6060
Segítség!
-
#4207 Nem cseszted el őket, sőt!
Az nem baj ha a spoiler külső- és belső része külön van, mert közel sem biztos, hogy az a minta amit felfestesz kívülre, az belül is jól mutat! -
#4206 Oksa köszi így már tiszta!
Akkor így csesztem el a légterelőket is! -
#4205 Ha egyben van akkor persze. -
#4204 Norbee! Az előző neked ment!
Ez meg neked SuSu:
dif_spec.add.env_nofresnel
ezt szoktuk adni pl.: a krómnak, vagy a csillogósabb cuccoknak! -
#4203 Jó de az "egész-hez" ki kell jelölni alját-tetejét is? -
#4202 A helyedben leválasztanám az egészet.
Aztán ha ezzel meg vagy és van hozzá még lelkierőd akkor külön lehet választani az alját és a tetejét.
Viszont, ha nem szeretnél semmilyen feliratot, mintát a spoilerre akkor felesleges vele foglalkozni, tehát ha egyszínű lesz az autód, ( legalább is a teteje ) akkor maradhat egyben. Szerintem. -
SuSu1992 #4201 ezt a sort nem teljesen értem: "viszont a krómnak én a nofresnel végű címzést adnám" leírnád nekem, hogy mit értessz a nofresnel címzés alatt?
köszönöm -
#4200 Lenne még egy kérdésem hogy vegyük pldul a tető spoilert ha le akarom választani akkor mindkét oldalán ki kell jelölnöm a poly-kat vagy csak elég "kívülről" azaz top nézet-ből? -
#4199 Szia!
EZT olvasd át!
Első ránézésre azt hinnénk, hogy nem sok köze van a problémádhoz, pedig de!
Ha ezt megteszed a fülkével is akkor az is csillogóbb lesz.
A szélvédő címzése jó, viszont a krómnak én a nofresnel végű címzést adnám. Szélvédőnek, ha nem glass_ex textúrát használsz, próbaként add neki azt! -
SuSu1992 #4198
ahogy látszik az szélvédő sem csillog, és a króm is matt, pedig a mat fájlban az env_facrot és a speculat is 1 es érték felett van, a krómnak ez a címzése: eut.dif_spec.add.env.fx a szélvédőnek pedig ez:eut.none_spec.add.env.tintadd.fx
gőzöm sincs, hogy mi lehet a baja, viszont a fényezés az valahogy megjavult magától:D -
#4197 Szia!
Igen arra gondoltam!
A hátfal legyen külön. ( én azért még külön szedném a tető spoilert is de az legyen a Te döntésed ) -
#4196 Szia!
Mármint a 4192-nél lévő 2 képre gondoltál? Akkor csak a hátfalat válasszam le a légterelőkről?! Akkor azt lehet ugy hagyom. bontás szempontjából még eredeti. -
#4195 Részemről nincs mit!
Őt már elkezdted bontani vagy még ilyen szempontból az eredeti autó?
Szerintem jól van ez így, vagyis én nem csatolnám össze a két részt! -
#4194 Köszi szépen!
Lehúzom és ránézek de azért próbálkozok ezzel is mert ezzel szenvedek már egy ideje nem nagy változások tudom de mégis van benne egy kis munkám! -
#4193 Kapásból egy kicsit kidolgozottabb modellt tudok ajánlani, fülke élethűbb, darabolva van, csak mappolni kell szerintem:
Link: LETÖLTÉS
Anaheim és Chudy jegyzik az alapokat, nem szoktak mellényúlni a fiúk ;)
730-as logo-t átrakhatod, névtáblát is, ha oldaltakarós változat kell, akkor a Fastalex-féle Scania-ban megtalálod.
De persze elsősorban neked kell tetszen. -
#4192 Itt van képpel illusztrálva:
és még a #4187-re is
Köszönöm előre is mindkettőtöknek! -
#4191 Szia!
itt a kép
-
SuSu1992 #4190 sziasztok!
miért van az hogy a kamion fényezése matt mint állat, és a mat fájlok átírására sem reagál? -
#4189 Norbee: esetleg mutass egy képet, milyen gépet szeretnél moddolni.
1. kíváncsiak vagyunk ;)
2. lehet, hogy tudunk ajánlani jobb, könnyebben variálható modellt. -
#4188 Szia!
Igen ezt szeretném. Azt hiszem mert most ismét belekavarodtam a zmodelerbe.
Úgy látszik hogy mindig van új a nap alatt!
Bocsi hogy csak mindig így hajnal tájt írok de vmikor pénzt is kell keresni.
Köszönöm a segítséget! -
#4187 Az a helyzet, hogy eléggé vizuális gyerek vagyok, látnom kéne a dolgokat.
De, ha jól értelmezem akkor össze akarod csatolni a két alkatrészt, mármint a hátfalat és a légterelők belső oldalát.
Ez egyszerű!
Hagyd bekapcsolva csak ezen két alkatrészt és használd a Modify/Attach parancsot object szerkesztési módban, a 3D kivételével bármely nézetben! -
#4186 Szia!
Jól látod mert tényleg be volt kapcsolva a légterelő, de ami külön volt az ki volt kapcsolva. Én teljesen abba a hitbe voltam hogy a légterelő az egy alkatrészként van jelen, nem gondoltam hogy külön-külön lehet választani a két oldalát. Egyébként a detach parancs megvolt! És szét is választotta a fülke hátfalától mert előtte a hátfal és a légterelők belső fele egyszerre változott kék szinűvé most viszont külön van. Az a kérdés hogy tudom vissza állítani az eredeti állapotot mert az auto save felül irta a file-t.
Vagy most mit csináljak? -
#4185 Szia!
Nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán leválasztottad azt a részt!
Az nem fordulhatott elő, hogy csak kijelölted de a Detach parancsot már nem nyomtad rá?
Vagy:
Ugye, mikor szét akarunk szedni egy modellt ( maradjunk a fülkénél ) akkor csak annak szabad látszódnia a Zmodelerben. ( polygon szerkesztési módban bontjuk a modellt )
Szerintem Nálad más is be volt kapcsolva szerkesztés közben nem csak a különálló fülke, hanem a hátsó légterelők belső része is.
Azt kijelölted és azt hitted, hogy a fülkéről szedted le a légterelőt, pedig nem, az már eleve egy külön rész volt!
Csak így tudom elképzelni ezt a dolgot. -
#4184 Bocsi a válasz gomb lemaradt.
#4182 hsz-re -
#4183 Szia!
Oldalt a légterelő-nél a belső oldalát, bal és jobb nézetben tehát a külső felét pedig nem választotta le. (Nem tudom hogy így már érthető-e?)
Én azt nem értem hogy töröltem a Z3d file-t, és most olyan a traktor mint ahogyan letöltöttem a netről kivéve ezt a leválasztást. -
#4182 Szia!
Ezt nem értem. Mi az, hogy csak a lemez hátsó oldalát szedte le? -
#4181 Sziasztok!
Ismét problémába ütköztem! Az a gondom hogy kijelölgettem a szétválasztandó részt és meg is történt a szétválasztás csak az a baj hogy csak a "lemez" hátsó oldalát választotta le. jó gondoltam semmi gáz törlöm az egész melót majd újból kezdem az importot így is tettem, és mikor be importáltam ismét akkor látom hogy ugyanúgy le van választva az a rész!
Most ilyenkor mivan? -
#4180 Detto ebbe a cipőbe járok most én is! -
#4179 Ha a container-es trailer-hez reefer-es definition-t írsz, akkor szokott ilyen hibával elszállni.
Általános jótanács trailer konvertálásra: érdemes tanulmányozni a "gyári" trailer-ek felépítését, a base.scs-t kicsomagolni valahová, beimportálni zmodeler-be a különböző variánsokat.
norbee46: igen, az jó móka szokott lenni, nekem a fülke darabolása szokott kisebb agybajt okozni, ha az újra mappoláshoz szét kell szedni. -
#4178 megtaláltam de ez jó kis szórakozás lesz. -
#4177 Egy kis segítség kellene detach parancshoz.
olyan polygonok is kijejölődnek amiknek nem kellene, hogy lehet egyesével ezeket a poly-kat nem kijelölté tenni? -
#4176 7:18:41 : [model] Unknown variant name 'fridge_b' on model '/vehicle/trailer_eu/container/trailer.pmd'
17:18:41 : Unable to load trailer visual model with look: eurogoodies, variant: fridge_b ...!
17:18:41 : .\vehicle\trailer.cpp(430): ?load_visual_model@trailer_u@prism@@IAEXXZ: Wrong trailer model!
valaki erre tudja a megoldás?:O -
#4175 Hát igen ez az igazság! Marad a skin-es megoldás.
Azért köszönöm a szándékot thomson002. -
#4174 A játékba nem feltűnő ha 1 kicsit kintebb van, de ez modell-től is függő. Na, de majd ezt a készítő eldönti. -
#4173 A modell jó megoldás lehet sima felületre de itt rá kéne hajtogatni a fülke oldalára + a légterelőre.
Szerintem ezzel nem lesz tuti. -
#4172 Nagyon szépen köszönöm! -
#4171 Itt 1 Z3D-s Gryf. Ez nem lesz pixeles ;)
Letöltés. -
#4170 Nem a teljes fülke text csak egy részlet!
A griff mérete az olyan 13x16 cm 300 dpi-vel csak én át méreteztem hogy passzoljon a fülke méretére. Mert eredeti méretbe kb 6x nagyobb mint a traktor. -
#4169 Szia-szia!
Az a kép amit alant mutattál, az a teljes fülke text?
Mert ha igen akkor az nem lesz jó! ( azt hittem, hogy csak egy részlet )
-
#4168 Szia!
nagyméretű a text csak én méreteztem át hogy passzoljon a fülkére.
Vagy vmit rosszul csináltam?