Problémákkal indul a német HDTV sugárzás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Szakértõk szerint a HDTV-hez elengedhetetlen (lenne) a digitális televíziózás elterjedése is, amelynek elõnyei közé tartozik többek között a kifogástalan, zajmentes képminõség (nincs szellemkép, villódzás, színtorzulás, stb.); a CD minõségû (legalább sztereó, de inkább Dolby Surround) hang; a kényelmesebb kezelhetõség stb. Ide kapcsolódnak az olyan szolgáltatások is, mint a szuperteletext és az Elektronikus Programkalauz (EGP)."
Igen, így írja az AH Rt. Csakhogy: a digitális is tud zajos lenni (tömörítési zaj, adott esetben szándékos mákosítás), és a "CD minõségû hang" egyenesen félrevezetés, mivel közepes bitrátájú mp3-ról van szó. (Nem elég magas bitrátán tud "érdekesen" szólni. 😞 )
Te tudod rosszul! Ez a téveszme egy téves, laikus fordításnak köszönhetõ, amiben a line szót nem vonalnak fordították, hanem sornak: itt függõleges vonalakról van szó, amikkel a vízszintes felbontást mérik!
Mint #29-ben olvasható, PAL-ban mindig fixen 625 sor van (ebbõl 600 látszik), a sorletapogatás fix idõzítése miatt nem is lehet más. (Mivel interlace, ez két fele sorfelbontású félképbõl jön össze.)
A vízszintes felbontás PAL-nál (mivel analóg rendszerrõl van szó) a jelátvitel minõségétõl függ. Ha profi digitális rendszerek 720x576-os bontásban dolgoznak. (De mire a tévékhez ér a jel, a vízszintes felbontás némileg romlik.)
Ugyan, dehogy! Hasadra ütöttél!?
http://www.apple.com/quicktime/guide/hd/
http://www.apple.com/trailers/
Lehet egyáltalán kapni? Én egy ideje keresek ilyeneket, de nem találtam még.
Rossz filmeket nézel. Vagy sikerült hamisítványt venni.
Tölts le HD-DVD demókat az MS-tõl, azokon láthatod a minõséget.
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/content_provider/film/ContentShowcase.aspx
Persze akinek sok a pénze az vegyen csak ilyen csilivili dolgokat.
5 évente cserélgesse a filmjeit (VHS, DVD, HDTV....)
Attól még nem lesz jobb a mûsor hogy HDTV-ben nyomják....
Így a 4:3as kép esetén a PAL-nak 833x625, az NTSC-nek 700x525 a felbontása
Saját készítésõ HDTV videomat tölsd le.
1080i szabvány Windows media player kell.
és minimum 3GHz proceszor.
www.polar.hu/latvanyterv
Margitszigeti Hajos Alfréd sportuszodában játszodik. (fedett részén)
Kiss Ádám
[email protected]
A DVD-ken kiadott filmek legtöbb esetben messze elmaradnak az elméletileg lehetséges DVD felbontástól és minõségtõl (homályos, színtelen a kép), akkor mi a fenének (közel) ugyanezt a minõséget 2-3-szor nagyobb bitrate-tel és felbontással nyomni akár HD-DVD-n, akár DVB-S2-n...?
nem baj, mindenre van pénz.
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
A hír "igaz"!
Csak nem ps3/cell, hanem x360/PPC, és a másik gép is valszeg csak backupnak volt ott.
😉))))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
De az utóbbi idõkben fogynak a kapacitások ahogy nõ a HD mûsorok száma és a csatornaválaszték is bõvül. Épp ezért a szolgálatók is egyre inkább spórolna. Az utóbbi idõben a legtöbb nagy amerikai adó HD adását visszavették. Pl. a 3 nagy filmcsatorna az HBO,HDNet,Showtime de más adásokat is kisebb 1280x1080-as felbontásban nyomják a korábbi 1920x1080 helyett, így a bitráta is leesett 10-14Mbps közé a korábbi 18-ról.
Ezt többnyire azzal magyarázzák hogy még úgyis kevés az olyan megjelenítõ ami viszi a native 1920-at ezért kevésbé gond hogy visszavettek 1280-ra, de valójában szerintem inkább a szûkös sávszélesség kapacitások indokolták a bitráta csökkentést és annak lett a következménye a kevesebb képpont hogy lehessen tartani a képminõséget.
Épp ezért ehhez már új és modern set-top box-ok kellenek, de úgy néz ki ezekbõl még nincs elégséges kínálat a gyártási kapacitások épp ezért már elõre lekötöttek. Szerintem most ezt szívták meg sat1pro7-esek. A premier esetén ezt a helyzetet jobban kezelték.
Pl. a Broadcom decoder chipje MPEG4 esetén kezeli a HD-DVD, Blue-Ray-hez szükséges adatfolyamot is egészen 30Mbps-ig, VC-1-nél 40Mbps-ig, a régi MPEG-2-t pedig akár 125Mbps-ig a megnövelt teljesítmény miatt. És egy ilyen kis chip max 2.5W-ot fogyaszt. És van belõle komplett egy chip-es megoldás set-top boxokhoz. A Sigma féle chip pedig állítólag 2 HDTV folyamtos is tud szimáltán dekódolni, de mivel arról a mai napig nem látni specifikációt így nem határolható be hogy milyen körülmények között.
BroadCom decoder chipje
Ez pedig a komplett egychipes megoldás STB-re
Az elõzõ dekóder 2 chipes megoldásán alapul elég sok gyártó STB-a ami jelenleg a piacon van. Pl. a Pace féle is amit a Premier esetén használnak.
Pace STB
mikori cikk ez? 2002? 😉
Forza.
az antenna hungária majdnem teljesen külhoni kézben, úgy 7x% kötül és hamar 100% is lesz belõle, szal valszeg a RT.-t is elhagyják és a neve is más lesz, mint a T-akonynál. (nem mintah eddig nem külföldi lett volna a fõrészvényes)
Nem kell hinni a demokban!!!!"
Kár, hogy nagyon rosszul tudod.
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
Ezután már nem értem a TV-seket mit akarnak még javítani rajta, úgysem lehet érzékelni, de ez csak az én elméletem.
Na te sem tudod hogy mit beszélsz.
Nem kell hinni a demokban!!!! Majd ha a kis dobos ott lesz az asztalodon és valóban tudja....
A beharangozott képességek alig harmadát ha hozzák a valós legyártott készülékek. Jönnek a kifogások, még nincs optimalizálva a software. Valamelyik kulcskomponens sajna nem bírja ezért vissza kell fogni a egészet...
Aztán szerintem senki nem eröltette, hogy kimenet valóban olyan magas felbontású-e.
200e ft. szerintem nem adnak 1920 x 1080 felbontású projektort, mivel a kép (levilágítás) alapját képezõ TV jó ha analog felbontású, legfeljebb a képformátum széessége/magassága stimmel-Igy gyorsan ráírták HDTV-rady. Magyarországon ugysem tudod kipróbálni még egy ideig!
hajrá. legyél, trendi, vegyél hdtv-t.
Ne monjda senki, hogy ha valaki akar venni egy ilyen TV-t, akkor nem tud 10 hónapon keresztül havi 20.000-et áldozni rá...
Jah igen, és projektoros TV-m van. Aki még nem nézett megfelelõ körülmények között ilyet, az ne mondja hogy szar a minõsége, mert nem igaz. Ha leülsz elé, gyönyörû a képe.
A plazmáról meg annyit, hogy a cégnél van egy rakás plaza TV-nk monitorozáshoz. Nézd meg a képét fél év használat után, csak úgy hullámzik az összes képe, nem beszélve az áráról.
Amúgy engem érdekelne ez a HDTV-s dolog, de nem igazán divat még itthon ez sajnos.
Majd talán ha az amcsik meg a japcsik kidobják, nálunk is lesz egyszer.
A tv 15 éves képcsövét és a hangyás képet is figyelembe nálam a felbontás olyan 320x200 lehet😉
A barátokközöttre meg a vészhelyzetre ez böven elég. Ezen kivül még hétvégén megnézem a csigakaput, meg nyálderszet (mert lusta vagyok öket letölteni), és a mi kis családunkban itt meg is áll tévézés.
DVDt persze a TVn nézek, ha már ott az a PS2, meg a videokarinak is van hozzá kimenete.
Tartok tõle, hogy az újabb generációk csak akkor fognak rákattanni a HDTVre, ha végre összehozzák a nettel is.
A nagyiknak meg édesmindegy a dolog úgy se látják már.
A hardvernek viszont jót fog tenni a X360, ps3, BR, HDDVD elterjedése. Ezek viszont egy fajta konkurenciája is lesznek a sugárzott mûsornak.
Szummaszummárum, mint ahogy már egyesek céloztak rá Stólbuci HD felbontásban sem szórakoztatóbb!!!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A nagy baj az, hogy a sok DVD-t ki lehet majd dobni.
Meg egy kerdes, ezekhez HDTV-khez kell kulon Set-Top-Box, vagy az mar bele van epitve mint a mostani TVkben?