73
  • joofiu17
    #73
    Eek csak kitalt dolgok az sem mostanaban lesz hogy uj fejet novesztenek neked ha levagja a vonat...
  • Epikurosz
    #72
    Hát, ezek csak okoskodások.
    Mindent az evolúciós szelekcióval sem lehet megmagyarázni. A véletlenek is bejátszanak.
  • datango
    #71
    robotkéz kellene mint JAX nak volt...!
  • BiroAndras
    #70
    A gyíknál a farok ledobás és visszanövesztés jelentősen növeli a túlélés esélyét. Egy emlősnél a végtag elvesztése nem túl gyakori, és olyan mértékben csökkenti a túlélés esélyét, hogy az a pár hónap, amíg visszanő. túl sok. Addig nem tud rendesen élelmet gyűjteni (főleg vadászni), és a ragadozók elől menekülni.
    Háziállatoknál persze más a helyzet, mert az ember eteti, és megvédi őket.
    Ezen felül a visszanövesztés rengeteg energiát is igényel, ami vagy nem éri meg, vagy megérné, de nem áll rendelkezésre (mert nem tud vadászni).
  • IoIa
    #69
    Az emberi fog nem nő vissza egyszer sem. Ugyanis a tejfogak is és a végleges fogak is másik kezdeményből fejlődnek ki.
  • uniu
    #68
    Meg jo,h a sebek begyogyulnak!:)
    Amugy rokanal, kutyanal, macskanal elofordulnak ezek a vesztesegek es utana elnek meg szepen, nagy esellyel. Amugy ertem en ezeket a dolgokat pl a szemre, gerincvelore, ujjakra, stb.
    A gyiknak a farka aranyaiban a testenek jelentos reszet teszi ki, es az is visszano.
  • Epikurosz
    #67
    De pld. a fogad vissza nő, igaz csak 1x.

    A sebeid is begyógyulnak, azért.
  • BiroAndras
    #66
    Szerintem többek közt az számít, hogy az élőlény az adott sérüléssel mennyire marad életképes. Pl. az emlősök egy végtag elvesztését minimális valószínűséggel élik túl, így idő se lenne a visszanövesztésre.
  • uniu
    #65
    Erdekes gondolat,az evolucio szempontjabol:Ugye itt mindig a legjobb, leginkabb eletrevalobb dolgok/mutaciok/fajok jutnak tovabb. Miert van az, hogy a szalamandrak/tengeri csillagok meg hasonlo herkentyukon kivul az emlosoknel(mond6juk ugy is h a fejletebb fajoknal) ez a kellemes tulajdonsag eltunt ?
  • IoIa
    #64
    Elgurult a gyógyszered?
  • uniu
    #63
    jaja, de most mar topik on, eleg volt a konnyes osszeborulasokbol :)))
    na jo meg 1 kicsit: lola: igen karorvendeskepp mondtam!:))mert lattam, h zavar, hogy nem igazan fogadnak el profetakent:)
  • dez
    #62
    Ehh, most jön majd az, hogy biztos csak be akarok nyalni. :P Persze csak lolától, mert ezek amúgy elég nyilvánvalók.
    Na, pl. máshol már ránk szóltak volna, hogy offolunk. Egyes helyeken már warn is beesett volna.
    Itt meg ezek nélkül is befejezzük. (Előbb-utóbb. :p) Miért? Talán mert nem vagyunk idióták. (És mert sok helyen csak a saját státuszukat pumpálgatják a modok.)
  • dez
    #61
    (Ja, és nem is csak úgy simán osztják az észt, hanem enyéni preferenciákat nyilvánítanak ki. Szánalmas. Van, ahol meg a vasfegyelemben hisznek.)
  • dez
    #60
    Szerintem az SG a legtoleránsabb oldalak közé tartozik, ami a nem kimondottan csak játékosoknak szánt számtech-orientált oldalakat illeti. Ha ismersz más oldalakat, ezt tudnod kell. Egyes helyeken egyenesen az adminok vannak a középpontban, ők osztják az észt, és valóban megtorolják, ha valaki más véleményt hangoztat. Brrr... De pont az SG-t vádolni ilyesmivel... LOL! :P (Van 1-2 "belsős" ember, aki néha hozzászól, de ők nem titkolják a kilétüket.)
  • dez
    #59
    A rövidebbeket a kis beviteli mezőben elolvasom, mielőtt elküldöm, de a hosszabbakat ott nincs kedvem, mert nem látom egyben, nem tudom gyorsan végigvezetni a szemem, hogy észrevegyem az elírást. Az stb. egy-egy rossz, félreérthető megfogalmazás, amit még gyorsan kijavítok. (2-3 percig lehet editálni, tehát visszamenőleg nem lehet átírni semmit.)
  • IoIa
    #58
    Mint mondtam, nem érdekelnek a felkiáltójelek. Nálam egy hozzászólás tartalmi része a lényeg, nem a körítés.
    Senkinek a szívébe nem akarom belopni magam, ez nem szeretetotthon. Üldözési mániám meg pláne nincs. És mint írtam, az se zavar, ha egy moderátor másik néven IS fórumozik. Ez megszokott dolog máshol is tapasztalható. Nagyhangú nem vagyok, de szeretek egyértelműen fogalmazni, nem pedig mellébeszélni.
    Sikerült neked is egy jó OFFot írnod. Erre mi szükség volt? Ezt küldhetted volna privátban is.
  • Zsoldos
    #57
    " Mindenesetre gyanús, hogy egyes nickeknek bármit szabad mindenféle büntetőpont nélkül. "

    Hat, rajtad kivul majdnem minden nick gyanus akkor :) Biztos moderatorok..? Nem egy halad szembe a forgalommal hanem mind. Najo, ez nem a jo kifejezes, arra akartam kilyukadni, hogy van egy stilusod, es rogton belopod magad mindenki szivebe :)

    "Soha nem voltam beszari alak, az atyaúristennek is nekimegyek, ha kell."
    Szvsz jellemzoen a nagyhangu agressziv ember nem egy jo beszelgetopartner. Viselkedj normalisan, es akkor nem lesz uldozesi maniad a titkokban moderator forumozo tomegektol :)
  • IoIa
    #56
    Az elütéseket ki lehet javítani elküldés előtt is... :))
    És mi a stb...?
  • IoIa
    #55
    Eddig mást se csináltál, csak a felkiáltójeleimmel foglalkoztál, mindig szóvá tetted. Teljesen felesleges, mert látja mindenki. Engem nem zavar. Téged miért? Vagy csak kárörvendő vagy? Mert ez olyan dedós dolog. Ha érdekelnek a hozzászólásaim, akkor olvasd szorgalmasan, ezt mindenféle felkiáltójelre való utalás nélkül is megteheted. Esetleg szólj hozzá érdemben. De ez eddig nem sikerült neked.
    Valószínű, hogy 1-2 moderátor más néven is hozzászól. És az is nagyon valószínű, hogy egyes esetekben így torolják meg az ellentétes, nekik nem tetsző véleményt. De ez sem zavarna, ha így lenne. Mindenesetre gyanús, hogy egyes nickeknek bármit szabad mindenféle büntetőpont nélkül. Ez a "demokrácia". Vannak az egyenlők, meg a még egyenlőbbek...
  • uniu
    #54
    Ez azert van, mert tkeppen erdekelnek a hozzaszolasaid, amugy meg a te nikked a legfeltunobb mindig a sok felkialtojel miatt (reklam?):)
    VIP-es tag is kap buntipontot vagy ban-t... nem erre megy ki a jatek.(szerkesztheted a hozzaszolasodat elkuldes utan, nagyobb kepfeltoltes stb..)Latod ezert futsz te bele buntipontba, mert a feltetelezesed mellett kardoskodsz, alapos meggyozodes helyett...
    Amugy meg Peace, a szemelyeskedeses (negativ)hozzaszolasok tenyleg rontjak egy topik olvasasi elmenyet, szal azert az itteni modokkal egyetertek.
  • dez
    #53
    Azért néha ne csípőből tüzelj. Kit érdekel a csillag? Azért fizetek asszem havi 180Ft-ot (hú, de sok), hogy pár percen belül ki tudjam javítani az elírásokat, stb.
  • dez
    #52
    Ha 10 millió fontot adnának a kezembe (jó lesz 25 év alatt is), én is szívesen tennék különféle lépéseket. Mint pl. ilyen sziporkázó következtetések levonása: "Az emberi embriók is képesek hegek nélkül gyógyítani sérüléseiket, azonban csupán a terhesség hatodik hónapjáig, azaz a genetikai és sejtbiológiai mechanizmusok alapjai nagyjából megegyeznek az ember és a béka esetében, vonta le a következtetést Amaya."

    Aki nem értené: nem az a baj (jelen esetben), hogy ez olyan rossz lenne, hanem a felelőtlen ígérgetés, hiú remények keltése, miközben még fogalmuk sincs, megoldható-e a dolog, és ha igen, mikorra. Előbb-utóbb (főleg, ha már tudnak is hozzá eleget) amúgy is el kezdtek volna foglalkozni a témával. Ez a hír nem tudományos szenzáció, egyelőre csak szenzációhajhászás.
  • Epikurosz
    #51
    off
    lola, mindig tudtam, hogy bolond vagy :-))
    küldök neked egy érdekes linket, én izgulok, hogy ,mi sül ki belőle
    Kufu piramisának titkai
  • IoIa
    #50
    Soha nem voltam beszari alak, az atyaúristennek is nekimegyek, ha kell. A véleményemet leírom, ha valaki szarakodik velem, visszakapja. Az nem a világ vége, ha az ember kap akárhány felkiáltójelet. Legfeljebb másik nicknéven lehet folytatni, ha kitiltják az embert.
    A moderáció azért elfogult (és egyben rossz), mert csak célszemélyeket büntet. Egyeseknek BÁRMIT szabad büntetlenül, másoknak semmit sem. De én már nem vagyok abban a korban, hogy pár nímand szurkálódásán idegesítsem magam. Nem érdekelnek a felkiáltójelek.
    Akik meg pénzért (sms-ért) bevásárolják magukat, azok meg egyenesen nullák a szememben. A sg fóruma csak egy a sok közül, nem ez az egyetlen...
    Jó moderációra jó példa az index fóruma. Gyanítom, hogy az itteni modok az ottani szintet sosem érik el... De hát nincs is egy súlycsoportban a kettő...
    (jöhet az újabb felkiáltójel. Esetleg kitiltás?)

    uniu: állandóan velem foglalkozol. Most már ideje lenne, ha apróbb ajándékokkal is kedveskednél, mert ez már kevés. LOL!!!

    a 40-45 év közötti gondolkodónak, aki még tanul: értek magyarul is...
  • NEXUS6
    #49
    Bakker, asszem itt az ideje, hogy én is el döntsem, hogy melyik oldalra álljak!
    Lassan már mindenkinek vagy csillagja vagy felkiáltójele lesz.;)

    Tessék mondani, hol lehet danvizsgát tenni, és melyik jelenti a dzsedista oldalt? (bár a sittes fiúk is szimpik;)))))
  • uniu
    #48
    erdekes, hogy pont veled ilyen elfogultak:) Miert nem ismered be, hogy akaratos, eroszakos fazon vagy akkor is, ha nem vagy biztos benne h igazad van?
  • Epikurosz
    #47
    Non tangere exclamativos meos!
  • Antifasiszta
    #46
    jah perszeee
  • IoIa
    #45
    Amit leírtam, azt azért írtam le (a hámsejtekkel és a májjal foglalkozzanak inkább), mert a regenerálódás mindkettőnél megvan. Szerintem hamarabb célt érnének, ha az emberi "alkotórészekkel" kapcsolatban vizsgálódnának, mint ha ezt békákkal és egyebekkel tennék.
  • M2 #44
    "A professzor egy olyan jövőt képzel el, ahol a sebek heg nélkül gyógyulnak, a végtagok pedig részben, vagy teljes egészében helyreállíthatók."

    Ezen egy kicsit elgondolkoztam, vajh megvalósítható e? Valóban, ha abból indulunk ki, hogy a természetben létezik működő példa - úgy tűnik igen.

    Valahol el kell kezdeni, ha eredményeket akarunk elérni - ők most megtették az első lépést. Ez akkor is jó, ha mindenki sejti, hogy az igazi cél nem 10-20 éven belül lesz elérhető.
  • static
    #43
    Nem osztom az észt csak beregisztráltam és leírom a véleményemet. Nem kötelező elolvasni, se válaszolni.
  • static
    #42
    Amúgy nem téged akartalak bántani meg persze a májra is nagy szükség van. :) De nem tudom beirtad volna ugyanezt ha valaki akit szeretsz egy ilyen fogyatékossággal élne. Vagy ha éppen te magad. Sajnos ez a mai világban bárkivel megeshet ha máshogy nem akkor balesetben.
  • sped
    #41
    Megint személyeskedünk? :) Töltsd ki rendesen a reglapodat, ha tudsz valamit, vállald. Persze személytelenül is lehet osztani az észt, nagy előnye ez a netnek.
  • static
    #40
    Hát, jobban megérdemlik mint Bill Gates meg az olajmágnások....
  • IoIa
    #39
    Semmi közöd a felkiáltójeleimhez. Az csak a moderátorok elfogultságát minősíti.
  • IoIa
    #38
    Szó sincs róla. Csak én a földön járok, nem dőlök be minden marhaságnak, a szélhámosságot és a csalást elég hamar észreveszem.

    PS: az oldaladon a szövegeket javítsd ki, mert az elválasztó jelek nagyon idétlenül néznek ki.
  • sped
    #37
    Lola, te egy géniusz lehetsz. XXI. századi polihisztor.
  • 2XP
    #36
    Mindkét megnevezés elfogadott, úgyhogy kár rajta vitatkozni.
  • static
    #35
    De átírom mert látom van itt néhány ember komoly előítéletekkel, amik természetesen teljesen alaptalanok.
  • static
    #34
    Hát három felkiáltójellel te sem vagy éppen a fórum királya ahogy elnézlek. :) A bandázással meg nem tudom mi a probléma, sok barátom van és kedvenc hobbim, hogy velük töltöm az időmet és jó érzem magam. Ez gáz???