6060
Segítség!
-
#3719 Köszönöm a választ! -
SuSu1992 #3718 simán csak lemapolod a világítós dds el és nem teszed bele semelyik világígó almappába... és akkor világítani fog mindig. -
#3717 Helló!
Lehet egyszer már régebben megkérdeztem,de nem tudja valaki hogy hogyan lehet egy tárgyat megvilágítani anélkül hogy felkapcsolnám a lámpát a kamionon,vagy is úgy hogy mindig világítson? -
#3716 Egészségedre! -
#3715 Sikerült köszi még 1x!:) -
#3714 Köszönöm majd megpróbálom:)
És köszönöm azoknak is akik próbáltak segíteni. -
#3713 Akkor nagy eséllyel rikító lesz az egész szerkezet, szerintem jobb megoldás ezen az egy alkatrészen elvégezni a színezést.
A lényeg pedig valójában nézőpont kérdése: egy alkatrész világosabb mint a többi, vagy az összes alkatrész sötét, kivéve egyet!
Első esetben véleményem szerint jobb megoldás annak az világos alkatrésznek a festése, míg a másodikban célravezetőbb a Diffuse Color ki-, be kapcsolgatása az összes alkatrészen.
-
#3712 Ööö...nem lehetséges, hogy #3709-es megoldást kell elvégezned, de nem azon az egy alkatrészen, hanem az összes többin? :) -
#3711 Szia!
Olvasd el a 3686-os hozzászólást, neked is erre van szükséged!
( vertex szerkesztési módban )
Bővebben ITT
Ugye a Diffuse Color ki, be kapcsolgatása csak sötétebb alkatrészekre vonatkozik! -
#3710 Azzal már próbáltam és nem volt eredménye:S -
#3709 Vedd ki a vagy ragd vissza a Diffuse Color-t akkor jónak kell hogy legyen -
#3708 Sziasztok
Van egy gépem és annak 1 alkatrésze világosabb mint a többi pedig 1 dds-re van mappolva, azt az 1 alkatrészt hogyan tudnám ugyan olyan színűre varázsolni mint a többi? -
#3707 jöhetne nekem is....;) -
#3706 Valaki nem csinálna egy Pótkocsi konvertálós videót? Nagyon hálás lennék érte, mert dunsztom sincs hogy konvertáljam ki! -
#3705 ezt most hogy érted? -
#3704 Csináljátok rendesen az importálást és akkor nem lesz ilyen gondotok... ;) -
#3703 Sziasztok.
Nekem is ez a gondom!
Valaki segítsen PLS!
Zmodban:
aztán export meg a többi és a játék ezt írja(log):
18:40:33 : Starting the campaign ...
18:40:58 : [model] Unknown look name 'eurogoodies' on model '/vehicle/trailer_eu/edeltank/trailer.pmd'
18:40:58 : Cannot find company look : eurogoodies for trailer.reefer
18:40:58 : [model] Unknown variant name 'fridge_a' on model '/vehicle/trailer_eu/edeltank/trailer.pmd'
18:40:58 : Unable to load trailer visual model with look: , variant: fridge_a ...!
18:40:58 : .\vehicle\trailer.cpp(429): ?load_visual_model@trailer_u@prism@@IAEXXZ: Wrong trailer model!
HELP ME!
-
#3702 De mindent probáltam és nem sikerül.... -
#3701 szerintem a pmd rosszul van át irva vagy zmodban oda irtad a trailer mellé hogy (ABC)???ez a kettő lehet a hiba -
#3700 Szép estét!
Srácok ez mért írja ki most konvertálok egy pótkocsit és ezzel a hibával dob ki:
20:28:35 : Starting the campaign ...
20:29:17 : [model] Unknown look name 'euroacres' on model '/vehicle/trailer_eu/schwarzmuller/trailer.pmd'
20:29:17 : Cannot find company look : euroacres for trailer.container
20:29:17 : [model] Unknown variant name 'default' on model '/vehicle/trailer_eu/schwarzmuller/trailer.pmd'
20:29:17 : Unable to load trailer visual model with look: , variant: default ...!
20:29:17 : .\vehicle\trailer.cpp(429): ?load_visual_model@trailer_u@prism@@IAEXXZ: Wrong trailer model! -
#3699 igen igen néztem én is de ahhoz meg kellenek az "Anaheimes lámpák"(amit az scs-ben meg lehet találni) -
#3698 Hát ez jól hangzik, de a linkelt modellben nem így van megoldva...mert az nem dif_lum-os, hanem flare-es - amim számomra teljesen új megoldás, de tetszik, lehet ki fogom próbálni.
/vehicle/truck/scania/rotlicht(flare)
A matja pedig:
material : "eut.flare.fx" {
texture[0] : "rotlicht.tobj"
} -
#3697 Na de egyszerű!
Amúgy sziasztok.
Én megkérdeztem Anaheimet és segített!
az mondta hogy kell csinálnom egy új Materiált és egy kiválasztott színű dds-t(az amilyen színűre akarod a világítás).
Ez utána el kellett neveznem és a végére ezt kell rakni:
(pl:a generic vagy a dif_spec.add.env_nofresnel vagy...)
Helyére ezt:(dif.lum.over)
utána meg azt csinálod hogy a fülke belsejét copy-zod és aztán scale_zod(egy kicsivel kisebbre mint az eredeti).
ez a copyzott cuccot átrakod a világítás mappájába(általába:"light.night" a főmappa alatt).
ezt leexportálod és a mat értéke ez legyen:
---------------
material : "eut.dif_lum.over.fx" {
texture[0] : "xxx.tobj"
ambient : { 0.95 , 0.95 , 0.95 }
diffuse : { 0.95 , 0.95 , 0.95 }
specular : { 0.33884 , 0.33884 , 0.33884 }
shininess : 30
tint : { 1 , 1 , 1 }
}
---------------
Remélem érthető amit írtam.
Will:Ez egy hackel-t verzió!
-
#3696 Hm, mindig tanul az ember...nem egyszerű :) -
#3695 Ha letöltöd Anaheim és MRPoland féle Scania R500-ast abban megtalálod a választ;)Scania R500 -
#3694 Én először inkább azt kérdezném, hogy van-e értelme?! :))
Amúgy én passzolok, nem tudom... -
#3693 Sziasztok az ilyen belsőtér világítást hogy lehet megcsinálni?:
-
#3692 Gis80s,Blum kösszi.mert előtte mikor 2 ventilátor volt benne ment de aztán ki lett véve mert fölöslegesnek tartotta a szerelő és azóta csinálja ezt.először erre gondoltam de hát mégse -
#3691 Szerintem hülyeség...ez akármitől is lehet és valószínűleg csak szerencsétlen véletlen, hogy a bezáráskor indul újra. Sajnos saját tapasztalat, hogy nem mindig azzal van gond, amiről elsőre úgy tűnik... -
Blum #3690 Hülyeség.
Zmodnak alig van gépigénye,VGA-t is alig dolgoztatja meg. Ha meg újraindul az sok mindentől lehet,szoftveres problémától a hardveresig bármi. Kezdetnek kipucolnám a gépet belül (ha már régi gép,akkor újra is pasztáznám),aztán újrahúznám az op. rendszert. Legfrissebb drivereket feltelepítgetni. Ha ez után is csinálja,akkor hardveres probléma lesz. Tápegység,VGA elsősorban. -
#3689 sziasztok.van egy olyan problémám ez már rég óta van,hogy ha szerkesztek zmodban egy gépet elmentem kilépek zmodból akkor magától újra indul a gép.na de szerintem azért van ez mert a mostani gépemben 1 ventilátor van és közben zmodozok akkor felmelekszik a gép mivel a zmodnak nagy a motorja.na és szerintem az 1 ventilátor nem birja hűteni és ezért újra indul a gép.légyszives válaszoljatok hogy jól gondoltam e. -
Blum #3688 1. Banner,piros mozgó szöveg.
2. Létező legegyszerűbb feladat. A sofőr dummyját kell csak kiszedni. (driver a dummy neve). -
#3686 LezFiddler szaki segített (ismét) :)
Surface / Paint / Color-ral átszíneztem az alkatrész alapszínét és így már teljesen jó lett.
Köszi mindenkinek, aki próbált segíteni! -
#3685 Próbáldd meg mindegyik textúránál a (red, green, blue) meletti skálát teljesen jobbra húzni. -
#3684 A plain és a plain2-nek miért (chromic) címzése van?
Azoknak is jó lenne a (generic) vagy a (dif_spec.add.env_nofresnel).
Kapcsold ki a Simple color mode-t, és állítsd be az RGB-t így:
Ambient 51
Specular 255
Emissive 0
Így jónak kéne lennie! -
#3683 Bitte...
-
#3682 Jó nagyot!
Materials Editorról képet lehetne? -
#3681 Thx, de az biza fekete... -
#3680 dxtbmpbe az Alpha channelt színezd feketére, hátha! -
#3679 Szép estét! Tudna valaki linkeli egy olyan led packot ami refire is jó?