6060
Segítség!
-
bocsi a kép. -
#3070 Cseno ha gondolom erre a sorokra gondoltál.de most itt mit irjak át?minden jol van. -
#3069 régen meg tudtam csinálni az ablaknak a matját de most nem megy sehogy se valaki ötlett? -
#3068 cseno kosszi mindj meg csinálom.zsolti nem kell átirni a matokat hagyd igy. -
#3067 2.2.2 zmodot használok és az a kérdés hogy a matokkat át kell zmodba írni vagy nem? -
CseNo #3066 A kamion def fájlban át kell írni a színeket. (255,255,255 + alpha) ez a fehér szín RGB kódja. -
CseNo #3065 Felmerült egy számomra új probléma:
Ma meglepődve tapasztaltam miután exportáltam egy interior-t, hogy a ZModeler nem írta meg a tobj fájlokat. Eddig viszont gond nélkül működött, elállítgatva sem lett. Ha meg kézzel szerkesztem, attól meg összeroppan a játék :D Valakinek ötlet? Próbáltam már a 2.2.3-at is, dettó ugyanez. -
#3064 válaszokat elore is kosszi -
#3063 sziasztok.csináltam egy scania 2.2.2-es zmodban és a zmodiban végig fehér volt a kabib még a dds is fehér a játékban pedig narancssárga lett.ja és a scania_a helyén van. -
#3062 Köszi szépen a többiek nevében is! Én tudok már mappolni, ha valakit érdekel akkor a következő videóról könnyű megtanulni!(címét ne nézzétek, teljesen úgy kell minden zmodba!)
-
#3061 köszi,szépen én már elis mentettem ezt.Hisz jol jön! -
#3060 Köszi!
Remélem valaki hasznát veszi. -
Blum #3059 Ment bannerba! -
#3058 Sziasztok!
Hátha valakinek segít az alkatrészek újra map-olásában!
Alkatrészek újra map-olása: (példánkban a fülke újra-textúrázásáról van szó)
Ahhoz, hogy szép skin-t lehessen csinálni, kell egy nagyméretű textúra. A legjobb szerintem, ha rögtön 2048x2048-as felbontású .dds-t csinálsz! Ha nem szeretnél rá komolyabb, összetettebb mintát vagy feliratot, akkor elég az 1024x1024 is.
A lényeg a dologban, hogy újra kell map-olni a fülkét! Ez a legésszerűbb megoldás.
Arra azért figyelni kell, hogy ha a fülkén kívül más alkatrész is használja a fülke textúráját, akkor értelemszerűen annak a színe is változni fog, tehát valószínűleg majd azokat is újra kell map-olni!
A fülke újra map-olásának menete:
Zmodelerben ki kell választani a fülkét, csak azt!
Ha szerencséd van, akkor több darabból van, és azok nincsenek összecsatolva.
Ha az egész fülke egy objektum, akkor érdekesebb a dolog, mert szét kell szedned darabokra!
Természetesen ha csak pl.: az autó két ajtajára szeretnél feliratot, vagy mintát, akkor nem szükséges az egész fülkét szétbontani, elég csak az ajtókat különválasztani a fülke többi részétől. ( Persze a két ajtót is külön-külön kell szedni! )
Tehát megvan az új .dds fájlod amire ráfestetted a mintát vagy feliratot.
Ha nem akarsz a bajlódni a .mat fájlokkal, akkor a legjobb, ha ugyan azt a nevet adod a .dds-nek mint az eredeti textúra neve.
Tehát ha eddig pl.: bodybasic volt, legyen ezután is az a fülke textúra neve!
Lehet map-olni a fülke alkatrészeit, figyelve arra, hogy mikor, melyik nézetben dolgozol!!
Kiválasztod pl.: a jobb ajtót, ilyenkor a "right" nézetben dolgozol.
Ha az autó elejére szeretnél textúrát, akkor a "front" nézetben dolgozol, stb.
Kiválasztottad a Zmodelerben a jobb ajtót, "right" nézetben, object szerkesztési módban, majd "Surface.../Mapping..../Edit UV.
Rányomsz az ajtóra, megadod neki, hogy melyik textúrára szeretnéd rámap-olni és OK.
( Ha meghagytad az eredeti .dds nevét akkor minden marad a régiben, ha viszont megváltoztattad, akkor azt kell kijelölni. Ilyen esetben ne felejtsd el az alkatrészt ehhez a textúrához hozzárendelni! )
Most átnézel az UV Mapper nézetbe és kiválasztod, ( vagy megjelenik ) az új textúra amit kiválasztottál + az ajtó is ott lesz valahol.
Én ilyenkor hozzá nézem a 3D nézetet is, és úgy mozgatom, skálázom az alkatrészt, hogy oda kerüljön, és olyan méretben, ahol szeretném rajta látni a mintát, ill. feliratot.
Kicsit fordított helyzetnek tűnik, hogy ilyenkor lényegében nem a textúrát viszed fel az alkatrészre, hanem az alkatrészt teszed rá a textúrára.
A végkifejlet ugyan az.
Minden lépést nem írok le, gondolom pl.: az alkatrészek szétbontása nem okoz gondot, stb. -
#3057 ment Pü -
#3056 nahh én meg nem tudok mappolni:S próbáltam sokszor de nem ment:S -
#3055 az enyémhez 2-ő tartozna de én újra mappoltam egyre amibe mindegyik benne van és kész!:D
#3053:Szép!
#3054:Mappold újra azokat a részeket amelyikre nem kell a műszerfalas! nekem is megvan az az interior és én is lemappoltam! jobban jársz majd úgy ha lemappolod!
-
#3054 | #3051 kerestem de nincs mindegyik külön van:s
#3052 jaja nagyon nehéz de így ilyen 20matnál járok:S -
#3053 -
#3052 Mindegy igazából, hogy milyen gép, de szerintem sokkal nehezebb ennyi dds-sel dolgozni. Itt van pl az egyik munkám....van benne "anyag" rendesen és mégis 9 dds tartozik csak hozzá.
#3049: A belsőhöz is szerintem bőven elég 2... -
#3051 én a helyedbe használnék egy Műszerfalat meg egy olyat amibe benne vannak azok a színek amik még kellenek a belsejébe! -
#3050 most csak kettőt használok mert van még műszerfal stb... szal ilyen 4 biztos hogy kell -
#3049 a belsőtérhez hány dds-kell? -
#3048 azért mert le töltöttem egy Scania R480-ast és át akarom egy picit alakítani és 24dds kell hozzá:S és próbáltam a legfontosabb 13-14-et ki válogatni de nem sikerült:S:S erről a 480-asról lenne szó -
#3047 Pfff...elállítódott a mat és az kavart be -
#3046 Aham, de ugyanez... -
#3045 az alapmodel szinét probálltad már sötétíteni?:S -
#3044 Uraim....ilyenkor mi a bánatot kellene tennem, hogy ez megjavuljon...?
(Vertices/Formatban bármit állítok, akkor is ugyanez a végeredmény)
-
#3043 2.2.4 -es Buildba nem találom az object/unit select menüpontot? Hova tették el? -
#3042 Sziasztok!
Csinálok egy interiort a SCANIAm-hoz és a névtáblák benne átlátszóak azt hogy tudnám megcsinálni hogy az interior-ba is átlátszó legyen? Ugyan úgy kell mint ahogy a kamionba csináltam?/Mat,pmg/???? Előre is köszönöm a segítséget! -
#3041 ...de minek annyi?! -
#3040 köszi;) -
Blum #3039 2.2.2 ajánlott (vagy újabb) -
#3038 melyik zmod kell ahhoz hogy , több mint 15 dds legyen? -
SuSu1992 #3037 videó kártya drájverében -
#3036 Elsémítást hogy tudnám beállítani? -
#3035 szar a szín
milyen-re cseréljem? -
#3034 S*ar a modell. -
nenus #3033 A fülke mér ilyen rohadt fényes? -
#3032 Nagyon szép daf!!!