6060
Segítség!
-
#4127 ahha -
#4126 Hibás .mat?
Eddig működött? -
#4125 gondoltam hogy hátha a mat is hibás és beraktam az eredetit és úgy se jó:S -
#4124 Akkor ott valami árulás van! -
#4123 csak a pmg-ét írtam felül -
#4122 Felülírtad az eredeti .mat fájlokat is?
Azt nem kellett volna, elég lett volna csak a PMG fájlt felülírni! -
#4121 segítségetek kérem ezt dopta ki .log és csak 1 névtáblát tettem bele amit egy alap texre mappoltam és egyikhez se volt köze.
20:45:57 : [fs] Unable to open file for reading. (/vehicle/truck/highline/chrom.dif_spec.add.env_nofresnel.mat)
20:45:57 : [material] Can not open '/vehicle/truck/highline/chrom.dif_spec.add.env_nofresnel.mat'
20:45:57 : [fs] Unable to open file for reading. (/vehicle/truck/highline/color.paint.dif_spec.add.env.mat)
20:45:57 : [material] Can not open '/vehicle/truck/highline/color.paint.dif_spec.add.env.mat'
20:45:59 : [fs] Unable to open file for reading. (/vehicle/truck/highline/dsc04503jy1.dif.decal.over.mat)
20:45:59 : [material] Can not open '/vehicle/truck/highline/dsc04503jy1.dif.decal.over.mat' -
#4120 Helló!
Valaki tudna segíteni ebbe?
vissza olvastam hogy kell csinálni de nem sikerült,valaki jobban nem tudná elmagyarázni???
Nagyon megköszönném... -
#4119 Szia!
Itt nem biztos, hogy választ kapsz a kérdésedre mert ebben a topikban leginkább az ETS-, GTS- moddolással foglalkozunk, de ki tudja! -
ladawfts #4118 Elnézést, PKG-t akartam írni. -
ladawfts #4117 Sziasztok! Szépen lassan szeretnék elkezdeni modellezni MM2-be, de a Zmodeler csak GEO, és PSD Fájlt enged MM2-höz importálni, és a legtöbb dolog AR fájlba szokott lenni MM2-ben. Ezzel mit tegyek? Köszönöm előre segítségeteket. -
Blum #4116 Nem. Ilyen kérdéseket erősen hanyagold. Vedd meg... -
#4114 Úgy negatív hogy ha szemből nézed a kamiont látod, de ha hátulról akkor nem.Erre szokták azt csinálni hogy le copy-zák az alkatrészt, flip,calcuate és máris van róla egy negatív darab ami hátulról látszik...úgymond a spoiler belseje.Ha ez a két darab egybe lóg vagy túl lóg egymáson elméletileg tud ilyen szépségeket csinálni. -
#4113 Köszi de már lecseréltem egy jobb ra! -
#4112 Tippek:
-surface/normals/calculate
vagy
-jobb egérgomb/edit/flip -
#4111 Azt hogy érted hogy negatív?
-
#4110 Nincs egy negatív másolata? -
#4109 Sajna nem az a gond de azért nagyon szépen köszi! -
#4108 Szia!
Valami hasonló dolog szokott előfordulni akkor, ha a modell többször, saját magára van copy-zva.
Ezt nézd meg, lehet, hogy véletlenül le copy-ztad a légterelőt! -
#4107 Sziasztok erre a jelenségre nincs valami ötletek hogy mitől lehet csak bizonyos kamera pozicióban látható!
-
#4106 Köszi de minden passzol... a 2.2.x verziók meg nem indulnak el!(fent van ami kell hozzá program) -
#4105 Az autó tulajdonságainál Zmodelerben neked kell megadni az elérési utat! -
#4104 Majd vajo konvert videója szerint megpróbálom. -
#4103 0-ás tömörítéssel is csak lesz egy .zip fájlom amiben csak a pmg,pmc,pmd van benne a tobj-okkal mat-okkal meg dds-ekkel. Nekem kell ilyen vehicle/truck/ meg ilyen mappákba tenni ? -
#4102 Már sikerült, csak nem volt kipipálva a save thumbnail. -
#4101 Én mindig csak egy 0 byte-os pmg-t kapok. -
#4100 Az 1.4-es patch az a magyar nyelvű az volt.Vagy valami ilyesmi,mert nekem olyan van. -
#4099 1,4-es patch szerintem nincs, honlapon ezt írják:
"Current German Truck Simulator version is 1.32"
Igazából nem tudom, kell-e valamit külön állítani a patch-ek miatt -
#4098 Köszi. Jah és azt nem lehet beállítani, hogy milyen patchel mennyen ? Mert ez a gép 1.32-essel megy, nekem 1.4-es van és így nem is működik. Pedig megnézném ha kész lesz alkotásom. -
#4097 z3d-ből exportálsz, kapsz pmd, pmg, pmc, tobj és mat fájlokat, ezek mellé rakod a dds-eket. A mappaszerkezet scs-é alakítása a raktározás, tulajdonképpen becsomagolod, csak 0-ás tömörítési aránnyal. -
#4096 A z3d fájlból scs fájl készítést azt hogy hívják ? Mer nem tudom mi rá a szak szó, aztán már megtudom nézni bannerban. (remélem :D) -
#4095 A log fájl szerintem kevés, meg sajna most nincs lehetőségem és időm ennyire belemélyedni.
#4094: "A standalone dolog nem érdekes, majd lesörözzük!" :D úgy legyen, remélem, egyszer lesz alkalmunk rá. -
#4094 Az az igazság, hogy ezt a "céges dolgot" nem néztem meg, Zmodelerrel nem nyitottam meg a félpótot!
Előfordulhat akkor, hogy az a baja.
Ez esetben viszont kell szerezni egy GTS-ben lévő "gyári" trailer-t és azzal összehasonlítani.
A standalone dolog nem érdekes, majd lesörözzük! -
#4093 .log fájlt elküldöm akkor többet tudsz mondani ?? -
#4092 Az ETS-ben működő pótok nem mindig működnek GTS-ben, sok esetben nem elég a definíciós fájlt átírni.
Az eltérés a következő: az ETS 1.0 verzió 8 céget használ, az ETS 1.3 és a GTS/ATS már 10-et, így ha a játék az adott pótkocsi pmd fájljában nem találja meg a cégek úgynevezett "company look" részét, akkor egyszerűen kilép, viszont akkor erre van utalás a log fájlban (legalábbis nálam mindig volt).
Érdemes összehasonlítani egy Hexa editorban a játék base.scs-éből kiszedett pmd fájlját (mindig azt, aminek a helyére került a moddolt pót, tehát reefer, container, stb), és a moddolt pót pmd-jét.
//kicsit off, de tartozom ennyivel: szeretném egy régi tévedésemet kiigazítani, megpróbáltam anno LezFiddler barátomat meggyőzni arról, hogy az a moddolt pót, ami pl. a gyári container helyére kerül, standalone néven fut. Nos, régen rájöttem már, hogy nem így van, a standalone a saját fuvarral rendelkező pótok gyűjtőneve.
Ezúton is nagy tisztelet a kollégának, neki volt igaza. -
#4091 Én csak azt. Meg előtte a .mat-okat átírtam, ahogy még te írtad. LezFiddler megcsinálta, megy is Ets-ben csak GTS-el játszom :D
Meg most van egy olyan gondom is, hogy egy gépnél mindenkinek nyitva a pmg, nekem mégse nyitja meg a Zmod. Ilyen máskor még nem volt. Azt írták lehet Zmodom szar, nem tudom. 2.2.4-est használok. -
#4090 Néztem TruckerDave autóját!
A .mat fájlokban valóban voltak feleslegesnek tűnő dolgok,azokat kiszedtem.
Az egyik .dds fájl szerintem rosszul volt visszatömörítve, azt átfestettem és visszatettem helyesen, majd kipróbáltam ETS-ben.
Ott működik rendesen, hibát nem ír, az új festés jól látszik.
GTS-el nem foglalkoztam ezért halvány lila gőzöm sincs, hogy mi lehet a gondja! -
#4089 Elérési út valahol nem jól lett megadva (zmod export, vagy definition).
Érdemesebb 2.2.x-es verziót használni, 2.1.1-esnél csak a legújabb pmd filter használatával lehet helyesen importálni a gépeket, az meg sajna már nem elérhető a hivatalos honlapról :(
#4088: "Nem alakítottam csak átfestettem." tehát csak a dds-t változtattad? -
#4088 Tudna valaki segíteni ? GTS-ről lenne szó. Mindig kifagy vagy nem látszódik amit alakítottam a póton. Nem alakítottam csak átfestettem. Valaki ért GTS-hez. -
#4087 Sziasztok!
Nem tudjátok hogy ezt miért írhatja ki?
[fs] Unable to open file for reading. (/vehicle/truck/scania/truck.pmd)
18:11:37 : [ld] failed to open /vehicle/truck/scania/truck.pmd
18:11:37 : No base model found: @@trk_scania_rcab_b@@
(zmod 2.1.1)