6060
  • Blum
    Na,max. bannerméret ugyan nem tudom mennyi,de a 800*300 az bőven jó,a jelenlegi is akörül van.

Estefelé meghirdetem a pályázatot!
  • Blum
    Jaaa...

Akkor elvagyok tévedve,tehát akkor most egy komplett bannert kéne készíteni.
    Na,akkor gyorsan megkérdem valahol,hogy a banner max. mérete mekkora lehet.
  • Rubio #3150
    1. Mindenféle limlom gépet nem tudnának betenni, mert az alap az, hogy a LezFiddler által felajánlott kamionnal / képpel kell nekik valamit kezdeni, nem pedig sajátot beletenni, ami saját, az a körítés körülötte!

2. Azzal, hogy neked küldik el a képeket, te akár egy elő válogatást is végezhetnél (bár lenne annyi jelentkező) és te mint HG csak az arra érdemes munkák lennének szavazásra bocsátva!

3. Azt nem tudom, hogy kinek kell szólni és kinek nem, én elsősorban itt gondoltam meghirdetni a dolgot, s ha nincs jelentkező, akkor lehetne kiterjeszteni a többi kapcsolódó topik felé.
  • atila4
    Na tegnap már segítettek, hogy hogyan tudok több materiált berakni.. most az lenne a kérdésem, hogy a képen azt a felületet hogyan tudom feldarabolni (3 külön álló részre szeretném szedni)

Kösz a segítséget.
  • Blum
    Nyilván ...
  • gogabi79
    melyik bannerröl beszéltek?Itt ami van a zmodelleres?
  • Blum
    Nem rossz ötlet! :)
    Ha van rá igény,akkor megszervezhetjük. Szólnék ETS-GTS topikokban,hogy van ez a pályázat,hátha mégtöbb nagy modder fáradna be ide.
    Hülye kérdés,de a banner maximális mérete mekkora lehet? Mármint magáé a képé.

Amúgy én csak attól félek,hogy majd jönnek az olyan emberkék,akik elég silány minőségű munkát raknának fel,valami összegányolt ocsmány kamionnal meg hulladék képminőséggel. Én meg az ilyenekre nem lennék vevő,csak aztán meg menne a műsor,hogy "dehát meglett hirdetve a verseny,akkor most rakd ki.."
  • Rubio #3145
    Hát az sajna nekem sem az erősségem, de mi lenne, ha kiírnál egy "pályázatot", melynek egyetlen díja az lenne, hogy a nyertes alkotó képe szerepelne a bannerben? Természetesen feltüntethetné azt, hogy ki készítette, így neve nem veszne feledésbe (és nem csak az övét, hanem LezFiddlerét is, mint a banner alapjául szolgáló kép/gép létrehozója).

Itt, a jelenlegi banner helyén / alatta kiírnád a feltételeket (pl. képméret 800x300 vagy / 800x400, stb...), hogy mindenki lássa.

Ha 1-nél több jelentkező lenne rá, akkor ők pm-ben elküldhetnék neked munkáikat, majd a határidő lejártával Te az összeset név nélkül, sorszámozva szavazásra bocsáthatnád. Tehát a nyertes pályamunka készítője a nevét, csak a végeredmény kihirdetésekor, ill. utána írná csak rá, hogy megőrizzük a pártatlanságot, nehogy csak azért legyen valamelyik jó, vagy éppen nem jó, mert azt XY készítette. Persze, ha valaki akar, ettől még csalhat (ezt most nem fejteném ki, hogy mégis hogyan), de remélem ilyenre nem kerül majd sor! Ill. ekkor kerülne nyilvánosságra, hogy melyik munkát ki készítette.

Az alábbiakat kellene figyelembe venni:

1. Jelentkezési határidő;
    2. pályaművek elkészítésének hastárideje;
    3. szavazásra szánt idő;
    4. eredményhirdetés.

Bár lehet, hogy ezt az egészet nem kell ennyire túlbonyolítani, de jelenleg nincs más ötletem!
  • Blum
    Akkor már csak össze kéne hozni valahogy a bannert. :P
    Én képmodifikálásban nagyon gyenge vagyok,szóval én itt ki is vagyok lőve. :D
    Most meg hirtelen nem találom itt SG-n azt a topikot,ahol ilyennel foglalkoznak. Esetleg ha lenne itt egy vállalkozó emberke,akkor az is jó lenne :D
  • Rubio #3143

Na, ez az, ami híven tükrözi azt, hogy miről is szól ez a topik!

Köszönet érte LezFiddler-nek!
  • CseNo
  • djano
    ez szerintem nagyon jó lenne!
  • Blum
    LezFiddler ajánlotta föl ezt:

Jó lenne ez? Arra gondoltam,hogy a mostani bannerben lévő Zmodeler topik feliratot kilehetne szedni,és LezFiddler képe mellé bebiggyeszteni.
  • Rubio #3139
    Magával a bannerrel csinálj valamit, mert pl. a truck (ha jól tudom) nem is ezzel a progival készült, de ez még hagyján, de a kép élsimítása is hagy kifogásolni valót maga után. Én egy színesebb vontatót jobban el tudnék képzelni helyette. Ha jól emlékszem, akkor nem is oly rég tűzfal3 akart segítséget nyújtani ebben a témában (banner), de ha nem ő volt, akkor elnézést kérek tőle, de valaki a legutóbbi szavazás környékén, mintha ajánlkozott volna.
  • Blum
    Srácok!
    Bannerba kerüljön még valami?
  • djano
    Nyugi van srácok!
    Lehet nem volt szép tőle de majd akkor nem fog előfordulni következőnek.
  • Blum
    Abszolút egyetértek Rubioval,teljesen igaza van. Tegnap éjszaka sokáig fent voltam,de nem néztem be a topikba,ha láttam volna,akkor azonnal törlöm. De most bepótlom.
    Az ilyeneket PM-ben tessék leírni.
  • gogabi79
    +1 Ezzel egyet értek
  • Rubio #3134
    Már ne is haragudj, de a privát mondanivalódra történő felhívásodat ne itt tedd közzé, hanem pm-ben, azért van! Ha nem akarod itt megosztani másokkal tudásodat, akkor az erre irányuló szándékodra - az érintetten kívül - senki sem kíváncsi, ezért legyél szíves ne itt intézd a privát levelezésed! Ilyenkor a HG mit csinál? Ezt mért engedi? A "Gyere msn-re elmondom"-nak mi köze van a zmodelerhez?

Ez a topik azért jött létre, hogy az emberek, ha a progival összefüggésben valahol elakadtak, akkor segítsenek egymásnak. Vajon mi lenne ebből a topikból, vagy egyáltalán mi szükség volna rá, ha mindenki csak arra használná, hogy "Gyere msn-re elmondom", akkor ez a topik semmi másról nem szólna, mint csak arról, hogy "Gyere msn-re elmondom"! Már ne is haragudj, de akkor minek van ez a topik?

Szóval, ha valamit titkolni akarsz mások előtt, akkor senki sem kíváncsi arra, hogy Te ezt tudod, de nem osztod meg másokkal, csak az érintettel, akkor ebben az esetben legyél szíves az illetőt pm-ben tájékoztatni erről: "Gyere msn-re elmondom"!

Még abban az esetben is legyél szíves ott megkeresni, ha nem ez volt a szándékod, hanem "csak" a lustaság vezérelt! Mondjuk ez sem szép dolog, mert mások hosszú perceket töltenek gépeléssel, illusztrációk készítésével, hogy segítsenek társaikon, erre Te annyival elintézed: "Gyere msn-re elmondom"! Számomra ez a fajta hozzáállás nem elfogadható, mert ez a topik nem a magánlevelezés közlésére jött létre!

Részemről ennek a mondatnak: "Gyere msn-re elmondom" akkor lenne itt létjogosultsága, ha előtte részletesen leírtad volna, hogy mit kell csinálnia, hogy ne csak ő, hanem mások is tanulhassanak belőle, s ha valamit annak ellenére nem ért, akkor lehetne neki mondani: "Gyere msn-re elmondom"!!! De még ebben az esetben is jobb lenne ezt pm-ben közölni az érintettel, mert ennek a mondatnak: "Gyere msn-re elmondom" semmi köze a zmodeler nevű programhoz!

És most meg lehet sértődni!
  • djano
    Egy kérdés.
    Van egy pótkocsi.És láttam már soknál hogy megvan úgy csinálva hogy pl:almánál ha felveszem akkor rakottan veszi vel,ha pedig fagyasztott élelmiszernél akkor pedig üresen.Ezt hogyan tudom megcsinálni?
    Előre is köszönöm a segítségeket.További szép napot!
  • zsolt015
    ezek már ki javítottam és most meg nem tölti be a játék:S és nem ír semmi hibát...
  • zsolt015
    vissza raktam az eredetibe és most ezt írja
    17:20:30 : [fs] Unable to open file for reading. (/vehicle/truck/highline/ciemne.dds)
    17:20:30 : [dds] Can not load '/vehicle/truck/highline/ciemne.dds'
    17:20:30 : [r_effect_man] Failed to create effect 'wos.dif_spec.fx'
    17:20:30 : [material] Can not create effect 'wos.dif_spec.fx' - requested in material '/vehicle/truck/highline/tex.dif_spec.mat'.
  • Gis80s
    Keressen meg, oszt segítek....ha tudok :)
  • SuSu1992
    átírtad az scs file nevét?
    ha igen, akkor próbáld meg az eredetibe visszatenni!
  • 94mike
    Őőő...asszem pont Blum már csinállt leírást..( lehet,hogy nincs benne a konvertálás,de asszem igen.)
  • tuzfal3
    Sziasztok!
    Szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek.
    Először is az érdekelne, hogy ha az interiort(amit külső nézetből látok ETS-ben) csinálom megvilágítós módszerrel, akkor lehet úgy hogy a nem megvilágított és a megvilágított alkatrész nem ugyanakkora méretű és/vagy nem ugyanannyi polygon?

A másik dolog, hogy aki tudja hogy kell interiort konvertálni, az csinálhatna egy leírást amit később Blum kirakhat a Bannerba.

Előre is köszönöm a segítségeteket!Üdv!
  • zsolt015
    15:50:16 : Mounting extra package: C:/Users/Molnár Zsolt/Documents/German Truck Simulator/mod/scania highline.scs
    15:50:16 : [zipfs] Cannot find the zip_central_dir_end signature in 'C:/Users/Molnár Zsolt/Documents/German Truck Simulator/mod/scania highline.scs'.
    15:50:16 : Mount failed: C:/Users/Molnár Zsolt/Documents/German Truck Simulator/mod/scania highline.scs meg próbáltam újból és nem sikerült mindent úgy csináltam az import exportnál és a többit is ahogy LezFiddler
  • gogabi79
    majd én segitek neki,volt idő amikor mindjájan igy kezdtük.
  • atila4
    Kösz ez sokat segített.

LetFiddler: már a videóban megláttam mi volt a hiba :D
  • 94mike
    Látod?! ha a ledpack használatát nemérted,skinezni nemtudsz,hova a f**ba akarsz zmodizni???!!
  • LezFiddler
    Ahhoz a bizonyos modellhez hozzá is van rendelve a textúra?
  • Matemester13
    Ezt a videót nézd meg:
    http://www.youtube.com/watch?v=9ej8b_9b7pc
    nem a legjobb de lehet hogy segít:)
  • atila4
    Sziasztok!

Hogyan tudok több materiált hozzáadni egy modellhez? Csak úgy tudom textúrázni a modellemet, hogy egy lapon van az összes textúra. Hiába adok hozzá még1-et és nyomok rá, hogy az legyen a textúrája, nem jeleníti meg Az UV Mapper ablakban. Csakis az alap materiált.
  • gogabi79
    szia

én ezekben tudok segiteni neked.Rá érek és böven van idöm,és a segitő késségemis nagyobb.
  • SuSu1992
    sziasztok!
    valaki tudna nekem segíteni egy több dds es/mat os pótkocsi elkészítésében?
    nem teljesen világos, hogy mihez kell hozzárendelni a potkocsi vállalati ddsét, és hogy hogyan!
    köszönöm!
  • komorszabi
    hogy kell használni a ledpackot?
  • Blum
    Amúgymeg bannerban ottvan az szép kis lenyitható ablak. Na azt pont ezért raktam oda,nézzél bele szépen.
  • Blum
    Bocs,de nincs rá egy fél napom
    Az ilyen szmájlikat pedig nyugodtan megtarthatod magadnak. ;)
  • komorszabi
    próbáld meg légyszíves hátha megértem
  • Blum
    Mert nem egyszerű...
    Hiába írjuk le,ha nem rendelkezel alapismeretekkel,illetve hogy mit-hogyan csinálsz,akkor egy kukkot sem fogsz érteni belőle.
    Másrészt pedig igencsak hosszadalmas művelet.