Indul a 65 nm-es Intel chipek gyártása

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

haha...

2xeres

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Igen nem.

De a lényeg még mindig nem ez volt.
Egy DDR2 400MHz és egy DDR2 800MHz mekkora a fogyasztáskülönbség.

😊

Végülis Caro a #29-ben leírta, hogy a jobb gyártástechnológia által alacsonyabb feszen is mûködik, ami nagyban hozzásegít az alacsonyabb fogyasztáshoz, még magasabb órajelen is. (Ettõl függetlenül szerintem nem az egész chip mûködik úgy ahogy van 2x-es órajelen.)

Na ne mond...

Akkor mérések alapján kevesebbet fogyaszt.

asysoft
Szerintem vmi viccesgyerek meghallotta, hogy DualCole AMD, aztán Photoshopban csinált egyet😊

/*WTF?!*/

A V nem a fogyasztás mértékegysége.

Persze, mert a fejlesztéseknek célja, hogy csökkentsék a feszt, mert azzal rohamosan csökken a fogyasztás.
De ez a DDR2 tranzisztorgyártási technológiájából következik.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Lényegen nem változtat.
DDR1 2,5V 266-400MHz
DDR2 1,8V 400-800MHz

Ezzel mit is akartál mondani? Hogy az elsõ dual-core Opteron lett volna ilyen két egymás melletti mag? Ezt nem nagyon hiszem, mivel a dual-core Opteron egyszerûen betehetõ az egymagos helyére (csak úgy, mint az X2 a sima Athlon64 helyére), márpedig két független mag valójában két független procinak felel meg. Én kizárólag Intel fronton hallottam ilyen megoldásokról, lásd pl. kép a cikkben (csak nem tudom, ez melyik proci). Szal rejtély a számomra, mit ábrázolhatott az a kép a szánalmas.hu-n. Csak nem egy Intel procit (amin egy megveszekedett Intel-fan átrajzolta a logót AMD-re)? 😛

dokar
hol találtad? engem is érdekelni.

CPU Tuning Toplista http://cputuning.net

Én azt hiszem (de ez csak tipp), hogy az a külsõ busza frekije, de beljebb más a helyzet.

A proci fejlesztését pedig Elvis Presler végezte. 😊
Memóriánál arra akartam utalni h a a DDR2 ~1,5x nagyobb frekin mõködik mégis kevesebbet fogyaszt.
Szóval nem elsõdleges a memóriáknál a freki/fogyasztás

uniu
Lehet 500Ghz is, csak vegye le a frekit ha nincs ra szukseg...

\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"

tárgytalan ,már találtam
Van valahol összefoglaló táblázat a fogyasztásokról ,amd -64 ,opteron ?
Ja nem C9 hanem C7, nem tudom miért írtam C9-et 😊

Eladó tablet PC http://hardverapro.hu/apro/hp_tx2590eo_2/hsz_1-50.html

VIA C9 CPU
idle 1W> fogyasztás
2Ghz 20W
Szóval nem feltétlen az órajellel van a baj 😊

Eladó tablet PC http://hardverapro.hu/apro/hp_tx2590eo_2/hsz_1-50.html

pontosítok: nem szerver prociban... hopp.

\"The voices are back... Excellent.\"

A frekvenciával egyenesen arányos a fogyasztás(pumpálás effektus a tranzisztoroknál).
Megint más, ha valaki húzza a gépét, akkor még feszt is kell neki adni, különben fagyni fog. És a fesszel meg négyzetesen arányos a fogyasztás!!

Erre már bõven elég 500 MHz.
Amit egy Geode proci 1W> teljesítményen megcsinál!

AMD-ék!? Mikor? Éppen hogy õk csináltak normális (egybeépített) dualcore-t, crossbar switch-csel, stb. Az nem inkább egy Intel CPU volt?

a bal oldali képen miért látok két magot?? ha épp azt szeretném, hogy kevesebbet zabáljon akkor miért rakok rá két magot? miért nem egybe? mert úgy egy közös nagysebességû core-to-core kapcsolatot is megcsinálhatnának?
ugye ez csak egy hülye marketinges kép, hogy a hülyébbje is felfogja mi az a dual-core? mert a sz*n*lmas.hu-n láttam utoljára ilyet, mikor az AMD-ék kezdték gyártani a dual-core chipjeiket..
ha ez a kép komoly, akkor ott tartanak mint egy éve! akkor is csináltak olyan P4-et amiben két mag volt(ott legalább egyben.. de hajszálpontosan ugyanazok..akkor 32bitesek voltak) és egy szertehajtott memovezérlõre kapcsolódtak..

"Ha a mai technológiával készítenének el egy pII-est 400 MHz-en és egy Matrox G200-at, meg egy 3800rpr-es 10gigás vinyót cefetül menne egy 100 w-os passzív tápról, és a többihez sem kéne vent"

Mai netebookok már régen túlteljesítik ezt...

" A 50 MHz-en mûködõ DDR modulokról nem is beszélve."
Milyen összefüggés van a mem frekije és a fogyasztás között? (DDR2 kevesebbet fogyaszt)

Botond
nagy poén volt :-o
akkor lenne mégjobb,ha az egész csak (itthon is) 10e forint(vagyis akkorra már TALÁN euro) lenne
arty
négyzetméteres? és az hol férne el? 😉

fõleg egy 10 foglalatos alaplap, egyenként tiz négyzetméteres prcival.. atyaég ...

Forza.

Azt elfelejtettem, hogy mindezt 10 nm-es technológiával!

A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét.

Ha a mai technológiával készítenének el egy pII-est 400 MHz-en és egy Matrox G200-at, meg egy 3800rpr-es 10gigás vinyót cefetül menne egy 100 w-os passzív tápról, és a többihez sem kéne venti. A 50 MHz-en mûködõ DDR modulokról nem is beszélve...
Az igények meg tényleg mesterségesen vannak felpumpálva. Így már annak is 7800Gf meg X2 kell legalább 5 GHz-en, aki azt sem tudja mit akar a gépével. Nem gigaherz õrületbe kellett volna kergetni a népet, hanem többprocesszoros konstrukciók irányába. Pl lehetett volna olyan alaplapot készíteni, hogy lehessen bele 10 processzort tenni. Alpfokon elég lehetett volna egy 550 Mhz-es proci, akinek többre kell, az bõvíthette volna. Persze a szoftot is úgy kellett volna írni.
Azt hiszem megérjük még azt az idõt is amikor 10 drb 10 magos 10 GHz-es akármi 10 másodperc alatt divx10-ben tömörít egy 10 gigás HDDVD filmet. 😊

Ha a mai technológiával készítenének el egy pII-est 400 MHz-en és egy Matrox G200-at, meg egy 3800rpr-es 10gigás vinyót cefetül menne egy 100 w-os passzív tápról, és a többihez sem kéne venti. A 50 MHz-en mûködõ DDR modulokról nem is beszélve...
Az igények meg tényleg mesterségesen vannak felpumpálva. Így már annak is 7800Gf meg X2 kell legalább 5 GHz-en, aki azt sem tudja mit akar a gépével. Nem gigaherz õrületbe kellett volna kergetni a népet, hanem többprocesszoros konstrukciók irányába. Pl lehetett volna olyan alaplapot készíteni, hogy lehessen bele 10 processzort tenni. Alpfokon elég lehetett volna egy 550 Mhz-es proci, akinek többre kell, az bõvíthette volna. Persze a szoftot is úgy kellett volna írni.
Azt hiszem megérjük még azt az idõt is amikor 10 drb 10 magos 10 GHz-es akármi 10 másodperc alatt divx10-ben tömörít egy 10 gigás HDDVD filmet. 😊

Omegared
Akkor olvass sg fórumot 80*25 karakteres felbontásban, vagy plain text formátumban, 8"-os kijelzõn, természetesen zöld monokróm színkészletben, az mp3-at meg hallgasd a PC Speakeren, 2biten...
Ezt ugye te sem gondoltad komolyan?

nem csökkenteni kéne a vásárlók igényeit, hanem normalizálni.. talán ha valaki nem sli-ben gondolkodna rögtön gépvásárlásnál.. mert neki feltétlen nagy szüksége van arra a pár fps-re..
én - átlag józer, aki nagy ritkán játszik is a gépén - azon gondolkodtam, hogy kell-e a 400 wattos táp?😊 arra jutottam jó lesz az...
elõbb utóbb eljutunk arra a pontra, hogy nem kell ipari áramot vezettetni a házba csak mert bõvítem a konfigot..
azzal hogy ezek a fejlesztések megtörténtek nagyon remélem, hogy AMD-ék is mutatnak valamit és talán talán az X2-esek ára is közelebb kerül hozzám..

valamit
"Már márciusban megjelentek az elsõ hírek arról, hogy az Intel a vártnál jobban halad a 65 nanométeres gyártástechnológia fejlesztésével." - 😊 azér ez jó szöveg. valszeg úgy is mondhatták volna, hogy a vártnál rosszabbul állnak az AMD-vel szemben 😊 hiába na, jó a PRuk 😊

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

Szerintem is inkább az emberek igényeit kéne csökkenteni, és akkor lehetne apró, keveset fogyasztó, mozgó alkatrészektõl mentes számítógépet csinálni.

item
Végre 1 kis fejlõdés megint! <#vigyor3>
Fejlesszék csak a dolgokat, remélem bejön nekik ,hogy kevesebb energiát zabáljanak a procik is?! Viszont a GPU gyártók is elgondolkodhatnának az áramfogyasztásról! Vazz haladunk elõre és csak azt látom hogy lassan 1000W os tápegységet kell beszerelni az új cuccok miatt! Elkeseritõ!
<#whatever>

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....