56
-
#16 nekem az 1.5 gyorsabbnak tűnik mint az 1.0.7. -
#15 most akkár nem fog enni memórát ez a version??? -
#14 Hajrá FF!!! -
archkoven #13 Ezek teljesen fals adatok amiket nyilván az M$ hamisított meg, hogy jobb színben tűntesse fel a szaros böngészőjét.
Az igazság a cikkel ellentétben az, hogy a Firefox piaci részesedése Európában épp a napokban lépte át a bűvös 110%-os határt és továbbra is töretlenül nyomul a csúcs felé. A határ a csillagos ég! -
totya4 #12 Szemétgyűjtésről, a memóriaterületek frissitéséről, nem használt törlésről... ez emlékeim szerint nem az MS oprendszer végzi, hanem az alkalmazás, vagy legalábbis az az alkalmazás fordítóprogramja által létrehozott kód. Ez nem java... -
bakterrier #11 garbage collector?
miről beszéltek? -
#10 Hát winben is biztos rossz, de azért illene ezt alkalmazás szinten is kezelni. És ha most sikerült, akkor ők is hunyók voltak. -
Caro #9 Hmm...
Lehet rossz winben a garbage collection?
Azért az elég nagy szégyen lenne.
De szerintem nem csak FF csinálja azt.
Játékkal is találkoztam már win alatt, hogy elindul, 200 Mega, 20-30 töltés, és már 1 gigán van! -
#8 Ez jó hír, nekem 1 gigát evett. -
tomo #7 tuti gazdasagi erdekuk fuzodik hozza , hogy az ie olyan legyen amilyen. ( szar) -
#6 Nem csoda, hogy az IE részesedése a legnagyobb, hiszen azt oprendszerrel együtt adják! Ezt így nem kéne felvenni a listára, ugyanis nagyon sok olyan hülye van, aki kap/vesz egy gépet Win XP Home Editionnal és az se tudja, hogy mi az a böngésző, csak mondták neki, hogyha internetezni akar, akkor csak kattintson a kék 'e' betűre az asztalon! Úgyhogy a listából kihúzható az IE, mivel Mozilla, Opera, Netscape os nincs!
Az meg szégyen gyalázat, hogy az IE a böngészők közül a legtrágyább, pedig egy óriási cég áll mögötte. A Microsoft tele van pénzzel, miért csak ilyen sz@rt tudott összehozni!? -
pemga #5 Idősorra nekem ahhoz van szükségem, hogy értelmet nyerjen az adat. Mivelhogy ezek a párhuzamos időpontban készült statisztikák egymásnak totálisan ellentmondanak... Elég ha ezt az összehasonlítást összeveted pl. a W3C statisztikáival, vagy mondjuk azzal, amelyik europában hozta ki nyerőnek az FF-et. Nekem pontosan a változások kellenek, mert egyedül akkor van értelme a statisztikának, már ha van egyáltalán. Ezekben az abszolut számokban egyáltalán nem bízom, mióta három különböző statisztika három teljesen eltérő dolgot akar nekem bizonyítani... Akkor minimum kettő téves :). Node melyik? :) A gáz az, hogy a idősorból nyerhető tendenciákban is eltérő változásokat mondanak. pl. ez azt állítja, hogy az FF emelkedett, a W3C szerint pedig nyár óta csökken, csak szeptemberben volt egy lokális minimum, de még így is 18-ra mondja (a csúcs 20 volt), ez meg 11-re... Egyszóval: pff, statisztikák :).
Igen, tudom hogy miről beszélsz, ezt mondtam én is. ikszpí alatt nekem is így viselkedik, pedig mindig a legfrissebb verziókat használom rajta. Ami nekem fura, hogy linux alatt meg nem, pedig több, különböző gépen is használom... -
bundee #4 Mar bocs, de milyen idosorra van szukseged, ahhoz hogy a 0.77% kisebb legyen mint a 0.26% ? Ez nem valtozas, hanem reszesedes, azaz "abszolut" ertek.
Nem tudom, hogy linux alatt mit csinal, xp alatt ffx eloszeretettel csinalja azt, hogyha mondjuk jopar tab meg van nyitva, flashekkel megtuzdelve, stb, esetleg meg par egyeb ffx ablak is, akkor fogja, es lezabalja a memoriat, es hiaba csukom le az ablakokat, meg a tabokat, amig nem kapcsolom le teljesen a firefox.exe-t, addig tartja azt a mem mennyiseget, amennyit zabalt korabban - hiaba van csak egy sima html oldal nyitva egyetlen egy ablakban, akkor is kepes foglalni tovabbra is a 100-120 megakat... persze, ha kikapcsolom teljesen, majd csak ugy natur betoltom ezt a html oldalt, akkor mar normalis... De en orulnek, ha magatol venne eszre, hogy mennyi mem-re van szuksege. -
pemga #3 A statisztikák olvasásához szükség lenne az előző 2-3 hó/negyedév adatára is. Ez így nem mond túl sok mindent :(. Pl. nemrégiben egy másik felmérő meg azt mondta, hogy pont Európában népszerűbb a Mozilla és változatai, leginkább Németországban. Ez meg azt mondja, hogy az USA-ban és Kanadában is népszerűbb mint UK-ben. A W3C szerint meg nyár óta csökken az FF részesedése. Tehát ennek így nem sok teteje van, idősorokat mutassanak :).
Bundee, az a memes probléma nem csak a Wines változatban van? Én legalábbis úgy vettem észre, hogy Win alatt sokkal inkább zabálja a memet, mint a Linuxom alatt. -
bundee #2 Ez egy igen jo kerdes, mivel a hivatkozott oldalon is ilyen sorrendben vannak ezek az adatok...
Amugymeg, vegre megcsinaltak a memfelszabaditast? Kezdem unni, hogy le kell kapcsolni a firefox-ot, hogy ne zabaljon 100 megat, miutan webeztem egy csomot... -
Caro #1 "a Netscape a negyedik (0,26 %), az Opera pedig - némi meglepetésre - csak az ötödik a rangsorban a 0,77 százalékos adatával."
Ez milyen matematikai reláció szerint van???