32
  • h4x0r
    Leven Linuxom van, igen. :)

Mellesleg a rootkit egy program. Rejtozkodik, feltelepul, stb. De nem minden esetben szaporodik. Es nem mindig terjeszkedik. Ezert nem virus es trojai. Ha jol tudom.
  • Mipi
    Hát igen ilyenek vannak a Messengerben is!
  • BlueGold
    1. Ezt a cikket én már láttam valahol a magyar net-en a szerzőnek illett volna megjelölni a forrást.
    2. Nem a Win. rendszerben van a hiba, hanem a User-ekben némi "üveggyöngy"-ért minden sz...art feltelepítenek a gépükre.
    3. Ennyi erővel bármelyik "NoCD/NoDVD patch"-ban is lehetne "Rootkit".
  • Caro
    Ez már megint azért van, mert nem dolgozták ki rendesen a protokollt.
    Utálom, hogy kitalálnak valamit, elkezdik bővíteni, és gányolás lesz az egész.
    Ez a PC-re is igaz, ezért szívunk ma is.
  • blackeagle
    "A mai vírusok és trójaik kb. 10 másodperc alatt lebuknak egy kicsit is hozzáértőbb júzer gépén. Pl. a legtöbb a taskmanager-ben látszik." 10 másodpercenként taskmanagert nézel ?
  • IoIa
    Akkor csak keress tovább.
    Miért erős? Semmi erős nincs benne.
    Egyébként a nick nevem egy versenyautó típust takar.

#25: ilyet egyéb kártevők is tudnak. Vagy ilyenről most hallottál először?
  • dim69
    "nem vagyok félős típus (semmitől és senkitől)."
    ez a kijelentés "kicsit" erős, de ahogy érzed

jó sok topicban olvastalak, egyszer mintha lett volna utalás, csak nem tom melyikben
  • h4x0r
    Lola, rootkit van Unix tipusu rendszerekre is, mint irtak lentebb. De en ugy tudom, hogy a rootkit nem a rejtozkodes miatt rootkit, hanem mert teljes (esetleg reszleges) hozzaferest ad a "fertozott" gephez.
  • IoIa
    Ha kicsit utánaolvasol (nem ebben a topicban), akkor megtudhatod.

Elég tuti a rendszerem, és nem vagyok félős típus (semmitől és senkitől).
  • dim69
    lola te lány vagy? (csak a neved miatt)

neked tényleg tuti rendszered lehet összehozva, gratulálok, ne félj semmitől
  • IoIa
    világít a negro a szádban?

többiek:
    Felőlem úgy aggódtok, ahogy akartok. Én nem félek, a biztonsági rendszerem nagyon jó.
  • látogató
    há miért nem tudok én szmájlikat rakni!?
  • látogató
    egy teljesen kezdő felhasználó, aki örül elsö számitógépének, meg az internetnek, nem is sejti, hogy milyen szarok terjednek, amik tönkretehetik a gépét. :(
  • Zedas
    Lola, szerintem rólad klónozták Istent, b@zmeg.

Az hogy minden témához hozzászólsz egy dolog, az hogy mindenhez hülye vagy mint a föld, az meg másik.
  • mrzool
    Érdekes, nem csak nekem tűnt fel... Mindegy, maradj csak meg a saját valóságodban - álomvilágodban, csak vigyázz, mert durva lesz az ébredés!
  • BiroAndras
    Nem azzal kezdted, hogy Unix alatt találkoztál vele?
  • z5oTtu
    "Ez a rootkit semmi újat nem takar, csak behoztak a köztudatba egy új nevet. Nevetséges."
    én már régebben (úgy 4éve) találkoztam rootkit-el, de jó sokáig nem vettem észre. Unix alatt volt. A rootkit-ek 1 kicsit komplexebben müködnek mint a virusok. Álltalában nagyon profi toolsok vannak egy rootkit-ben.
    A lényeg az, hogy észrevétlenül használhassa a gépek erőforrásait. (persze ezt azért észreveszi az ember)
    Ebben az a dúrva, hogy tökre autómatikusan felteszi a rootkitet egy virus és tövabb terjed a hálózaton. Ebböl is látszik Windows-on mindent lehet csinálni :):):) Ezt nem tudod meg csinálni más oprendszeren.
  • BiroAndras
    "ha felfedték őket, akkor mégsem képesek elrejtőzni."

Nem mindegy, hogy ki veszi észre. A mai vírusok és trójaik kb. 10 másodperc alatt lebuknak egy kicsit is hozzáértőbb júzer gépén. Pl. a legtöbb a taskmanager-ben látszik.
    A rootkit-ek fényévekkel jobban rejtőznek.

"Ez a rootkit semmi újat nem takar, csak behoztak a köztudatba egy új nevet. Nevetséges."

Először olvass, aztán fikázz.
    (link lentebb)
  • BiroAndras
    http://www.rootkit.com
  • IoIa
    Abban pedig semmi valótlan nincs. Butaság meg pláne nem.
  • mrzool
    A kommentjeidre írtam amit írtam.
  • IoIa
    Előbb tanulj meg olvasni. Én a cikkel kapcsolatban írtam, és abból idéztem. Vagyis butaságot te írtál. Másrészt szívesebben venném, ha egyszer személyesen kötözködnél velem.
  • mrzool
    Lola, már megint butaságot írtál, olvasd el, hátha megvilágosodsz:

http://www.virushirado.hu/hirek_tart.php?id=701

Mellesleg a cikkírónak: a rootkit NEM vírus! Aki tájékozódni szeretne, hogy milyen kártevők vannak, nemrég volt egy ilyesmi cikk a már linkelt virushirado.hu-n.
  • Roli
    magyarázzátok már el, hogy mi jó van abban, hogy valaki teljesen ártalmatlan emberek rendszerét teszi tönkre? fel nem bírom fogni!
  • ddfg
    lola a rootkit mar regi fogalom, csak a koztudatba nem vonult be annyira(szerintem) nem akarok okoskodast tartani roluk, akit erdekel, nezegessen utana gugliban, eleg sok anyag van roluk.
  • dokar
    sztem nem kell sok és megint letámadnak téged az MS fanok!
  • IoIa
    "A rootkitek olyan számítógépes vírusok, melyek képesek elrejteni önmagukat és más rosszindulatú programokat a biztonsági szoftverek elől" - ha felfedték őket, akkor mégsem képesek elrejtőzni.
    "A rootkiteket arra tervezték, hogy ne lehessen őket észrevenni" - miért? A vírusokat, spy, trójai és egyéb programokat talán úgy tervezik, hogy egyből észre lehessen őket venni?
    Ez a rootkit semmi újat nem takar, csak behoztak a köztudatba egy új nevet. Nevetséges.