40
  • SmallGreenET
    #40
    ujj, vétettem egy elírást (üreg = öreg), ill. egy bődületes helyesírási hibát, helyesen természetesen vajon. 1000bocs, régi nyelvtan-tanárnőim a hajukat tépnék... :D
  • SmallGreenET
    #39
    +áll az eszem, hogy itt néhány ember milyen véleménnyel van Afrikáról. A ti agyatok csak az amerikai sz*rt veszi be? Azon senki nem gondolkozik, hogy ki és mi juttatta el ide az ottani államokat, népeket? A gyarmati uralom idején frankón kizsákmányolták az országot, majdnem rabszolgamunkával termelték az árut, amitől szép látványosan fejlődő kapitalista államok jöttek létre. Aztán jött a 2 nagy háború, a korábbi nagyok meggyengültek, s nem volt már akkora biznisz megtartani a gyarmatokat, hát kivonult Európa. Mi maradt utánnuk? Egy mesterséges társadalom, néhány üreg teherautó, s egy önmagában roskadozó gazdaság, ami teljesen az anyaország piacára termelt. Majdnem minden államban véres polgárháborúk zajlottak, mert a korábban kiemelt feketéket irigyelték a többiek. Az usa és Európa szállította a fegyvert a jobbosoknak, vagy akik korrupt kapitalizmust akartak, a SZU a baloldaliaknak. Az egésznek az eredménye: óriási államadósságok, nyomorgó, éhező nép, és egy-egy földig lerombolt ország. Ahol nincs arany, olaj vagy vmi nagyon értékes nyersanyag, azokkal nem foglalkozik a humánus nagy amerikai mágus.
    Te valyon milyen lennél, ha konténervárosba születnél, ha mákos vagy halálos betegség nélkül, s nem részesülsz semmilyen oktatásban, az ég világon lövésed sincs a világról, max szakadt használt márkás rongyokban rohangálsz?
    A szg-szállítmányokról csak annyit, hogy sztetek frankó modern működő PCket adnak oda? Kb az állami hivatalok leselejtezett 386 és 486-os gépeit, amihez az ég világon szinte már semmi sem jó, a nagy részük csak veszélyes hulladék. Ha meg vmi értékesebb cuccokat váltanak le, azokat élelmes emberek előtte még +dézsmálják rendesen, nehogy már az afrikai konténerekben vmi értékes maradjon...
  • Ma2ska
    #38
    Ha segiteni akarnak valakinek, akkor az tényleg segitség legyen, ha meg nem akkor inkább ne küldjenek semmit. Hasznositható részben meg az ilyen marhaságokat felejtsétek el. Jóval gazdagabb országokban is probléma a hulladékkezelés, ujrahasznositás. Majd kapnál ajándékba te is egy hulladék gépet, aztán ne szedd szét még néhány jó ic biztos van benn, oszt örüjjé neki.
  • Pharaoh
    #37
    Egyszer úgyis szemét lesz belőle, ha nem most akkor utóbb.
  • Troll
    #36
    Nem, arra célzok, hogy a "modern" Nyugatnak nem kéne ész nélkül kizsákmányolnia (manapság ez milyen hülyén hangzik :-) a nyersanyagban gazdag, ám fejletlenebb országokat.
    Mai társadalmunk egy nagy piramisjáték. Egy gazdag ország talpa alá négy szegényebb kell, hogy megálljon a gazdasága. A négy szegényebb alá két-két még szegényebb. Ha a nagyon gazdag házza fel az alatta lévőket (lásd EU), akkor azok alá is több oszág kell. Így szépen lassan elfogynak az országok, összedől a piramis, ha nem lesz kinek a nyakába állni.
    Szóval arra célzok, hogy a fogyasztást kéne csökkenteni, meg az esztelen szeméttermelést. Én piciben megteszem ezt, legalább két évig használok egy számítógépet, a használható alkatrészeit upgrade után is megtartom, a kihullott régebbi dolgokat meg nem kidobom, hanem továbbadom ide-oda.
  • onimusha
    #35
    nem kéne beoltani őket erre célzol ?
  • Troll
    #34
    <i>Összefoglalbva, én nem sajnálnám őket, maguknak okozták a bajt, most meg tűlünk koldulnak, miközben tönkreteszik a közös bolygónkat.</i>

    Az a gond, hogy nem ők teszik tönkre közös kis bolygónkat, mert a rablógazdálkodást az odatelepült cégek végzik. A "hülye fehér ember" odamegy, bányászik, olajat fúr, erdőt irt, meg lerakja a szemetét. Közben humanizmusról gajdolva beoltja a benszülött gyerekeket, akiket így aztán nem tizedel meg mindenféle vész. A megugró populációnak ellenben nem visz kaját, ruhát, munkát, az már "egyéni szocprobléma".
    Nem, itt a hülye kapitalista fehér a baj, a fekete a mai napig békében élne ősközösségi formában, ha nem rejtene mindenféle nyersanyagot a földje.
  • onimusha
    #33
    ebből a szempontból a magyarországi romákat sem értem, nincs pénzük, nem dolgoznak lusták, nyafognak a segélyekért, szaporodnak mint a nyulak, de mégis mi a ráknak ?? páran meg már fenyegetőznek is, hogy elhagyják MO.-t, remélem be is tartják
  • Pharaoh
    #32
    Ezeket a szegény országokat nem értem, halnak éhen, nincs mit enni meg stb erre sorra szülik a gyerekeket. Nem kéne úgy szaporodni és akkor lenne egy akkora népesség, amit el tud tartani az adott terület.
  • onimusha
    #31
    nemtom sztem ez annyira nem volt gáz, persze ők nyilván hívhatják egymást n-el is de mi nem mert nem vagyunk feketék erről van szó ?
  • onimusha
    #30
    csak nem fekete a kedves admin is és bántja a kis lelkét ?
  • onimusha
    #29
    moderálva ? az, hogy bantu törzsből származó szegény fekete afro afrikai már megfelel ?
  • Hegyikecske
    #28
    ezt te sem gondoltad komolyan... Egy gépet napra tenni? még akkor is ha nem jó... de most érted az mindenféle folyamatnak lenne ott kitéve, leginkább a napnak!
  • Hegyikecske
    #27
    Nem, az a baj h akik kapják ezeket lusták összerakni 2rosszból 1jót... a kaját ne adják a szájukba már?
  • Hegyikecske
    #26
    az aranyar meg se említetted, pedig tulajdonságai miatt az egyik legszívesebben alkalmazott anyag.(mer ugye jó vezető, és nagyon vékonyra lehet nyújtani) volt nemrég egy cikk erről is, h több arany található a számítógépek belsejében mint egy bányában.
  • m1c1mack0
    #25
    mit árt nekik egy kis nehéz fém a vízben meg a talajba ha úgyis meghalnak aidsben
  • GulaSoft
    #24
    Hát már nem azért de ha csak a 25%-a használható, a többi meg alkatrésznek szédszedhető, akkor nyugodtan nekieshetnének, ugyanis van elég munkáskezük, és még egy barom nagy sivataguk is van, ahova a világ összes számítógépe elfér, és még az egymiliomod részét sem tölti ki. Ott aztán az a barom sok eső biztos belemossa a talajvízbe a szétszedett gépek maradványaiból a nehézfémeket!!!
    Egyébként meg a sivatag egyre terjeszkedik, mert felzabáltatják a kecskéikkel az összes növényt amit csak találnak, és inkább éhen döglik a család, de nem vágnak le egy rohadt kecskét sem, mert ha van nekik 100 akkor gazdagok, azzal meg nem foglalkoznak, hogy a homok lassan belepi őket.
    A feljetlen országokban élők a 8-10 gyerekkel tényleg olyanok mint a vírus. Volt igaza Smith ügynöknek a mátrixban rendesen!
    Gondoljatok utána, ha India, Kína, Afrika, Délamerika nem szaborodna úgy mint a nyulak, akkor lenne egy adott létszámú bolygó, nem kéne őserdőt irtani, túlhalászni, sivatagot gyártani.....
    Én attól tartok, hogy ezek a feljetlen országok egyszer megindulnak, és mint a sáskák végigmennek a földön, és akkor mi védhetjük a környezetet, meg építgethetjük a kis országunkat, le fognak tiporni minket.
    Csinálhatunk egyre kevésbé levegőszennyező autókat, ha az őserdőket kivágják, a tengereket szétcseszik, akkor aztán kapkodhatunk levegő után!
    Összefoglalbva, én nem sajnálnám őket, maguknak okozták a bajt, most meg tűlünk koldulnak, miközben tönkreteszik a közös bolygónkat.
  • Bucser
    #23
    az igazi gond azzal van hogy nem tudják szakszerűen feldolgozni az alkatrészekben lévő nehézfémekeet és azoknak biza nem a növények vizében a helye vagy a földben ahova az eső mossa. Ez a gond. Ezért fokozottan szennyező az elektronikai szemét. Áztassál mondjuk 1 hónapig egy kis rézlapkát az ivóvizedbe napi 1 órán át... kíváncsi vagyok mit diagnosztizál utána nálad az orvos... Nem aza baj, hogy oda megy a szemét, hanem hogy nincs feldolgozva és ezzel a földet is szennyezi ahol élnek... Több tízezren halnak meg a fejletlenebb keleti országokban pölö az elektronikai szennyezésből származó káros hatások miatt (ugye az említett földbe vízbe szivárgó nehézfémek). Szó szerint megmérgezik azokat akik ott élnek... Szóval lehet poénos de ez nagyon szomorú...
  • onimusha
    #22
    [moderálva] nádviskó helyett lakhtnak, ahoz képest full jól szigetelő erős nem gyúlékony pc házakban
  • Antifasiszta
    #21
    ezeket küldjünk az aidsosoknak!
    ehun van e

    Processzor Intel Pentium 4 660 3.6GHz 2MB Cache (64-bit) LGA775 /Box/
    Hűtőventillátor Gyári Intel
    Alaplap ABIT NI8 SLI (nForce4 SLI -PCI Express-Dual DDR2 667)
    Memória 2GB /2db 1024MB/ DDR2 667MHz Kingmax /3év garancia/
    Merevlemez 36GB WD Raptor 10000rpm + 200GB Samsung SATA II
    Videokártya 2db Club3D GeForce 7800GTX 256MB GDDR3 TV-Out (PCI-E)
    CD/DVD Pioneer 109D 16x DVD±RW Dual Layer DVD Író
    Floppymeghajtó 1,44MB-os Sony/ Mitsumi
    Hangkártya 7.1ch Audio
    Ház + táp CHIEFTEC ATX Midi 550W APFC
    Billentyűzet Logitech Internet Pro HU PS/2 (fekete)
    Egér Logitech MX518 Gaming-Grade Optical Mouse (PS/2+USB)

  • Inquisitor
    #20
    A buta japánok meg inkább építettek egy 98%-os újrahasznosításra épülő ipart, micsoda hülyék, pedig neked meg az amcsiknak van igaza :D
  • Inquisitor
    #19
    Kivéve ha azt a 10.000-et arra használják, hogy azzal támasztják alá a kecske/teve itatót, vagy a kézi szövőszéket ...
  • Pharaoh
    #18
    LOL
  • feketeribizli
    #17
    Azért 25%-az már valami, egyébként itt is gyakori a romlás, de miért nem lehet megszerelni őket, ha kiveszik egyikből az alkatrészt, az jó a másikba, vagy nem?!

    Azonkivűl, ha már ugy is kell tárolni valahol, akkor miért ne lehetne afrikában az egész szemét, ott van elég hwely neki a sivatagban pl.

    Vagy ott is szennyezné a környezetet?! Talán elférne ott a világ összes szeméthegye a Szaharában, s akkor megtisztuna legálabb a többi kontinens, sőt lehetne szeméthegy még Ausztrália is, s akkor 3 kontinens tiszta vona.

    Persze ebbe senki se egyezne bele, igy szerintem utópia az egész, de jobb volna, mint összevissza mindenhol!
  • Pharaoh
    #16
    Ha havi 10.000 használható gép érkezik oda, akkor szerintem ez az állítás nem teljesen állja meg a helyét.
  • Gladiator
    #15
    :-DDD
  • archkoven
    #14
    Ez a "nyálkalapok" nem volt semmi:)
  • m1c1mack0
    #13
    ha meglenne a megfelele iparuk rá az inygen számítógépek nem is lenneének olyan rosszak hiszen rengeteg ertekes anyag ki nyerheto belőlük a megfelleő technológiával,a chipekből arany nyerhető ki ezzel Mo. on is foglakozik 1 cég, a fém alaktrészek is kivaállóan ujra hasznosíthatóak valamitn a nyálkalpokból és egyebekből réz nyerhető ki stb stb csak az baj hogy putri afrikai orszagokba viszik ahol ezeket a tuti nem dolgozzak fel szakszeruen
  • Inquisitor
    #12
    Pláne ha egy pl. 2 milliós városban van vagy 10 ember, aki már látott valakit, aki látott már számítógépet :)
  • Gladiator
    #11
    azért, ha havont csak abba a városba 40000 gépet küldenek, amiből 30000 rossz, azért nem kis munka mind a 30000et átvizsgálni, hogy mi a baja, megvenni hozzá az új alkatrészeket, beszerelni, új oprendszert, drivert feltenni... mindenesetre egy újabb faszság USA részéről...
  • DKm
    #10
    sztem egy számítógép csak akkor használhatatlan, ha porrá van zúzva minden alkatrésze. Ha csak egy kis dolog a "sok" közül ami hibás és ennek következtében nem jó a gép akkor "hibásnak" mondják...
  • Caro
    #9
    Inkább tartós dolgokat kéne gyártani.
  • Enkil
    #8
    biztos akadt egy jó pár használható alkatrész ezekben no ne viceljünk
  • Benedekco
    #7
    a "használhatatlan pc"-ben lehetnek még működő alkatrészek? sztem igen! az a baj, hogy válagatva kéne kiküldeni az országból a régi termékeket, az volna a "segítség"(?) .
  • Evil Merodak
    #6
    Ha ne tetszik nekik miért nem fordítják vissza az ilyen "segélyeket"?
  • Inquisitor
    #5
    " te vagy bárki mit szólna ha ide hoznák?? "
    Jobb ha tudod, ide is hozzák. Mi vagyunk jószerivel Ausztria és Németoország informatikai hulladéklerakodója. Legyen az számítógép, mobiltelefon vagy akár használt TV készülék.
    A mi szemetünk meg megy Ukrajnába, meg Romániába :(
  • Tbone
    #4
    Hollandiaban, Belgiumban, sot mar kinaban is vannak cegek, akik elektroniukai hulladekot vesznek es dolgoznak fel. Leszedik az alkatreszeket, majd eladjak oket jatekgyartoknak, kisebb cegeknek. Az ont, rezet, stb leolvasztjak a panelekrol, a nyers panelt bezuzzak majd ujat sajtolnak belole. Hatalmas profitra tesznek szert, viszont nagyon draga a technologia.
  • Andris
    #3
    Ez olyan mint amikor a vöröskeresztnek adnak az emberek ruhákat. Sokan azt hiszik hogy mindenféle koszos szakadt rongy jó lesz nekik... pedig ők is használható ruhát gyüjtenek.
  • mouss
    #2
    re: mármint szemetesnek használják ezeket az országokat??? te vagy bárki mit szólna ha ide hoznák?? vagy bárhova?? ez pofátlanság.. a szemét és a még használható gép tök más kategória.
  • duke
    #1
    Ezeken is csak uthengerrel lehet elmenni,ha nem kapnak az a baj,ha kapnak az a baj.De a viccet felreteve ismert egy ideje ahogy a fejlett orszagok segely formajaban szabadulnak meg az altaluk termelt ipari hulladek egy reszetol.