6060
Segítség!
-
SuSu1992 #3638 Igen, ki van pipálva az ég világon minden:D
csak 6 textúra van, nem olyan vészes átírás szempontjából, csak az a baj, hogy nincs mit átírni..:D
-
#3637 Exportnál be van jelölve alul, hogy írja meg a mat és tobj fájlokat?
(...én már rászaladtam egyszer) :)
Szerintem egyébként jobban jársz, ha berakod a kívánt alkatrészeket és a textjeiket meg felrakod egy már használatban lévő dds-re és újra textezed őket - persze csak, ha értesz ehhez -.
Ez szerintem több szempontból is járhatóbb megoldás...de főleg azért, mert a végén nem lesz 400 db mat és tobj, meg dds. -
SuSu1992 #3636 sziasztok!
én egy letöltött Z3d packból szeretnék berakni egy kamiont a játékba,adtak hozzá dds fájlokat is amit hozzárendeltem a kamionhoz, de exportáláskor az istenért sem akarja megírni a tobj és mat fájlokat, próbáltam a .dds ek elérési útját is beírni a material editorba, de így sem történt semmi, nem tudom hogy mi lehet a baj..
a dds nek és amihez hozzárendelem material editorban annak azonos nevűnek kell lenni?
válaszokat előre is köszönöm -
#3635 Értem. Köszönöm a választ! :) -
#3634 Köszönöm szépen mindenkinek!
tuzfal3: Igen, tervezek mögé egy mélyágyas, ponyvás félpótot is.
Sajnos az interior szerkesztéshez egyáltalán nem értek, még sohasem foglalkoztam vele! -
#3633 Bocs a kérdés lemaradt, hogyan tudnám megoldani a gondot?
Valaki tudna-e mutatni egy tutorialt az interior játékban való életre keltéséhez?
Illetve, ha pl a master belsejét beleépítem pl a Scania A osztályos interiorjába akkor az normálisan működni fog? Normális alatt értem, forog a kormány, mozog a km óra,fordulatszám stb. -
#3632 Szép! Lesz mögötte valami korabeli pót is?
Más:
Interiort szeretnék csinálni a Masteremhez, Gis adott egy eléggé használható modellt, de amikor beakarom importálni hibát ír.
pl.:
ZModeler is ready.
Can't open file for read: C:\Documents and Settings\Rendszergazda\Asztal\ETS\renault master ets\INTERIOR\Renault master\Renault 2 ? ?????.? ???????\???? ??????? ???\Masterolototot\vehicle\truck\renault_magnum\interior\model.pmg.
Error opening stream on "C:\Documents and Settings\Rendszergazda\Asztal\ETS\renault master ets\INTERIOR\Renault master\Renault 2 ? ?????.? ???????\???? ??????? ???\Masterolototot\vehicle\truck\renault_magnum\interior\model.pmg" because of: C:\Documents an
-
#3631 Sziasztok!
LezFiddler, régen beszéltünk, de még mindig eszméletlen szép gépeket csinálsz! -
Blum #3630 Szép munka! :) -
#3629 Elég jóféle, gratulálok :) -
#3628 Jó estét kívánok!
-
#3627 A megoldás valószínűleg itt van:
Visual C+ -
#3626 Helló megint :D
Az lenne a gondom hogy mikor kicsomagolom a Zmodeler 2.2.4(build 983)-at és rányomok az ikonra azt írja ki hogy (Programfuttatási hiba)
Mi lehet a gond?
Vagy ha van valakinek jó verziója akkor linkelje be legyen szíves.
Előre is köszi! -
#3625 Amelyik alkatrésszel nincsen dolgod, annak a láthatóságát kapcsold ki és akkor pörgösebb lesz...vagy használj 2.2.4-et, az gyorsabb. -
#3624 Szép napot!
Azt kérdezném hogy miért akad(nem nagyon,de idegesítő)a Zmod??
A gépem meg van hozzá!
Köszi a választ. -
CseNo #3623 -
#3622 Visszafelé.... :)
Blum: jó vagy és kész :))
CseNo: ahogy írtam is, csinálhattam bármit, mert ez bizony borult hátra...és a collosion hátrébb vitele megoldotta a problémát.
Rubio: nálam is az van, hogy az árnyék a kamion előtt keződik kb fél méterrel és középső kerekeknél ér véget. Eredetileg az árnyék jó volt...de amióta bogis kerék van rajta, azóta jóval előrébb került.
LezFiddler: én sem értem a történteket...de legalább már félig megvan :)
...és legalább kicsit van itt végre élet is. :) -
Blum #3621 Naugye,mondtamm,hogy a collisionnal lesz ott a bibi :)
Örülök,hogy megoldódott. -
CseNo #3620 Szia cimbi! Lehet a dummy a hibás, javaslom vedd le egy gyári 4x2-es modellről! -
#3619 Igen.
Úgy tudom ( inkább csak úgy emlékszem ), hogy ez a művelet csak v2.2.2-től működik.
Most már inkább hangsúlyoznám, hogy nálam így működik! -
#3618 Anno, még amikor a Recovery Truck-ot csináltam (2.1.1-es verzióval) én is ugyan ebben a helyzetben voltam, de akkor hiába változtattam a collision méretét, az árnyékkal semmi sem történt, csinálhattam én vele akármit, az biza rövid maradt.
Ugyanakkor kaptam egy mentő ötletet (szegény ember vízzel főz):
Jött egy tipp, hogy keressek egy kb. akkor méretű truck-ot, s tegyem be annak a .pmc fájlját az én gépembe (egy az egybe - természetesen a nevet egyeztetni kell, csak nem kell belepiszkálni), s lőn csoda (számomra legalábbis az volt) a traktor alatt az árnyék tökéletes lett.
Máig nem értem az okát hogy mi a fenéért nem akarta az igazságot, pedig a collision méretével változni kellett volna az árnyéknak is, de akkor "Ő" erről a szabályról nem tudott, s csak nem akart jó lenni...
-
#3617 Jó reggelit!
Ez számomra még mindig érdekes!
"Amikor hátul is dolgozó kerekek vannak, akkor minden patent. Ott borul -szó szerint- a történet, amikor bogisra csinálnám a hátsó párt."
A collision és a dolgozó- vagy nem dolgozó utolsó tengely kapcsolatát nem látom át.
Mi a retek kapcsolat lehet közöttük? ( csak elmélkedem )
Az árnyékkal kapcsolatosan viszont: a v2.2.2-től nem kell külön árnyék modell, ennél fogva textúra sem, mert azt megcsinálja nekünk a collision!
Vagyis ha X tengely irányban ( oldalnézetben ) megnöveled az ütközőzónát akkor a majdani árnyék is növekedni fog, bár ez most a Te esetedben számomra beláthatatlan következményekkel járhat! -
#3616 Szó sem lehet róla :)))
Egyébként megvan a probléma oka. Jó tanács mindenkinek hasonló esetre, hogy hiába minden előzmény, tessék megnézni a collosion-t...nálam pl nagyon hátul volt és ez okozta a borulást.
Már csak az árnyékot kéne valahogy hátrébb tennem...de mivel nem csináltam még ilyet, ezért némi segítséget elfogadnék... :) -
#3615 Dobj egy képet légyszíves Zmodelerben oldalnézetben a teljes autóról! -
#3614 Egy sört fel tudok ajánlani, de én inkább rövideznék :)
Így marad, mert úgyis alacsony a gépezet, szinte észre se lehetne venni.
Köszönöm azért a gondolkozást és a vele járó fáradozást :)) -
Blum #3613 Érdekes,érdekes.
Így viszont nincs nagyon több ötletem,pláne látatlanban. Ha ott ülnék melletted a monitor előtt,kezünkben 1-1 üveg hideg sörrel,akkor lehet,hogy eszembe jutna valami. Az alkoholon kívül...
Btw,Zmod fórumba is próbálj meg írni,sok ott a guru,nekem is rengetegszer segítettek már ott.
forum.zmodeler2.com -
#3612 Eredetileg is egy dupla hátsótengelyes gépezet volt, csak a középsősor olyan volt mint az első tengely. Azt lecseréltem olyanra -ami a #3601-ben is látszódik-, hogy a két hátsótengelyen ugyanolyan kerekek legyenek. Amikor hátul is dolgozó kerekek vannak, akkor minden patent. Ott borul -szó szerint- a történet, amikor bogisra csinálnám a hátsó párt. -
Blum #3611 Nem adjuk fel. :)
Amúgy nem lehet,hogy ott a collisionnal van valami gubanc? Mert ha csak simán egy gyári kamion collisionját írtad hozzá definitionból,akkor nem biztos,hogy jó a tiedhez. (A te kamionod a dupla hátsó tengely miatt ugyebár hosszabb egy kicsivel.)
Bár akkor a kérdés még továbbra is fent áll,miszerint ha a leghátsó tengelyre is dolgozó kereket raksz,akkor miért borul fel!?
A helyedben megpróbálnék még annyit,hogy:
Egy gyári kamion collision-ját rárakom a modellre és a legalsó "piros négyzetet" meghosszabbítóm vízszintesen annyira,hogy végigérjen a kamionon.
Mikor még foglalkoztam Zmoddal,akkor emlékszem,hogy nekem is volt nem egyszer ilyen ill. hasonló problémám és akkoris a collisionnal kellett bajlódni. -
#3610 Felejtős, marad minden eredetiben, dolgozzon az összes kerék és kész :)) -
#3609 Értem én ezt, csak valahogy mégsem akar összejönni :)
Beimportáltam a kereket a kamionomhoz...két hátsó dummy off, helyükre a kereket -fizikailag- beraktam. A középső keréksor megkapta először a wheel mr és wheel ml neveket....borult hátra. Aztán dummykat átírtam wheel rr és wheel rl-re...éééés borult hátra. -
Blum #3608 A bogis keréknek nem kell dummy :)
Egyszerűen rárakod a kamionod modelljére még Zmodban a komplett kereket, ugyanúgy feltextúrázod és azzal együtt konvertálod a játékba. Ugyanúgy,mintha bármi más kiegészítőt raknál a gépre.
És akkor az előtte lévő dolgozó kerék dummy-t meg el lehet nevezni a szokásos módon. -
#3607 Jelenleg "dolgozó" kerék van a hátsó tengelyeken. A célom az lenne, hogy a hátsó két kerék bogis legyen, az előrébb lévők pedig maradjanak dolgozók. Értem, amit írtál és jómagam is ezt próbáltam, de az a gondom, hogy középen hiába van wheel mr-ml, vagy wheel rr-rl, a gép borul hátra... -
#3606 A képen nem igazán látom a lényeget.
Mit szeretnél csinálni?
Ha most bogis és azt szeretnéd, hogy dolgozó legyen mindkét hátsó tengely, akkor Zmodelerben töröld a bogis hátsókerék modellt és illeszd be a helyére az Imi által, a 3568 hsz-ben bemutatott dummy-t! ( persze itt majd fel kell cserélni a hátsó- ill. közép dummy-kat )
Ha most dolgozó hátsótengelyek vannak és bogisat szeretnél akkor ennek pont az ellenkezője.
-
#3605 Tisztelt egybegyűltek! Ismét kérnék egy kis segítséget. A mellékelt linken szereplő hátsókerék megoldást hogyan kell megcsinálni?
(hátsó pár bogis, előtte lévő pár normál)
Előre is köszönöm!
link -
#3604 Talán, ha leírnád mit szeretnél, akkor több esély lenne a megoldásra... -
#3603 Van valaki aki nagyon unatkozik és tudna nekem segíteni ?? Ha tud nagyon megköszönném és az írjon már egy PM-t. Ha van Skype-ja esetleg azt is bele írhatja. -
#3602 Fincsi -
#3601 Új projektem néhány órányi alakítgatás után végre már kigurulhatott a műhelyből...de van még rajta meló gazdagon...
-
#3600 Az export részét igenis bonyolítod, ha nem a "megfelelő módon" importálsz. Nem azért javasoltam Neked, hogy nézz ennek utána, mert nincs jobb dolgom, hanem mert vagyok olyan állat, hogy segíteni probálok.
Csak a poén kedvéért csináld meg a leírtak alapján az importálást és megfogod látni, hogy teljesen felesleges köröket mész jelenleg...már rég tolhatnád a km-eket... -
#3599 Figyelj elolvastam őket és probálok rájön , nem tudom miért mondod hogy bonyolitom az exportálást ès csak egykét dolgot kivetem meg dds kivétel meg nem is adtam hozzá