103
Fejlesztéshe emberek és ötletek kellenek!
  • Morpeus
    Emberek csak gyertek mert még mindig kevesen vagyunk! Aki akar jalentkezni annak itt az msn:[email protected]
    Egyébként csak olyanok kellenek akiknek van tapasztalatuk!
  • Rip
    És a "kicsrélve" javítva kicserélvére, igaz
  • Rip
    Ezzel teljesen egyetértek. Így kellene mennie.
  • Garadin
    UI.: A "Lehközelebb"-ben a h kicsrélve g-re, a "sgítőkész" átírva segítőkész-re. Köszi.
  • Garadin
    Jó estét mindenkinek! Bocsi, Morpeus, h magadra hagytalak ma, de sok az elintézni valóm. Nyugi a projekt nincs elfelejtve. Lehközelebb hétfőn délután ill. ha akkor nem, akkor kedd 9.00-tól fenn leszek. Akkor majd egyeztethetünk. Ez minden sgítőkész embernek szól. Úgy is én vagyok a médiás :) Az összeröffenés szerintem adja magát, ahol mindent tisztázni lehet, ill. jobban megismerjük egymást. UI.: légyszi az alcímben ejtett hibáért, az a bizonyos "Fejlesztéshe", lépjünk már túl. Nyugi, mi nem járni tanfojás. (Ez direkt). Egyszerű elírás. Előre is köszi. További minden jót. Csövi :) (Ja apropó fórumban toborzás, itt sok az ember és egyszerübb.)
  • [HUN]FaTaL
    nem ellenzi senki csak fura hogy egy fórumon szedtek össze embereket, mindenesetre sok sikert hozzá:)
  • Leslie Striker
    Ez nem valami olyasmi lesz, mint az OpenTTD? Mert ott is jócskán kibővítik az eredeti TTD képességeit.
  • Morpeus
    add meg a címed!
    remélem ezen a fórumon már nem akarják a nagykést a hátmaban látni!
    már van benne elég :(
  • Duddits
    Szerinted?! Ember, ne legyél hülye!

Morpeus! Próbáltalak titeket fölvenni, de nem tudtalak.
  • Morpeus
    Ez egy fejlesztés lenne ha nem elleneznék olyan sokan!
  • DEXTER92
    És akkor ez most mi???
  • Morpeus
    Tudod ezt kértem tőled ,hogy vegyél fel msnre minket!
    Garadin: [email protected]
    Morpeus: [email protected]
  • DEXTER92
    Fejlesztéshe emberek és ötletek kellenek! ------- Mer ezt magyarok csinálják???
  • HuAn85
    ha lehet egy kis beleszólásom vagy valami, akkor akik segíteni akarnak, mint programozó, azokkal kellene egyszer "összeülni", megvitatni az egész tervet, menetet stb... mert anélkül a hatásfok az konvergál a 0hoz... szóval vagy MSN, vagy IRC vagy nem tudom mi, de össze kellene röffeni, hogy neki lehessen állni... ez az én meglátásom, sokat nem programoztam még csoportban, még fiatal is vagyok ( 20 éves), de nekem ez a meglátásom... ha valakinek nem tetszik vagy a lelkébe gázoltam... sajnálom
  • Morpeus
    Ha kicsit több időm lessz akkor csinálok egy rendes oldalt!
  • Rip
    Aha, kezdődik...
    Erre írtam, hogy nem úgy van az, hogy nosza, írjunk egy TT2-t.

Lehet valami egyszerűbbel kellene kezdeni, pl. Tetris (már e közben is sokat tanul az ember), és ha az megy, jöhet valami komolyabb (de még mindig nem a TT2).
  • HuAn85
    az most ok, hogy szeretnék segíteni, mint programozó, de semmi kiindulási alapot nem adtok vagy vmi...? mert azért ha mondjuk 20 ember nekiáll írni MI-t, és mind a 20 pont ugyanazt a részt írja, az felesleges pazarlás... meg... kicsit bővebben is ki lehetne fejteni... mert lehet én vok láma, de ezt most nem vágom.. :)
  • Duddits
    Szerintem is.

• Morpeus
    Látom van aki megnézte a weboldalunkat!
  • Rip
    Egy tipp a honlaphoz:
    Tegyétek olvashatóvá.

bye
    Rip
  • Sippie
    szerintem konkrét új épületek nem olyan fontosak, nagyon sok szép épület van így is, persze fő a változatosság :) meg lehetne próbálni talán híresebb épületeket, vagy pl hogy az adott területen legyen egy főváros, ott pedig parlamentek, hasonlók. Pizzai ferdetorony, vagy disneyland hasonlók, amik pl vonzanák a passangereket. Itt szerintem úgy kéne hogy mondjuk mi magunk építtethetnénk őket jó költségesen, vagy a gép autómatikusan lerak egyet egy városban ha az elég fejlett. Nem vezetne jóra ha minden putri falu tele lenne híres helyekkel és termelnék a passangereket halomszámra.
    Vagy pl ha mi magunk éppítetjük akkor magában az épületben kapnánk buszpályaudvart, teherszállítópályaudvart, vasútállomást, vagy bővíthető legyen ilyennel (tudjátok mint amikor pl egy meglévő reptérhez rakunk vasútat vagy valami, közös neve lesz) tehát nem mások kezére jut a drága nyersanyag hanem mi szállítgathatjuk egyből. Ilyen kisebb vidámpark szerű helyek feldobhatnák a játékot, de meg kéne oldani hogy ne legyen belőlük milliónyi
  • Garadin
    Egyenlőre.
  • Morpeus
    Az ut-s megoldást fogjuk használni! Minden megamarad csak az indító fájl lessz átírva!
  • Morpeus
    Emberek! akik jelentkeztek programozónak azoknak üzenem ,hogy bele lehet kezdeni!
    Az MI-t nyugotan elkezdhetitek!
  • Tuvok #39
    Na igen, a járművek nevei szerintem szintén úgy jók, ahogy vannak a maguk kis vicces, egyszer módján, ha lesznek újak, nem nehéz dolog kitalálni nekik valamit .
  • Garadin
    Na egyre jobb ötletek! :)) Nagyszerű!!! Köszi Sippie! A viaduktos dolgon már mi is gondolkodtunk. Az tuti benne lesz. Milyen új épületek kerüljenek bele? Én gondoltam egy olyat, hogy legyen benne uránércbánya és finomító is. De még sok más is van. Szerintetek? Tervezzük még vasúti setek alapbóli belehelyezését is.
  • Sippie
    És valszínű hogy itt sem lehet korhű járművek neveit használni (Boingek, Vonatok stb) mert az is valszeg jogdíjas... sőt.
    Ugyanakkor pl feldobhatná a játékot pl az éjszaka, és gyönyörű fényekben pompázó fejlődő városok. Amit szerintem elcsesztek hogy nem lehet hatalmas hidakat építeni a hegyes tájon, tehát max 1 egység magasságú lehet, pedig milyen poén lenne ha a hegységekben hatalmas viaductok lennének, és alatta jó mélyen furkáznának az autók.
  • Garadin
    Köszi Tuvok :) Meggyugtatlak, ez nem egy futó kaland. Mi tényleg dolgozunk azon, hogy legyen valami. Mi is hasonlóképpen gondolkodunk a grafikáról és a többi dologról. Én 6 éve játszom vele egyfolytában. Rengeteg ötletünk van, ami szeretnénk ha megvalósúlna és így jobbá tenni a játékot. Az ötletek egyébként fel lesznek rakva az oldalra, csak összegyűjtjük ami eddig felmerült bennünk. Igaz kicsit lassan megy a dolog, mert eddik 2-en szerkesztjük az oldalt. De nyugi, meglesz. Az emberkék keresése még zajlik és folyamatban van a kapcsolatok felvétele is.
  • Tuvok #35
    Hmm, érdekes kezdeményezés .
    Szerintem elsőként keressetek más nevet neki, mert ez a név felvethet 1-2 jogszabályi kérdést .

Most leszögezném, hogy eddig toronymagasan a TTD vezet nálam játékidőben (a mai napig játszom vele), így örülnék, ha ebből lenne is valami . A Locomotion ugye nem volt rossz egynek, de valahogy nem lett igazán meggyőző, bár alapnak nem rossz . Másrészt ott a Trains & Trucks Tycoon, szép-szép, de nem TTD fanoknak készült .

Tanácsként annyit mondanék, hogy ha igazán kapósat akartok csinálni, a grafikát turbózni kell (DDD, szabadon forgatható, valamelyeest interaktív táj, környezet, időjárás, évszakok, stb ...), viszont magán a játékmeneten szvsz tilos változtatni, az úgy tökéletes . A maga kis végtelen egyszerű, kezelhető, viszont kicsit 'tycoon-os bogarászós' kezelés, a derékszögben kanyarodó vonatok, a kicsit egyszerű hangok (hangok is jók az eredetik, nem kell változtatni, és a MIDI zenéket is szivesen hallgatom, a 'Road Hog' dallamát sokszor dúdolgatom magamban, de abból lehetne pár új) . A járműarzenált lehetne bővíteni, kicsit bonyolultabbá tenni a jelzőrendszert (haladóknak, ha kell adok leírást Mo-n működő jelzőtípusokról), civil forgalom városban (lásd . SimCity), ésatöbbi, szóval 1-2 hangulati dolgot lehetne belepakolni, de a grafikán kívül szvsz az égvilágon semmi komolyabbat nem kell / szabad változtatni a TTD-hez képest .

Nem tudom mennyire gondoljátok komolyan a dolgot, megvannak-e a lehetőségek, tudás egy ilyen játék megírásához, vagy 2 hét múlva el is felejtjük a dolgot, de amennyiben komolyan akartok foglalkozni ezzel, érdemes lenne felkeresni 1-2 ezzel foglalkozó gárdát, fejlesztőcsapatot, netán kiadót vagy szponzort, akik ellátnak pár jótanáccsal vagy netán mással is, esetleg segítenek is elindulni, vagy felvilágosítást adnak, hogy mibe is vágjátok a fejszéteket .

Nos, dióhéjban egyelőre ennyi .
    Sok sikert !
  • Sippie
    Transport Tycoon 2 aligha lesz a neve a játéknak. Max ha megveszitek a jogot az illetékes cégtől.
  • mousee
    Sajna azért ennyire nem vágom a témát, de elvileg forrásból gcc-vel csak 3 parancsi, és már meg is van linux alá...ennyit bevállalok :PPP
  • Morpeus
    Van honlapunk is! Erre tessék
  • Morpeus
    OK te is bent vagy a csapatban! aki jelentkezik az vegyen fel msnre minket
    Garadin:[email protected]
    Morpeus:[email protected]
    ha szóltok akkor kaptok ftp szerverhez ip címet felhasználó nevet és jelszót!
  • HuAn85
    Hello!

Valamennyire tudok programozni c / c++ / java nyelveken. Grafikus sem vagyok és hangstúdióm sincs. Több okból is szeretnék részt venni benne: 1. mennyire megy a programozás csoportban, 2. kiváncsi vagyok én mennyire tudok programozni, 3.a későbbiekben mennyire szeretném ezt csinálni. Szal ha lehetséges, szívesen segítek :)
  • blackgamer
    nagy játék volt, de nem tudom lehet-e (szükséges-e) annyit újítani rajta, hogy érdemes legyen fejlesztgetni, persze hobbinak jó
    mindenestre ha "nyílt" a projeckt, és egy weblapra kiraktok aktuális híreket/eredményeket, akkor szivesen figyelemmel kísérném a fejleményeket
  • Morpeus
    Úgygondoltuk, hogy Linuxra is meg kell jelennie. Te fogod a Linuxra írni a programot mert párhuzamosan fogjuk fejleszteni! Üdv a csapatban! Majd kapsz felhasználó nevet meg jeszót!
  • mousee
    Hajrá srácok!! Én nagy fanatikusa voltam a játéknak, sőt, még néha most is leülök elé... Csak egy kéresem lenne majd... Legyen open a game, és majd jussak hozzá a forráshoz, h le tudjam fordítani linux alá :PP

Thx, és sok szerencsét!!
  • Garadin
    Emberek, muszáj mindig más stílusú játékhoz hasonlítgatni a Transport Tycoon-t? Mi nem akciójátékot csinálunk, meg nem NFS-t, nem ide beszállok, meg oda regülök, hanem egy felülnézetes gazdasági játékot. Aki már játszott ill. játszik az tudja miről is beszélek, bocsi írok, mert a végén még ebbe is beleköt valamely okos egyén.
  • MrTressy
    oops #11re ment
  • MrTressy
    hát nem tom gta:sa hoz se kell nasa..és elég komplex város került bele