6060
  • Gis80s
    Thx a tippet...de sajnos ugyanaz :-S
  • Blum
    Zmodban jobb klikk a hibás alkatrészre,diffuse color elől elveszed a pipát,OK majd pedig visszateszed. Vagy csak szimplán elveszed előle a pipát,vagy ha eredetileg sincs,akkor meg bepipálod. Ha ez sem segít,akkor egy Calculate parancsot nyomj rá.
  • Gis80s
    Plíz help mí :)
    Csinálgatok egy pótot, viszont a végeredmény irritálóan világos, szinte már világít a sötétben. Ezzel mit lehet kezdeni, hogy jó legyen? (Mat ugye nincsen, ergo nincs mit átírni...és a dds alapszíne a material editorban sötét szürke).

Előre is köszönöm!
  • MANos Viktor
    Jah nem telepítettem semmit, azthittem ez is olyan mint a régebbi verziók. :) xDD Akkor telepítem és megnézem, köszi a segítséget! :)
  • Blum
    Mit értesz az alatt,hogy kicserélted? Telepítetted,ugye?
  • MANos Viktor
    Igen innen szedtem le, kicseréltem és ugyan azt írja. :/
  • Blum
    Ezzel próbáltad?
  • MANos Viktor
    Sziasztok! Van egy kis gondom a 2.2.4-es verzióval. Mikor megakarom nyitni egy hibaüzenet fogad, windows 7-em van(32bites). Már kicseréltem a vcredist_x86 fájlt is de ugyan az van... :S Előre is köszönöm a segítséget!
  • imihaver
    Akkor ez a dolog felejtős 2.2.2-es Zmodelerrel.
    Még 1 megoldás van amit te is mondtál, hogy keresni egy olyan pótot aminek 5 db dds-e van és vagy nyerges vagy ponyvás legyen amiből kevés van:/

Köszönöm az infót
  • Rubio #3669
    Akkor valamit nem jól csináltál, mert a dolog nálam működik:

előtte:

utána:

És ha megnézed a "pót" alatti árnyékot is, akkor láthatod, hogy bár nem tökéletes, de az még sem ekkora:

Tehát a dolog működik! Én épp fordítva csináltam meg azt, amit Te most akarsz csinálni, azaz egy sóderos pót árnyékát tettem alá, mert nem találtam kisebbet...

Ugyanakkor nem győzöm hangsúlyozni, hogy ezt az eljárást még a 2.1.1-es verzióval létrehozott vontató és pót esetében követtem el.

Ha látszólag mégis mindent jól csináltál, akkor az még nem azt jelenti, hogy biztosan, ugyanis van. Ha Te egy korábbi verzióval készített pót .pmc fájlját cserélted ki, akkor tuti, hogy nem fog működni, mert ha belegondolsz, anno még csak 1 .dds fájlt lehetett használni a póthoz, most meg már többet is. Szóval keress egy megfelelő pótot (több .dds van benne hátha ez is számít, mert másra most nem tudok gondolni) és ha akkor sem jó, akkor ez a megoldás már nem működik...

Mondanám, hogy térj vissza a 2.1.1-es verzióhoz, csak akkor le kell mondanod a több .dds használatáról, tehát egy .dds-ben kell megoldanod mindent.

• norberto18
    Köszönöm a rendszámot. Még alakítgatok a gépen azért :)
  • Gis80s
    Küld át a működő, de hibás árnyékosat kompletten és akkor ránézek...hátha...
  • imihaver
    Megpróbáltam mindkét megoidást és kidobott a játékból "pmc" hibával.
  • tuzfal3
    Gis80s , Imihaver - Köszönöm a linkeket!
  • Gis80s
    A link elment világgá...
    LSU-505
  • Gis80s
    Árnyék témakörben volt pár köröm mostanában a Scaniam építgetése közben...úgyhogy talán tudok segíteni. Két ötletem lenne. Az egyik, hogy az exportáláskor a pmc-t is exportáld és azt is cseréld le. A másik pedig az lenne, hogy keress egy megfelelő méretű árnyékkal rendelkező hűtős pótot és annak a pmc-jét tedd be a pótod scs-ébe.
    (Ez utóbbi info Rubio szakitól jött...és bár nálam nem működött anno, de elképzelhető, hogy nálad megoldhatja a problémát)

#3661: jó lesz ez, gratu :)
    csak Neked csak most:
  • imihaver
    Szép jóestét

Segítségért fordulnék hozzátok. Olyan gondom van, hogy módosítottam egy trailert ami 5 db dds-ből áll. Ráexportáltam egy sóderos pótra (ennek is 5 dds-e van). Textúrailag minden jó csak a pótom alatt sóderos pótkocsi árnyéka van, mivel arra exportáltam rá.(a trailer hossza megegyezik egy hűtős pót hosszával) Hogy lehetne azt megoldani hogy ezen a pót alatt is olyan árnyék legyen mint pl: egy hűtős pót alatt van?

Válaszotokat előre is köszönöm.
  • norberto18
  • norberto18
    Sziasztok. Alakítgattam a gépen és kíváncsi lennék a véleményekre!
    http://imagerz.com/QEFEWktvAwMEAF1PRwVR
  • Gis80s
    Ment egy üzenet :)
  • tuzfal3
    Sziasztok!
    Az internet áldásos hatása(trójai vírus) miatt sikeresen elveszett minden modellező cuccom. Csak a nemrégiben megkezdett modelljeim maradtak meg, azok is csak azért mert a telómra rámásoltam őket...
    Az iránt érdeklődnék,hogy valaki nem tudna-e segíteni nekem? Szeretnék újra 2.2.4.et használni de nem találok hozzá elérési utat sehol sem. Aki tud adni linket vagy eltudná küldeni az legyen szíves írjon egy privit.
  • Robi546
    Már értem, köszönöm! :)
  • LezFiddler
    Köszi, igyekszem!
  • bullseye9
    Nagyon tetszetős, elismerésem.
  • SuSu1992
    mit értünk villany alatt?:D
  • Gis80s
    Az túlzás, hogy értem, de talán már sejtem... :)
    A kamionodhoz tartozik néhány dds fájl. Ezek a kamionodhoz tartozó skinek, textúrák. Keresd meg azt, ami a géped külső materialja (általában color, vagy bodypaint.dds). Ezt a dds-t a Dxtbmp és egy képszerkesztő program segítségével tudod módosítani...pl rátenni a Volvo logot. Így tudod megoldani a legkönnyebben, amit leírtál.

Perzse tehetsz új skint a kamionodra, de nem gondolnám, hogy elsőre ez a legkönnyebb, amit meg kéne tanulnod....amennyiben mégis ezt szeretnéd, akkor a banner alatt lévő legkördülő menüben keresd az "alkatrészek újramappolása" leírást és tanulmányozd.

Ui.: mi az hogy "a kamion első villanya"?? :)))
  • Robi546
    Akkor elmondom így:

Ha egy materialt például Volvo Logo -t akarok rá tenni a kamionomra amit szerkesztek akkor azt a logot rá teszi a Kamionnak az első villanyára és minden más tárgyra is és ez kellene nekem: hogy ha például volvo logo-t akarok rá tenni a kamionom elejére akkor azt ne tegye sehova más hova csak oda az elejére ahova én szeretném. Így érthető ??? :S
  • Gis80s
    Huh, remélem más érti mit szeretnél, mert én nem...sorry.
  • Robi546
    Hali!
    Nem rég kezdtem el szerkesztgetni Zmodeller 2.2.5-ben (tegnap xD)
    és a segítségeteket szeretném kérdezni!
    Még pedig abban hogy:

Teszek le egy Box-ot és annak át írom a Z oldalát: 0.010 -re és akkor az lenne az eleje és csinálok egy kis kockát a Z Oldala ugyan akkor és az lenne a villanya a Volvo FH 12-nek. Na és ha arra az egész elejére teszek egy materialt például: Volvo Logo akkor azt a villanyára is rá teszi és ezt szeretném hogy: például teszek egy Volvo Logo-t az elejére (Materialt) és azt ne tegye rá a villanyára hanem csak az elejére. És ebben kérném a segítségeteket. Előre is nagyon szépen köszönöm. :)
  • LezFiddler
    Egészségedre!
  • SuSu1992
    úúúúúúúúúú... nagyon szépen köszönöm a segítséget, jó lett;)
    Köszönöm a többieknek is a közreműködést:-)
  • LezFiddler
    Ha nincs szóköz akkor rendben van, én úgy láttam, hogy van.

Eddig jó!
    Most meg kéne címezni a .mat-okat!

A Materials Editorban a mat nevek után oda kell írni, hogy milyen shader-t kapjon.

A /vehicle/truck/man/bodypaint01 után mehet pl.: (dif_spec.add.env_nofresnel)

Tehát így nézzen ki a dolog: /vehicle/truck/man/bodypaint01(dif_spec.add.env_nofresnel)

Amit kicsit csillogósabbnak szeretnél majd viszontlátni a játékban annak mindnek lehet ugyanezt a címzést adni! ( krómnak is )

Üveg:/vehicle/truck/man/glass01(none_spec.add.env.tintadd)

Ez mehet minden átlátszó dologhoz. ( ne felejtsd el Zmodelerben átlátszóvá tenni! )

Ami nem baj ha nem fénylik: /vehicle/truck/man/fabric_gray(generic)

Ezzel a három címzéssel meg lehet oldani, persze nagyban függ a végeredmény a helyes .mat értékek eltalálásától is!
  • SuSu1992
    Ezt írja ki alul a zmod export után.
    ez jót jelen?
    ZModeler is ready.
    Using unknown shader "/vehicle/truck/man/bodypaint01" in material "/vehicle/truck/man/bodypaint01"
    Using unknown shader "/vehicle/truck/man/chrom" in material "/vehicle/truck/man/chrom"
    Using unknown shader "/vehicle/truck/man/glass01" in material "/vehicle/truck/man/glass01"
    Using unknown shader "/vehicle/truck/man/fabric_gray" in material "/vehicle/truck/man/fabric_gray"
    Using unknown shader "/vehicle/truck/man/dodatek" in material "/vehicle/truck/man/dodatek"
    Using unknown shader "/vehicle/truck/man/czeski" in material "/vehicle/truck/man/czeski"
    Using unknown shader "/vehicle/truck/man/diverse" in material "/vehicle/truck/man/diverse"
  • SuSu1992
    sajnálom, de ezt nem értem: "Biztos ami biztos én kihagynám a szóközt a "Man" és a textúranevek közül"
    én nem látok ott szóközt.
  • LezFiddler
    Erre gondoltam, igen.
    Tedd meg légyszíves ami lejjebb írtam + a PaintJobs értéke legyen 1.
  • SuSu1992
    bízom benne, hogy erre gondolsz!
  • LezFiddler
    Sziasztok!

Biztos ami biztos én kihagynám a szóközt a "Man" és a textúranevek közül + a Man-t is kisbetűvel írnám.
    ( nem tudom, hogy van-e jelentősége de menjünk tutira )

"a dds nek és amihez hozzárendelem material editorban annak azonos nevűnek kell lenni?" Nem muszáj de a Te dolgod lesz egyszerűbb ha így teszel. ( a .mat nevek lehetőleg csupa kisbetűvel és ékezet nélküliek legyenek )

Jó lenne ha mutatnál képet a kibontott autó Zmodeler-beli könyvtár szerkezetéről, szerintem ott lesz probléma!
  • imihaver
    Ezen a képen nem látom hogy hozzá lennének rendelve a textúrák.
  • SuSu1992

zmod 2.2.2.
    6=8textúra.:D
  • Gis80s
    Melyik verzió?
    Dobj légyszi egy képet a material editorról.