6060
  • Csabesz001
    Olyanoktól kérdem, akik járatosak a Zmod-ban, hogy hogyan lehet az, hogy egy gépet szabályszerű importálás, szerkesztés, és exportálás után nem vesz be a játék, a .log, meg nem ír semmit. A mod mappában csak a gép van. Adalék a dologban, hogy a Zmod a mat címzéseit is megváltoztatja (dif_spec.add.env_nofresnel-ről [A Material editorban is így vannak megcímezve] --> dif_spec.add.env-re). LezFiddler kolegával átnéztük este, és minden klappol elvileg. Minden működik, és mégsem működik semmi.
  • lusti12
    Ezer köszönet!:D
  • Blum
    Üdv!

- Polygon nézetben kiválasztod ( Select... Quadr ) a leválasztandó részt.
    - Alul SELECTED MODE legyen bekapcsolva.
    - Aztán : Modify... Submesh... Detach
    - Select-->Separated
  • lusti12
    Sziasztok!Valaki megtudja mondani,hogy a dolgokat hogyan lehet szétválasztani?Válaszaitokat előre is köszönöm
  • Csabesz001
    Na akkor valószínűleg itt a hiba. Megpróbálom akkor ezt a verziót!
  • LezFiddler
    "az eredeti materialok beírása után ez lett az eredmény"

Ugye nem írtad át teljesen az exportált .mat fájlokat?
    Az újonnan exportált .mat-okkal csak annyit kell csinálni, hogy az eredeti .mat fájlok értékeit átmásolod beléjük, de csak az értékeket!
  • Csabesz001
    2.2.4-el "dolgozom".

Időközben sikerült betöltésre bírnom a gémet, de az eredeti materialok beírása után ez lett az eredmény:
  • LezFiddler
    Nincs mit, remélem, hogy érthető voltam.

#3951: Melyik verzióval ténykedsz?
    Mutass légyszíves képet a Materials Editorról és az autó tulajdonságairól!
    truck/ Properties.../ User defined options
  • TopGun
    KJoszonom a valaszt. Azert lenne jo, hogy az egesz rendszam vilagitson, mert a legtobb vilagitas agyon gyeren vilagitja meg a rendszamot es az nekem nem tetszik :( Azert lenne jo, hogy az egesz rendszam vilagit, mert az szerintem sokkal szebb, mint ha csak gyenge kis feny pislakol jobb vagy bal oldalt, mert a legtobb poton nem latszik egyszerre a ket lampa vilagitas.
  • Csabesz001
    Előre is bocsi a dupláért. Az előző hibát a .mat-ok hibás elnevezése okozta, de most a következőt írja:
    09:01:24 : [model] Model descriptor '/vehicle/truck/R620/truck.pmg' has incorrect file version 1349347089 - expected version 4
    09:01:24 : No base model found: @@trk_scania_rcab_a@@
  • Csabesz001
    A játék naplója szerint a textúrákat nem tudja megnyitni. Az érdekes az, hogy nem csak az újakat, hanem az összeset. Nem tudom, ez ismert hiba-é...
  • LezFiddler
    Mutasd meg légyszíves a .log fájlt!
  • Csabesz001
    Van egy kis problémám. Adott a kamion, importáltam a leírás szerint, majd töröltem belőle egy részt az edit->delete paranccsal, majd egy klímát adtam hozzá. Ezután a leírás szerint exportáltam. A textúrák, .mat-ok megvannak, minden stimmel, játék betöltésekor mégis kivág. Mi lehet a gond?
  • LezFiddler
    Az egész rendszámtábla világítson? ( ammegméjó?)

A dif.lum címzésű .mat-al szerintem meg lehet oldani.
    Copy-zod azt a textúrát amelyiken a rendszám van és a Materials Editor-ban a dif.lum címzést adod neki.

Magát a rendszám modellt is copy-zod és ezt egy picit az eredeti elé húzod, majd ennek adod a dif.lum címzéses materialt.

Lényegében ugyanaz mint a traktoron a világító Globetrotter felirat.

Hangsúlyoznám, hogy még nem próbáltam ki, de ha a traktorokon működik, a pótokon miért ne működne!
  • TruckerDave
    Bocs most nézem elírtam. Exportálásra gondoltam :)
  • TopGun
    Azt szeretnem elerni, hogy amikor bekapcsolom a szerelvenyen a vilagitast, a potkocsin a full rendszamtabla vilagitson.
  • LezFiddler
    Nem egészen!

Importálás: Valamilyen modell "behozatala" Zmodelerbe.

Esetünkben, mivel mi itt leginkább ETS-el, GTS-el foglalkozunk, az .scs fájlokban lévő PMG-t hozzuk be szerkesztgetés céljából!
    ( A Zmodeler nem csak ETS-, illetve GTS-ből tud importálni, exportálni, ezen kívül még vagy 8-10 másik játékból is )

Exportálás: a megszerkesztett modell "kiküldése, kivitele" Zmodelerből egy bizonyos játékba. ( sikeres exportálás esetén lényegében játszhatóvá teszed a modellt )

A .Z3d fájl a Zmodeler saját fájl típusa, Z3d fájlba menti az adatokat (modellt).
  • TruckerDave
    .z3d fájlból .scs fájl csinálás az importálás ??
  • LezFiddler
    Nincs mit.
  • zsolt015
    köszii:)
  • LezFiddler
    A Materials Editor-ban a textúra nevek elé ezt írd be:

/vehicle/truck/akármi/textúranév

A címzéseket a végére zárójelben
    pl.:kasznihoz (generic), átlátszó dolgokhoz a (none_spec.add.env.tintadd), krómhoz (dif_spec.add.env_nofresnel) címzés kell.

A "truck" tulajdonságainál a User defined options-ba írd be:

Origin /vehicle/truck/akármi
    PaintJobs 1

Exportálod, a használt textúrákat átrakod, .mat fájlokat megírod stb.
  • zsolt015
    2.2.2
  • LezFiddler
    Melyik verzióval csinálod az autót?
  • zsolt015
    pontosan
  • LezFiddler
    Nincs komplett .scs fájlod csak egy Z3d fájlod van, és szerkesztés, textúrázás után szeretnéd betenni a játékba?
    Erről van szó?
  • zsolt015
    vagyis el nézést el írtam exportálni:D
  • LezFiddler
    Importálni mindig ugyanúgy kell!
  • zsolt015
    Sziasztok avval a kérdéssel fordulok hozzátok hogy , ha nincs alap kamion akkor úgyan úgy kell importálni?
  • LezFiddler
    Szia!

Pontosan mi a probléma?
  • TopGun
    Sziasztok! valaki tudna nekem segiteni pot rendszamtabla megvilagitasaval kapcsolatban?
  • Rubio #3931
    Viszont csak most vettem észre, hogy GTS-ből tetted ETS-be, s nem pedig fordítva, mint ahogy azt előzőleg gondoltam. Ha úgy lett volna, akkor jó lenne amit az előbb írtam, de így most passzolom a kérdést...
  • Rubio #3930
    Na ez volt a baj!

Ugyanis nagy valószínűséggel az általad kiválasztott ETS model nem csak .dds fájlokat tartalmaz, hanem .png-ket is (vagy csak ezeket), na és ez az ami kiváltja a jelenséget, mert a GTS nem nagyon szeresse őket.

Két lehetőséged van:

1. Keresel egy másik traktort, amiben nincsenek .png-k, hanem csak .dds-ek;
    2. A .png képfájlokat átkonvertálod .dds formátumúvá és textúrázáskor ezeket használod a zmodban, hogy a progi ne a .png-ket keresse...
  • sztics
    Aham értem azért köszi!
  • LezFiddler
    Értem.
    Segítséget ebben a témában nem tudok nyújtani mert sem a GTS-al, sem interior szerkesztéssel nem foglalkoztam még.
  • sztics
    Nem szerkesztettem csak átraktam gts-böl ets-be!
  • LezFiddler
    Szia!

Gondolom interior szerkesztésnél összekutyultad a textúrákat, nem?
  • sztics
    Sziasztok!
    Erre tud valaki megoldást?
  • bela96
    Sziasztok.Valaki egy interior konvertálós tutorialt belinkelne??Válaszokat elore is kosszi
  • LezFiddler
    Nincs mit.
    Ezelőtt nem volt kint, nekem is meg kellett keresni.

Köszi Blum!
  • arnold0825
    Koszonom es bocsi a vaksagomert