Zmodeler 2/3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mégsem jött össze😄

na megtaláltam a hibát, átírtam a zárójelben lévõ cuccokat genericrõl dif_spec_add.env_nofresnelre..
ez nem tetszett a lelkének:S
de most már rájöttem hogy mi a baj:-)

Zmodelerhez szükséges alapokat,vagy az épeszû fórumozáshoz szükségeseket?
Ha elõbbi,akkor tekints a bannerre,kb. másfél centire van egy szép kis legördülõ menü onnan,ahova írsz....

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

TruckerDave
Sziasztok
Valaki tudna segíteni, hogy elsajátítsam az alapokat ??

bullseye9
Ott valami nem stimmel.
Ha minden úgy van, mint a képeiden, be van állítva exportnál a Read/write opció, és jó az elérési út, akkor minden variant-hoz ír mat és tobj fájlt.
Legalábbis nálam...

LezFiddler
Aha, erre gondoltam mikor azt írtam, hogy a v.2.2.2-vel nem biztos, hogy lehet pótot exportálni!
Amúgy más minden jó.

Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!

szia köszönöm a segítséget, de nekem valami nem jó...

exportnál csak a plain-nak/nek írja meg a tobj és a mat fájlját..

LezFiddler
Szia!
Ha jól emlékszem akkor Te v2.2.2-t használsz, én 2.2.4-t.
Van valami különbség köztük ezen a téren is ha jól tudom, de hátha segít ez is valamit: ( az eredeti ETS-beli container-t hoztam be )

-Importáld a pótkocsit majd nyisd meg a ME-t!
-itt jelöld ki a "plain" .mat-ot. ( mindig ez az alap .mat )

-kapcsolj át az Extensions-ra és jelöld ki a User-defined options-t.
-megjelenik az ablak, benne a "PAINT 1,2,3,4" stb festések, és a hozzájuk rendelt cégek nevei.

Ezután nyisd meg a "trailer" Properties-t és itt is jelöld ki a User-defined options-t.
Itt látható az Origin-él az elérési út, alatta pedig a festések és a hozzájuk társított cégek.

Remélem valamelyest segítségedre lesz ez a kis szösszenet, bár abban nem vagyok biztos, hogy a v.2.2.2.-el lehet trailer-t exportálni!
Szerintem értekezz Imihaver-el, Õ is v.2.2.2-t használ.

Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!

Sziasztok!
A pótkocsiknak a vállalatokhoz rendelt dds-ét hogy kell elrendezni a material editorban?
köszi

tzs1
Nekem simán indul.

\"Nem szükséges elpusztítani az ellenséget magát, elég elpusztítani az ellenállásra való hajlamát.\" Walter Scherf Pz.Abt. 503 Königstiger parancsnok

hungaro
Ezt próbáltad?

Hivatás az Életért!

Hûha..miféle gép ez?

Taki 122
ezt:

Real Madrid C.F. VIVIMOS POR TI...VENCE POR NOSOTROS! Raúl | Zidane | Guti | Cristiano Ronaldo | Sergio Ramos | Higuaín | Iker Casillas

Mi az,hogy nem lehet feltelepíteni? Mit ír?

Taki 122
üdv!
erre esetleg valami megoldás ? :S

a belinkelt szervíz csomagot nem lehet feltelepíteni...

Real Madrid C.F. VIVIMOS POR TI...VENCE POR NOSOTROS! Raúl | Zidane | Guti | Cristiano Ronaldo | Sergio Ramos | Higuaín | Iker Casillas

LezFiddler
Nagy eséllyel igen, szerintem.
Bár ismétlem, odáig még nem sikerült eljutnom, hogy érdemben hozzá tudjak szólni ehhez a témához!

tuzfal3
Rendben, azért köszönöm. Szerinted ha átalakítok egy mozgó forgózsámollyal rendelkezõ pótkocsit, akkor az mûködni fog?
/átalakítás = zmodban átépítem az egészet/

Opel Movano 2.8DTi

LezFiddler
Na, ahhoz én nem értek.

tuzfal3
Kérhetnék egy leírást a forgózsámolyos pót életre keltésére?

Opel Movano 2.8DTi

1520.-😄

Maktoko
Köszönöm a választ!

http://maktoko.picturepush.com

simán csak lemapolod a világítós dds el és nem teszed bele semelyik világígó almappába... és akkor világítani fog mindig.

Maktoko
Helló!
Lehet egyszer már régebben megkérdeztem,de nem tudja valaki hogy hogyan lehet egy tárgyat megvilágítani anélkül hogy felkapcsolnám a lámpát a kamionon,vagy is úgy hogy mindig világítson?

http://maktoko.picturepush.com

LezFiddler
Egészségedre!

Willl
Sikerült köszi még 1x!😊

Scania,Man,Daf,Volvo*-* Az iskola nem kocsma,hogy minden nap oda járjak:D

Willl
Köszönöm majd megpróbálom😊
És köszönöm azoknak is akik próbáltak segíteni.

LezFiddler
Akkor nagy eséllyel rikító lesz az egész szerkezet, szerintem jobb megoldás ezen az egy alkatrészen elvégezni a színezést.

A lényeg pedig valójában nézõpont kérdése: egy alkatrész világosabb mint a többi, vagy az összes alkatrész sötét, kivéve egyet!

Elsõ esetben véleményem szerint jobb megoldás annak az világos alkatrésznek a festése, míg a másodikban célravezetõbb a Diffuse Color ki-, be kapcsolgatása az összes alkatrészen.

Gis80s
Ööö...nem lehetséges, hogy #3709-es megoldást kell elvégezned, de nem azon az egy alkatrészen, hanem az összes többin? 😊

...::: http://www.g10design.hu/ :::...

LezFiddler
Szia!
Olvasd el a 3686-os hozzászólást, neked is erre van szükséged!
( vertex szerkesztési módban )
Bõvebben ITT
Ugye a Diffuse Color ki, be kapcsolgatása csak sötétebb alkatrészekre vonatkozik!

Willl
Azzal már próbáltam és nem volt eredménye:S

Cargobull
Vedd ki a vagy ragd vissza a Diffuse Color-t akkor jónak kell hogy legyen

::::::::MAN TGX TGS TGA::::::::

Willl
Sziasztok
Van egy gépem és annak 1 alkatrésze világosabb mint a többi pedig 1 dds-re van mappolva, azt az 1 alkatrészt hogyan tudnám ugyan olyan színûre varázsolni mint a többi?

Cosmo1999
jöhetne nekem is....😉<#help>

CB:Mester,Krisztike Scania,Volvo,Man

hungaro
Valaki nem csinálna egy Pótkocsi konvertálós videót? Nagyon hálás lennék érte, mert dunsztom sincs hogy konvertáljam ki!

Hivatás az Életért!

Cosmo1999
ezt most hogy érted?

Gis80s
Csináljátok rendesen az importálást és akkor nem lesz ilyen gondotok... 😉

Cosmo1999
Sziasztok.
Nekem is ez a gondom!
Valaki segítsen PLS!

Zmodban:

aztán export meg a többi és a játék ezt írja(log):

18:40:33 : Starting the campaign ...
18:40:58 : Unknown look name 'eurogoodies' on model '/vehicle/trailer_eu/edeltank/trailer.pmd'
18:40:58 : Cannot find company look : eurogoodies for trailer.reefer
18:40:58 : Unknown variant name 'fridge_a' on model '/vehicle/trailer_eu/edeltank/trailer.pmd'
18:40:58 : Unable to load trailer visual model with look: , variant: fridge_a ...!
18:40:58 : .\vehicle\trailer.cpp(429): ?load_visual_model@trailer_u@prism@@IAEXXZ: Wrong trailer model!

HELP ME!

Cargobull
De mindent probáltam és nem sikerül....

bela96
szerintem a pmd rosszul van át irva vagy zmodban oda irtad a trailer mellé hogy (ABC)???ez a kettõ lehet a hiba

mindig a gázpedálon legyen a lábad ne a féken I Love You Real Madrid and Scania

Cargobull
Szép estét!
Srácok ez mért írja ki most konvertálok egy pótkocsit és ezzel a hibával dob ki:

20:28:35 : Starting the campaign ...
20:29:17 : Unknown look name 'euroacres' on model '/vehicle/trailer_eu/schwarzmuller/trailer.pmd'
20:29:17 : Cannot find company look : euroacres for trailer.container
20:29:17 : Unknown variant name 'default' on model '/vehicle/trailer_eu/schwarzmuller/trailer.pmd'
20:29:17 : Unable to load trailer visual model with look: , variant: default ...!
20:29:17 : .\vehicle\trailer.cpp(429): ?load_visual_model@trailer_u@prism@@IAEXXZ: Wrong trailer model!

Cosmo1999
igen igen néztem én is de ahhoz meg kellenek az "Anaheimes lámpák"(amit az scs-ben meg lehet találni)

Gis80s
Hát ez jól hangzik, de a linkelt modellben nem így van megoldva...mert az nem dif_lum-os, hanem flare-es - amim számomra teljesen új megoldás, de tetszik, lehet ki fogom próbálni.

/vehicle/truck/scania/rotlicht(flare)

A matja pedig:
material : "eut.flare.fx" {
texture<0> : "rotlicht.tobj"
}

Cosmo1999
Na de egyszerû!
Amúgy sziasztok.
Én megkérdeztem Anaheimet és segített!
az mondta hogy kell csinálnom egy új Materiált és egy kiválasztott színû dds-t(az amilyen színûre akarod a világítás).
Ez utána el kellett neveznem és a végére ezt kell rakni:
(pl:a generic vagy a dif_spec.add.env_nofresnel vagy...)
Helyére ezt😞dif.lum.over)
utána meg azt csinálod hogy a fülke belsejét copy-zod és aztán scale_zod(egy kicsivel kisebbre mint az eredeti).
ez a copyzott cuccot átrakod a világítás mappájába(általába:"light.night" a fõmappa alatt).
ezt leexportálod és a mat értéke ez legyen:
---------------
material : "eut.dif_lum.over.fx" {
texture<0> : "xxx.tobj"
ambient : { 0.95 , 0.95 , 0.95 }
diffuse : { 0.95 , 0.95 , 0.95 }
specular : { 0.33884 , 0.33884 , 0.33884 }
shininess : 30
tint : { 1 , 1 , 1 }
}
---------------
Remélem érthetõ amit írtam.
Will:Ez egy hackel-t verzió!

Gis80s
Hm, mindig tanul az ember...nem egyszerû 😊

Willl
Ha letöltöd Anaheim és MRPoland féle Scania R500-ast abban megtalálod a választ😉Scania R500

Gis80s
Én elõször inkább azt kérdezném, hogy van-e értelme?! 😊)
Amúgy én passzolok, nem tudom...

péistike
Sziasztok az ilyen belsõtér világítást hogy lehet megcsinálni?:

GTS

bela96
Gis80s,Blum kösszi.mert elõtte mikor 2 ventilátor volt benne ment de aztán ki lett véve mert fölöslegesnek tartotta a szerelõ és azóta csinálja ezt.elõször erre gondoltam de hát mégse

mindig a gázpedálon legyen a lábad ne a féken I Love You Real Madrid and Scania

Gis80s
Szerintem hülyeség...ez akármitõl is lehet és valószínûleg csak szerencsétlen véletlen, hogy a bezáráskor indul újra. Sajnos saját tapasztalat, hogy nem mindig azzal van gond, amirõl elsõre úgy tûnik...

Hülyeség.
Zmodnak alig van gépigénye,VGA-t is alig dolgoztatja meg. Ha meg újraindul az sok mindentõl lehet,szoftveres problémától a hardveresig bármi. Kezdetnek kipucolnám a gépet belül (ha már régi gép,akkor újra is pasztáznám),aztán újrahúznám az op. rendszert. Legfrissebb drivereket feltelepítgetni. Ha ez után is csinálja,akkor hardveres probléma lesz. Tápegység,VGA elsõsorban.