Transport Tycoon 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DEXTER92
És akkor ez most mi???

Az intenzíven fekszem. Kérem, a sípszó előtt hagyjon üzenetet. Napról napra az újdonság varázsával ajándékoz meg az amnézia!

Tudod ezt kértem tõled ,hogy vegyél fel msnre minket!
Garadin: [email protected]
Morpeus: [email protected]

Mindenki más szörfözik a neten, én cirkálok! Valakinek optikai az egere, nekem a netem az!

DEXTER92
Fejlesztéshe emberek és ötletek kellenek! ------- Mer ezt magyarok csinálják???

Az intenzíven fekszem. Kérem, a sípszó előtt hagyjon üzenetet. Napról napra az újdonság varázsával ajándékoz meg az amnézia!

ha lehet egy kis beleszólásom vagy valami, akkor akik segíteni akarnak, mint programozó, azokkal kellene egyszer "összeülni", megvitatni az egész tervet, menetet stb... mert anélkül a hatásfok az konvergál a 0hoz... szóval vagy MSN, vagy IRC vagy nem tudom mi, de össze kellene röffeni, hogy neki lehessen állni... ez az én meglátásom, sokat nem programoztam még csoportban, még fiatal is vagyok ( 20 éves), de nekem ez a meglátásom... ha valakinek nem tetszik vagy a lelkébe gázoltam... sajnálom

Ha kicsit több idõm lessz akkor csinálok egy rendes oldalt!

Mindenki más szörfözik a neten, én cirkálok! Valakinek optikai az egere, nekem a netem az!

Rip
Aha, kezdõdik...
Erre írtam, hogy nem úgy van az, hogy nosza, írjunk egy TT2-t.

Lehet valami egyszerûbbel kellene kezdeni, pl. Tetris (már e közben is sokat tanul az ember), és ha az megy, jöhet valami komolyabb (de még mindig nem a TT2).

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

az most ok, hogy szeretnék segíteni, mint programozó, de semmi kiindulási alapot nem adtok vagy vmi...? mert azért ha mondjuk 20 ember nekiáll írni MI-t, és mind a 20 pont ugyanazt a részt írja, az felesleges pazarlás... meg... kicsit bõvebben is ki lehetne fejteni... mert lehet én vok láma, de ezt most nem vágom.. 😊

Duddits
Szerintem is.

Látom van aki megnézte a weboldalunkat!

Rip
Egy tipp a honlaphoz:
Tegyétek olvashatóvá.

bye
Rip

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Sippie
szerintem konkrét új épületek nem olyan fontosak, nagyon sok szép épület van így is, persze fõ a változatosság 😊 meg lehetne próbálni talán híresebb épületeket, vagy pl hogy az adott területen legyen egy fõváros, ott pedig parlamentek, hasonlók. Pizzai ferdetorony, vagy disneyland hasonlók, amik pl vonzanák a passangereket. Itt szerintem úgy kéne hogy mondjuk mi magunk építtethetnénk õket jó költségesen, vagy a gép autómatikusan lerak egyet egy városban ha az elég fejlett. Nem vezetne jóra ha minden putri falu tele lenne híres helyekkel és termelnék a passangereket halomszámra.
Vagy pl ha mi magunk éppítetjük akkor magában az épületben kapnánk buszpályaudvart, teherszállítópályaudvart, vasútállomást, vagy bõvíthetõ legyen ilyennel (tudjátok mint amikor pl egy meglévõ reptérhez rakunk vasútat vagy valami, közös neve lesz) tehát nem mások kezére jut a drága nyersanyag hanem mi szállítgathatjuk egybõl. Ilyen kisebb vidámpark szerû helyek feldobhatnák a játékot, de meg kéne oldani hogy ne legyen belõlük milliónyi
Egyenlõre.
Az ut-s megoldást fogjuk használni! Minden megamarad csak az indító fájl lessz átírva!

Emberek! akik jelentkeztek programozónak azoknak üzenem ,hogy bele lehet kezdeni!
Az MI-t nyugotan elkezdhetitek!

Tuvok
Na igen, a jármûvek nevei szerintem szintén úgy jók, ahogy vannak a maguk kis vicces, egyszer módján, ha lesznek újak, nem nehéz dolog kitalálni nekik valamit .

Na egyre jobb ötletek! 😊) Nagyszerû!!! Köszi Sippie! A viaduktos dolgon már mi is gondolkodtunk. Az tuti benne lesz. Milyen új épületek kerüljenek bele? Én gondoltam egy olyat, hogy legyen benne uránércbánya és finomító is. De még sok más is van. Szerintetek? Tervezzük még vasúti setek alapbóli belehelyezését is.
Sippie
És valszínû hogy itt sem lehet korhû jármûvek neveit használni (Boingek, Vonatok stb) mert az is valszeg jogdíjas... sõt.
Ugyanakkor pl feldobhatná a játékot pl az éjszaka, és gyönyörû fényekben pompázó fejlõdõ városok. Amit szerintem elcsesztek hogy nem lehet hatalmas hidakat építeni a hegyes tájon, tehát max 1 egység magasságú lehet, pedig milyen poén lenne ha a hegységekben hatalmas viaductok lennének, és alatta jó mélyen furkáznának az autók.
Köszi Tuvok 😊 Meggyugtatlak, ez nem egy futó kaland. Mi tényleg dolgozunk azon, hogy legyen valami. Mi is hasonlóképpen gondolkodunk a grafikáról és a többi dologról. Én 6 éve játszom vele egyfolytában. Rengeteg ötletünk van, ami szeretnénk ha megvalósúlna és így jobbá tenni a játékot. Az ötletek egyébként fel lesznek rakva az oldalra, csak összegyûjtjük ami eddig felmerült bennünk. Igaz kicsit lassan megy a dolog, mert eddik 2-en szerkesztjük az oldalt. De nyugi, meglesz. Az emberkék keresése még zajlik és folyamatban van a kapcsolatok felvétele is.
Tuvok
Hmm, érdekes kezdeményezés .
Szerintem elsõként keressetek más nevet neki, mert ez a név felvethet 1-2 jogszabályi kérdést .

Most leszögezném, hogy eddig toronymagasan a TTD vezet nálam játékidõben (a mai napig játszom vele), így örülnék, ha ebbõl lenne is valami . A Locomotion ugye nem volt rossz egynek, de valahogy nem lett igazán meggyõzõ, bár alapnak nem rossz . Másrészt ott a Trains & Trucks Tycoon, szép-szép, de nem TTD fanoknak készült .

Tanácsként annyit mondanék, hogy ha igazán kapósat akartok csinálni, a grafikát turbózni kell (DDD, szabadon forgatható, valamelyeest interaktív táj, környezet, idõjárás, évszakok, stb ...), viszont magán a játékmeneten szvsz tilos változtatni, az úgy tökéletes . A maga kis végtelen egyszerû, kezelhetõ, viszont kicsit 'tycoon-os bogarászós' kezelés, a derékszögben kanyarodó vonatok, a kicsit egyszerû hangok (hangok is jók az eredetik, nem kell változtatni, és a MIDI zenéket is szivesen hallgatom, a 'Road Hog' dallamát sokszor dúdolgatom magamban, de abból lehetne pár új) . A jármûarzenált lehetne bõvíteni, kicsit bonyolultabbá tenni a jelzõrendszert (haladóknak, ha kell adok leírást Mo-n mûködõ jelzõtípusokról), civil forgalom városban (lásd . SimCity), ésatöbbi, szóval 1-2 hangulati dolgot lehetne belepakolni, de a grafikán kívül szvsz az égvilágon semmi komolyabbat nem kell / szabad változtatni a TTD-hez képest .

Nem tudom mennyire gondoljátok komolyan a dolgot, megvannak-e a lehetõségek, tudás egy ilyen játék megírásához, vagy 2 hét múlva el is felejtjük a dolgot, de amennyiben komolyan akartok foglalkozni ezzel, érdemes lenne felkeresni 1-2 ezzel foglalkozó gárdát, fejlesztõcsapatot, netán kiadót vagy szponzort, akik ellátnak pár jótanáccsal vagy netán mással is, esetleg segítenek is elindulni, vagy felvilágosítást adnak, hogy mibe is vágjátok a fejszéteket .

Nos, dióhéjban egyelõre ennyi .
Sok sikert !

Sippie
Transport Tycoon 2 aligha lesz a neve a játéknak. Max ha megveszitek a jogot az illetékes cégtõl.
mousee
Sajna azért ennyire nem vágom a témát, de elvileg forrásból gcc-vel csak 3 parancsi, és már meg is van linux alá...ennyit bevállalok 😛PP

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Van honlapunk is! Erre tessék

OK te is bent vagy a csapatban! aki jelentkezik az vegyen fel msnre minket
Garadin:[email protected]
Morpeus:[email protected]
ha szóltok akkor kaptok ftp szerverhez ip címet felhasználó nevet és jelszót!

Hello!

Valamennyire tudok programozni c / c++ / java nyelveken. Grafikus sem vagyok és hangstúdióm sincs. Több okból is szeretnék részt venni benne: 1. mennyire megy a programozás csoportban, 2. kiváncsi vagyok én mennyire tudok programozni, 3.a késõbbiekben mennyire szeretném ezt csinálni. Szal ha lehetséges, szívesen segítek 😊

nagy játék volt, de nem tudom lehet-e (szükséges-e) annyit újítani rajta, hogy érdemes legyen fejlesztgetni, persze hobbinak jó
mindenestre ha "nyílt" a projeckt, és egy weblapra kiraktok aktuális híreket/eredményeket, akkor szivesen figyelemmel kísérném a fejleményeket

Úgygondoltuk, hogy Linuxra is meg kell jelennie. Te fogod a Linuxra írni a programot mert párhuzamosan fogjuk fejleszteni! Üdv a csapatban! Majd kapsz felhasználó nevet meg jeszót!

mousee
Hajrá srácok!! Én nagy fanatikusa voltam a játéknak, sõt, még néha most is leülök elé... Csak egy kéresem lenne majd... Legyen open a game, és majd jussak hozzá a forráshoz, h le tudjam fordítani linux alá 😛P

Thx, és sok szerencsét!!

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Emberek, muszáj mindig más stílusú játékhoz hasonlítgatni a Transport Tycoon-t? Mi nem akciójátékot csinálunk, meg nem NFS-t, nem ide beszállok, meg oda regülök, hanem egy felülnézetes gazdasági játékot. Aki már játszott ill. játszik az tudja mirõl is beszélek, bocsi írok, mert a végén még ebbe is beleköt valamely okos egyén.
oops #11re ment

hát nem tom gta:sa hoz se kell nasa..és elég komplex város került bele

Neked köszönöm az építõ jellegû kritikát! Jó játékot! (ha érdekel tudok adni címet honna tudod letõlteni!)

Duddits
Hát én sok sikert szeretnék kívánni hozzá. Remélem sikerül valamit elintézni. Ötletet nem igen tudok mondani, mert bevallom, nem igen játszottam az 1-el, de majd kipróbálom, és akkor majd esetleg mondok ötleteket. Addig is hajrá!

Duddits
Én legelõször azt ajánlanám, hogy ne Starforce védelem legyen rajta! <#wink><#nyes>

Na figyelem tisztelt publikum. Elöször is: az orrotokat fikázzátok ne minket. Tudom a net állarc mögé bújtat, amit az ember ki is használ. A kritika jó, de ha lehet legyen építõ jellegû. Másodszor valahol el kell kezdeni. Ha nem jelentkezik seni, akkor meg csináljuk ketten. Én a grafikai részét meg a hangokat be tudom vállalni, programozni meg tanúltam. De ha kell megtanulok egy másikat is. Ötleteket is szerintem eddig csak mi adtunk bele. (ha neagyisten ezen szöveg írása alatt befut egy ártatlan ötlet is, akkor én kérek elnézést) Toborozni, meg azért toborzunk, hogy gyorsabban menjen a dolog. +ötlet meg azért, mert senki sem tökéletes és egyszerre nem jut minden az eszünke. A Diablo 3-hoz is gyûjtenek ötleteket, vagy nem? Kérdem én. Ezekután ha valaki úgy érzi, hogy valami érdemlegeset hozzá tud fûzni a projekthez, hogy legyek "EU komformos", akkor az köszönettel elfogadjuk. Ha pedig valaki úgy gondolja, hogy szeretne nekünk segíteni, ami megintcsak persze nem erõszak, akkor nagyon szívesen várjuk a jelentkezését. Most már világos a dolog, vagy menjek le dedószintre és szájbarágós legyen. A mondás most is él, akinek nem inge nem veszi magára. Ja és Game Maker-es emberkének - talán próbálkoztál volna azzal, hátha sikerül befejezned.
Duddits
<#vigyor5>

Duddits
Vagy mind? <#nevetes5>

Mindent elmondtál amit szerettem volna 😊
(Grat a stadionhoz😄D)

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Rip
"Ehhez keresünk olyan embereket, akik értenek programozáshoz, grafikához, hangokhoz"
Khm... akkor ti mit fogtok csinálni? Ti vagytok az ötletgyár?
Ja, még az sem, mert "Fejlesztéshe emberek és ötletek kellenek!" <#rolleyes>

Ez a fellángolás kicsit arra emlékeztet, mikor tizenegynéhány évvel ezelõtt elkezdtem írni plus4-re "A Város" címû programot (enyhe Sim City befolyásoltság alatt, tízen1-2 éves fejjel) BASIC-ben, és egy dolgot lehetett benne építeni: stadiont (circle 200, 200, 20). Eddig jutottam. Aztán befulladt a projekt. Pedig ajj, de meg akartam írni!

Szóval szép dolog a lelkesedés, de ez azért nem ilyen egyszerû. (Na jó, a fenti példában én voltam a hibás, nem voltam elég kitartó...)

De azért sok sikert!

U.i.:Miben írjátok? C++? ASM? Delphi? Vagy esetleg a Game Maker legújabb verziójával?

Kössz! Elmondom 1001-szer: Mindenkit szivesen várok! Legyne az programozó, hangtechnikus vagy grafikus! De az ötleteket is várom!<#smile>

Frosty01
Grat, szép nagy fába van vágva a fejsze! 😛
Anno még én is toltam a tycoonokat, P1-es gépemen, isten nyugosztalja szegényt ^^,
ugyhogy remélem jó kis gémet hoztok össze! <#worship>

practitioner of the forbidden arts of death

Itt ez hülyeség lenne! Most Need for Speed lesz vagy egy normális tycoon játék!<#mf3>

Duddits
De sok másnál igen. És ha normálisan van megcsinálva, akkor nem is kell hozzá nagy gép.

Tudom a világ most már azt követeki meg, hogy minden 3D-s legyen. De akkor a gyengébb gépekkel rendelekzõ egyének kiesnek a körbõl. Amit szeretnél ahhoz ultrabrutális-terminátor gép kell. Meg a játékélmény elvész. Meg ki az aki, vasútépítés vagy épp aszfaltozás közben át szerené repüli a fél pályát? Biztos van aki igen. De az vagy csak heccbõl mondja, vagy max 1x-2x-er használná. Úgyse lenne rá ideje. Felesleges erõforráspazarlás. Ez a Dungeon Keeper-nél sem jött be.
Én a TTD-t Full 3dben képzelném el ma már, esetleg beülhetö és vezethetö jármüvek miegymás,rendes közlekedés látható emberek ilyesmi(bilibelóg a kezem je).De ettöl függetlenül uaúgy szeretem a régit is.Persze a 2.0ás ttdpatchal 😊

Sok sikert srácok!
Mi ötleteket és jelentkezõket várunk!

Nos a transport tycoon 2 fejlesztéséhez! Eddig úgy látszik nem teljesen ez lessz a címe de ez még majd elválik!

Hello a nemzetnek! Pár napja Morpeussal elkeztünk gondolkodni, hogy a méltán híres Transport Tycoon játékot továbbfejlesztenénk. Kicsivel szebb grafikával több épülettel, lehetõségekkel, de mindezt úgy, hogy ne menjen a játékélmény rovására. A grafika hasonló maradna. Ehhez keresünk olyan embereket, akik értenek programozáshoz, grafikához, hangokhoz. Ötleteket is szívesen várunk, amivel még jobbá tehetnénk a játékot. Ahol jelentkezhettek: [email protected], [email protected] .
[HUN]FaTaL
"Fejlesztéshe emberek és ötletek kellenek!" Ez a topic alcíme, gondolom erre. Biztos sokminden lesz ebbõl is😄

http://goo.gl/gd6Zi5

Garadin barátomhoz is lehet küldeni ötleteket és ott is lehet jelentkezni!
Címe: [email protected]