Zmodeler 2/3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

péistike
ja

GTS

Világító alkatrészeknek ugye létrehoztál egy új matot?

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

péistike
ha meg a megvilágító részeket rakom legelõre akkor meg elcseszõdnek a MAT-ok

GTS

péistike
ez volt beírva amikor láthatatlan volt akkor mûködött

GTS

material : "eut.dif_lum.over.fx" {
texture<0> : "night.tobj"
ambient : { 1 , 1 , 1 }
diffuse : { 1 , 1 , 1 }
specular : { 0.33884 , 0.33884 , 0.33884 }
shininess : 10
tint : { 1 , 1 , 1 }
}

péistike
írd már le a matját köszi

GTS

Az,hogy elkúrtad. Vagy nem jó a matja,vagy nem húztad elõrébb vagy nem jó a mappaelrendezés...

péistike
mi a probléma akkor ha megvan csinálva a night.light trükk és nem világít?

GTS

péistike
köszönöm sikerült már csak az apróságokat kell megcsinálnom

GTS

péistike
ok megnézem

GTS

PMD,vagy mat

péistike
Na már nem láthatatlan mi lehet a hiba most?

GTS

Cosmo1999
1000 hálám neked.
Sikerült

CB:Mester,Krisztike Scania,Volvo,Man

PMD-t írd újra.

Cosmo1999
bocs valami el ba***dott:

Cosmo1999
Hali.
valaki segítene megoldani a hibát?:

Elõre is kösz

péistike
nekem az kell hogy a kamion látszodjon

GTS

Rubio
Hát, pedig a válasz ott van leírva, csak a sorok között kellene olvasni tudni...

Ha neked nem az a célod, hogy a kerekek is eltûnjenek, akkor szerinted mi a teendõ, vagy mi a hiba?

péistike
de nem erre voltam kíváncsi

GTS

Rubio
Az, hogy a kerék matjainál a Matetrial Editorban, az "Alpha Blending" alatt lévõ "Enable" elõtti kis ablakba nem tettél pipát! Ha odateszed, akkor az is eltûnik és akkor tökéletes lesz az összkép, csak egy árnyék fog suhanni az úton... <#idiota>

péistike
Hali mi lehet a hiba?

GTS

LezFiddler
Ha új autót raknék össze, én is hasonló képen csinálnám, mivel ott még nincsenek kész .mat fájlok.
De minek veszõdjek vele ha a program helyes importálás esetén megteszi helyettem!
Értem én csak nem értem, érted?

Természetesen úgy ténykedsz a programmal ahogy szeretnél, ahogy megszoktad.
Mivel alapjába véve én egy elég lusta gyerek vagyok, azt mondom, hogy dolgozzon helyettem a progi ha már meg tudja tenni!

Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!

LezFiddler
Sziasztok! ( Hogy ne legyen keveredés: a v2.2.4-rõl beszélünk )

Én úgy figyeltem meg a dolgot, hogy nem sok köze van az üveg .mat helyének ehhez, teljesen mindegy, hogy hol van.

( Most a Material Editor-ról beszélek, természetesen a PMG gyökerében más a helyzet! )

Érdekes a dolog!
Importálom az autót, a Material Editor-ban rendesen megjelenik ez:
black (dif_spec.add.env_nofresnel)

Exportálás után viszont már ez: black.dif_spec

Minden autóval ezt csinálja, nem válogat.

Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!

Gis80s
Azok finomságok, amik majd késõbb jönnek, de azért köszönöm, hogy szóltál <#papakacsint>

...::: http://www.g10design.hu/ :::...

scania730
Bocsi a képet elfelejtettem.

Lámpa helyzetét majd javítsd!

scania730
Sziasztok!

Elkészült az új gépem,de van egy kis gond:
- A hátsó kerék miért nem ér le a földre? (zmodeler-ben egysíkban van mind a kettõ)
- Az üveg miért nem átlátszó? (zmodeler-ben kiválasztom,hogy átlátszó legyen és jó is,de a játékban nem)
Lécci segítsetek.

Én úgy konvertálok 2.2.4-el, hogy pont a Default Material helyére is írok értéket. A mattok neveinél: XXXX (dif_spec) - minden matt dolognál, XXXX (none_spec.add.env.tintadd) - minden üvegszerûnél (ablak, visor stb.), XXXX (dif_lum) - a világító dolgoknál. Ezek után kiexportálom és átírom a .mat értékeket tetszõlegesre. .PMG és .PMD-hez semmilyen esetben sem kell hozzányúlni, valamint fontos a .mat neveknél a név(XXXX) és az érték(dif_spec) között egy szóköz ütése. 😊

<#papakacsint>

Gis80s
Nagyon szuper, köszönöm szépen a megoldást. Bármely magyarországi vendéglátóipariegységben a vendégem vagy egy sörre <#vigyor2>

A lökhárítóval csinálsz egy ilyent,hogy:
Lökhárítón jobb klikk-->Properties-->Vertices-->Format-->Diffuse Color elõl elveszed a pipát,alul Apply,majd ok.
Aztán ugyanez,csak visszateszed a pipát. Ha így sem jó,akkor a kasztni többi részén csinálod meg ugyanezt.

Gis80s
Jó reggelit mindenkinek!

Szeretnék kérni némi segítséget. Feltettem egy új lökhárítót egy gépre, viszont hiába adtam ugyanazt a text-et neki, mint a karosszéria többi részének, a végeredmény mégis más lett. Mi ilyenkor a megoldás??
Bocsánat a ronda szín miatt...igazából csak a könnyebb láthatóság miatt állítottam erre 😊 Elõre is köszi bárkinek!

Rubio
Szerintem egy fontos dolog kimaradt:

még pedig az, hogy a material editorban az utolsó .mat fájlnak egy "üvegnek", azaz "galss"-nak kell lenni, tehát, ha több mat-tot tesz be, akkor erre is figyelni kell!

Az nem lehet esetleg, hogy azért nem mûködik a "nofresnel" címzés, mert az áll az utolsó helyen és nem a glass .mat?

Irtam egy Pm et kérlek szépen olvasd el .Köszi

LezFiddler
Szia!

Nézem-nézem de semmi ötletem nincs!
Ha le lenne zárva az általad megnyitni kívánt PMG, akkor azt írná a program.

Másik autó importálásával próbálkoztál már?

Próbáld meg légyszíves hozzárendelni a PMG fájlt a Zmodeler-hez, kíváncsi vagyok, hogy mit csinál!
Ha nem jutsz semmire akkor szerintem lépj át másik verzióra! ( bár nekem mûködött a v2.2.3-s is )

LezFiddler
Egészségedre!

Jól látod a dolgot, úgy van ahogy gondolod!
Krómra (chromic)
Általános felületre (generic)
Üvegre (tintadd), de meg fogod látni ahogy importálsz egy autót, hogy melyikre -melyiket!
Itt sokat segítene neked a v2.2.2-es múlt. ( tudom, nincs a dupla .mat nevek miatt )

Egyedüli szívfájdalmam a csillogó felület-, illetve a nofresnel címzés hiánya, bármit is teszek!

Szia bocsi hogy kicsit késve irok.Nah szóval kérted a mappát íme ezek a fájlok találhatóak benne.egprobálok még pár darab pmg-t importálni ha mással se csinál semmit akkor az azt jelenti hogy semmi ötletem nincs 😄

Szuper,köszönöm!
Még annyi kérdeznék,hogy ezek a tintadd,chromic,nofresnel stb megnvezések mitõl függnek,mi alapján döntöm el,hogy egy mat nevének a végére mely kifejezés kerül?
A chromic az gondolom arra,amelyik króm lesz,generic az a sima egyszerûre,tintadd az üvegre (vagy itt minden esetben dif.spec_add.env.tintadd??)..stb.

LezFiddler
Szia!

A v2.2.4-el való importálás során a Material Editors-ban megtalálod a .mat fájlok elérési útját. ( természetesen akkor ha már egy meglévõ autót importálsz )

Ezen nem kell változtatni semmit sem.

Nagyon fontos, hogy a lista elején lévõ Default Material minden esetben maradjon meg!!!

Megvan pl.: fülke alapszín: vehicle/truck/scania/bodybasic(generic)

üvegnél: vehicle/truck/scania/glass_ex(dif.spec_add.env.tintadd)
stb.

Lényegében semmi különösebb dolgod nincs, hacsak nem ,( és itt jön a Te eseted ) kevésnek találod a textúrákat és többet szeretnél hozzáadni!

Ez sem probléma, mert új material-t készítesz, kimásolod az elérési utat és hozzáadod a használni kívánt textúranevet.
Pl.: vehicle/truck/scania/hasznalni_kivant_texturanev(generic, chromic, tintadd, nofresnel,stb) attól függõen, hogy milyen textúra tulajdonságot szeretnél.

Ami lényeges, hogy ne legyenek hosszú ékezetes és NAGYBETÛS textúranevek! ( magyarul a .dds fájlokat ne így nevezd el )

Itt megjegyezném az én privát véleményemet a v2.2.4-el kapcsolatban:
elõfordulhat, hogy az én bénaságom miatt de nálam nem igazán lehet elõcsalogatni a "nofresnel" címzést a progival!
Nincs kellõ csillogás!

Ha valakinek ez mûködik, kérném tegye közzé a megoldást!

No, remélem érthetõ voltam!

2286 tuzfal3: nincs mit!

tuzfal3
Left nézet.Create-> copy (az eredeti alkatrészt hide-olod). Utána modyfi...-> mirror, flip(bár ez nem minden esetben kell). Ha meg van akkor Surface-> Normals-> Calcuate.

Mire bepötyögtem,addigra Blum meg is elõzött 😄

Opel Movano 2.8DTi

attila49
Köszi a gyors választ 😊

FAN \\ Scania-Daf-Volvo / FAN Good Day To Die

Modify-->Mirror

attila49
Valaki elmondja nekem hogykell tükrözni?😊

FAN \\ Scania-Daf-Volvo / FAN Good Day To Die

tuzfal3
Értem ,köszönöm.Így már sokkal világosabb minden. 😊

Opel Movano 2.8DTi

LezFiddler
Sziasztok! ( ez az imént elmaradt, bocsi! )

A Zmodeler v2.2.2 használata során, ha importálsz egy autót akkor a beimportált pmg ( pl.:truck ) alatt a következõ "kocka" base néven is szerepelhet. ( Lehet még: ai, valamilyen .obj;00..., akármi )

Ezen név után szoktuk elhelyezni az (ABC)jelölést!
( Bár szerintem ide sem szükséges, csak a collision után! )

Mivel Te a v2.1.1-et használod, a lényeg a dologban, hogy azt a bizonyos részt amit "megvilágítasz", neked a "truck" kocka alatti legelsõ kockába kell elhelyezned! ( Vagyis a többi mezei alkatrész és dummy kockájában )

Szerintem Danyr is erre gondolt. Ha nem akkor bocsánat, nem szóltam!

Szia Lez!
Röviden,tömören le tudnád nekem írni,hogy hogy kell Zmodeler 2.2.4-el exportálni?
Összeraktam egy új szekeret,de annyi matja van,hogy azt összemappolni 15matra szinte lehetetlen. Annyit tudok,hogy az a lényege,hogy a matokat máshogy kell átnevezgetni,meg nem kell pöcsölni a PMD-vel azaz lehet jó sok mat <#vigyor1>
Valahogy összefoglalnád,hogy a matokat minek nevezzem el,mit állítsak be,hogyan. (kamion mappáinak neve,stb..szóval mindent,amiben más mint a 2.1.1)
Elõre is köszönöm!

tuzfal3
Helló.Én csak a 2.1.1.-es verziót használom a kezdetek óta.Te érted amit Danyr leírt? mert nekem nem nagyon érthetõ :S

Opel Movano 2.8DTi

LezFiddler
Na, ez az!
Villantani kéne mindenkinek, hogy ki-melyik verzióval szorgoskodik!

tuzfal3
Oké.Most már csak azt kéne megmondanod hol találok base(ABC) mappát:$

Opel Movano 2.8DTi

Aha, csak egy erõsebb .mat-al.