654
  • GTheo
    Szégyen :|
    Komlón kikapni..... Mi lesz ha megyünk a Haladáshoz vagy Pápára ? ? ?
  • miki36
    Második NB II-es mérkőzésén megszerezte az első vereségét a PMFC labdarúgó csapata, ugyanis idegenben 2-1 arányban kikaptak a mecsekaljaiak a meggyőzőbben játsszó komlói csapattól. Komló - PMFC-Pécs Pláza 2-1. A gólszerzők: Szabó, Müllerlei, illetve Lengyel.

Komló- PMFC- Pécs Plaza 2-1 (1-0)

Gólszerző: Szabó Csaba. (23.), Müllerlei (57.), Lengyel (64.)

Az első baranyai rangadóra már a második fordulóban sor került Komlón (két hét múlva a PMFC a Kozármislenyt fogadja). A szombat esti mérkőzés sokak számára meglepetés, mert a papírforma biztos vendéggyőzelemét ígért. Erre számított a többszáz pécsi szurkoló is, aki elutazott a kék-fehérek otthonába.
    A taktikusan, szervezetten játszó komlóiak teljesen megérdemelten nyertek a megyeszékhely csapata ellen kétezer szurkoló előtt.
    Egy éve még két osztálynyi volt a különbség a két együttes között, azonban ezen a szombaton a gólratörőbb játékkal otthonában tudta tartani a három bajnoki pontot.
    23. perc: Győri szerelt a saját tizenhatosuk közelében, majd előre ívelt a pécsi térfélre Szabó Csabához. A jó felépítésű, volt pécsi nevelésű csatár végigvezette a labdát ellenfelük térfelén, és 14 méterről a kapu bal oldalába bombázott 1-0.
    58. perc: Szabó Csaba jobbról átívelte a labdát balra Müllerlei elé, aki két méterről a pécsi kapuba talpal kotorta a labdát, 2-0.
    62. perc. Kis Károly pécsi edző hármas csere mellett döntött.
    63. perc: Kulcsár beadását a cserként pályára lépő Lengyel 5 méterről fejelte a komlói kapuba, 2-1.

Komló: Kovácsevics – Dinnyés (Fodor a 85.), Tallósi, Győri, Németh A. – Gelencsér (Istókovics a 62.), Dávid (Bán a 29.), Horváth J., Méhn, Müllerlei – Szabó Cs.

PMFC-Pécs Plaza: Hamar – Sípos, Szabados, Mile, Rozsi (Racskó a 62.) – Wittrédi, Gulyás M. (Gulyás G. 62.), Lantos, Kulcsár – Bozori, Rompos (Lengyel a 62.).

Ott József: - Nagyon nagy sikert értünk el, tudtam, hogy a Pécs jobb csapat, mint mi, de nem mindig a jobb csapat nyer. A PMFC nem tudott mit kezdeni a védelmünkkel, ráadásul Szabó Csabának több helyzete is volt.

Kis Károly: - Egy egész félidőnyi előnyt adtunk a Komlónak, és tompán futballoztunk, bár a hazaiak tudatosan átengedték a térfelüket nekünk. A második félidőben meg kellett volna fordítani az eredményt, ám nem kaptunk egyenlő feltételeket. Olykor a bírok is tévedtek kárunkra.

Forrás: pécsinapilap.hu
  • GTheo

Off: Van 1 eladó Puma Újpest mezem, az egész lila, Tokody 23mas felirattal hátul, azért ide írok mert ide járnak inkább pécsiek, és nm fogok én postázgatni...
  • miki36
    Az edzőmérkőzéseket sikerrel vették a PMFC labdarúgói, hiszen tíz találkozóból nyolcat nyertek a pécsiek. A piros-feketék ma kezdhetik meg a menetelést a másodosztályban. A jelentősen megváltozott játékosállománnyal felálló csapat új edzőjével, Kis Károllyal a célokról beszélgettünk.

- Mennyire volt elég a felkészülés, eredményes munkát végeztek a játékosok?
    - A felkészülés jól sikerült, bár megjegyzem, a kijelentésnél óvatosnak kell lenni. A munkát majd az éles mérkőzések fogják minősíteni. A bajnoki találkozók igazolják majd a sikeres felkészülési időszakot.

- A csapat elfogadta a másodosztályban való indulást. Ön szerint a közönség miként fog ehhez viszonyulni?
    - Én is úgy érzem, hogy a játékosok és a vezetők elfogadták a helyzetet, s az edző személyét is. A közönség akkor fogadja el a másodosztályt, és egyben az edzőt is, ha a csapat eredményes lesz. Mindenki tudja, hogy a szurkolók csak a győzelmekre vevők.

- Az edző eddigi tervei megvalósultak?
    - Túlságosan nem örültem annak, hogy Szatmári Lóránd Olaszországba igazol. Igaz, a vezetők érkezésemkor mondták, ha megfelelő ajánlatot kapnak a tehetséges labdarúgóra, elengedik. A játékos hatalmas lehetőséget kapott, a kölcsönadás a klubnak is jó. A több éves edzőségem alatt megtanultam, hogy abból kell főzni, ami van. Úgy érzem ütőképes csapat alakult ki.

- Meghatározó játékosok távoztak, de sokan érkeztek is a Mecsekaljára. Az újak tudják pótolni a távozókat?
    - Most egy teljesen más csapat állt össze Pécsett. Véleményem szerint azonban nem lehet összehasonlítani az NB I-ből kiesett és az NB II-ben játszó együttest. Megjegyzem: én senkit nem küldtem el. A vezetők döntöttek úgy, hogy egyesekkel nem hosszabbítanak szerződést, és voltak olyan játékosok is, akik nem kívánták pályafutásukat itt folytatni.

- Mi a mottója Kis Károlynak?
    - Én azt vallom, hogy a győzelem a legfontosabb, s előbb utóbb mindenki a győztes mögé áll. Bízom benne, hogy jó védekezéssel, és az eddig látottaknál sokkalta eredményesebb támadásokkal tudjuk felvenni a harcot a többi csapattal.

- A híradások szerint Ön jelölte ki Lantos Leventét csapatkapitánynak. Miért esett rá a választása?
    - Nem ilyen egyszerű a helyzet. Ugyan nem a hagyományos cetlis szavazással – azaz, amikor minden játékos egy-egy szavazatot adhat a potenciális csapatkapitány személyére – jelöltük ki a Lantost a posztra. Először informálódtam a játékosoktól, majd a vélemények alapján került Lantos karjára a szalag. Hozzáteszem: Szabados Józsit senki nem váltotta le, hiszen ő csapatkapitány-helyettes lesz. Tudni kell, hogy Szabados a vezetőkkel és velem is úgy egyezett meg, hogy csak a délutáni edzéseket látogatja, ezért olyan játékosra volt szükség, aki mindig velünk van.

- Ma a Soroksárt fogadják. Milyen esélyekkel lépnek pályára a fiúk?
    - Azt tudni kell, hogy a Soroksár több volt MTK-s és Fradi játékost is igazolt az elmúlt időszakban, ráadásul több rutinos labdarúgójuk is megmaradt. Három mérkőzésüket néztem meg, s azt hiszem sikerült feltérképeznem a vendégcsapatot. A látottak alapján és a pécsi csapatot ismerve egyértelműen csak a győzelem elfogadható ellenük.
  • miki36
    ilyen pályán jó ez 2-0:)
  • miki36
    igen
  • billywood
    aha, oks, köszi

a többi ugye korrekt?
  • miki36
    elvileg Mosonmagyaróvárról jött, de nemtom hogy miért ausztriát írtak...
  • billywood
    grat a fiúknak!
    sajna nem tudtam kimenni...

miki! Romposnál nem lehet tudni, hogy pontosan honnan jött?
  • GTheo
    Nyertünk 2-0ra ;]
    Gólszerzők: Kulcsár ( büntető ), Bozori

Srácok ez a Bozori srác tud vmit, gyönyörű gólt rúgott, és utána megint megcsinálta h bebőrözte a srácot :D
    Egész jól játszottunk :)
  • miki36
    na akoor foglaljuk össze az igazaolásokat:)

Érkezett: Bozori Balázs (Vác), Gulyás Gábor (Vác), Gulyás Máté (Újpest, kölcsönbe), Hamar Zsolt (Debrecen, kölcsönbe), Kanizsai Péter (Kozármisleny), Lengyel Roland (Nyíregyháza, kölcsönbe), Mile Krisztián (Tatabánya), Rompos József (Ausztria), Rozsi József (Győr, kölcsönbe), Szabó Krisztián (ifiből), Szabó Vilmos (Kalocsa), Tóth Péter (Paks)

Távozott: Abou Warda (Szentlőrinc, kölcsönbe), Bajusz Endre (MTK), Dienes András (Tatabánya), Finta Zoltán (Kozármisleny), Győri János (Komló), Herbert Roland (Tatabánya), Horváth Péter (Tatabánya), Laki Zoltán (Kozármisleny, kölcsönbe), Lukács Tihamér (Zalaegerszeg), Nógrádi Árpád (Tatabánya), Pavicevic, Cedomir (Vasas), Pest Krisztián (Kaposvár), Szabó Norbert (Barcs, kölcsönbe), Szatmári Lóránd (Reggina, kölcsönbe), Szekeres Zsolt (Streymur – Feröer–szigetek), Sztipánovics Barnabás (?), Tóth Zoltán (Kozármisleny), Udvarácz Milán (visszavonult), Varga Zoltán (REAC)

a keret:
    Kapusok: Csaba Gergő, Hamar Zsolt, Sólyom Csaba
    Védők: Kanizsai Péter, Mile Krisztián, Racskó Roland, Rozsi József, Szabados József, Szabó Vilmos, Tóth Péter
    Középpályások: Gulyás Gábor, Gulyás Máté, Kalmár Zsolt, Kulcsár Árpád, Lantos Levente, Luczek Dávid, Sipos János, Szabó Krisztián, Wittrédi Dávid
    Csatárok: Bozori Balázs, Horváth Zsolt, Lengyel Roland, Rompos József

hajrá PMFC!
  • miki36
    A szakmai stáb mellett az ügyvezetők is jelen voltak és beszámoltak az igazolásokról, célkitűzésekről és a mérkőzéssel kapcsolatos információkról a PMFC labdarúgóinál tegnap tartott sajtótájékoztatón. A játékosok fogadalmat írtak alá, mely szerint mindent elkövetnek, hogy feljussanak az élvonalba.

- A múlttal nem foglakozom, kezdte beszédét a rendezvényen jelenlévő alpolgármester, dr. Tóth Bertalan. Hozzátette, hogy a jó kezdés nagyon fontos, ezért a Soroksár elleni nyitó mérkőzésen a három pont begyűjtése fontos esemény lesz szombaton.

Arról is beszélt Tóth, hogy az önkormányzat pénzügyi helyzetének megszorításai miatt a csapatot is érintette a 20 százalékos csökkentés, viszont a kiesés miatt nem csökkentették az összeget. Az őszi szereplés után, majd 2008. februárjában a költségvetés terezésénél a közgyűlés dönt az új támogatás lehetséges összegéről.

Az egyesületi elnök Tamon Attila arról beszélt, hogy a csapathoz érkezett 11 játékos gazdaságilag rendezett klubhoz érkezett. Megjegyezte itt mindenki pénzért rúgja a labdát, ezért mindkét oldalon a vállalásokat teljesíteni kell.

Az ügyvezető elnök Tomka János arról beszélt, hogy az utánpótlás szakágvezetője Udvardi Zoltán lett, azt is megtudtuk, hogy Kiss Sándor technikai vezető közös megegyezéssel távozott a labdarúgóktól.

A csapatkapitány Lantos Levente is szót kapott, aki elmondta, hogy minden mérkőzésen a győzelemért lépnek pályára és 2008 nyarától ismét a felsőbb osztályban szeretnének játszani.

A tájékoztatók után a játékosok egy fogadalmat írtak alá, mely szerint mindent elkövetnek, hogy a következő szezonban az élvonalban lépjenek pályára. Zárásként az egyesületi elnök és Pécs alpolgármestere minden jelenlévő játékosnak névre szóló mezt adott át.

ez a tamon...
  • miki36
    A tegnapi sajtótájékoztatón dr. Tóth Bertalan ünnepélyes keretet között átadta a csapat új játékosainak a névre szóló mezeket. Az idei szezontól a csapatunk hivatalos sportszergyártója a Hummel. A Soroksár ellen játékosaink piros mezben, nadrágban és sportszárban futnak ki. Reméljük, hogy a megújult mezünk hamar elnyeri a szurkolók tetszését.
  • miki36
    17:30
  • GTheo
    Hánykor lesz a meccs ?
  • miki36
    A Herbály Péter – Tóth Vencel – Varga Ferenc hármas vezeti a szombati mérkőzést, míg az ellenőr Molnár László lesz. Nem csak a játékvezetőknek lesz újdonság a mérkőzésen, hiszen az NB. II-es csapatok közül a PMFC-Pécs Plaza csapata alkalmazza először az on-line jegyzőkönyvet.
  • miki36
    megvolt a "fotózkodás" is
  • miki36
    10 mérkőzést játszottunk a felkészülési időszakba. Csak az MTK otthonában kaptunk ki egy büntetővel. 38 rúgott gól szerepel a mérlegünkbe, míg a kapusok hétszer nem tudtak hárítani.

• miki36
    Az NB II-es bajnokság nyitánya előtt az utolsó edzőmeccsét játszotta Pécsett a PMFC labdarúgó csapata a Stadion utcában. A nyugati csoportba került piros-feketék a Horvátországi Valpovo ellen győzelemmel zárták a felkészülési szakaszt.
  • miki36
    Tegnap este edzés előtt eldőlt, hogy Lantos Levente lett a csapatkapitány, míg helyettese Szabados József. A két játékost Kis Károly vezetőedző választotta ki.

- Meglepődtem, hogy rám esett a mester választása, de nagyon örülök neki, hiszen régóta piros-fekete mezben játszok. Mindenképpen nagy feladat, hiszen nem csak a gyepen, de a vezetők és a szakmai stáb előtt is nekem kell képviselni a csapatot – nyilatkozta Lantos Levente.
  • miki36
    nah szentlőrincet is elpicsáztuk 4-1-re:PP

Nagyon könnyen új közönségkedvenc válhat a PMFC-Pécs Plaza NB II-es labdarúgócsapatának egyik új játékosából. Rompos József villogott a felkészülési meccseken.

Főleg azok után, hogy az utóbbi években olyan ritka volt Pécsett a jó csatár, mint a fehér holló, Rompos József belophatja magát a piros-fekete szurkolók szívébe. A felkészülési mérkőzéseken elképesztő hatékonysággal rugdosta a gólokat a támadó, volt amikor négyet is lőtt, s egyedül az MTK ellen nem talált be.

– Nagyon remélem, hogy ez így folytatódik a bajnokság során is – mondta a 23 éves csatár, aki fiatal kora ellenére már több klubnál megfordult. – Dunaújvárosi nevelés vagyok, ott játszottam is tíz meccset az élvonalban, de csak csereként jutottam szóhoz, nem is rúgtam gólt. Aztán Győrben a junioroknál töltöttem másfél évet, majd Hévízen, Pakson és Mosonmagyaróváron is megfordultam, végül az osztrák negyedosztályban futballoztam fél évet.

Rompos onnan érkezett a PMFC-hez azzal a céllal, hogy előbb egy jó szezont akar zárni a másodosztályban (ami nála természetesen sok gólt jelent), majd jöhet az élvonal. „Nagyon bízom benne, hogy feljutunk az első osztályba” – jegyezte meg Rompos, aki saját bevallása szerint kétlábas: a ballal erősebbet lő, a jobbal ügyesebb.
  • miki36
    Tegnap a délutáni edzésre megérkezett Lengyel Roland, akit egy évre Nyíregyházáról érkezett kölcsönbe. Roland elsők között húzhatta fel a PMFC új mezét.
  • miki36
    meg az edző miatt is:P
  • billywood
    remélem is h ontják, hiszen a csatárhiány miatt estünk ki, szvsz...
  • miki36
    Szerda reggeltől lehet megvásárolni az új bérelteket a 2007/2008-as bajnoki szezonra a Stadion u. 2 sportirodában hétfőtől-péntekig 8-15 óra között, pénteken 8-12 óra között.

Jegyárak:
    Ülőhely: 600 Ft
    Állóhely: 500 Ft
    Diák-nyugdíjas állóhely: 400 Ft
    Vendégjegy (elkülönített állóhelyen): 600 Ft

Bérlet árak:
    Ülőhely: 6 000 Ft.
    Állóhely: 5 000 Ft.
    Diák és Nyugdíjas ülőhely: 4 500 Ft.
    Diák és Nyugdíjas állóhely: 4 000 Ft.
  • miki36
    Nasice-PMFC-Pécs Plaza: 0-7

A hétfői sorsolás után dőlt el, hogy szombaton Horvátországba utazunk. A szép kisvárosba szombaton 10 órakor léptünk pályára a Csaba-Racskó, Szabados, Mile, Rozsi, Sipos, Lantos, Gulyás G., Horváth Zs., Borozi, Kulcsár csapattal.

Az első félidő 33-percében Kulcsár 11-esből szerezte meg az első találatunkat, majd a szünet után felpörögtek az események. Kis Károly sorra cserélt: Jaroslav, Kalmár, Luczek, Gulyás M., Szabó V. is pályára lépett. A cseh első osztályból érkező kapusnak a második félidőben nem sok dolga akadt, hiszen Kulcsár kettő, Bozori kettő, Szabados és Juric öngóljával 7-0-ra vertük meg ellenfelünket.
    Végeredmény: Nasice-PMFC-Pécs Plaza: 0-7
  • miki36
    A Nyíregyháza egy évre kölcsönadta Lengyel Rolandot a Pécs együttesének. Az élvonal újonca a nyáron több támadóval - közte a román válogatott Moldovan Tiborral - erősítette meg keretét, és az MTK-ban is megfordult támadónak az újonc klub több játéklehetőséget szeretne biztosítani, amelyet az NB II-ben rajthoz álló baranyaiaknál megtalálhat.

Rompossal ketten ontják majd a gólokat:PP
  • miki36
    Budapest, 500 néző

PMFC: Hamar, Tóth (Kulcsár), Szabados, Mile, Rozsi, Sipos, Lantos, Gulyás, Wittrédi, Bozori (Gulyás, Horváth Zs.), Rompos

Gólszerzők: Lipcsei, Jodo ill Mile, Rompos, Wittrédi
  • billywood
    ááááá várom má a komló elleni meccset :D ALÁZUNK!

Ország gyöngye, aranya, legszebb megyénk Baranya! KIVÉVE komló!!!!
  • billywood
    az szép, grat a srácoknak :P

HAJRÁ PMFC!
  • miki36
    FTC - PMFC 2-3 :)
    a félidőben még a fradi vezetett, de a máodik játékrsézben megfordítottuk a meccs állását.
    szép volt, csak így tovább!
    HAJRÁ PMFC!!!
  • miki36
    énis:)
    az új igazolások közül Rompos tűnik nagyon jónak, és gólerősnek:)
    azért jó hogy pl. Kulcsár vagy Szabados marad, ők a csapatért is játszanak majd:)
  • billywood
    nem tűnt rossznak, kíváncsi leszek rá...
  • miki36
    ja, marad
    az új edző szvsz kezdőként számol vele:)
  • GTheo
    Wittrédi marad a pmfcben? tavaly a srác alig játszott, mindig amikor kint voltam ott ült a közelemben a saroknál a fedett részen :D
    Idén jó lehet a srác NB2ben.
  • GTheo
    Wittrédi marad a pmfcben? tavaly a srác alig játszott, mindig amikor kint voltam ott ült a közelemben a saroknál a fedett részen :D
    Idén jó lehet a srác NB2ben.
  • billywood
    az volt :P

mint az álom :DDD
  • miki36
    zsír lehetett:P

passzolt? :DD
  • billywood
    jaja, Zipi :D
    ha minden igaz akkor 6. évemet is megkezdem majd ott :D
  • miki36
    thx:)