6060
Segítség!
-
Csabesz001 #3961 Olyanoktól kérdem, akik járatosak a Zmod-ban, hogy hogyan lehet az, hogy egy gépet szabályszerű importálás, szerkesztés, és exportálás után nem vesz be a játék, a .log, meg nem ír semmit. A mod mappában csak a gép van. Adalék a dologban, hogy a Zmod a mat címzéseit is megváltoztatja (dif_spec.add.env_nofresnel-ről [A Material editorban is így vannak megcímezve] --> dif_spec.add.env-re). LezFiddler kolegával átnéztük este, és minden klappol elvileg. Minden működik, és mégsem működik semmi. -
lusti12 #3960 Ezer köszönet!:D -
Blum #3959 Üdv!
- Polygon nézetben kiválasztod ( Select... Quadr ) a leválasztandó részt.
- Alul SELECTED MODE legyen bekapcsolva.
- Aztán : Modify... Submesh... Detach
- Select-->Separated -
lusti12 #3958 Sziasztok!Valaki megtudja mondani,hogy a dolgokat hogyan lehet szétválasztani?Válaszaitokat előre is köszönöm -
Csabesz001 #3957 Na akkor valószínűleg itt a hiba. Megpróbálom akkor ezt a verziót! -
#3956 "az eredeti materialok beírása után ez lett az eredmény"
Ugye nem írtad át teljesen az exportált .mat fájlokat?
Az újonnan exportált .mat-okkal csak annyit kell csinálni, hogy az eredeti .mat fájlok értékeit átmásolod beléjük, de csak az értékeket! -
Csabesz001 #3955 2.2.4-el "dolgozom".
Időközben sikerült betöltésre bírnom a gémet, de az eredeti materialok beírása után ez lett az eredmény:
-
#3954 Nincs mit, remélem, hogy érthető voltam.
#3951: Melyik verzióval ténykedsz?
Mutass légyszíves képet a Materials Editorról és az autó tulajdonságairól!
truck/ Properties.../ User defined options -
#3953 KJoszonom a valaszt. Azert lenne jo, hogy az egesz rendszam vilagitson, mert a legtobb vilagitas agyon gyeren vilagitja meg a rendszamot es az nekem nem tetszik :( Azert lenne jo, hogy az egesz rendszam vilagit, mert az szerintem sokkal szebb, mint ha csak gyenge kis feny pislakol jobb vagy bal oldalt, mert a legtobb poton nem latszik egyszerre a ket lampa vilagitas. -
Csabesz001 #3952 Előre is bocsi a dupláért. Az előző hibát a .mat-ok hibás elnevezése okozta, de most a következőt írja:
09:01:24 : [model] Model descriptor '/vehicle/truck/R620/truck.pmg' has incorrect file version 1349347089 - expected version 4
09:01:24 : No base model found: @@trk_scania_rcab_a@@ -
Csabesz001 #3951 A játék naplója szerint a textúrákat nem tudja megnyitni. Az érdekes az, hogy nem csak az újakat, hanem az összeset. Nem tudom, ez ismert hiba-é... -
#3950 Mutasd meg légyszíves a .log fájlt! -
Csabesz001 #3949 Van egy kis problémám. Adott a kamion, importáltam a leírás szerint, majd töröltem belőle egy részt az edit->delete paranccsal, majd egy klímát adtam hozzá. Ezután a leírás szerint exportáltam. A textúrák, .mat-ok megvannak, minden stimmel, játék betöltésekor mégis kivág. Mi lehet a gond? -
#3948 Az egész rendszámtábla világítson? ( ammegméjó?)
A dif.lum címzésű .mat-al szerintem meg lehet oldani.
Copy-zod azt a textúrát amelyiken a rendszám van és a Materials Editor-ban a dif.lum címzést adod neki.
Magát a rendszám modellt is copy-zod és ezt egy picit az eredeti elé húzod, majd ennek adod a dif.lum címzéses materialt.
Lényegében ugyanaz mint a traktoron a világító Globetrotter felirat.
Hangsúlyoznám, hogy még nem próbáltam ki, de ha a traktorokon működik, a pótokon miért ne működne!
-
#3947 Bocs most nézem elírtam. Exportálásra gondoltam :) -
#3946 Azt szeretnem elerni, hogy amikor bekapcsolom a szerelvenyen a vilagitast, a potkocsin a full rendszamtabla vilagitson. -
#3945 Nem egészen!
Importálás: Valamilyen modell "behozatala" Zmodelerbe.
Esetünkben, mivel mi itt leginkább ETS-el, GTS-el foglalkozunk, az .scs fájlokban lévő PMG-t hozzuk be szerkesztgetés céljából!
( A Zmodeler nem csak ETS-, illetve GTS-ből tud importálni, exportálni, ezen kívül még vagy 8-10 másik játékból is )
Exportálás: a megszerkesztett modell "kiküldése, kivitele" Zmodelerből egy bizonyos játékba. ( sikeres exportálás esetén lényegében játszhatóvá teszed a modellt )
A .Z3d fájl a Zmodeler saját fájl típusa, Z3d fájlba menti az adatokat (modellt).
-
#3944 .z3d fájlból .scs fájl csinálás az importálás ?? -
#3943 Nincs mit. -
#3942 köszii:) -
#3941 A Materials Editor-ban a textúra nevek elé ezt írd be:
/vehicle/truck/akármi/textúranév
A címzéseket a végére zárójelben
pl.:kasznihoz (generic), átlátszó dolgokhoz a (none_spec.add.env.tintadd), krómhoz (dif_spec.add.env_nofresnel) címzés kell.
A "truck" tulajdonságainál a User defined options-ba írd be:
Origin /vehicle/truck/akármi
PaintJobs 1
Exportálod, a használt textúrákat átrakod, .mat fájlokat megírod stb. -
#3940 2.2.2 -
#3939 Melyik verzióval csinálod az autót? -
#3938 pontosan -
#3937 Nincs komplett .scs fájlod csak egy Z3d fájlod van, és szerkesztés, textúrázás után szeretnéd betenni a játékba?
Erről van szó? -
#3936 vagyis el nézést el írtam exportálni:D -
#3935 Importálni mindig ugyanúgy kell! -
#3934 Sziasztok avval a kérdéssel fordulok hozzátok hogy , ha nincs alap kamion akkor úgyan úgy kell importálni?
-
#3933 Szia!
Pontosan mi a probléma? -
#3932 Sziasztok! valaki tudna nekem segiteni pot rendszamtabla megvilagitasaval kapcsolatban? -
#3931 Viszont csak most vettem észre, hogy GTS-ből tetted ETS-be, s nem pedig fordítva, mint ahogy azt előzőleg gondoltam. Ha úgy lett volna, akkor jó lenne amit az előbb írtam, de így most passzolom a kérdést... -
#3930 Na ez volt a baj!
Ugyanis nagy valószínűséggel az általad kiválasztott ETS model nem csak .dds fájlokat tartalmaz, hanem .png-ket is (vagy csak ezeket), na és ez az ami kiváltja a jelenséget, mert a GTS nem nagyon szeresse őket.
Két lehetőséged van:
1. Keresel egy másik traktort, amiben nincsenek .png-k, hanem csak .dds-ek;
2. A .png képfájlokat átkonvertálod .dds formátumúvá és textúrázáskor ezeket használod a zmodban, hogy a progi ne a .png-ket keresse... -
#3929 Aham értem azért köszi! -
#3928 Értem.
Segítséget ebben a témában nem tudok nyújtani mert sem a GTS-al, sem interior szerkesztéssel nem foglalkoztam még. -
#3927 Nem szerkesztettem csak átraktam gts-böl ets-be! -
#3926 Szia!
Gondolom interior szerkesztésnél összekutyultad a textúrákat, nem? -
#3925 Sziasztok!
Erre tud valaki megoldást?
-
#3924 Sziasztok.Valaki egy interior konvertálós tutorialt belinkelne??Válaszokat elore is kosszi -
#3923 Nincs mit.
Ezelőtt nem volt kint, nekem is meg kellett keresni.
Köszi Blum! -
#3922 Koszonom es bocsi a vaksagomert