egy XXI. szd-i nyugati társadalomban ilyen már nem lehetséges.
    1 db esettel áll szemben 500 000 millió másik, az esély kb mint a lottó 5-ösre.
    Sokan meg fogják kockáztatni és minnél többen kockáztatják meg annál kisebb az esély a lebukásra.
  • NEXUS6
    #113
    Ezt mondom én is!

    Csak ha rendesen tudsz rá figyelni, pl arra hogy mi felé érdeklődik a szabad idejében tudod irányítgatni (ha nemis eltiltani, még az elött hogy vadbarmok eltörnék a kezét grafitizésért, fél év után előkerül valami titkos CIA börtönből terrorristázásért, vagy jön a bírósági végzés hogy vonuljon be 50 évre letölteni a börtönbüntetését spamolásért.

    Nem a bíróság feladdata a gyereknevelés.
  • MacrosTheBlack
    #112
    Amcsiban? Szó sem volt az eltörléséről. Az adott állam válogatja hogy alkalmazza-e vagy nem, van ahol van, van ahol nincs.
  • MacrosTheBlack
    #111
    Egyedül New Yorkban sokkal több ember hal meg egy év alatt közlekedési balesetben mint a terror támadások miatt 2001-ben!

    Miröl is beszélünk amikor a terorista veszélyre gondolunk?

    Közlekedési balesetetet nem visznek házhoz hozzád, a bombát viszont igen!
  • MacrosTheBlack
    #110
    Sajtát gyerekből is lehet terrorista, elég csak az afganisztánban talált brit és egyéb iszlámmal behülyített terroristákra gondolni!

    Ezek antidemokratikus egyének, akik leszarják a demokrácia játékszabályait, és közösségellenes viselkedésükkel a közösségnek okoznak kárt. Egyszerű mezei embereknek, nem holmi tolvaj kiadócégeknek, mert azért még kitűntetés is járna. Ha odamennél egy ilyenhez és azt mondanád neki, "lécci lécci hagyd abba, jó?" attól abbahagyná? Nem. Az 50 évből majd érteni fog, és az is aki most még csak gondolkodik hasonlón.
  • MacrosTheBlack
    #109
    De itt példát akarnak statuálni. Pont azért hogy ne minden majom azt tekintse követendőnek hogy gépek ezreit bassza szét csakhogy felfigyeljenek rá és állása legyen. Tudatosuljon bennük hogy ők bűnözők, bűncselekményt követnek el, ez nem szórakozás. Jót fog tenni neki 50 év ánusztágírás. A haverjai meg elgondolkoznak majd megéri-e. Én támogatom a bírót.
  • DanyyX
    #108
    Ilyennek 500 évet kéne adni.
    Ha csak mondjuk DDOS támadásokra használta volna fel a botnetet... De a spamküldő hálózat!
    Aki spamküldő hálózatot hoz létre az sztem életfogytot érdemel (mivel a halálbüntetést már eltörölték).
  • sonance
    #107
    50 évet ezért? Sokkal nagyobb bűnöket követnek el politikusok, iparmágnások, innen látszik, hogy fentről esni nem, csak köpni lehet...
  • pemga
    #106
    Hmm, azok a definíciók elég specifikusak :). Van sokkal egyszerűbb is rá (Merriam Webster) egy csoport által elkövetett erőszak, aminek célja a lakosság vagy kormány megfélemlítése, hogy azok teljesítsék a követeleséseiket.

    Igen, valóban, ebbe már beleférnek más :) tenorszervezetek is :)).
  • pemga
    #105
    Háát én sem vagyok profi, de ha elnézegetek iraki fotókat, akkor valahogy nem úgy tűnik, mintha az lenne manapság a legnagyobb örömük, hogy egy huszonéves kaliforniai fickót valamiféle törvények alapján hűvösre sikerült jutattniuk. A háború óta történt tenorcselekmények kifejezetten egy megnevezett cél érdekében voltak: "vigyétek ki katonáitokat országunkból". Legalábbis mind az emberrablásos, mind a robbantásos eseteknél ezt hangoztatták. Az, hogy az amerikaiak ennek árnyékában sutyiban keresztülvittek egy csomó olyan törvényt, amit régebben a civil szervezetek miatt nem tudtak, szerintem abszolut hidegen hagyja az ilyen értelemben vett terroristákat.
  • TeDDyRuSh
    #104
    Ennyire ne rugaszkodjunk el a dolgoktól. Van egy emberünk,aki más gépeit,imternet előfizetését,és esetlegesen adatforgalmát használta fel vagyonszerzés re. Havi 12-t fizetek a 2 megás, netemre 40 gigás korláttal,ha ebből bármennyit is más használ fel,akkor nekem az rosszúl esik,sőőt... Ezért ki és mire ítéli,az meg országa válogatja!

    Hogy terrorizmus e?

    (a lat. terror a. m. ijedség szótól) a. m. rémuralom (l. Terreur); terrorizál, megrémít; terroristák az orosz anarchisták és nihilisták pártja, majd pedig a bolsevikok. Terroristáknak nevezték nálunk a proletárdiktatura alatt 1919. szervezett kisebb fegyveres csapatokat, amelyek a fővárosban és a vidéken a kommunista rémuralom végrehajtói voltak.

    Forrás:
    Révai lexikon


    Politikai célból elkövetett gyilkosságok és erőszakos cselekmények szervezett láncolat (napjainkban Írországban, Olaszországban, Spanyolországban, a Közel-Keleten stb.).

    Forrás:
    Értelmező kéziszótár



    szerintem nem!
  • NEXUS6
    #103
    Nem vagyok igazán otthon a terroristák leki világa c. témában, de van egy olyan érzésem, hogy őket igazából kifejezetten feldobja ha mi minnél inkább be vagyunk szarva és ráadásul még magunkat is szopatjuk. Ez az ő szempontjuk.

    másrészt az ilyen Patriot Act és társai szerű törvények szerintem is bírnak bizonyos kettőssgel, olyan értelemben hogy nem (csak) a terroristák a közvetlen célpontjai.

    A XXI. szd elején az államok(politikusok) azt látják, hogy a hidegháború után nem egy történelem nélküli korszak (Fukuyama) köszöntött ránk, hanem csak véget ért az államok hatalmi monopóliuma és a globalizáció őket is egyre nagyobb kihívások elé állítja.

    Két tűz közé kerültek:
    Egyrészt a multik próbálnak egyre nagyobb nyomást gyakorolni rájuk, vagy csak le se szarják az államok/állampolgárok szempontjait.
    Másrészt az alulról jövő kezdeményezések, pl a civil társadalom, az internetes közösség, vagy szélsőséges esetben a terroristák próbálnak egyre nagyobb szabadságot/szabadosságot magukává tenni.

    Mind két oldal fejlődik, az állam meg zsugorodik, ezt az ott dolgozók egyfajta világvégeként élik meg, amit aztán kivetítenek az egész társadalomra. A vileg egésze viszont továbbra is fejlődik. Csökken az írástudatlanok száma, javulnak az életkörülmények stb (nem egyenletesen de átlagosan).

    Egyedül New Yorkban sokkal több ember hal meg egy év alatt közlekedési balesetben mint a terror támadások miatt 2001-ben!

    Miröl is beszélünk amikor a terorista veszélyre gondolunk?

    Másrészt a terror veszély nevű hisztéria miatt a légiközlejkedés fejlődése viszont több évre megtorpant, ami világszerte emberek tízezreinek életét tette tönkre.
  • pemga
    #102
    Itt most az önbíráskodásra gondolsz, vagy a DMCA + Patriot Act és társaira? Ez utóbbinál szerintem fordítva működik, és a tenoristák voltak az eszköz. Legalábbis szerintem nincs az a tenorista aki azon röhögne, hogy muhahaha bezárnak egy kis senkit, meg hogy beparáztak, ha ebből neki semmi haszna. Nem az az alapvető céljuk, hogy hagyják végre békén őket?
  • NEXUS6
    #101
    Ezzel a gondolkodással csak az a baj, hogy ha a félelmünk miatt minden szélsőséges megtorló lépést jogosnak érzünk és asszerint is cselekszünk, akkor feladjuk azokat az értékeket, amiket a civilizációnk legnagyobb vívmányainak tartunk.

    Vagy is a tenoristák már is győztek!
    Ha a saját gyerekeinket mi csináljuk ki, akkor a terroristák csaka markukba röhögnek, hogy nézd má a hülyék, pedig még robbantani se kellett!!!

    Persze ha ez a cél, hogy minnél nagyobb buli legyen akkor tessék szépen fatestápolót ragadni és le az utcára, űsd a grefitist, ne csak itt a fórumon hősködjünk!;)))

    "Temetés vagy esküvő? Mindegy csak buli legyen!" Nem igaz?
  • NEXUS6
    #100
    "Talán elsösorba a családjának kéne észrevennie, és cselekednie, hogy megfelelö irányba mozduljon el a srác a jövt illetöen."

    Ebben egyetértek. Csak valszeg ha nem kéne mindkét szülőnek napi 10 órát dolgoznia valszeg rá is értek volna akis csemetéjük lelki épülésével foglalkozni. Sajnos ez nyugaton ugye általános!

    Amúgy annak az emberkének is elég érdekes gyerekszobája lehetett, aki az ötven évet jogosnak ítéli, meg kötelezik, meg a grefitisek kezét eltörné!

    Nem kívánom hogy járjon így az ő kisfiai is, mert nem tudott rá vigyázni!!!!
    Persze valszeg esélyes sisncs rá mert sekutyája se macskája, nem hogy feleség/barátnője pláne kis sráca lenne akit féltenie kelljen egy ilyen ballépéstől!
  • Laky
    #99
    50 év???????
    te jó Isten :DDDDD
  • vg
    #98
    Egy percet sem fog börtönben ülni ez a faszi... valamelyik hatalmas cégnél fog dolgozni, és dollármilliókat fog keresni! Tetszik nem tetszik, az ilyen arcok értenek az ilyenekez a legjobban!
  • MacrosTheBlack
    #97
    De, a grafitisek kezét is helyben kéne eltörni! A saját putriját pingálja tele, sz*rjon a saját asztalára!
  • MacrosTheBlack
    #96
    Üdülő vagy nem, katonai objektum. Szeptember 11. után pedig nem hihető hogy ne lett volna tisztában azzal hogy az ilyenek meghekkelése milyen következményekkel jár. Magának kereste a bajt, hát megtalálta. Legalább a többi tinihekker is elgondolkodik.
  • MacrosTheBlack
    #95
    Nem cracker, hanem hacker.
  • MacrosTheBlack
    #94
    A fiatalember pedig elkezdhet gondolkodni azon, hogy mihez is fog kezdeni 50 évig a rácsok mögött?
    Majd pucsít a niggereknek. A többi bűnöző hackert is nyugodtan sitteljék csak le, megérdemlik.
  • MacrosTheBlack
    #93
    crackelés
    ??? Ez a csávó másolásvédett filmeket / programokat tett másolásvédtelenné? Ezt nem is említik róla. Szerintem hackelést akart írni a cikkíró!