Zmodeler 2/3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
texture<0>0> : "night.tobj"
ambient : { 1 , 1 , 1 }
diffuse : { 1 , 1 , 1 }
specular : { 0.33884 , 0.33884 , 0.33884 }
shininess : 10
tint : { 1 , 1 , 1 }
}
Ha neked nem az a célod, hogy a kerekek is eltûnjenek, akkor szerinted mi a teendõ, vagy mi a hiba?
De minek veszõdjek vele ha a program helyes importálás esetén megteszi helyettem!
Értem én csak nem értem, érted?
Természetesen úgy ténykedsz a programmal ahogy szeretnél, ahogy megszoktad.
Mivel alapjába véve én egy elég lusta gyerek vagyok, azt mondom, hogy dolgozzon helyettem a progi ha már meg tudja tenni!
Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!
Én úgy figyeltem meg a dolgot, hogy nem sok köze van az üveg .mat helyének ehhez, teljesen mindegy, hogy hol van.
( Most a Material Editor-ról beszélek, természetesen a PMG gyökerében más a helyzet! )
Érdekes a dolog!
Importálom az autót, a Material Editor-ban rendesen megjelenik ez:
black (dif_spec.add.env_nofresnel)
Exportálás után viszont már ez: black.dif_spec
Minden autóval ezt csinálja, nem válogat.
Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!
...::: http://www.g10design.hu/ :::...
Elkészült az új gépem,de van egy kis gond:
- A hátsó kerék miért nem ér le a földre? (zmodeler-ben egysíkban van mind a kettõ)
- Az üveg miért nem átlátszó? (zmodeler-ben kiválasztom,hogy átlátszó legyen és jó is,de a játékban nem)
Lécci segítsetek.
Lökhárítón jobb klikk-->Properties-->Vertices-->Format-->Diffuse Color elõl elveszed a pipát,alul Apply,majd ok.
Aztán ugyanez,csak visszateszed a pipát. Ha így sem jó,akkor a kasztni többi részén csinálod meg ugyanezt.
Szeretnék kérni némi segítséget. Feltettem egy új lökhárítót egy gépre, viszont hiába adtam ugyanazt a text-et neki, mint a karosszéria többi részének, a végeredmény mégis más lett. Mi ilyenkor a megoldás??
Bocsánat a ronda szín miatt...igazából csak a könnyebb láthatóság miatt állítottam erre 😊 Elõre is köszi bárkinek!

még pedig az, hogy a material editorban az utolsó .mat fájlnak egy "üvegnek", azaz "galss"-nak kell lenni, tehát, ha több mat-tot tesz be, akkor erre is figyelni kell!
Az nem lehet esetleg, hogy azért nem mûködik a "nofresnel" címzés, mert az áll az utolsó helyen és nem a glass .mat?
Nézem-nézem de semmi ötletem nincs!
Ha le lenne zárva az általad megnyitni kívánt PMG, akkor azt írná a program.
Másik autó importálásával próbálkoztál már?
Próbáld meg légyszíves hozzárendelni a PMG fájlt a Zmodeler-hez, kíváncsi vagyok, hogy mit csinál!
Ha nem jutsz semmire akkor szerintem lépj át másik verzióra! ( bár nekem mûködött a v2.2.3-s is )
Jól látod a dolgot, úgy van ahogy gondolod!
Krómra (chromic)
Általános felületre (generic)
Üvegre (tintadd), de meg fogod látni ahogy importálsz egy autót, hogy melyikre -melyiket!
Itt sokat segítene neked a v2.2.2-es múlt. ( tudom, nincs a dupla .mat nevek miatt )
Egyedüli szívfájdalmam a csillogó felület-, illetve a nofresnel címzés hiánya, bármit is teszek!

Még annyi kérdeznék,hogy ezek a tintadd,chromic,nofresnel stb megnvezések mitõl függnek,mi alapján döntöm el,hogy egy mat nevének a végére mely kifejezés kerül?
A chromic az gondolom arra,amelyik króm lesz,generic az a sima egyszerûre,tintadd az üvegre (vagy itt minden esetben dif.spec_add.env.tintadd??)..stb.
A v2.2.4-el való importálás során a Material Editors-ban megtalálod a .mat fájlok elérési útját. ( természetesen akkor ha már egy meglévõ autót importálsz )
Ezen nem kell változtatni semmit sem.
Nagyon fontos, hogy a lista elején lévõ Default Material minden esetben maradjon meg!!!
Megvan pl.: fülke alapszín: vehicle/truck/scania/bodybasic(generic)
üvegnél: vehicle/truck/scania/glass_ex(dif.spec_add.env.tintadd)
stb.
Lényegében semmi különösebb dolgod nincs, hacsak nem ,( és itt jön a Te eseted ) kevésnek találod a textúrákat és többet szeretnél hozzáadni!
Ez sem probléma, mert új material-t készítesz, kimásolod az elérési utat és hozzáadod a használni kívánt textúranevet.
Pl.: vehicle/truck/scania/hasznalni_kivant_texturanev(generic, chromic, tintadd, nofresnel,stb) attól függõen, hogy milyen textúra tulajdonságot szeretnél.
Ami lényeges, hogy ne legyenek hosszú ékezetes és NAGYBETÛS textúranevek! ( magyarul a .dds fájlokat ne így nevezd el )
Itt megjegyezném az én privát véleményemet a v2.2.4-el kapcsolatban:
elõfordulhat, hogy az én bénaságom miatt de nálam nem igazán lehet elõcsalogatni a "nofresnel" címzést a progival!
Nincs kellõ csillogás!
Ha valakinek ez mûködik, kérném tegye közzé a megoldást!
No, remélem érthetõ voltam!
2286 tuzfal3: nincs mit!
Mire bepötyögtem,addigra Blum meg is elõzött 😄
Opel Movano 2.8DTi
A Zmodeler v2.2.2 használata során, ha importálsz egy autót akkor a beimportált pmg ( pl.:truck ) alatt a következõ "kocka" base néven is szerepelhet. ( Lehet még: ai, valamilyen .obj;00..., akármi )
Ezen név után szoktuk elhelyezni az (ABC)jelölést!
( Bár szerintem ide sem szükséges, csak a collision után! )
Mivel Te a v2.1.1-et használod, a lényeg a dologban, hogy azt a bizonyos részt amit "megvilágítasz", neked a "truck" kocka alatti legelsõ kockába kell elhelyezned! ( Vagyis a többi mezei alkatrész és dummy kockájában )
Szerintem Danyr is erre gondolt. Ha nem akkor bocsánat, nem szóltam!
Röviden,tömören le tudnád nekem írni,hogy hogy kell Zmodeler 2.2.4-el exportálni?
Összeraktam egy új szekeret,de annyi matja van,hogy azt összemappolni 15matra szinte lehetetlen. Annyit tudok,hogy az a lényege,hogy a matokat máshogy kell átnevezgetni,meg nem kell pöcsölni a PMD-vel azaz lehet jó sok mat <#vigyor1>#vigyor1>
Valahogy összefoglalnád,hogy a matokat minek nevezzem el,mit állítsak be,hogyan. (kamion mappáinak neve,stb..szóval mindent,amiben más mint a 2.1.1)
Elõre is köszönöm!
Opel Movano 2.8DTi
Villantani kéne mindenkinek, hogy ki-melyik verzióval szorgoskodik!